21 Temmuz 2009 Salı

UNDER 19


2005 de önce Avrupa şampiyonu olan sonra da dünya 4.’sü olan Türkiye 17 yaş altı milli takımından herkes çok şey bekliyordu. Ama burası Türkiye ve burada gençlere değil paraya, şöhrete ve şampiyonluğa önem verildiği bir an unutuldu. Herkes bu çocukların bir an önce oynaması gerektiğini falan söylemeye başladı ama baktılar ki kimse bu yalanlara kanmıyor yani ciddiye alınmıyorlar o yüzden vazgeçtiler. Tabi bunun tek sebebi ciddiye alınmama falan değildi kimseye sabır gösterememekti.

Sonuçta o kadrodan nuri şahin şu zamanlar da Almanya liginde banko oynuyor. Tevfik köse Türkiye liginde geçen sene oynadı ama aralıklarla. Erkan ferin o takımın kaptanıydı şimdiler de kasımpaşaya transfer oldu. Gökhan zan gibi bir futbol fakirinin ilk 11 oynadığı bir Galatasaray takımının alt yapısından gelip bir kere bile oynayamadan gitti. Aydın yılmaz şimdiler de kiralık verilmeyi bekliyor, özellikle de tobol maçından sonra! Deniz yılmaz bayern 2. takımında gollerine devam ediyor. Hala bir patlama yapamadı. Caner erkin cska Moskovaya gitti. Zico şans verirse oynamaya çalışıyor. Kaleci volkan babacan Fenerbahçe de şans bulmaya çalışıyor. En azından 18 de yer alması banko. Ferhat bıkmaz sol bek oyuncusu sivasspora transfer oldu. Özgürcan Galatasaray da rijkaardın gözüne giremedi ve yine kiralık gidecek. Aykut demir gençlerbirliğine transfer olurken murat duruer Ankaragücü 100. yıl kadrosunda ve 3 senedir de banko oynuyor.


2005 ten bu yana 4 sene geçti şimdi bu oyuncular 21 yaşına geldiler ve hala genç statüsünde yedek beklemeye veya kiralık gidip 23-24 yaşında takıma girmeye başlıyorlar. Ama 20 yaşında hatta 19 yaşında bi messi hatta Arsenal takımında bir çok 19-20 li yaşlarda genç oyuncular rahatlıkla forma şansı buluyorlar.


Şimdi de 19 yaş altı milli takım Avrupa şampiyonasına gitti ve bugün ilk maçında ispanya ya garip bir şekilde 2 gol yiyerek 2-1 yenildi. Ama kadro da göze çarpan durumlar var. Mesela Fenerbahçe dün brezilyadan bir sol bek sol açık arası bir adam aldı. Andre dos santos tamam iyidir hoştur da özer hurmacıyı alacağım diye özgür çek diye bir defans oyuncusunu niye yollarsın hemde bonservisiyle birlikte bunu anlamak gerçekten çok zor. Ayrıca orada roberto carlos gibi bir turşusu çıkmış bir adamı oynatmak da ısrar edeceğine hatta vederson gibi büyük takımlarda oynayamayacak bir oyuncuya niye bu kadro da şans verirsin ki? Bir kere bile izlemeden özgürü niye yollarsın? Yazık ama bir tuhaf durum daha var şimdi bu özgür 2 sene boyunca süper lig de iyi bir performans gösterirse ki durum onu gösteriyor. O zaman da Fenerbahçe carlosu göndereceğine göre bedavaya verdiği özgürü 3-4 milyon avroya geri mi isteyecek?



U-19 kadrosuna baktığımız da tabi ki bir Sercan yıldırım gerçeği var. Onu hemen geçiyorum ve umarım bursadan sonra inşallah Türkiye de kalmaz diyorum. Sağ bek Rıdvan hakkında duyduklarımızda gerçekten doğruymuş daha 18 yaşında ve gerçekten hemen belli ediyor kendini, Gökhan gönül gibi olması dileğiyle. Hamburglu Tunayda da var bir şeyler ama bakalım daha bir şeyler söylemiyeceğim. Yine bursa altyapısından eren albayrak da sol ayağı iyi kullanan bir oyuncu golü de güzel attı.2 maçımız daha var Fransa ve Sırbistan ile onları da izledikten sonra daha iyi daha uzun yorumlarımı paylaşacağım kimle tabi ki de maalesef kendimle.

11 Temmuz 2009 Cumartesi

yaşı küçük kendi büyük...tuhaf !!!


