31 Ekim 2010 Pazar

Söylemiştim aq ben yaa...

Bu alamancı lavukların bebelerinde iş var demiştim izledim gördüm ben diyorum ama dinleyen yok ki arkadaş.. Bak 2 türk aq werderin deplasmanda yıktılar bremeni..


İlkay Gündoğan(2) ve Mehmet Ekicinin golleriyle galibiyeti aldı nürnberg ve bu galibiyetlede kalmadı werdere 1 veya h1 oynayan tüm türklerden maalesef fena küfür yediler.

Sonuçta umarım iki çocuğuda hollanda kadrosunda görürüz ki mehmet ekici milli takımı seçtiğini açıkladı inş. İlkayıda A milli takıma kazandırırız daha da ne diyim illa her hafta 2 şer 2 şer mi atacak yani görün abicim işte hadi şimdi dağılın...

ccc JUVENTUS ccc= 1-2

Bir adam var ki nedir bu böyle yaa yine attı yine çaktı.Efsane belki de son sezonunu yaşıyor juventusta ama son falan demiyor aradı bir giydiriyor birilerine o da ço fena koyuyor karşıdakilere çok acıtıyor.Del Piero reisimiz yine patlattı hem de öyle önemli bir gol gel di ki maç tam ulan milan attı atacak atarsa maçı da alır götürür tadındayken bi yapıştırdı ayağının üstüyle muazzam fevkaledesin be Alessandro..Şimdi böyle alessandro yazınca da hani sezen aksuya veya serdar ortaça-aklıma geldiği için o ikisini örnek verdim- direk sezen serdar diye hitap edenler geldi aklıma hahahaha=)

Dün İnter genoayı deplasmanda yenmişti bizde bugün çaktık. Tabi geçen haftaki salak hatalardan dolayı 2 puan bıraktık bolognada ama telafisi var. Bu arada kimse farkında değil çünkü hiçbir italya takımının son yıllarda pek bi başarısı yok interin karambol şampiyonlar ligini saymazsak onun dışında italya milli takımı da sıçışta ama burada QUAGLİERELLA diye bir adam var inş. sende olursun bir del piero efsanesi tabi zor ama dene lan bir ihtimal belki..

ccc JUVENTUS ccc

30 Ekim 2010 Cumartesi

Sana Soruyorum ccc Hagi Reis ccc

Maçtan önce en merak ettiğim şey cezalı ayhanın yerine kim oynayacaktı.Daha da önemlisi barış oynayacak mıydı ve bi baktık ki barış piji yine 11de..Koskocaaa gaassaray takımı 20-25 milyon seyircisi var bu takımın ve sahada bir oyuncular var ki kafayı yersin arkadaş..Barış Özbek sen kimsin olum ya bi de yetmezmiş gibi 8 numara giyiyosun bee ayıp ulan yeter be, nedir bu sen ve türevlerinden çektiği bu türk futbolunun o beyin yapısı s.kiyim yaa..

Herşeye tüm olumsuzluklara rağmen maç başladı ve biraz misimovic bişeyler göstermeye başladı ben burdayım dercesine hareketlerle pas alışverişleri falan pişman,sonra sabriden çılgın deparlar geldi her zaman ki bide pino geceden kalma gibi pes11 hareketlerinden bir derleme gösterdi ilk yarım saat hiçbir bok olmadı ama bu arada antalya iyi takım olduğunu gösterdi 1-2 de gol kaçırdılar ufuk kurtardı ama kendide bilmiyor o titanın vurduğu topun nasıl ellerinde kaldığını..30. dakikadan sonra şans bu ya aq servet kütüğü kafayı koydu köşeye sonra top sekti pino oturttu bi tane maç bir anda 2-0 oldu.45 olana kadar antalya müthiş baskı kurdu ama atamadı.

2. yarıda gaassaray ne bok yedi kendide bilmiyor malca bi 45 dakika antalya takır takır top oynuyor tita önüne gelene basıyo çalımı hatta ali turanın aq resmen hahahaahaha=) ve maç bir şekilde 2-1 bitti. Sonra tribünler mal gibi sevindi hagiyi tribüne çağırdı.

Ali samiyende oynuyorsun ve attığın iki golde bedavadan gelmiş rakip altı üstü antalyaspor isterse 30 puanla lider olsun farketmez sen gaassaraysın aq bu ne ezik bir durum bu ne biçim oyun tarzı bu ne bokem lan bu sirtaç değil mi lan bu bakıyım...Dedik ki rijkaard türkiyeyi bilmiyor o yüzden böyle küçük takım oyunları zaman geçirmeler defansa çekilmeler 1 puana sevinmeler falan türkiyeyi tanııyor gaassaray bilmiyor dedik yolladık Hagiyi getirdik yetmedi yanına da tugayı verdik ki şöyle baskılı rapik yarı sahada alayına isyan s.kip çoğaltacak bi takım olsun kazmalardan takım arındırılsın gençlerin serpiştirildiği bi takım olalım ama nerdee...Aq ali sami yende 90 dakikanın çoğunluğunda antalya baskısında geçti maçta biraz becerikli adamlar olsa-haftaya trabzon s.ker çoğaltır affetmez- puan almadan gitmeleri imkansız ama atamadılar işte.


Hagiye sorular;
  1. ARDA BAROS ELANO KEWELL gelince bu takım nası bir hal alacak..
  2. Yine defansta mı beklicez,
  3. cana 60 da oyundan çıkacak mı,
  4. barış yine oynayacak mı ne olcak ne etcek aq,
  5. içerde 1-0 veya 2-0 lara dışarda 1-0 veya 0-0 lara yatacakmıyız,
  6. son dakikalarda zaman geçirmek için korner bayraklarına yamancak mıyız,
  7. Genç çocuklara daha fazla şans verilecek mi( Emre çolak,Cem sultan,Anıl dilaver)...

En basit bir mantık yürütmesi hatta mantık değil lan bir futbolsever olarak açık ve net son soru şu oyundan tarzından, mal gibi defansı kalecinin önünde kurmaktan, Barış Özbek denen futbol fakirini gaassaray kadrosunda tutmaktan saha kenarında maçı izlerken hiç mi rahatsız olmuyorsun hiç mi be Hagi?



gerçek lan olum dur yapma...


İverson beşiktaşta...
8 kasımda fener maçında sahada...
Sahada dediğimiz türkiyede...
Dur lan dur bi kendine gel daa bitmedi...
Belki de maç inönüde açık havada..
Lan kendine gel bee..
Yok artık LeBron James...
Ne LeBronu beee....................ALLEN İVERSON olum yaaa

iyiydi lan maç: 1-1

Ekrana bakıyorsun tribünler dolu.Rengarenk..yeşil-beyaz-sarı-lacivert..tabi bu sarı lacivert ankaragücünden geliyor daha bir tuhaf..Zemine bakıyorsun o da iyi hatta türkiyedeki en iyi zemin diyebilirim.Kadrolara bakıyorsun iyi elemanlar var niang ve dia da olsa tadından yenmez gibi..

Neyse bir anda maç başladı fener fena bastırıyor emre tabiri caizse tek başına aq bursa orta sahasının bursa hiçten hallice bir durumda fena döküldü dökülüyo yedi yiyecek derken bir anda verkaç orta-spikere göre pas- çirkin ibrahim öztürkün hatası falan derken top girdi içeri.Burada geçen hafta gaassarayın ön alanda basarak yaptığı müthiş pres ve kaptığı topları da ayağa kısa oynayarak rakibe bezdirme durumundan yola çıkarak fenerin bundan bir ders çıkardığı aşikardı ve bunu da ilk yarım saatte çok iyi yaptı tabi emre olmasaydı bu çok zor olurdu diye düşünüyorum.Ama önemli hatayı golden sonra yaptı fener çünkü aynı performansı önde basmayı zorlasaydı odundan bi dakika önce gelen bursa stoperlerinin çok rahat çıkamayacağı ve alex ve semih gibi bitiricilerle 2. golü bulması içten bile değildi. Sonra ilk yarı sonuna doğru maç denegelendi ve yarıyı fener golü yemeden kurtardı.

Ne diyorduk-biraz cm oynadım 5 dk kadar-heaaa 2. yarı başladı ve 5 dk içinde fenere köteledi bursa.Heaa işte fener 2. bi hata daha yaptı maçı ilk 10-15 dk ayağa paslarla tutamadı ve golü yedi. Bursa golden sonra bi 15-20 dk üstünlük kurdu baskı pres getirdi lafı var ya aynen öyle oldu...baskıyı kess=) 70 den sonra maç öyle bir hale geldi ki bunu lig tv bile ispatladı. Top bi o kalede bi bu kalede olmaya başladı ki heralde herkes dedi ki s.kerim böyle bu ne lan biz atarız alırız onlar dedi biz atarız alırız sonra baktılar maç bitince ikiside 3ün birini aldılar.

Neyse ne bok olduysa oldu işte sonuçta maç 1-1 bitti.Eğer sercan atsaydı maç farklı olabilir miydi olurdu tabi ama daha da önemlisi fenerliler dua etsin önce yobo sonra emre cezalı veya sakat olurlarsa hem hücumda hem savunmada açık ve net sıçarlar üstüne bok yazarlar. Çünkü açık ve net iki maçtır gördük ki yobo müthiş bir adam ve tartışmasız türkiye standartları üstünde bir savunmacı. En basitinden şöyle düşünüyorum bugün ve geçen haftaki iki maçta yobo olmasaydı fener 2 maçta da tartışmasız mağlup olurdu. Ne yapacak edecekler yobo orda olacak yanında kim olduğu önemli değil onunda açığı kapatabilecek kapasite. Emreye gelince onun yaptığını oynadığı oyunu oynayacak oyunu iki yönlü oyunu oynuyacak oyuncu desen şöyle bir düşünürsen
kim var diyorsun ve akla gelecek adam yok gibi nerdeyse haa Necip-Ernst-Selim Teber-Selçuk İnan-Colman ilk aklıma gelenler ama fenerbahçe için müthiş önemi var. Bence artık alex dönemi devre arası kapatılmalı ve aykut artık 4-3-3üne kavuşmalı topuz-emre-özerli 3lüyü yapmalı çünkü özerdeki potansiyeli o da biliyor ki çok sağlam.

2 satırda bursaya...Şimdi herkes diyor ki sercan dedikleri adam bu muymuş gol kaçırıp duruyor ama şunu unutuyorlar o kadar şans alıpta o pozisyonlara bile giremeyenlerin listesine girmeyeyim şimdi ağzınıza sıçtırmayın şimdi. Pozisyon bilgisi çalışarak giderilir ama futbol bilgisi çalışarak olmaz doğuştan enjekte olmuş olarak gelir. Sercan inşallah 3 büyüklere gelmez ve avrupaya gidecek istikarı gösterir buna inanıyorum.Ama Turgay dan bahsetmeden bitirmeyeyim kesinlikle şu an için milli takım için müthiş bir seçenek daha da gelmem davosa hadi dağılın gençlik...

29 Ekim 2010 Cuma

Türkiye Kupası'nda gruplar belli oldu

Türkiye Kupası'nda grup kuraları çekildi. Trabzonspor ile Beşiktaş B Grubu'nda mücadele edecek.
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2010-2011 sezonu grup kuraları çekildi. Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekimine, geçen sezonu ligde ilk 3 sırada bitiren Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve geçen sezonun kupa şampiyonu Trabzonspor seri başı olarak girdi.
5'er takımdan oluşan 4 grup belirlenirken, Trabzonspor ile Beşiktaş aynı grupta yer aldı.

