31 Mart 2011 Perşembe

ARDA HAKLI BEYLER

Bir kasık sakatlığı yaşadı başına gelmeyen kalmadı. Hatta ona pubis diyelim de iyice anlaşılsın çünkü sakatlanan adam Arda olunca bütün medya pubis ne, niye olurmuş, nedenmiş vs. derken iyice öğrendik yetmedi doktorlar falan herkes atıp tuttu.

Kim ne derse desin yetenek açısından Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu, aynı şekilde o yeteneğini futbol zekası ile birleştirebilen dünya yıldızlarından birisidir Arda Turan. Bu kısa cümleyi Türkiye'den başka hangi oyuncular için kullanabiliriz dediğimizde ortaya çıkan sayı bile onun Türk futbolu için ne kadar değerli olduğunu 
gösteriyor.

Tabi bizim medyamıza göre yıldız değil çünkü herkes onun sevgilisinin, arabasının, sinema kapattırmasının, açılışa katılmasının vs. cartınının curtunun peşinde.. Bunu yapan gaassaray seyircisi de var, ama sadece seyirci taraftar olamadıkları için bir boktan anladıklarını sanmıyorum apaçilerin.



Gel gelelim milli maçta golü atınca basın tribününe yaptığı "bunu da yaz" hareketine ve kime yaptığına. Öncelikle şunu söyleyeyim tekrar izleyen de görecektir ki orada sadece bir kişiye söylüyor "bunu da yaz" diyor bazıları bunu da yazın diye anlatıyorlar. Yanlış olmasın çünkü ikisi çok farklı şeyler. Bunu da yazın dediği zaman bütün basına demiş olur ama o sadece bir kişiye dedi.Ben olsam komple herkese derdim. Çünkü 2-3 kişi dışında onun yanında olan, değerini bilen kimse yok.

Şimdi çoğu kişiye göre yanlış bir hareket yaptı. Peki Ardanın bu hareketinden önce medyanın kendisini sorgulaması gerekmiyor mu biz yanlış bir şey mi yaptık, yapıyor muyuz gibisinden??

Medyanın şunu bilmesi lazım.. Bu ülke de ne yetenekli adamdır. Şimdiye kadar 5 eleme maçında 3 ünde oynamıştır ve 3ünde de goller atmıştır, hatta oyunu sürükleyen adam olmuştur. İnanmayan götünde uydurma diyen kadıköydeki Belçika maçının özellikle ilk yarısına, hadi kazakistanı saymıyorum, oynamadığı Almanya-Azerbaycan maçlarındaki milli takımın haline ve son avusturya maçına baksın bakalım ne yapmış nasıl katkı vermiş onun yokluğunda nasıl cortlamışız. 

Aynı şekilde bazı gereksiz gaassaray seyircisine söylüyorum; eğer Arda sakat olmasaydı ekimden bu yana böyle kötü durumda olur muyduk? 

Neyse sonuç olarak bir insanın kız arkadaşına, arabasına, gezmesine vs. her şeyine laf atar, küfreder, bunu günlerce haber yapıp canlı yayınlarda tartışırsanız o da gelir tribünün önüne bu hareketi yapar. 

Son olarak bir de Emre abisine özendi demişler. Emre abisinin Ardanın beyninin 10 da 1i kadar beyni olsa şimdi Fenerbahçe de değil hala inter de oynuyor olurdu. Bu da yeter herhalde aradaki farkı anlatmak için..

İnşallah sezon sonunda gider de rahat rahat izleriz şu çocuğu..

Sen ardanın avukatı mısın diyenlere de EVET lan avukatıyım diyorum. Ben böyle bir yetenek bulmuşum izlemek istiyorum aradan çekilin de rahatça bir izleyelim. Bir huzur verin gürültü etmeyin aq.

Ama bazıları var ki bunları bir stada kitleyeceksin, sonra da şu adamları toplayıp maçı izlettireceksin çünkü onlar için gerçek yıldız, gerçek maçı değiştiren, skoru belirleyenler o adamlar..