METİN OKTAY,10 NUMARA VE
PARÇALI...

sadece onun gibi vuramıyor vuramaz da zaten ama çok akıllı oyun zekası belkide rahmetliden daha da üstün ama o formayı o pazubandı onun gibi onurlu taşıyabilecek mi göreceğiz...ARDA TURAN


avrupaya gitmeni istiyordum ama bu durumdan sonra artık bu iş biraz daha gecikecek gibi 22 yaşındasın en az 2 sene daha burada gibisin ARDA ama inşallah gidersin çünkü vitaminsizlerin(tanju,gökmen) boş beleşçilerin saçma sapan yorumlarına reyting malzemesi olmanı istemiyorum.

belki şimdi daha yararlı olur :)

10 Temmuz 2009 Cuma

vassel yalan mı olacak...




10 gün önce ankaraya geldiğinde herkesin heyecanlandığı havaalanında yaklaşık 3000 kişinin karşılayıp konvoylarla kulüp binasına kadar eşlik ettiği ingiliz milli hatta bir golü de bize var 2004 elemelerinde, DARİUSS VASSELL 7 temmuzda statta imza atacak dediler sonra o yalan çıktı takım avusturyaya gitti kampa hala ortada yok ve hiçbit açıklama da yok. adama bilkent 3 ten triplex ev falan gösterdiler beğenmiş falan denilince tamam demiştik olacak bu iş ankarada da bir yıldız izleyeceğiz. ama o günden beri hala bir açıklama yok bu sessizlik forumlarda tüm ankaragüçlüleri korkutuyor. o kadar heveslendik boşuna mıydı hemde 100. yılımızda diyorlar.


bu resime de baktığımız da taraftarın oyuncuyu nasıl benimsediği ortadadır. ama bu derin sessizlik herkesi korkutuyor. hatta vasselin gelmesi durumunda kombine alacak arkadaşlarım bile var onlarda imzayı bekliyor. hatta ben bile askere gidecek olmama rağmen kombine almayı düşünüyorum vasselin gelmesi şartıyla bakalım bekleyelim inşallah gelir ve 100. yılda hepimize bir heyecan olur. gel LEN vassell gel...



aslında ankaragücünün transfer politikasına baktığımızda akıllı adımlar atıldığını görüyoruz. önce vassel, ardından sol campell, nazarenko, nuno maniche gibi isimler ve ismi hala bilinmeyen bayernli bir futbolcu genel olarak 100. yıla yakışır isimler ve ankaragücü camiasının her zaman duymadığı isimlerdir. bu da genel olarak kombinelere, medyanın ilgisine, istanbul medyasından rol kapmada çok faydalı olacaktır tabi ki bu adı geçen adamlardan 3 tanesi gelirse müthiş seyircisiyle içerde dışarda takımını yalnız bırakmayan seyircisiyle bir ankaragücünün yukarılara oynaması ve oralarda kalması hiç de sürpriz olmaz diye düşünüyorum. inşallah da olur sivas bile bunu başardıktan sonra 100 yıllık bir camianın ve böylesine herkese nasip olmayan inatçı taraftarıyla başarıyı kalıcı hale getirmesi içten bile değil.

ankarada bir de küskünler vardır bu transferler ve bu söylentiler onlarıda stada çekecektir ve ankara gerçekten korkulu bir deplasman(%5 ile) olacaktır.

son olak inanıyorum ki vassel gelecektir ve en az 15 bin kişinin önünde imzayı çakarak türk spor tarihine geçecektir.

8 Temmuz 2009 Çarşamba

kimler istedi de bize geldi..bu sefer gelmedi galiba aziz..

hep olur yaa türkiyede o adamı kimler istedi de adam bize geldi. zamanında alex ilk geldiğinde demişlerdi real madrid milan inter falan istemiş bu alexi napacaklarsa adam demişki yok kardeşim ben fenere gitcem...sonra bu lugano denen piskoz geldi o da aynı yaa adamı istemiş kimler kimler ama yok demiş biz alexle kankayız fener bizim takım hurraaaa fenereee...



yani bu sadece fener için geçerli değil de aklıma geldi diye söylüyorum. şimdi de aynı şey ABD li emperyalist arkadaşımız onyewu ya da olacaktı fenere gelseydi. çünkü fener istiyordu hatta bir ara sivaslada adı geçtiydi de nesee. sonuç olarak eğer milan,inter,juventus,real,barça,manu gibi takımlar isterse alırlar. bizim saçma sapan gazeteciler ve gereksiz yöneticiler bir daha böyle konusmasınlar artık sıkıldık çünkü yemiyoruz bunları yani geçelim.