İŞTE GRUPLAR

A GRUBUGalatasaray
MP Antalyaspor
Gaziantepspor
Denizlispor
Beypazarı Şekerspor
B GRUBUTrabzonspor
Beşiktaş
Manisaspor
Gaziantep BŞB.
Konya Torku Şekerspor
C GRUBUFenerbahçe
Gençlerbirliği
Ankaragücü
Bucaspor
Yeni Malatyaspor
D GRUBUBursaspor
İstanbul BŞB.
Kasımpaşa
Karşıyaka
Kırıkhanspor

İLK MAÇLAR
Ziraat Türkiye Kupası gruplarında ilk hafta maçları 9-10-11 Kasım'da oynanacak. A Grubu'nda Galatasaray ilk maçında Denizlispor'u ağırlayacak. B Grubu'nda Beşiktaş ilk maçını Gaziantep BŞB. ile deplasmanda oynayacak. Trabzonspor ise ilk haftayı bay geçecek.
C Grubu'ndaki Fenerbahçe ilk maçına Ankaragücü deplasmanında çıkarken, D Grubu'ndaki Bursaspor ise tek 3. Lig temsilcisi olan Kırıkhanspor'u konuk edecek.
Gönlümden geçen; YENİ MALATYA-BEYPAZARI ŞEKER finalidir.

Gel de 3-5 kuruş görsün cebin

Her hafta kuponlar veriyorum ama bu hafta sadece tek kupon vercem derim ama ikide olabilir bi bakalım.

761-galatasaray-tofaş= ilk yarı 1-1.70
163-eskişehir-a.gücü= 1 1.85
175-köln-hamburg= 2 1.95
176-k'lautern-m.gladbach= 1 1.85
178-wbremen-nürnberg= 1/1 1.80 veya h1 2.10
183-everton-stoke= 1 1.50
184-fulham-wigan= 1 1.75
254-g.antep-karabük= 1 1.90
762-efes-karşıyaka= ms 2 handikap 15,5
769-mersin-erdemir= ms 1 handikap 5.5
260-roma-lecce= 1/1
261-valencia-zaragoza= 1/1 veya h1 2.05
267-gsaray-antalya= 1/1 veya h1
272-manutd-tottenham= 4-6 gol
181-arsenal-westham=1/1 veya h1
273-schalke-leverkusen= üst 1.55 yada 1 2.10
274-pana-olympiakos= 1 2.30
276-auxerre-nice= 1 1.75
279-lorient-arles= 1/1 2.10
281-toulouse-lens= 1 1.60
295-rioave-braga= 2 1.65
296-psv-twente= 4-6 gol 2,35
303-milan-juventus= 4-6 gol 3,15
305-marsilya-rennes= 1 1.55
306-barca-sevilla= 4-6 gol 1,95
328-palermo-lazio= üst 1,65
344-avilla-birmingham= 1 1.60
355-samsun-dbakır= 1 1.40
356-tavşanlı-karşıyaka= 2 2.10
368-almaar-feyenoord= 4-6 gol 2.25
373-brescia-napoli 2 2.20
375-cesena-samdpdoria= 2 2.10
376-parma-chievo= 1 1.85
401-sgijon-villareal= 2 1.85
426-abilbao-getafe= 1 1.85
422-atmadrid-almeria= üst 1.55

  • 175: köln-hamburg= 2 1.95
  • 183: everton-stoke= 1 1.50
  • 254: gantep-karabük= 1 1.90
  • 261: valencia-zaragoza= 1/1 1.80
  • 273: schalke-leverkusen= üst 1.55
  • 276: auxerre-nice= 1 1.75
  • 281: toulouse-lens= 1 1.60
  • 305: marsilya-rennes= 1 1.55
  • 401: sgijon-villareal= 2 1.85
  • 422: atmadrid-almeria= üst 1.55
Toplam Oran= 192.9

HAFTASONU FUTBOL






29 Ekim Cuma
20.00 Bursaspor – Fenerbahçe /LİG TV21.30 B. Münih – Freiburg /TRT 3
21.45 Genoa – Inter /TV 8

30 Ekim Cumartesi
14.00 Akhisar Belediye – Giresunspor /TRT 1
15.30 Eskişehirspor – Ankaragücü /DIGI
16.00 Wolfsburg – Stuttgart /TRT 3
17.00 Arsenal – West Ham / PL TV
17.00 Blackburn Rovers – Chelsea / PL TV
17.30 Gaziantepspor – Karabükspor /DIGI
19.00 Valencia – Zaragoza /NTVSPOR
19.00 Galatasaray – Antalyaspor /LİG TV
19.30 Man. United – Tottenham /SPORMAX
19.30 Schalke 04 – Bayer Leverkusen /TRT 3
21.00 Hercules – Real Madrid /NTVSPOR
21.45 PSV – Twente /BEYAZ TV
21.45 Milan – Juventus /TV 822.00 Marsilya – Rennes /KANAL A
23.00 Barcelona – Sevilla /NTVSPOR
31 Ekim Pazar14.00 Boluspor – Orduspor /TRT 1
14.00 Samsunspor – Diyarbakırspor /TRT 3
15.30 Gençlerbirliği – Manisaspor /DIGI
15.30 Kasımpaşa – Kayserispor /LİG TV
16.00 Cesena – Sampdoria /TV 8
16.30 Mainz – Borussia Dortmund /TRT 317.30 Bucaspor – İstanbul Belediye /DIGI
18.00 Bolton – Liverpool /SPORMAX
18.00 Monaco – Bordeaux /KANAL A
18.30 Hoffenheim – Hannover /TRT 3
19.00 Beşiktaş – Sivasspor /LİG TV
19.30 Adanaspor – Denizlispor /TRT 1
20.00 Atletico Madrid – Almeria /NTVSPOR
22.00 Athletic Bilbao – Getafe /NTVSPOR
22.00 Montpellier – Paris Saint Germain /KANAL A

1 Kasım Pazartesi20.00 Konyaspor – Trabzonspor /LİG TV

28 Ekim 2010 Perşembe

Arda'dan Nihat'a...


Arda Turan sözleşmesini 1 yıl daha uzattı. Arda yaptığı açıklamada "uzattım gelmedi mi" dedi. 2012 yılında biten sözleşmesini 1 yıl daha uzatmış. Bana sorarsanız yanlış yapmış, çünkü 2012 de bitseydi bu sezon sonunda kesinlikle transfer olacaktı. Yani kurtulacaktı bu ülkeden medyadan şerefsizlerden vitaminsizlerden çekemeyenlerden ama olsun 1 sene fazladan izleriz.Ama tabi belli de olmaz sezon sonunda teklif gelirse ben yinede gideceğini düşünüyorum.

Şimdi gelelim konunun nihat mallosuyla ne alakası var.Çok alakası var. Çünkü nihat denilen futbol fakiri yılda 3.5 milyon avro kazanıyor ve bu sene olan birşey değil geçen seneden beri bu böyle. Peki geçen sene nihat kaç gol atımış bir bakalım. Geçen sezon oynadığı lig kupa ve avrupa maçlarında toplam 5 gol atmış ve karşılığında 3.5 milyon avroyu cebe indirmiş. Bu sene napmış sadece 2 golü var bu 2 golüde temmuzda uefa elemesinde vikingur takımına atmış sonra fıssss.Peki 2006-2007 den beri hem gaassarayda hem türk milli takımında harikalar yaratan ve türk futbolunun en yetenekli adamı olduğu herkes tarafından kabul edilen-çekemeyenler ve şerefsizler hariç- bir adam yılda sadece 1 milyon avroya oynuyor ve attığı attırdığı kazandırdığı maçın haddi hesabı yok.

Bu veriler durumunda bakıyorum Arda bu yeni kontratıyla yıllık kazancını 2 milyon avroya çıkarmış ve 2 yıl boyunca böyle oynayacak sadece son sezonunda 3.2 milyon alacak o da 2012-2013 yılında o da türkiyede kalırsa alacak.Alırsa da hakediyor ama beş para etmeyen nihat aurelio nobre vs. bu tarz adamlara yıllık bu kadar para ve şans vermek ayıp yazık günah hadi bakıyım aklınıza başınıza alın şimdi dağılın...

27 Ekim 2010 Çarşamba

Scout 3:Weekend

İlkay Gündoğan 24 ekim 1990
Geçen haftalarda da yazmış olabilir ama olsun tekrar tekrar yazıyorum sıkıntı yok. Almanya genç milli takımlarında forma giyen forvet oynayan ilkay nürnbergde de sezon başından beri ilk 11 de yer buluyor ve bu hafta attığı gollede takımına wolfsburg karşısında galibiyeti getirdi. Sırf bu yazıyı attığı golde yaptığı o vuruş için yazıyorum. Öyle bir plase yaptı ki o yaşına rağmen on düşünebilmesi yetmiyormuş düşündüğünü tam olarak gerçekleştirmesi ile çok iyi bir yetenek olduğunu gösterdi. Ama bir röportajında hayalinin alman milli takımında oynamak olduğunu söyleyen ilkayı umarım bu kararıdan döndürür ve ay yıldızlı formayı giymeye ikna ederiz.

Mehmet Ekici 25 mart 1990
İlkay ile aynı takımında görev yapan merkez orta saha oyuncusu olan mehmeti FM oynayanlar çok iyi tanırlar ve onun bir FM efsanesi olduğunu bilirler.Ancak Mehmet te FM efsanesi olmakla kalmayacak gibi duruyor. Hiddink gençlere şans vermesi operasyonunda adı geçenlerden birisi olarak kiralık geldiği nürberg de her maçta 11 de başlıyor. Hollanda maçı kadrosunda görme dileğiyle diyorum ve Bayern altyapısından geldiğini söyleyelim.


İbrahim Akın
4 ocak 1984
Adım gibi eminim eğer hala beşiktaş kadrosunda olsalardı solda Q7 sağda İbrahim Akın ileri uçta ise Batuhan oynardı şu günlerde ama olmadı kimse bu çocuklardaki yeteneği göremedi veya gördüde sabretmedi. Neyse İbrahim Akın bu hafta oynadığı futbolla hatta sadece bu hafta değil sezon başından beri oynadığı futbolla bende burdayım diyor.Yani sağda kim oynayacak diye düşünürken adam eksiltme şut çekme gibi yeteneklerine sahip istikrarını da belediye de yakalayan bir adamı sırf at yarışı oynuyor diye böyle silip atmak ayıp lan..Hiddink görür inş. ne diyelim...

Hasan Ali Kaldırım 9 aralık 1989
Daha önce de yazmıştım yine yazıyorum hatta daha sonra da yazcam. Daha önce kulaktan dolma bilgiler sonra da göz ucuyla izlediğim hasanı bu hafta dikkatle izledim ve kesinlikle kazanılması gereken bir yetenek olduğunu gördüm hem de hakan balta gibi gamsız konsantrasyonu bozuk bir adamın yerine milli takımda rahatça oynayabilecek kapasitede bir oyuncu kıvamında ve tabi ki daha da gelişip ilerlememesi için hiçbir neden yok..Hiddinkte maçtaydı zaten görmüştür heralde eşşek değil ya aq dimi..