İŞTE O ADAMLARIN LİSTESİ

BARIŞ ÖZBEK
MUSTAFA SARP
SELÇUK ŞAHİN
AYHAN
NİHAT
AURELİO
TUNCAY
GÖKHAN ZAN
AYMAN
KEMALETTİN
İSMAİL GÜLDÜREN
BİLİCA
NOBRE
...............

29 Mart 2011 Salı

MİLLİ TAKIM 11'i BELLİ OLDU..!!


Kesinlikle çok iyi tercihler yapılmış ama ben dedim ya gökhan zan ve hakan baltayı umarım oynatmaz diye hakan baltayı yazmış oraya hemen hiddink..Bunun açıklaması ne çok merak ediyorum, İsmaili oynatmamak çok saçma yaa neyse hadi bakalım. 

28 Mart 2011 Pazartesi

Türkiye-Avusturya, Maça Doğru

2002 de yarı final, 2004 ve 2006 da yokuz, 2008 de yarı final, 2010 da yokuz 2012 de ne olacak belli değil!!

Hani vardır ya zamanında matematikte herkesin dikkatini çekmiştir,bu sayı dizisine göre boş bırakılan yere hangi sayı gelmelidir gibisinden sorular..İşte bu sorunun aynısı olduğu oldu bu girişteki satır. Tabi bu sayı dizisine göre 1 katılıp 2 katılmadığımıza göre 2012 ye gidemeyiz çıkıyor ama buna izin verecek miyiz? 

Geride kalan 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyetimiz var. Lider Almanya önüne gelene 3er 5er atıp geçiyor. Belçika da cuma avusturyaya deplasmanda kitledi ve iyice kapının dışına itti. 

Bu maç artık avusturyanın son maçı eğer biz alırsak maçı belçikanın kapıya attığı avusturyanın üstüne kapıyı kapatıp belçika ile 2.lik için kapışacağız. 

Maça gelirsek bence rahat alırız diyorum. Çünkü avusturya çok sınırlı bir takım bana bir tane tehlikeli isim söyleyemezsiniz ki en tehlikelileri biraz martin harnik biraz da bizim ümit korkmaz var o da avrupa şampiyonasından sonra beklenen patlamayı yapamadı. 

Eğer hiddink saçmalamazsa ki bu kadroda saçmalama ihtimali çok zor. Tek şansı gökhan zan ve hakan baltayla başlaması olur umarım bunu da yapmaz.

Bizim kadro yapımıza baktığımızda(İ.B) çok iyi orta saha oyuncularımız olduğunu görüyoruz. Mehmet Topal-Selçuk İnan-Nuri-Mehmet Topuz-Hamit Altıntop gibi isimler var. 

Bana kalırsa hücum presi ile maça başlarsak avusturyayı mahvedebiliriz ki bunu kimlerle yapabiliriz. Bunun için nasıl bir oyun planı yapmamız lazım. Öncelikle şu savunmayı kalecinin önünde kurmaktan vazgeçmeliyiz. 

Hücum presi denilince hep akla 2000 gaassarayın iskeletini oluşturduğu 2000-2004 arası milli takım gelir. Şu anda o kadrodan kalan bir tek Emre var ama onunda kafası kırık normal değil. 

Ama herşeye rağmen bu presi yapabilecek oyunculara sahibiz. Eğer hiddink Ardayı oynatacaksa durum biraz değişir ama bana kalırsa ben 2. yarı oyunu çözemediğimiz takdirde oynatmayı düşünürüm.

Hücumda Umut ve Burak ikilisini kesinlikle tahtayı yazıp kadroyu bu şekilde şekillendirmeliyiz gibime geliyor çünkü bu iki adamda kesinlikle dalak yok ki Burak gibi formda birisi de kenarda oturtulmaz. 