geleyim aurelio haberine. aurelio cezası kalkacakmışta galatasaray aurelioyu alacakmış. yaa biri sölesin galatasaray napacak aurelio(32),o bölgede şu kadar adam varken topal, ayhan, barış, linderoth, mustafa sarp,mehmet güven ve son bomba EMRE ÇOLAK. aurelio yaptığı işi topal ondan daha iyi yapar yapıyorda mustafa sarp var mehmet güven var defansa yönelik oraya eğer bir adam gelecekse o da sneijder tarzında iki yönlü oynayacak birisi olmalıdır. deco hleb emana da olabilir fotospor ve fotomaça göre:) kalsın ispanya da madem çok iyi!!!

beşiktaş ferrariyi aldı çok iyi yaptı,italya dan hemde italyan bir defans oyuncusu almak iyi bir trasnfer oldu. ama onun yanına yada yedeği olabilecek bir opel,renault,volkswagen tadında bir türk bulmalı yoksa zaponunda gideceğini düşünürsek; ferrari-sivok-toraman bu sezonu götürmez başka oyuncusu var da ben mi bilmiyorum diyeceğim yok bir türkle burayı takviye etmeli diye düşünüyorum yoksa geçen sene kewelll tarzında bi defans yaratmaya çalışırlar aslında batunun boyu da uzun geçsin olmazsa defansa denizli napacağı belli olmaz. önerim bursalı ibrahim, ankaralı ediz, kayserili eren tabiki..

delgadoyu da artık satın yoksa sergen yalçın bi gün canlı yayında sövecek dayanamayacak. tabata mı dersen diye soran olursa yıldıray derim ve orta sahaya bi yabancı iki yönlü bir adam derim hadi eyvallah..



7 Temmuz 2009 Salı

para için ne gerekirse..




Daha 3-4 hafta önce bizim stadyumda hani derler yaa 70 milyonun önünde sanki milletin başka işi gücü yok da onu izliyor işte o programda hiçbir oyuncumuzu satmayacağız ve daha kaliteli transferlerle kadroyu takviye edip sivas gibi yukarıda kalmak istiyoruz diyen başkana noldu da birden böyle dönüverdi.



O programdan 2 gün sonra İSMAİL KÖYBAŞI'nı para+ oyuncu karşılığında sattı ki o programda isim de vererek ismaili satmam demişti. heralde beşiktaşlılar buna o anda bayağı bir gülmüştür neyi satmıyorsun yaaa parayı verince diye.

Yine aynı programda adı geçen RODRİGO TABATA da şu anda prensipte anlaşılmış durumda yakında o da imzayı atacaktır. tabi onun için ne kadar para ve hangi futbolcu verildi anlamak bekleyip göreceğiz.



Aslında o programı izlediğimde biraz da olsa ümitlenmiştim hani 1-2 sivas daha çıkar belki diye ama kendimi kandırmışım. bir anda türkiyede olduğumuzu unutmuşum demek ki. ama öyle bir konuşuyorlar ki bunlara ne demeli bilemicem artık yaa. burada daha da önemli olan şu yıllardır kimsenin sevmediği ve para için diye başlayan cümleler kurduğu İLHAN CAVCAV'a helal olsun diyorum. çünkü adam kabullenmiş parayı verene satarım diyor. hiç yalan yok satmam falan demiyor hele hele kesinlikle asla s..n satmam hiç demiyor verin parayı satarım diyor.

Burada biraz da beşiktaşa sallamak lazım bu kadar paraları bu oyunculara verene kadar( ismail=3,5 milyon avro +serdar kurtuluş,tahmini olarak tabataya da 5 miyon avro+bir futbolcu gibi) bunları verene kadar hadi ismaili geçtim genç çocuktur üzülmezden artık çarşı sıkılmıştır eyvallah alırsın ama yine o kadar verilmez de tabataya o para verilmez çok olağanüstü bir oyuncu değil şampiyonlar liginde nasıl bir performans verecek ki bu adam o kalitede olsa zaten ispanyada italya da falan oynuyor olurdu. hakan ünsalın kulakları çınlasın gudjohnsen,hleb,deco gibi star isimli kariyerli oyuncular dururken ne diyelim hayırlısı. Bi 8 daha olmasında 3-4' e kimse ses çıkarmaz.


son olarakta bir de antebe iki sallayım. yine aynı programdan ERSEN MARTİNLE anlaştım diye açıklıyorsun iki gün sonra vazgeçtim diyorsun. forvette bir tane brezilyalı deniyorsun herhangi bit julio cesardan birisini getirmişin bunları geç artık oyuncak değil paran var diye kullanma kulübü gaziantep'i. ersen gitti sivasa hemde türk yani bak bakalım nasıl çakacak sana..bülent hoca biliyor işini pis bülent ama iş de bilen bülent:)



satmam dedin ya murat ceylanı satma bari!!!