Serkan Balcı 22 ağustos 1983
Sezon başından beri oynadığı futbolla kesinlikle şu anda milli takımda 11 başlamayı hakeden bir adam ama ne hikmetse hiddink ne belçika ne de almanya maçı kadrolarına çağırmadı. Kesinlikle trabzonda olduğu için bu durum ortaya çıktı diye düşünüyorum ama serkan hiç pes etmişe benzemiyor bu hafta hiddinkinde izlediği maçta 2 asistin yanı sıra mücadelesi oynadığı futbolla azına sıçtı gençler sol kanadının ve hiddinke ne ayaksın bilader dedi.

milliyetçi zagrep partisi-MZP

Evet Türkiye siyasi hayatına yeni bir parti kuruluyor dermişim...Tabii ki hayır eldekiler zaten bi bok yaramıyor bi sen eksiktin der diyenleri duyar gibiyim ama sadece kendim diyorum çünkü kimse okumuyor neysee..Gel gelelim konumuza Hırvatistanın Dinamo Zagrep takımı takımda oynayan yabancılara hırvatça öğrenme zorunluluğu getirdi. Takımda 12 tane yabancısı bulunan takım ders saatlerini ve sürelerini daha belirlememiş ama bundan sonra alınacak oyuncularda da kontratlarda hırvatça öğrenme zorunluluğu getirileceğini açıklamış.

Şimdi gelelim ülkemize; hani biz çok milliyetçiyiz ya atatürk milliyetçiliği falan diyoruz.Ama hiçbir zaman bu tür veya buna benzer davranışları veya uygulamaları bir türlü göremiyoruz.

Christoph Daum 1995ten bu yana türkiyede ama tık yok...
Alex De Souza 8 sene oldu galiba ama tık yok...
Hagi 1996 tan beri burada tık yok...
Marcio Nobre alexle beraber geldi galiba ama tık yok..
Aurelio milli takımda oynuyor ama yalandan bir milli marş okudu ama tık yok...

Şimdilik aklıma gelenleri yazdım kesinlikle daha çok var bunlar gibi ama asıl önemli olan bizim aldığımız ülkeye getirdiğimiz yabancılara paradan evden arabadan herşeyden önce bir tane tercüman vermemiz en büyük hatamız. Bir an önce bundan vazgeçmeliyiz.Kötü hırvatlar bile bunu yapıyorsa hemde 12 yabancısı olan bir takım buna başvuruyorsa helal olsun deyip geçmeden önce bir düşünmeliyiz tabi bu mallo yöneticilerle biraz değil bayağı bir zor gibi ya bakalım...

Bir de yurt dışına oyuncularımıza bakıyorum.Tugay,Nihat,Tuncay,Okan,Emre,Hakan Şükür bunlar naptı gittikleri gün eşşek gibi gittikleri ülkenin dilini öğrenmeye mecbur bırakıldı çünkü kimse onlara tercüman vermedi.Hatta geçenlerde Mourinho bile yaptığı açıklamada khedira ve mesutun ispanyolca bilmedikleri için çok zorlandıklarını ve açıkçası sike sike öğrenceksiniz arkadaş dedi.

Ama doğru yaa biz çok zengin bir ülkeyiz ve kriz miriz hak getire canım teğet teğet hadi..

26 Ekim 2010 Salı

Öççimmerin ruhu lan bu!

Yine o iş başında ruhu geri geldi, memleketine tur attırdı..This is ÖÇÇİMMER!!!

Daha geçen hafta değil ondan önceki hafta daha doğrusu milli maçlardan önceki hafta gaassarayın 2-1 deviren demir çelik fabrikasını gibi sağlam bir takım olan, forvetinde çoğu kişi tarafından türkiyedekilerin çok üstünde olduğu söylenen hatta yetmezmiş gibi hadi türk yapalım da milli takımda oynatalım denilen Emenike olan,9. haftasını geriye bıraktığımız spor totoş süper liginde gaaassaray ve fenerin üstünde olan nese daha da uzatmayım karabüksipor bugün itibariyle fenerbahçemizin önce şampiyonlar liginden sonra uefa kupasından düşüp ama 1544 yıldır alamadığı ziraat türkiye kupasından elendi.Haaa elenmiş olabilir ama kime elendi işte burada bir dakika dedirten bi durum var..

Gruplara kalma maçında karabük, beypazarı şekerspora normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarda 7-6 yenilerek kupaya veda etti.

BEYPAZARI ŞEKERSPOR: 1 - KARDEMİR D. Ç. KARABÜKSPOR: 1
Stat: Beypazarı Şehir
Hakemler: Ercan Hellaç, Hakan Atilla Gökbilgin, Ömer Faruk Yeşil
Beypazarı Şekerspor: Önder, Erhan, Serkan Sevinç, Serkan Pala, Ali, İsmail, Salih (Dk. 79 Temin), Caner, Selahattin (Dk. 77 Burak), Aykan (Dk. 61 Hüseyin), Coşkun
Kardemir D.Ç. Karabükspor: Bülent Ataman, Engin (Dk. 72 Muhammet), Birol, Mehmet, Şenol (Dk. 63 Hakan Özmert), Ferdi, Bülent Bal, İlhan, Murat, Hakan Söyler, Angelov (Dk. 78 Yasin)
Goller: Dk. 75 İlhan (Kardemir Karabükspor), Dk. 86 Serkan Sevinç (Beypazarı Şekerspor)
Sarı kartlar: Dk. 34 Salih, Dk. 76 Serkan Sevinç (Beypazarı Şekerspor), Dk. 25 Mehmet, Dk. 70 Engin, Dk. 79 Hakan Söyler, Dk. 84 Birol, Dk. 102 İlhan (Kardemir Karabükspor)

Edinilen bilgiye göre Mr. Öççimmerin maçtan bir gece önce fenerbahçeli rambo ve kim olduğu bilinmeyen bir bayanla ile birlikte statta yattığı ve enteresan bir şekilde deney tüpleri ve kimyasal maddeler vs. türden malzemelerle kaleler içinde ve orta alanda bazı deneyler yaptığı öğrenildi.Ayrı yeten bu da yetmezmiş gibi tribünlerde öççimerin verdiği dersleri 2,3,4,5. kez alan ve hala geçemeyen bazı öğrencilerden oluşan erdem adındaki bir delikanlının önderliğinde yaklaşık 1000 kişilik bi grubun tribünlerde yer alması takımı sonuna kadar hayvani bir şekilde çarşının desibel rekorunu kıracak şekilde tezagüratlarla desteklediği öğrenildi.


Maç sonunda açıklama yapan beypazarı şekerspor takım antrenörü, "öççimmeri dün gördüğünü ama konuşmadığını ancak yinede ne yaptıysa takım içindir bence olayın caiz olduğunu düşünüyorum" dediği öğrenildi. Bu olayı duyan bursasporun önümüzdeki hafta oynanacak manchester maçı için öççimmere teklif götürüp götürmeyeceği şimdi merakla bekleniyor!!!

KAYNAKLAR

www.kimyaevi.org
www.ntvspor.net
www.vikipedi.org
www.fizy.com
www.mynet.com
www.turkceadultunkraliburdaalayinaporno.com
www.sikimdenasagiyilmazvural.net
deney föyü
mortimer genel kimya
yüksel sarıkaya fizikokimya

EN Bİ EY DAT KOM

Bu gece başlıyor. Tam hatırlamıyorum ama 1200 küsür maç oynanacak hemen hemen her gece en az bir maç oluyor. 2001 nba finallerinden beri takip ediyorum.Tesadüf mü bilemem ama o zaman finalde phialedelphia yı tutuyordum her zaman güçsüz olanın yanında olmak mantelitesi ile ama iverson ne yaparsa yapsın alamamıştı şampiyonluğu ve bugün 2010 yılında adam türkiyeye geldi ve beşiktaşta oynayacak çok enteresan.Ömer Üründül kulakları çınlasın sadece futbol değil basketbolda çok enteresan...

Gel gelelim kimi tutuyorum.Kesinlikle boston celticsi hiç sevmiyorum.Ray Allen ve Garnettı sevmememle alakalı mı bilmiyorum ama 80lerde de olsaydım yine lakersı tutardım.Magic sağolsun. Bugün aslında benim takımım miami heatti ama bu kadar iyi kadroyu hiç desteklemiyorum orlando-dallas finali olsun gönlümden geçen de budur.Haaa olabilir mi tabi zor.

Konferanslara bakınca batıda lakers açık favori arkasından denver dallas san antonio oklahoma utah portland kesin play-off yaparlar gibi duruyor ama tabiki orda son takımın clippers olması ve ilk turda lakers eşleşmesi olmasını isterim. Clippers demişken blake griffinden de patlama bekliyorum geçen sene diz kapağından dolayı hiç oynayamamıştı. Doğuda ise boston miami orlando atlanta chicago milwaukee kesin play off yaparlar,kalan 2 takımı bilemicem 76'ers,new york,charlotte,washington vs ama kesinlikle amareli new york girsin play-offa diyorum renkli olsun dimi.

Bizim çocuklara baktığımızda; Ersan yine geçen seneki çizgisinde olmaya devam edecek gibi umarım bir süre sonra ilk 5 te başlar ama standardını bozmasın yeterli...Hidayet hiç alışık olmadığı bir takıma gitti hiç koşmadığı kadar koşacak ve 4 numara oynayacağı için uzun ve size lı adamlarla mücadele edecek işi zor gibi sisteme girerse ki bence bunu yapabilir çok başarılı bir sezon geçirebilir...Mehmet Okur da hala sakat ocak gibi dönmesi bekleniyor,jefferson transferi var utahta,korver ve boozer gitti,krilenko saçları uzatmış antrenör 20 yıldır aynı devam utah aynı tas aynı hamam yani...Ömer Aşık blok geldi faul dedi; için şanslı bir durum boozer elini kırdığı için 1-2 ay yok ve arada ömer kendini gösterme fırsatı bulacak 7-8 sayı 10 ribaund 3 blok ortalaması yaparsa çok iyi olur kendisinden umutluyum herkes umutlu boozer dönse bile oynama şansı bulur...Seeee seeee seeee seee Semih Erden de ise durumlar enteresan Garnett,Shaq,küçük ayı,perkins,jermaine gibi 5 tane isimle beraber oynama şansına sahip hiç maç oynamasa bile bu adamlar antrenman yapması bile onun gelişimine katkısı olacaktır.Ayrıca shaq ve jermaine in yaşları nedeniyle sakatlık problemlerinin olması perkinsin dönmesinin ocak-şubatı bulacak olması şansının olduğunu gösteriyor..Hepsine bol şans diliyorum umarım sakatlık olmaz ve avrupa şampiyonasında hepsi takımda olurlar ve olimpiyat vizesi alırız.

Son olarak görünen herkesi beklediği LAKERS-MİAMİ finali ama benim gönlümden geçen kesinlikle bir DALLAS-ORLANDO finalidir. Umarım da öyle olur ama zor hatta bayağı bir zor ama olsun sonuçta gönlümden geçen dedim yani.MVP ise büyük ihtimal 12 09 2010 da kaçıramadığımız KEVİN DURANT olacaktır.Yılın çaylağı ise kesinlikle BLAKE GRİFFİN olur heralde.

25 Ekim 2010 Pazartesi

kayseriden...

Maç başlamadan önce herkes dedi bu maç alt olur ve iddacılar kazandı ama dün giren girdi bir kere geri dönüş yok tabi sonuçta kumarı oynatan kazanır.Aslında kayseri çok pozisyona girdi belki ilk yarıda golü bulsa herşey farklı olabilirdi. Schuster nihatı çıkarmak için 65 i beklemezdi 45 te oyuna müdahale ederdi diye düşünüyorum.

Kadrolara bakınca şota her zalayeta,troisi,cangele gibi eksiklerden dolay gençlere şans vermiş; ömer, furkan gibi...Sadece tek takıldığım şey serdar kesimal gibi bir adamı savunma sağında kullanmasını anlayamadım sırf öndere yer açmak için mi yapıyor bunu yada eren güngör iyileşince serdarı kesmemek için mi böyle kullanıyor anlamadım ama umarım öyledir çünkü serdar her durumda önderden oyun bilgisi duruşu altyapı olarak daha iyi olduğu açıkça ortada neyse agaa...Schustere bakalım o napmış; helal olsun necip ve onur gibi iki genci oyuna sürmüş ama bence kadro hatası şuradan...tamam guti sakatlıktan yeni çıktı eywallah sonra girer, ama nihat denilen futbol fakiri televizyon parçalama sebebi olacak bir adamı ne diye oynatıyorsun bee arkadaş ayrıca finki de bu kadroda eksta defansif yapmış takımı bence nihatın yerine holosko kesinlikle başlamalıydı ve finkin yerinede ismail neyse sonuç ortada..