Şöyle 11 güzel olur bak;


Ben alırız maçı diyorum bak gör bette ilk golü atarıza oynayacağım ve atarız da 2. ye de oynayacağım atarız bak gör çok taraflı mı konuşuyorum acaba ama yok lan bırak da avusturyaya karşı da emin olalım artık dimi..

27 Mart 2011 Pazar

Ednan Yolcu, 30 Nisan'da Seçim Var..

Aslında Ednanı severdim başlarda yaptıkları duruşu falan filan iyiydi. Ama takımın kötü gidişini göz göre göre seyretmesi,inatla ednan sezgini savunması,Rijkaardı yollayıp hagiyi getirmesi vs.o kadar çok hata yaptı ki unuttu gaassaray başkanı olduğunu veeee..bugün cortu çekti.. Bildiğin liseliler darbe yeter dedi ve İDARİ YÖNDEN İBRA OLAMADI.

Bir hafta daha süre istedi seçim kararını açıklamak için ama orada adam uyardı; "şurada yarım saat toplanın karar verin" ama yok sen kaşındın Ednan dediler ve vurdular tekmeyi. 

Bu sonuçla tüzüğün bilmem kaçıncı maddesine göre İDARİ YÖNDEN ibra olmayan yönetim 30 gün içinde seçime gitmek zorundadır ve bu yöneticiler ve başkan bu seçimde aday olamazlar. 

İşte mali kongreden bu çıktı. İzlerken hem güldüm hem üzüldüm koskoca gaassarayın geldiği hale çok yazık durumlar vardı ekranda..Umarım bu seçim yeniden diriliş yeniden bir avrupa kupası için bir şanstır ve iyi değerlendirilir.

O değilde Ednan direk seçime gidiyorum deseydi ibra edilecekti ve kendide aday olabilecekti ama şimdi aday olamıyor, haa buna üzüldük mü tabi ki hayır umrumuzda değil bee.

Asıl üzüntü verici olan HALDUN ÜSTÜNEL REYİZİN de yeni yönetim de yer alamayacak olmasıdır.

1 hafta 10 gün içinde adaylar ve seçim vaatleri çıkar meydana hadi hayırlısı alevli günlere gellll yeğennnnnnnn..

25 Mart 2011 Cuma

ve Hagi Abi Gitti..Bu Defa Gerçekten Gitti..!

Sonunda olan oldu gaassarayda 2. hagi dönemi de bitti. Getirilmesi bile çok büyük hataydı çünkü burası ne staj yeri ne de yetiştirme yurdu. Ama olan yine koskoca gaassaraya oldu. 5 milyon avroluk stancu, 7 aydır top oynamayan zapata, renoclio falan..Ama helal olsun hagi ve becali ikilisine iki kitlediler. Şimdi hagi bir güzel de tazminat alır ohhhhhh. Ne güzel dünya lan..


Neyse sezon sonuna kadar BÜLENT ÜNDER ve TUGAY ikilisi takımın başında olacak kümede kalmaya çalışacaklar. Ama yok ya o kadar da değil diyorsun ama bu bir gerçek 12 puan var 16. ile aranda ve önünde antep,beşiktaş,trabzon,kayseri gibi zor maçların var. Peki şimdi ne olacak gelecek planlaması ne bu takımın ne olacak yeni TD kim olacak tugay ile devam edilecek mi yoksa yeni gelecek olan adam ne zaman gelecek? Eğer tugay ile devam edilmeyecekse ki bunu söylemek çok çünkü yönetimin orada kalıp kalmayacağı belli değil amannn bayağı bir karışık durumlar var, hafta sonu mali genel kurula bakalım belki oradan bir şeyler çıkar.