Nihat için söylenecek çok ama çok şey var ama siktir et diyorum kendime daha da küfür etmemek istiyorum o yüzden kapatıyorum ama dur dur bişey daha dicem..Fatih tekke oyuna girdi ve topu şöyle bir aldı bastı dön pas verdi ve bakıyorsun o an futbolcu var, futbolu bilen futbolcu var arkadaş defol git nihat al barışı selçuk şahini hadi lost adasına gidin olum yaa...

Onuru oynattı o da birşey yapamadı ama olsun ona daha çok şans vermek lazım bu kadar iyi olduğu söylendiğine birşeyler vardır elbet aynıu şekilde necipi de gördük ve şu anda kesinlikle müthiş bi orta saha oldu..Nihata 2 senedir gösterilen sabır bu çocuklara da gösterilmeli..

Kayserideki gençlere gelince hasan ali topu alışı verişi ile belli iyi bir solbek olcak bunu daha öncede yazmıştım söylemiştim serdar keza aynı şekilde..Furkana gelince bence ters kanatta oynasa hilberti daha çok zorlardı onda da var birşeyler ama güçlenmesi şart tabi bunlarıda go lattı diye yazmıyorum biline yeter hadi dağılın nihatıda alın yanınıza..

derbi faso fiso...Allen İverson Beşiktaş'ta!!!


Geldi gelecek geliyor derken iverson 2 yıllık sözleşmeyi kabul etti. Menajerinin yaptığı açıklamaya göre yıllığı 2 milyondan 1+1 yıllığına anlaşıldı sözleşmeyi beşiktaş yollayacak ve imzalayacak İverson. Haftasonu bornova maçında oynarmı bilmiyorum ama sonraki hafta akatlarda sahada olur o kesin.

Anlaşma da tabi ağır şartları var beşiktaşın ve akıllıca da bir hareket.İverson'ın kulladığı ilaçlar vs. gib durumlarda birşey ortaya çıkarsa verdiği parayı da geri tahsil etme gibi maddeler var.Bunu düşününce de iverson gibi süperstar seviyesinde olan nba de mvp seçilmiş sayı kralı olmuş bir ilahın hatta yılda 10 milyon dolar belkide sponsorlarla daha da fazla kazanan bir adamın bu sözleşme şartlarına rağmen teklifi kabul etmesi arkadaş ben oynamaya geliyorum demek oluyor sanırım.

Transferde ki detayları tabi ki bilmiyorum ama 2004 teki olimpiyatlarda atina istanbul arası gelip giden iversonun istanbulun gece hayatını çok sevdiği beğendiği duyumları da bu da etken olmuştur diye düşünüyorum.

Sonuçta dünyanın hayran olduğu iyi değil süper bir basketbolcu geliyor. Hatta sadece basketbolcu demek az gelir tam bir fenomen olur kendileri.

Yıldırım Demiören yıllarca yediği küfürlerden sonra bu sene ne olduysa ne hikmetse guti,quaresma gibi adamların üstüne onların çok çok üstünde bir dünya yıldızı daha eklemeyi başardı. Haaa şimdi şöyle diyenler var lan 2 yılda verilecek 4 milyon dolara hayvan gibi takım kurulurdu diyorlar ama bende siktirin lan diyorum ALLEN İVERSON diyorum ccc İVERSON REİS ccc ve daha da önemlisi bu yıldızı hakeden de kesinlikle çarşıdır gerisi faso fisodur.

Bir haaa daha var beşiktaş şampiyon mu olacak zor fener çok güçlü bir takım ama efesi falan siker atar o kesin,eurocupa gelince birşey diyemicem zorlar yukarıyı ama ne olur belli olmaz.

Bu arada 3 numara kurallar gereği verilemiyor ne yaparlar bilmiyorum ama 3 olsaydı iyiy olurdu,Q7den sonra A3 iyi giderdi ama olsun A6 var A8 var olur farketemez yakışır babaya..

24 Ekim 2010 Pazar

50bin:0 - 2bin:0


gündüz kadroyu görünce çok iyi dedim mantıklı olan da bu dedim.Yani arda baros kewell yoksa olacak bundan iyisi değildir dedim.Sadece Haginin Misimoviçi solda kullanacağını tahmin edemedim.Bunu maçtan önce söyleseler hadi lan olmaz derdim ama o da teknik direktör farkıdır misimoviç çok iyi oynadı hiç top kaybetmedi.Hatta yawşak spikerin anlatırken ses tonuyla verdiği inkara rağmen misimoviç çok klas paslar ve çalımlar ortaya koymuştur. Neyse müthiş bir oyun oynadı sadece mücadele değil ayağa pas,oyunu dar alnada oynamak,bloklar arası mesafeyi kısa tutma,rakibe top aldırmama herşeyi yaptılar. Burada elano müthiş bir oyun görüşü zekası bilgisi olduğu kesinlikle gösterdi ve artık sabriyle o kanatta harikalar yaratmalıdır ve bunu yapacak kapasitede fazlasıyla adam da var zaten.

Hagiye eleştirim serkan kurtuluş ve barış değişiklilerini çok erken yapmasıdır. En azından 70 e kadar bekleyebilirdi.Tabi burada ki barış değişikliği hiç yakıştıramadım ama ilk maçı olması sebebiyle mscburiyettendir diyorum boşver engin takma diyorum.

Fenerbahçeye gelince aykut hiç müdahil olamadı takıma tamam atak oyuncuların çok iyi bunu bizde biliyoruz 3 yaşındaki çocuk tanıyo stoch niang dia yı ama orta saha da iş bitiyor be aykutçum bu gece oldun aykudunt maalesef. Devre alex bu takıma yüktür artık hadi koçum bu takıma bir orta saha şart bulacaksın transfer mi yaparsın yoksa a2den mi alırsın bi bilemem..

Haaa bu maçta iyi oynadık şamğiyon mu olacağız ki hayatta inanmıyorum en azından devre arasında 2 orta saha alınmazsa yada a2den monte edilmezse tabi..Son olarak da barosun alternatifi yok diyenlere hagi pino burada demiştir helal olsun bu adama boşuna karpatların maradonası olmamış yani dimi..

Başlığa gelince kesinlikle galip sahadaki futbolculardan aldığı enerjiyle coşan 2500 e yakın ultraslandır. 90 dakika boyunca kedi gibi oturan bi miyavlamadığı eksik kalan 50 bin fenerliye resmen kapak yapmışlardır. Yani daha öncede duydum rakip statta üçlü çeken deplasman taraftarı ama genelde 90 da falan oluyordu. Ama maç boyunca saymadım hatta uygar bile yeter lan demiştir bana bak bak yine üçlüde bizimkiler dememden ama helal olsun taraftarlık para vermeyle değil yürekle oluyor bunu da görmüş olsun.Kazanan ultraslan aferin lan çarşı kadar olmasada biraz organize olmuşsunuz.

demekki barosun alternatifi varmış,pino köpek ismi değil iyi bir alternatifmiş,
demek ki elano bu takımda müthiş oyun zekası ile oynamayı hakeden biriymiş,
demek ki cana da sağlam bir adammış ve faydalanınca görülüyormuş,
demek ki alex de souza artık bitmiştir ve çeki verilip yollanmalıdır,
demek ki stadı 50bin kişi doldurmayla değil yürekle oluyormuş bu işler...

23 Ekim 2010 Cumartesi

ibrahimoviçten barış-ayhan-sarplara..

hepimizin malumudur ki ibrahimovic barcelonadan milana gitti ama bi sor niye gitti? Çünkü guardiola dediki burası katalunya burada bu çocuklar oynayacak zlatan o yüzden sana yer yok senide zaten taraftar istiyor diye aldık oldu bitti işte..

Haginin gelmesi ile hatta daha da önemlisi tugayında yardımcısı olmasıyla artık yapılması gereken şudur ki bazı malloları yollamak ve artık anıl dilaver,cem sultan, cumhur,emre çolak, sinan gibi gençlere bu takımda yer açmaktır. Basit mantık bir sezon önce dünyada 6 kupa kazanmış bir barcelona takımı bile ibrahimovici yollayıp burada benim yetiştirdiğim adamlar oynayacak diyorsa sen de bunu yapmalısın hagi ve tugay kardeşler ki barcelonanın mücadele ettiği 3 kulvar var iken bunu yapıyor sen sadece tek kulvardasın-türkiye kupasını sallıyorum sktr et bu senede fener alsın-o yüzden bunu yapmalısınız evladım hadi bakıyım.

Pazartesi sonuç ne olursa olsun fenere 5 atarsın veya 5 yersin problem değil sadece o günü kaybedersin ama o çocuklarla gelecek 10 yılı kazanırsın yapmalısın. Barış, Ayhan,Mustafa Sarp,Servet gibi isimlere tamam bilader hadi eywallah demelisin bunu yapabilirsin hadi bakıyım şimdi dağılın..

Ama yok yok gelmişken 2 satırda fener maçına yazıyım haginin gelmesi ile fener için daha zor bir maç olcak gibime geliyor tabi sonuçta umarım kazanırız düzlüğe çıkmak için değil tabi ki yendik mi lan demek için.Ama farklı kaybedersek de şaşırmam alıştık artık siktiri boktan goller yemeye fenerden ballı arkadaş top çarpıyor giriyor bir şekilde yoksa bir top oynadıkları falan yok,neyse bakalım..1-4 alırız diyorum ama bakıyorum da bok alırsın diyenler çoğunlukta=)

22 Ekim 2010 Cuma

İddaa 1-0-2

  • İDEAL=28.3
  • antalya-konya 1-1.50
  • stoke-man utd 2-1.60
  • bologna-juventus 2-1.65
  • lazio-cagliari 1-1.50
  • inter-sampdoria üst-1.70
  • villareal-atmadrid üst-1.65
  • st.etienne-caen 1-1.70


  • SİSTEM, 3-4-5, 3BANKOLU= max 987
  • bologna-juventus 2-1.65-B
  • antalya-konya 1-1.50-B
  • stoke-man utd 2-1.60-B
  • agücü-bursa 1-2.40
  • celtic-rangers 1-2.10
  • arles-lyon h2-2.30
  • frankfurt-schalke 2-2.10
  • tottenham-everton 1-1.85

  • 4-6 GOL=37
  • inter-sampdoria 2.75
  • villareal-atmadrid 2.95
  • trabzon-gbirliği 2.00
  • manisa-kasımpaşa 2.30


  • GENİŞ GENİŞ=118
  • dortmund-hoffenheim 1-1.55
  • istbld-gantep 2-2.70
  • birmingham-blackpool 1-1.70
  • valencia-mallorca h1-2.20
  • braga-olhaense h1-2.50
  • manisa-kasımpaşa h1-2.5
  • karşıyaka-adana 1-1.90
  • genoa-catania 1-1.60


  • ccc ENGİN ccc=430
  • stoke-manutd 2-1.60
  • stetienne-caen 1-1.70
  • agücü-bursa 1-2.40
  • arles-lyon h2-2.30
  • frankfurt-schalke 2-2.10
  • villareal-atmadrid 4-6 gol-2.95
  • tottenham-everton 1-1.85
  • braga-olhaense h1-2.50

Serie A TV8'de


Ohhh bee..sonunda aq yaaa..

Ulan koskoca italya ligi başlamış kaç hafta oldu 2 ay oldu nerdeyse yayın yoktu. Hatta geçen inter-juventus maçıda güme gitti. Daha da bombası roma-inter maçını gece 3 te banttan verdiler.

Sonunda tv8 almış yayın haklarını ben demiştim zaten 24 yada tv8 alcak gibime geliyor diye dediğim oldu tabi daha da önemlisi ccc JUVENTUS ccc maçlarını rahatça izliyeceğiz hadi bakalım.

HAFTASONU FUTBOL


22 Ekim Cuma
20.00 Karabük – Eskişehirspor (LİG TV)
20.00 Sivasspor – Bucaspor (DIGI)
21.30 Hamburg – Bayern Münich (TRT 3)
23 Ekim Cumartesi
14.45 Tottenham – Everton (PL TV / SPORMAX)
15.30 İstanbul Belediye – Gaziantepspor (DIGI)
16.30 Mönchengladbach – Werder Bremen (TRT 3)
17.00 Chelsea – Wolverhampton (PL TV / SPORMAX)
19.00 Antalyaspor – Konyaspor (DIGI)
19.00 Trabzonspor – Gençlerbirliği (LİG TV)
19.00 Zaragoza – Barcelona (NTVSPOR)
19.30 West Ham – Newcastle (PL TV / SPORMAX)
21.00 Real Madrid – Racing Santander (NTVSPOR)
22.00 Sochaux – Toulouse (KANAL A)
23.00 Valencia – Mallorca (NTVSPOR)
24 Ekim Pazar
14.00 Giresunspor – Samsunspor (TRT 1)
14.30 Ankaragücü – Bursaspor (LİG TV)
15.30 Manisaspor – Kasımpaşa (DIGI)
15.30 Stoke City – Manchester United (PL TV / SPORMAX)
16.30 Borussia Dortmund – Hoffenheim (TRT 3)
18.00 Manchester City – Arsenal (PL TV / SPORMAX)
18.00 PSG – Auxerre (KANAL A)
18.30 Bayer Leverkusen – Mainz (TRT 3)
19.00 FENERBAHÇE – GALATASARAY (LIG TV)
19.30 Gaziantep Belediye – Altay (TRT 1)
22.00 Lille – Marseille (KANAL A)
22.00 Villarreal – Atletico Madrid (NTVSPOR)
25 Ekim Pazartesi
20.00 Kayserispor – Beşiktaş (LİG TV)
22.00 Real Sociedad – Deportivo (NTVSPOR)

ccc JUVENTUS ccc

Salzburg:1-Juventus:1
Goals: Svento (36th), Krasic (47th).

SALZBURG: Tremmel; Schewgler, Afolabi, Sekagya, Hinteregger; Zarate (Jantscher 81st), Schiemer; Mendes Da Silva (Leitgeb 51st), Pokrivac; Svento, Wallner. Reserves: Walker, Dudic, Agustinussen, Jantscher, Hierlander, Leitgeb, Boghossian. Coach: Stevens.

JUVENTUS: Manninger; Grygera (Motta 78th), Bonucci, Chiellini, De Ceglie; Martinez (Melo 63rd), Marchisio, Sissoko, Pepe (Krasic 45th); Del Piero, Amauri. Reserves: Storari, Motta, Legrottaglie, Melo, Krasic, Giandonato, Giannetti. Coach: Del Neri.


Siyah-beyazlı ekibimiz uefa avrupa ligindeki 3. maçında gruptaki 3. beraberliği aldı ve gruptan çıkma umutlarını devam ettirdi ama bizim eyübün 300-500 hayallerini yıktı. Burada eyübün dün geceden gelen bir cenabetliği söz konusu var ya neyse..Üzülme lan eyüp!!!

Maça gelince yayın olmadığı için özetten izlediğimiz kadarıyla Krasiçin ne kadar etkili bir adam olduğunu tekrar görmüş olduk. 2. yarıda eyübün umudu olarak oyuna girdi hemen golünü de attı ama yetmedi arada kaçırdı bir tane ama oyuna yüzde yüz etki etti. Quaglierallaya gelince o da yoktu bugün eksikliği hissedildi. Oynasaydı sonuç farklı olabilirdi değil olurdu diyorum. Son söz tabiki del piero reise; Baba büyüksün..Bi frikik salladın yine ama olmadı olsun..

21 Ekim 2010 Perşembe

Aşağıdakilerden Hagisi Gaassaray TD?


Futbolculuğu antrenörlüğü kadar iyi olmasa da fenere 5 tane atmayı başarmıştır.Tabi şimdi fener maçı var yine atar mı imkanı yok! Ama tek sevindiğim gençlere şans veriyor olmasıdır. Zamanında Ardayı A takıma alanda kendisidir, hatta bununla yetinmeyip bir maçta Hakan Şükürün yerine adını hatırlamadığım genç bir çocuğu hemde kurtarıcı olarak oyuna sokma cesaretini göstermiştir.Buna bağlı olarak barış mustafa sarp ve ayhan üçlüsünden kurtulmanın fırsatı gelmiştir ve Hagi de bunu yapacaktır inşallah, başkada bir umudum yok zaten gerisi de gelir zaten hadi 10 numara yapacağını yap arkandayız.Tabi burada Tugayada büyük görevler düşüyor alt yapı sorumlusu olarak onu unutmayalım.

Merhaba Ben Guus Hiddink!!!

Merhaba ben Guus Hiddink.

Burası Türk milli futbol takımı,

Burda 11 kişilik ezik bir kadro kuruyorum,

Bu 11 in kalesinde Volkan olacak.

Ortasahada Mehmet aurelio olacak,

Yanında Özer hurmacı bile olacak,

Hep hayal ederdim sabriden sol bek olur mu diye yaptım, olacak!

Çünkü bu ülkede her türk bol gollü,

+18 uyarılı bir milli maç izleyerek saç baş yolmayı hak ediyor.

Burada emre belözoğlu olacak tam bir çirkef.

Burda Sabri var, Volkan var, Nihat var, Servet var, Tuncay var her şey var...

Burada bir takım var.

Bu tecavüzü almanya'yı yeneceğimize inanan her hayalperest izlemeye hak kazanacak.

Rüya görmeye başladık bile hahahahhaa ..."

20 Ekim 2010 Çarşamba

Old Trafford'dan Ankara 19 Mayıs'a...

Yer OLD TRAFFORD şampiyonlar ligi grup 3. maçında temsilcimiz ezikliğin ve korkaklığın sembolü olmaya aday ertuğrul sağlamın takımı bursa manchester ile karşılaşıyor ve maçta hiçbir varlık gösteremiyor,hatta ilk 15 dakikanın sonunda diyorsun ki tamam bu maçın sonu belli sıçar bursa diyorsun;neyse gel gelelim dakikalar 75 falan bursalı oyunculardan birisi yerde sakatlık geçiriyor ve top united da yetmezmiş gibi bir de Nani de,niye yetmezmiş gibi çünkü adam çok çirkef arkadaş...Neyse devam edeyim bursalı oyuncu yerde kıvranıyor Nani topu atmakta tereddüt ediyor ve aynı anda tribünlerde müthiş bir uğultu,Nani'ye topu dışarı atması için tribünlerden tepki var ama o hala direniyor sonunda zorla topu atıyor. Şimdi burada ingilizler müthiş bir insanlık olayı gösteriyorlar.Çünkü top onlarda rakipten biri yerde yatıyor rakip eksik pozisyon iyi top nani de ama onlar golü değil yerde yatan rakip takım oyuncusunu düşünüyorlar.Gerçekten müthiş bir centilmenlik hatta daha üstünde bir örnek davranış sergiliyorlar.

Şimdi biz napıyoruz aynı olayı bir Ankaralı olarak 19 mayısa taşıyoruz. Yaşanmış bir olaydan yola çıkarak aktarıyorum. Aynı olay yer ANKARA 19 MAYIS; isimlerin önemi yok. Olay aynı Ankaragücü maçı rakip oyuncu yerde yatıyor sakatlandı veya numara yapıyor bir önemi yok daha doğrusu onu bilemezsin o anda neyse ankaragüçlüler tam atağa çıkarken eleman bakıyor rakipten biri yerde bir tereddüt ediyor ama çok düşünmeden topu atıyor dışarı. Ve bu anda tribünler tam atağa kalkarken topun dışarı atılmasına çok sinirleniyor ve konuşmalar şu şekilde

  • angut 1: haydaaaa...
  • angut 2: aq yaa tam da gole gidiyoduk haaa...
  • angut 3: ulan ibne attı kendini yere yaa....
  • angut 1: attı tabi aq yaa..pij yaa
  • angut 2: hep numara yapıyo ibne lan bunlar...
  • angut 3: tabi numara abi yaa sikerim böyle niye attık gibi topu dışarı yaw...bak bak nasıl kalktı hemen görüyon mu?
  • tüm angutlar: piç piç piç ..... piç piç piç .... piç piç piç ....

Önce insan olmayı öğreneceksin; insana, aldığı nefese, yaşam mücadelesine, ekmek kavgasına saygı göstereceksin. Ondan sonra gidip şampiyonlar liginde puan veya puanlar peşinde olacaksın.

Maça gelince gördük ki türk futbolu müthiş bir düşüş içinde.Bunun en somut örneğini de bursanın oynadığı maçlarda çok rahat görebiliyoruz. Çünkü şampiyonlar ligi başladı 15 eylül de bursa liderdi. Geldik 20 ekime bursa hala lider. Ama geçen sürede 3 şampiyonlar ligi maçında ne puan aldı ne gol attı sadece ilk maçta girdiği tek pozisyon var. Onun dışında sıfıra sıfır elde var sıfır. Bu takım türkiyenin namağlup lideri ve son şampiyonu gerisi ben mi düşünüyüm artık. Yani o kadar kötü durumlara düştü ki bursa maçta olamaz böyle şeyler. Bu kadar güçsüz bu kadar korkak bu kadar bilinçsiz bir takım olamaz. Neyse söylenecek pek fazla birşey yok sonuçlar ve oyun ortada..Ama bu türk futbolcusunun bir kez daha düşünmesini gerektirecek bir maç olmuştur. Ferdinand,Rooney,Berbatov,Scholes,Giggs gibi adamların yokluğuna rağmen düşülen bu aciz durum sadece bursanın değil tüm türk futbolcularının kendilerine tekrar bi bakmalarına neden olmalıdır olması gerekir oldurmalıyız yoksa bu şekilde ne şubatlar ne nisanlar nede mayıslar görürüz hatta eylülü bile göremeyiz ona göre hadi bakıyım şimdi dağılın...

Rijkaard'ımızı uğurluyoruz!

Bu camianın onu istifaya davet edenlerden, altını oymaya çalışanlardan ibaret olmadığını göstermek, teşekkür etmek ve sadece “alkışlamak” için onu ve ekibini havaalanından uğurlamak istiyoruz.
Yapmamız gereken tek şey İstanbul’dan hangi gün hangi saatte ayrılacağını öğrenmek. Oluşuma bloglarından destek verecek, buraya yorum yapacak, gelecek, gelmeyi aklından geçirecek herkese şimdiden teşekkürler!
Hep gelenleri anlamsız şekilde omuzlara aldık. Şimdi haketmeden gönderilenleri alkışlamak yakışır bize.

19 Ekim 2010 Salı

SCOUT 2: ALMANCILAR

Mesut Özil olayı ile başlayan ve almanya mağlubiyeti ile patlak veren bir durumdan sonra bir bakalım dedik nedir ne değildir bilader kim kiminle nerede ne yapıyor dimi..