24 Mart 2011 Perşembe

Ha-y-gi Ras-t-gele

Gheorghe Hagi, gaassaray taraftarının metin oktayı izleyenler dışında yada izlemeyenler dışında diyelim her neyse işte kimdir diye sorduğumuz da ohaa dedirtecek kadar harikalar yaratmış bir kulüp efsanesidir. Hatta bunlara türkiyede ki tüm takım taraftarlarının da aynı görüşte olduğu gerçeği ile birleştirebiliriz. Tabi fenerliler alex ile falan karşılaştıracaklar ama bu konuya hiç girmeyim sadece sözlükten şöyle bir alıntı ile o gereksiz tartışmayı kapatıp devam ediyim.Buyrun karar sizin;

"Brezilyaya gidersin Alex'i tanıyor musun diye sorarsın, hangi alex diye soruna soruyla karşılık verirler. Ama dünyanın her hangi bir yerine hatta en ucra köşesine gidersin Hagi'yi tanıyor musun diye sorduğunda belki yine soruyla cevap verirler ama şöyle bir soruyla; Karpatların Maradonası olan Hagi mi? İşte aradaki fark budur."

Ne yazmak için oturdum şu makinanın başına ama yine nerelere çektim konuyu dimi tamam lan susun fenerliler. Atlamayın hadi siz gidin trabzon şike mi yapmış, hakemleri mi almış, rakı şişesi mi gelmiş, yoksa votka mıymış lan o falan filan onlarla uğraşın çık aradan fener, sırada adnan var sende sıranı bekle..

Hagi hala o günlerin en büyük kahramanı ama o günlerin 96-2001 arasına tam sayfa imza atan adamıdır. Ama bugünler de sayfayı ikiye bölerek adnanla beraber imzaları atan iki kahramandır. Ama bu kahramanlıklar bu sefer gaassaray içib değil hatta kimin için olduğunu da kendileri de bilmiyorlar sanırım. Bir yakalasam soracağım kime çalışıyorsunuz diye ama işte denk getiremedim.

Fener maçı bitmeden 2-1 olunca da dedim hagi istifa etmez ve maalesef yanılmadım lanet olsun. Neyi bekliyor bilmiyorum ama bu belirsizlik onun para için gaassaraya şu Td'lükten verdiği zararın yanında biraz da para koparıp öyle gitmek istediğini düşünmemize sevk ediyor. Derken Ünal Aysan mıdır Aysal mıdır bir öğrenemedim adamın adını ama adaylığını açıkladı. Tam hayda atilla mayda ne işin var ayda durumu!



Her kafadan bir ses var floryada lisede üniversitede sağda solda..Biri aday oluyor,eski aday onu destekliyor sahipsiz değiliz diyor, o arada bir aday daha var yazılı açıklama yapıyor, yönetim de millet birbirine küscülük oynuyori albayrak tv de ağlıyor, sahada rakı şişesi var..Bir tuhaf şeyler oluyor gaaassarayda anlamak mümkün değil..


Hani armasında 1905 yazmasa diyeceğim ki 1995 te kurulmuş takım olur böyle yönetimsel hatalar, kişisel çekişmeler, transfer hataları, saçma sapan diyaloglar falan ama yok abi bildiğin ALİ SAMİ YEN reyiz kurmuş takımı hem de gerçekten 1905 te inanılacak gibi değil yani Allah akıl fikir versin hepsini geçtim seyirciye yazık oluyor ayıp oluyor beyler. Yakında bir tombala falan çekilecek kim çıkarsa torbadan ona kulübün anahtarını falan verecekler, gülme gülme bunlar bunu da yapar şaşırma rasgele artık ne diyelim..

22 Mart 2011 Salı

MİLLİ TAKIM AYARI

Gökhan Zan, Hakan Balta, Mert Günok...Önceden de inatla Aurelio,Nihat,Tuncay inadı vardı ki kırdı o inatlarını..

Mart ayına geldik milli takım elemeler için en kritik maçlara çıkacak. Yenemezse cortu çekecek. Kasım ve Şubattaki hazırlık maçlarındaki kadro seçimleri ile umut veren hiddink yine saçmalamayı başardı. Sezon başından beri 5 maç bile oynamayan Gökhan Zan ve Mert Günok kadroda bir açıklaması var mı çok merak ediyorum. Hakan Baltanı sezon başından beri durumu ortada sıçıp sıvıyor her maçta ama yok ne inatmış ne kesilmez bir adammış bu nedir isyan lan bu.!! Bende gaassaraylıyım ama bir yerde gerçekçi olmak yoksa kolpacı derler yeğennnn..