Olayımız şudur ki almanyada yaşayan türklerin seçtiği milli tercih durumlarının ufak bi listesi yanında da 2-3 kelam edelim bakalım..

Yaş gruplarına göre gidelim sırayla kim nerde ne yapıyor bi bakalım..

U-17, 1994

Almanya
  • Kaan Ayhan-Schalke 04
  • Koray Kaçınoğlu-Duisburg
  • Koray Günter-Dortmund
  • Levent Ayçiçek-Werder Bremen
  • Emre Can-Bayern Münih
  • Robin Yalçın-Stuttgart
  • Okan Aydın-Leverkusen
  • Samed Yeşil-Leverkusen

Türkiye

  • Hakan Çalhanoğlu-Karlsruher

İki takıma baktığımız zaman şaka gibi bir durum var ortada. Alman u-17 takımı dün bir maç yaptı ve 6-1 kazanırken 6 golüde türk çocukları attı. Bu çocuklar bizim milli takımda oynayanlardan çok mu kötü bizimkiler çok mu kötü yoksa bu çocuklar mesuttan dolayısıyla real madridden dolayı mı bu seçimi yaptılar?



U-18, 1993



Almanya

  • Murat Bildirici-Wolfsburg
  • Özkan Yıldırım-Werder Bremen
  • Barış Gündüzer-Hertha Berlin

Türkiye

  • Taşkın Çalış-Mönchengladbach
  • Okan Derici-E.Frankfurt
U-18 de galiba iyi bir nesil gelmemiş almanyadan yada bulamamışlar..

**U-18 de dipnot; Emre Yumuşak- FC Parma çok ilginç...



U-19, 1992



Almanya

  • Tolga Ciğerci-Wolfsburg
  • Yunus Mallı-M.Gladbach

Türkiye

  • Haydar Çekirdek-Hansa Rostock
  • Volkan Çekirdek-Hansa Rostock
  • Ufuk Özbek-Saarbrucken

Burada dikakt çeken ikiz kardeşler haydar ve volkan ile Gaassaraylı barışın kardeşi ufuk un bizim formayı seçmesi. Barıştan bahsetmişken kardeşinin barışa benzeyen tek yanı jöle kafası, onun dışında boyu daha uzun daha teknik pas verebilen bir çocuk.

***Burada dipnot; belçika doğumlu Engin Bekdemirin belçikaya kaptırılmamasıdır ki adam porto gibi bir takıma transfer olmuştur ve izlediğim kadarıyla çok yetenekli tek eksiği güç onu da portoda yüklerler ona küçük diego tadında umarım daha da iyi olur.


U-20, 1991


Almanya

  • Cenk Tosun-E.Frankfurt


Türkiye

  • YOK


U-21, 1990


Almanya

  • Mehmet Ekici-FC Bayern Münih
  • İlkay Gündoğan-Nürnberg
  • Ömer Toprak-Freiburg
  • Taner Yalçın-Köln
  • Deniz Naki-St.Pauli

Türkiye

  • Burak Kaplan-Leverkusen

Tabi burada A mili seviyede oynayanların tercihlerini yazmadım( hamit, halil, mesut, serdar) çünkü gerek yok yazmaya çünkü onlar için artık dönüş yok.

Sonuçta ortada bir mesut ve bundan daha da önemlisi real madrid gerçeği var ki kesinlikle yadsınamaz-bu da ne demekse- yani hadi ordan denilecek durum değil. Bu nedenle seçimini yapmış hiçbir oyuncuyu artık geri döndürmek pek mümkün görünmüyor.

Burada dikkat çeken U-21 kadrosunda almanyayı seçen oyuncularımız.

Mehmet Ekiciyi FM oynayan herkes bilir oradaki gelişmesiyle tanındı bir nevi Türkiyede ve bu sene nürnberge kiralandı ilaveten hollanda maçı kadrosuna çağrılacak isimler arasında ismi geçiyor umarım bir dönüş olur.

İlkay Gündoğandan çok bahsediliyor sağda solda ama o da bir röportajında hayalindeki manşetin ilkay almanyayı şampiyon yaptı yazıyor olduğunu söylemiş.

Ömer Toprak ise son açıklamasında Türkiye adına oynamak istediğini söyledi. Stoper konusunda sıkıntılı olan takımımız için sevindirici.

Taner Yalçın için sene başında uğur melekenin yazdığı bir yazı vardı ve bende kölnden takip etmiştim.Gerçekten mesuta yakın yeteneklerde hatta gücü kuvveti falan düşünülürse çok iyi olabilir. Ama enteresan olan şöyle bir şey var eleman önce türkiyede oynuyor mesut olayından sonra almanyaya gidiyor ve şu anda tekrar döner mi bize? UMARIM..

Deniz Naki-Tek bildiğim cm 01/02 nin eylül update inde gördüğüm aml oynayan eleman. Hakkında uğurun bir yazısı var ama o da net konuşmuyor izlemek lazım.

Sonuç olarak şunu demek istiyorum; tamam almanyada yetenekli türklerimiz var tabi ki bu çocukları kazanalım kaybetmeyelim ama almanyada 3 milyon türk var burada 70 milyon hatta 73 milyonuz. O yüzden önce profesyonel eğitimcilerle kendi topraklarımızda anadoludan bulalım bu yetenekleri ve bunun da en somut örneği ilginç olacak ama fenerbahçe gibi altyapı denilince hadi lan ordan dediğimiz kulübün mardinden bulup getirdiği OKAN ALKAN gibi bir yetenektir. Okan gibileri türkiyede çoktur ve bulunmalı ve eğitimiyle birlikte bu çocuklara destek verilmelidir ki mesutlar gitti diye polemiklere girmeyelim hadi bakıyım şimdi dağılın..

Adnan Polat ve Ben

Şimdi diyeceksin ki la bi sktr git olum ya sen kimsin o adam kim falan diye ama öyle deme dur bi dinle aq yaa..

Adnan Polat bundan 1,5 ay önce ntv canlı yayınında rıdvanın sorduğu rijkaardla devam edecekmisiniz tadındaki bir soruya "ne olursa olsun farketmez biz rijkaardla devam edeceğiz hatta ben nisan ayında rijkaarda 2 yıllık daha sözleşme teklif ettim" dedi ve bu sorunun ilk tepkisi rıdvan kafasını sallayarak öyle bir tepki verdiki; "aq görüsürüz bala göte 3-4 maçtır yeniyonuz takım bok gibi sen bu lafları bir de fener maçından sonra söyle bakalım, atıp tutuyon ancak" der gibi bir kafa salladı ve bende ekran başında hassiktir lan dedim itiraf ediyorum.

Şimdi adnan polat kalıbının o neresinden çıktığı hala muamma olan hayvani sesinin adamı ise sözünde durur ve rijkaardı her şeye rağmen yollamaz ama bğtğn baskılara rağmen çıkar der ben adamıma güveniyorum ve bu olay burada kapanmıştır demesini bekliyorum. Bunun ilk belirtisini de hakan şüküre yapılan sportif direktörlük(!!!) teklifi ile anlıyoruz. Tabi burada bir sportif direktörlük olayı var ki ayrı bi başlık olabilir bir ara. Neyse devam ediyoruz. Tabi ben bunu yazarken veya sen okurken rijkaard gitmiş de olabilir onu bilemem.

Ancaaaakkk; Adnan Polat bu laflarının unutupta tükürdüğünü sümkürüğü ile yalarsa o zaman işte şunu öneriyorum. Hepinizin gidin olum yeterse yeter aq sizle mi uğraşacağız. Ben yarın geliyorum ve Cv'm ile başvurumu yapıyorum ve takımın başına geçiyorum tek yetkili olarak ve kadıköyden 3 puan garantisi veriyorum hadi bakalım,bak galatasaray yönetimi ve galatasaray lisesi veveeveve 20 küsür milyon gaassaraylılar bu fırsat kaçmaz benden size açık çek gelin anlaşalım be hacılar...

18 Ekim 2010 Pazartesi

Scout

Turgay Bahadır: 15 ocak 1985, boy 1.90, mevki:santrafor BURSA-KARABÜK
Avusturya ümit takımında oynadığı için türkiye için oynayamıyordu. Ancak fifanın aldığı karar ile milli takım için oynama kararı verildi.Hatta bunun üzerine mayıs ayındaki abd kampına da götürüldü. Gçen sezon gösterdiği yüksek performansının ödülünü hem şampiyonlukla hem de milli takımla almış oldu. Ancak bu sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle geride kaldı ancak milli takım arasından önce oynamaya başladı ve bu arayıda değerlendirerek karabük maçında çok iyi oynayarak herkesin kim lan bu milli takım forveti diye sorduğu yerde bende varım dedi. Umarım böyle devam eder.Çünkü direk olmasada milli takım için kadroda alternatif olabilecek bir adam.


İsmail Haktan Odabaşı: 7 Ağustos 1991, mevki:orta saha sağ BURSA-KARABÜK
Bursa A2 takımında oynuyor zaman zamanda ertuğrul şans verdiği sürece lig maçlarında da görev yapıyor. Bu sene 2 maçta oynadı.Karabük maçında volkanın cezası nedeniyle 11 başladı ve gerçekten kumaşını gösterdi bende varım dedi. Patlayıcı özelliği olan bir oyuncu hani vardır ya meşhur fuleli oyunculardan. Şu an için u-20 u-19 takımlarında milli formayı taşıyor. Kesinlikle ümit vaad ediyor.


Batuhan Karadeniz
:
24 Nisan 1991, mevki:santrafor ESKİŞEHİR-İST.BELEDİYE
2008 yılının Aralık ayında İngiliz World Soccer Dergisi, geleceğin 3 yıldız futbolcusu arasında gösterilen bir adam.15 yaşındayken manchester city nin talip olduğu bir adam.Beşiktaş paf takımında 86 maçta 200 küsür gol atan bir makine. Mustafa Denizli lanetinin yüzünden beşiktaş a takımında şans bulamayınca ve saçma sapan bir şekilde 2 milyon euroya eskişehire satıldı. Rıza çok güveniyordu o da kovuldu. Artık hiç istemesede bülent uygunla çalışmak zorunda en azından bir sene boyunca. Çünkü göstereceği performansla sezon sonu bir trasnfer yapabilir. Bu haftaki belediye maçında da çok üstüne oynadılar oyundan attırmak için ama ne olduysa çok olgun davrandı sadece topunu oynadı golünü de attı. Umarım devamı gelir. Oyun açısından problem yok sadece konsantresi bozulmadan devam eder çünkü bu ülke milli takımı için altenatifsiz tek adamdır ve oynadığı sürecede 10-12 yıl durmadan oynar.Sezonu gol kralı bitirmesi dileğiyle.


Özgür Çek: 3 Ocak 1991, mevki:defans ortaha sol G.SARAY-A.GÜCÜ
İlk olarak u-19 avrupa şampiyonasında izlemiştim.Defansın solunda oynuyordu.Lan dedim kim bu çocuk çok hızlı bindirmeleri çok iyi aslında açık oynasa daha iyi oynar dedim. Nerede diye merak ettim o ara hemen maçı anlatan dağhan ırak kendisinin fenerbahçede oynadığını söyleyince yazık dedim ki hiç yanılmadım fener 5 yıllık sözleşme imzalamasının ardından çocuğu özer transferinde ankaraspora verdi o da cortlayınca ankaragücüne geldi. Neyseki kör ümit çocuğu oynatıyor da kendini gösterdi. Bu hafta ali samiyende çok iyi oynadı ve bir de gol attı. Gelecek için vazgeçilmez bir kanat oyuncusu olabilir. 2014 rotasyonunda kesinlikle yer alması gereken bir adam.


Serdar Kesimal: 24 Ocak 1989, mevki: defans orta KAYSERİ-SİVAS
Askerde keşfettiğim ve çok sağlam oynadığını gördüğüm oyunculardan birisidir. Gelince de araştırdım tekrar izledim ve yanılmadım. Almanya doğumlu futbolcu milli takımın aranan stoper eksiğini doldurabilecek ve uzun süre hizmet verebilecek kapasitede.Bu haftada yine savunmada verdiği güvenin yanında attığı gollede takıma katkı verdi. Hollanda maçıyla kadroda olmasını beklediğim eleman.


Onur Bayramoğlu: 4 ocak 1990, mevki:orta saha BEŞİKTAŞ-MANİSA
İki yıl önce transferi duymuştum sonra takip ettim araştırdım. Kendisini Kakaya falan benzetiyorlar bunları okuyunca dedim ki oha aq biz ne adamlar gördük falan derken manisa maçında sadece 15 dakika oynamasına rağmen herkes tarafından ulan bu çocukta birşeyler var denmesine sebep olacak kadar iyi bir kumaşı olduğunu göstermiştir. Son olarak A2 takımında hocası olan sergende yaptığı açıklamada onurun tabatadan çok çok iyi olduğunu hatta onunla karşılaştırılmayacak kadar iyi olduğunu söyleyince bugün medyada yer buldu. Umarım devamını getirir tabi bu kendisine bağlı olduğu kadar schusterede bağlı eminim ki böyle gelecek vaat eden bir adama tabataya verilen şans verilmelidir ki tabata bu sene süre aldığı 11 başladığı maçların hangisinde iyi oynamıştır tabi ki hiçbirinde. Toni Kroosun 1990 doğumlu biri olarak alman milli takımında 11 başlamasını düşünürsek düşünmeye devam edelim..




Juventusta olmasa! 4-0


Biri 4 atar biri 4 yer arkadaş nedir bu ikiniz birden atsanıza şu 4 leri be bilader..

Değişim tadındaki juventusumuz bu haftayı galibiyetle kapadı ve lider Lazionun 5 puan gerisinde takibini sürdürdü. Zaten iddaada söylemiştim h1 olur diye ve beni yanıltmadı ve aq leccenin. Maalesef çük kafalı kanalımız fox saat 4te olmasına rağmen maçı yayınlama zahmetini göstermedi o yüzden haa şöyle oynadık böyle oynadık şurada bastık burada yardırdık falan diyemiyorum. Ama olsun bu sene olur ya interin aq inş.


JUVENTUS-LECCE : 4-0

Goals: Aquilani (13th), Melo (34th pen.), Quagliarella (44th), Del Piero (82nd).
JUVENTUS: Storari, Grygera, Bonucci, Chiellini, De Ceglie, Krasic, Melo (Sissoko 64th), Aquilani (Pepe 76th), Marchisio, Quagliarella (Del Piero 77th), Amauri. Coach: Del Neri. Reserves: Manninger, Motta, Legrottaglie, Martinez, Pepe, Sissoko, Del Piero.

LECCE: Rosati, Rispoli, Ferrario, Fabiano, Mesbah, Giacomazzi, Jeda (Vives 45th), Grossmuller, Piatti (Munari 55th), Olivera (Ofere 45th), Corvia. Coach: De Canio. Reserves: Benassi, Gustavo, Brivio, Ofere, Munari, Di Michele, Vives.

Bu arada futbol sanatçısı emektarımız ustamız del piero baba yine yollamış bi tane sıkıştırmış selamı çakmış eywallah aga durma devam et böyle..



17 Ekim 2010 Pazar

Galatasaray-Ankaragücü:2-4


Bazıları bloglarında maç yazısı diye yazar bunları ama burada maç adına bir şey olmadığı için yada sen kimsin de maç yazısı lan diyen olmasın diye yazmadım.Neyse ali sami yende fena kötelediler bize ancak bunun böyle olacağı da belliydi.İddaa kuponumda da söylemiştim 0-2 olur 2,5 ganyanı var diye ama tabi sadece ganyandan değil tabi bu durum.

Maç yazısı demişken ne yazacağız zaten her hafta aynı şey yani olmuyor olmayacak da bu kadro ile rijkaard ile olmayacak bunu kazanırken de söylemiştim. eskişehir,buca,belediye galibiyetlerinde de söylemiştik. Ama adnanlar için problem yok yarın hemen yeni stada bir gezi düzenlerler. Biz stad yapıyoruz da şirket birleşmesi yaptık falan pişman.Götüne sok o stadı ibne bu nasıl takım böyle o stada gelecek 50 bin kişi siksin senin tahtanı götveren adnanlar sizi.

Ulan ketitayı yolluyorsun yerine pino diye köpek ismi gibi bir adam alıyorsun ve adam sadece hızlı başka bir numara yok arkadaş hadi onud da geçtim adamı kullanmayı bilmiyorsun. Elano diye bir adam var 8 milyon euro vermişin zamanında ama yollayacan mı kalacak mı belli değil öyle olsa bile adama bir şans verirsin yaw adam sik gibi duruyor kenarda nedir bu böyle be bilader.

Yaw aq çok biliyon diyenler olabilir bırakın da bilelim çük kafalı acun bile çıkıp yporum yapıyorsa bırakın bizde yapalım.

Rijkaardın elindeki kadro kötü olabilir ki kesinlikle kötüdür ancak bunun sorumlusu yönetim ve çük kafalı adnanlardır.Ama kadroyu kullanamak oyuna müdahale edememek heralde benim suçum değil.Bu kadar vurdumduymaz bu kadar sikine takmadan oynanmaz oynayana bu kadar müsaade edilmez olmaz böyle.

Tamam bende demiyorum fatih terim gelsin diye ama rijkaardda kalsın kesinlikle demiyorum,demiyeceğim diyenleri de anlamıyorum anlamıyorum.

Milli takım için yazdığım radikal kararlar konusunun galatasaraydada olması gerekiyor. Ve bunu yazarım heralde ama altyapıdaki oyuncular hakkında tam bir şey diyemiycem. Ama kesinlikle öncelikle yönetimin bu basiretsiz transfer yapamayan malların bir an önce gitmesi lazım.

Yani durum o kadar vahim ki galatasarayda yazı yazmak bile istemiyorum.Yalnız son olarak fener maçı ile ilgili bunu kazanırken de yazıştım tekrar yazıyorum; acı bi mağlubiyet daha olabilir yani acının da acısı olabilir. NİANG,DİA,STOCH affetmezler aga 6 dan fazlası bile olabilir.

Haaa unutmadan iki satır da ankaragücü hakkında yazıyım. İyi takım çok sağlam takım özellikle; rajnoch,uğur,weeks ve güvenin belli bir istikrarda olması ve çok sağlam ve mücadeleci olması savunma adına çok olumlu, hücumda ise metin akan vittekin yokluğunda çok iyi oynadı ama belli adam iyi topçu alıyor bir basıyor topa dönüyor sakin veriyor pasını beğendim. Ve ayrıca fener altyapısından gelen özgür çek çok iyi topçu olacak kesinlikle umarım kendisini harcamaz.

Son olarak söylüyorum fatih terim de gelmemelidir. Abdullah Avcıya "gel kardeşim biz bu sezon sıçtık,sen şu gençlere şans ver kadroyu gençleştirelim,ayrıca devre arasında barış,sarp,ayhan gibi bitik isimleride yollayacağız ayrıca sadece senin istediğin transferleri yapcacağız ,şimdiden transfer çalışmalarına başlayalım hadi bakalım "demelidir.

16 Ekim 2010 Cumartesi

podolskiye 1-2 hadi kalkıyor,nuri siker




Köln-Dortmund maçında maç içinde eliyle Nuri Şahine 3-0 işareti yapan mr.göt podolskiye gereken cevabı 90. dakikadaki golüyle yine Nuri Şahin vermiştir.

Sanırsın ki aq podolskisi 3 tane attıda yenildik aq hiç sahada bile yoktun maçta silik ezik futbolcu adam olsan bayernden gitmezsin karaktersiz köpeksin olum işte..



Ama yukarıda Allah var diye boşuna dememişler..Fena geçirdi bee nuride 90 da.. Tamam gol öyle aham şajhım değildi ama nurinin atması,90da atması,galibiyet golü olması ve o işaretin cevabı niteliğinde olması gerçekten sevindiriciydi.

Türkle oyun olmaz,baba siker..yürü be nuri arkandayız koçum..

15 Ekim 2010 Cuma

İDDAA yada BAHİS or KUMAR


  • CUMA
  1. Bursa= alt 1.8
  2. Dortmund=üst 1.6
  3. Zulte=üst 1.5
  4. Le Mans=1.65
  5. Troyes=1.9

  • CUMARTESİ

  1. Eskişehir= 1.95 sistemciler banko maç..bülent uyguna rağmen
  2. Mainz=üst 1.65
  3. Schalke=1.8 sistemcilere banko maç olur
  4. Tottenham=2.2
  5. Nwecastle=1.75
  6. Qpr=üst 1.65
  7. Peterbrough=1.75
  8. Port Vale=1.7
  9. Antep-Buca=3.00
  10. Karşıyaka=1.7(basket)
  11. Atletico Madrid=1.6 Sistemcilere banko maç olur
  12. Beşiktaş=üst 1.5
  13. Valencia-Barça=2/2 2.25(basket)
  14. Auxerre=1 ama oranı hatırlamıyorum aq ama 2 küsürdü
  15. Marseille=üst 1.65
  16. Montpellier=1.85
  17. Barcelona= h1 1.85 or 4-6 2.0
  18. Paris SG=2.4 ama 0 da olabilir

  • PAZAR

  1. Denizli=2.2
  2. Galatasaray=1/1 2.25 (basket)
  3. Trabzon=1.6
  4. Juventus=h1 1.8 juve siker ccc JUVE ccc
  5. Palermo=1.5
  6. Banvit-Fener=1.7
  7. Kayseri= alt yada h1 kayseri siker..SERDAR KESİMAL,HASAN ALİ,SELİM...
  8. ST.Etienne=2.3
  9. Levante=0
  10. Lorient=0
  11. Hoffenheim=1.5
  12. Ankaragücü=0-2ç haftanın sürprizi feneri yenmeyeceksen ankaragücünüde yenme arkadaş
  13. Rize=1.5 sistemcilere banko
  14. Bilbao=1.65 sistemcilere banko
  15. Lazio=2.3 ama 0 da olabilir
  16. Sevilla=1.9
toplamda 39 maç verdim ona göre bakın oynayın. Beni hiç karıştırmayın haaa..

Benim kuponlarım şöyle:

geniş kuponum

  • eskişehir=1.95
  • mainz=üst 1.65
  • newcastle=1.75
  • marseille=üst1.65
  • beşiktaş=üst 1.5
  • galatasaray=1/1 2.25(basket)
  • trabzon=1.6
  • hoffenheim=1.5
toplam oran 75 bas 2yi al 150yi yada daha fazlasını sana kalmış=)

bankolu sistem kuponum


  • atmadrid=1.6-B
  • palermo=1.5-B
  • bilbao=1.65-B
  • eskişehir=1.95
  • schalke=1.8
  • valencia-barça=2/2 2.25 (basket)
  • rize=1.5
  • denizli=2.1
tabi bu arada sistem 3-4-5 16 lira..660 lira veriyor

hadi bol şans...


14 Ekim 2010 Perşembe

HAFTASONU FUTBOL


15 Ekim Cuma
20.00 Bursaspor – Kardemir Karabük (LİG TV)
21.30 Köln – Borussia Dortmund (TRT 3)
16 Ekim Cumartesi
14.00 Kartalspor – Kayseri Erciyesspor (TRT 1)
15.30 Eskişehirspor – İstanbul Belediye (DIGI)
16.30 Bayern Münih – Hannover (TRT 3)
17.00 Arsenal – Birmingham (SPORMAX)
17.00 Manchester United – West Bromwich (Spormax)
17.30 Gaziantepspor – Bucaspor (DIGI)
19.00 Beşiktaş – Manisaspor (LİG TV)
19.00 Atletico Madrid – Getafe (NTVSPOR)
19.30 Aston Villa – Chelsea (SPORMAX)
21.00 Barcelona – Valencia (NTVSPOR)
22.00 Toulouse – PSG (KANAL A)
23.00 Malaga – Real Madrid (NTVSPOR)
00.30 Flamengo – Internacional (SPORMAX)
17 Ekim Pazar
14.00 Boluspor – Denizlispor (TRT 1)
15.30 Everton – Liverpool (SPORMAX)
15.30 Gençlerbirliği – Antalyaspor (DIGI)
15.30 Kasımpaşa – Trabzonspor (LİG TV)
16.30 Kaiserslautern – Eintracht Frankfurt (TRT 3)
17.30 Kayserispor – Sivasspor (DIGI)
18.00 Blackpool – Manchester City (SPORMAX)
18.00 Lens – Rennes (KANAL A)
18.30 Hoffenheim – Mönchengladbach (TRT 3)
19.00 Galatasaray – Ankaragücü (LİG TV)
19.30 Çaykur Rize – Giresunspor (TRT 1)
22.00 Guarani – Corinthians (SPORMAX)
22.00 Lyon – Lille (KANAL A)
22.00 Sporting Gijon – Sevilla (NTVSPOR)
18 Ekim Pazartesi
20.00 Adanaspor – Diyarbakırspor (TRT 6)
20.00 Konyaspor – Fenerbahçe (LİG TV)
Credit: Footballove

DİKKAT KÜFÜRLÜDÜR

Öncelikle şunu söyleyim bu yazı açık ve net küfürlüdür hatta ötesindedir. Sonra bu ne ya falan demesin kimse..

Arda Turan kim ne derse desin bu ülkede en yetenekli futbolcudur. Hem yeteneğini hemde zekasını aynı anda kullanabilen bir futbol sanatçısıdır. Ama bizim medyamız gazetelerimiz o kadar çük kafalıdırlar ki hep hesap peşindedirler bir çekememezlik bir kıskançlık yapmaktadırlar. Ama artık yaptıkları sınırı aşmış bulunmaktadır.

Sonuçta bu çocuk sakatlanınca olaylar birden patladı. Göt kişiliğini yine yansıtmaktan geri kalmayan erman toroğlu denen pislik karakteri bozuk kıro ardayı cinsel hayatıyla bağdaştırarak açıkça çok sikiş yaptığı için böyle oldu deme gafletini gösterdi.

Şimdi basit bir mantık yürütelim. Diyelim ki arda erman pijinin kızıyla beraber. Sonra bir kanalda fişmeken bir isim çıkıyor ve diyor ki arda fazla seks yaptığı içiçn sakatlandı. Şimdi buradan basit bir mantık yürütmeye devam edersek şöyle oluyor arda ermanın kızını fena sikiyor durduramıyor kendini paramparça ediyor kızı günde 10 posta haftada minimum 50 kere aq kızın. Ermancık ne diyor bu ara çocuk çok iyi oynuyordu maç temposu ağır gelmiş olabilir dinlenmeden tam iyileşmeden oynadığı için sakatlanmış olabilir diyo.. ahhh erman ahhh pij erman..

Yani çocuğun seks hayatı deyip oraya kız arkadaşının resmini koyup hep bu kızın sabah akşam sikmek yüzünden oldu der gibi haber yapmak nasıl bir şerefsizliktir demek az gelir götverenliktir.

O kızın ailesi yok mu annesi babası veya bir erkek kardeşi...Bak bu çok enteresan burası türkiye olur olur. Varsa abisi kardeşi erkek çocuk alır kerpeteni kıstırır ermanı sikini kesip eline verirse buna kim ne diyecek? Olmaz demeyeceksin burası türkiye adamın amına koyarlar.

Yani insanları ve ailelerini rencide etmek bu kadar basit mi? Gencecik daha 23 yaşında bir çocuğu böyle ağlatmak kolaymı aq?

Sonra diyoruz ki Mesut niye almanyayı seçti?

Cevabı çok basit; bir gün telegol izlemiştir diğer günde maraton tamam işte başka bir şeye gerek var mı?

Şu anda almanya 16-17-18-19-20 yaşında tercih yapmakta zorlanan çocuklar ardanın bu durumunu görünce ne olacak ne diyeceğiz? Ne dersen de çocuk siktir git lan der geçirir sırtına döşlant formasını sonrada çıkar sana döşer bu kadar basit...

Son 2 söz...

1- Arda gözünü seviyim git şu ülkeden hemde ocakta hiç bekleme haziranı boşver aslantepeyi falan adnanların boş hayallerine kapılmayı yıprandığın yeter git be abicim git yaw git işte...

2-arda fazla seks yapıyor diyen buruncu erman ve onu doğrulayan muhabire soruyorum söyleyin lan!!! 1- zevkli miydi lan? 2- tekrar istermisiniz?


12 Ekim 2010 Salı

RADİKALİZM...!!!

Almanya yenilgisine dünya 3.sü diye kılıf uydurma çabasına girdik. Ama bugün ne diye kılıf uydurcaz merakla bekliyoruz. O pis pis sırıtan kıçı kırık oğuz ne bok yiyecek çok merak ediyorum.
Dedik ki bu hiddink denen artık emekliliğini yaşamaya gelmiş ki bunu kendi ağzıyla da söylemiş olan çekoyu hemen yollayın ama öyle birşey gözükmüyor. Çünkü tazminatı falan pişman bayağı bir gürültü koparacaktır. Tabii burada hiddinkin marta kadar olan 6 ayda istifa etmesini diliyorum ki bu da zor ya bakalım. Neyse elde ne var ona göre durumu değerlendirelim. Öncelikle artık şu sonuçlar gösteriyor ki elde olan oyuncuların çoğunu artık kadroya almamak lazım. Çünkü hepsi doymuş hem başarı olarak hem de maddi manevi lay lay lay lay lay....

Hiddinkin yapması gereken öncelikle kendine çok iyi 2 veya 3 tane yardımcı antrenör yapmasıdır. Tabi ki oğuza bay bay denilmelidir. Hatta ntvden kovsalar bacadan girerim diyen rıdvan bile olabilir bu isimlerden biri. Yani türkiyeyi iyi tanıyan ve futbol bilgisine herkesin güvendiği adamlardan oluşan bir ekip yaratılmalıdır. Bu ekiple türkiyenin her bir köşesi taranmalı,almanyadaki gençler bir an önce genç milli takımlara alınarak milli forma giydirilmelidir.

Kadroda yapılacak revizyon ise şu şekilde olmalıdır. Özellikle nihat, tuncay, selçuk şahin, hakan balta, ömer erdoğan, aurelio gibi adamlar kesinlikle bu kadroda bir daha yer almamalıdır. Geriye tecrübeli isimlerden (hamit, emre, servet, toraman, semih) de faydalanılarak gençlerden kurulu bir kadro oluşturulmalıdır.

Necip Uysal


Almanya gibi her şampiyonada yarı finali,finali gören bir ülkenin antrenörü ben 30 yaş üzeri oyuncuları düşünmüyorum, daha çok gençlere şans vermek istiyorum diyorsa;bundan yola çıkarak bizim gibi genç nüfusa sahip bir ülkedeki cevherleri keşfederek gerekli yapılanmayı sağlamalıyız.

Önümüzde bir hollanda maçı var. Kasım ayındaki kadro ile bu yapılanmayı başlatmalıyız. Daha sonra şubat ayında bir hazırlık maçı ve martta tekrar eleme maçları oynayacağız.

Şimdi bir alman milli takımına bakalım.

Badstuber-1989
Boateg-1988
Grosskreutz-1988
Khedira-1987
Kroos-1990
Marin-1989
Müller-1989
Mesut-1988
Trasch-1987

Evet 23 kişilik kadroda 9 tane bu denli genç oyuncular ve en genci olan Kroos(1991) da bizim maçta 11 başladı ve Şivaynştaygerin yokluğunu hiç aratmadı. Bunu bizde yapmalıyız.

Serdar Kesimal


Savunmada; Ömer Toprak(1989), Eren Güngör(1988), Ceyhun Gülselam(1987), Serdar Kesimal(1989), İsmail Köybaşı(1989) Hasan Ali Kaldırım(1989) orta alanda; Necip Uysal(1991), Nuri Şahin(1988), Volkan Şen(1987) Mehmet Topal(1986), Arda Turan(1987) Forvette; Sercan Yıldırım(1990), Batuhan Karadeniz(1991), Mevlüt Erdinç(1987) bu isimlerin temelini oluşturduğu bir milli takım ortaya çıkarmalıyız.

Batuhan Karadeniz


Şunu belirtmeden geçmeyeceğim eğer BATUHAN alman olsaydı kesinlikle şu anda ilk 11 de oynuyordu alman milli takımında. Bundan adım gibi de eminim. Çünkü almanlar sanki çok mu meraklı Kloseyi oynatmaya ama gelmiyor aşağıdan mecbur oynatıyorlar. Şu anda türk futbolunun aradığı santrafor kesinlikle Batuhan Karadeniz'den başkası da değildir.Ne gerekiyorsa yapılmalı bu çocuk kazanılmalıdır. Gerekiyorsa Hiddink-Schuster-Eskişehir-Federasyon falan oturmalı bu çocuk beşiktaşa döndürülmeli ve oynatılmalıdır.

1 ay sonra oynanacak hollanda maçında bu isimleri kesinlikle kadroda görmeliyiz.

Hollanda maçı kadrosunu açıklıyorum.

KALECİLER:Volkan, Onur, Hakan, Cenk, Sinan

DEFANS: Gökhan, Serdar Kesimal, Servet Çetin, Ceyhun Gülselam, Toraman, Eren Güngör(sakat olabilir),Hasan Ali Kaldırım,İsmail Köybaşı,Sabri,Ömer Toprak

ORTA SAHA: Arda(sakat), Volkan Şen, Hamit, Emre, Mehmet Topal, Necip, Nuri, Selçuk İnan, Özer Hurmacı, Ozan İpek, Colin Kazım

FORVET: sercan yıldırım, batuhan karadeniz, turgay bahadır, mevlüt erdinç, semih şentürk, halil altıntop

Bence hollanda karşısında oynaması gereken kadroda şöyle olmalıdır:

Sinan Bolat-1988

Gökhan Gönül-1985
Ömer Toprak-1989
Serdar Kesimal-1989
İsmail Köybaşı-1989

Mehmet Topal -1986
Necip-1991
Nuri-1988

Hamit-1982
Volkan Şen-1987
Batuhan-1991

17 Kasım 2010

Amsterdam Arena

Hollanda-Türkiye, 21:30

Bu bir şanstır ve Hiddink bunu yapmalıdır kaybedecekse de bu kadro ile kaybetmelidir. O zaman kimse çıkıpta bu yaşlı bu şöyle bu böyle demeyecektir demeyede hakkı yoktur bu bir yapılanma adımıdır ve biz bu kadro ile de bu grupta 2. olacak kadar iyi oyunculara sahibiz.

Açık ve net olarak Hiddink biraz menejerlik oyunlarından kesitler sunmalıdır. Bunu da menejerlik oynayanlar bilir.