Canım sıkıldı bir ayar veriyim şu milli takıma dedim. Bu 3 isim dışında tartışılacak pek bir adam yok o yüzden bunlara alternatif vermek istiyorum.Çünkü bilmediği için bu seçimleri yaptığını düşünüyorum yoksa aklı başında bir adamın bunu yapabileceğini pek sanmıyorum. 

Gökhan Zan denilen futbol fakiri, daha taçtan ofsayt olup olmadığını bilmeyen ve bunu 91 doğumlu zamanın A2 oyuncusu Necipten öğrenen kışlık odun hayatı boş beleş kırılgan yapıdaki daha devam edemeyeceğim..Stoper mi arıyorsun al sana; İbrahim Toraman, Giray Kaçar, Serdar Aziz,Ömer Toprak..

Hakan Balta sigarayı gaassaray forması altında bırakmak istediğini söyleyen izmarit limited şirketi yönetim kurulu başkanı gamsız pili bitik..Sol bek mi arıyorsun al lan al; Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Süzen..

Son olarak Mert Günok nereden çıkıyor hiç anlamış değilim Cenk gibi bir kalecin varken onu A2 takımına yollamak bunu açıklayabilecek bir delikanlı varsa bekliyorum buradayım. CENK GÖNEN.

20 Mart 2011 Pazar

17 de 17 olur mu?

Beşiktaş 2. yarı başlarken devre arasında yaptığı flaş transferler ile şampiyonluk için aradaki 14 puan farkı kapatacak bir kadro olarak görülüyordu Bak dikkat et kadro olarak görülüyordu hepimiz görüyorduk ama takım olarak bir türlü göremedik eğer görseydik böyle de bilmem kaç puan geride olmazdı.Sonra ne oldu 2. haftada cortladı beşiktaş kırmızı kart falan pişman her neyse olmadı.


Beşiktaş yapamadı ama şu anda buna yakın bir takım var ve adı da şaka gibi Fenerbahçe..Evet evet şaşırmayın Fenerbahçe! İlk yarının son haftasında ki sivas maçı da dahil olmak üzere üst üste 10 maçı kazandı. Peki çok mu iyi oynuyor tabi ki hayır. Burada büyük pay yüzde yüz bir şekilde Volkan Demirele ait eeee biraz da Alex işte. Neyse bunun tartışmasına girecek değilim çünkü kimse beni ikna edemez ki alex 1 numaralı isim olsun asla olamaz, hem forma numarası hem de oynadığı oyunla bir numara Volkandır şu galibiyet serisinde istersen şöyle bir arkaya bak iyi anlarsın. 

Kaldı 8 maç ve gaassaray maçında haginin ikramı gelen galibiyet ile müthiş bir gaz var. Ligde üst üste maç kazanma rekoru Lucescunun 12 maç üst üste kazandığı 100. yıl beşiktaş kadrosuna ait. Şu anda bu rekoru egale etmek için 2 maça, kırmak için 3 maça, tarihe geçmek için yani 17de 17 için 8 maça, yok artık lebron james için yine 8 maça yani üst üste 18 galibiyet için..Bana olacak gibi geliyor ve sonunda da fener şampiyon olacak demek oluyor. Fenerin içerde puan kaybı yapacağını sanmıyorum. Dışarda ise Eskişehir, Buca ve son haftada sivas maçı sakat gibi oraya kalırsa her türlü alır hatta verirler sen onu anladın. Daha gelmem davosa ben Adnan lanet olsun sana ve karakterine...

18 Mart 2011 Cuma

Haftasonu Kumandacılara..

18 Mart Cuma
21.00 Galatasaray – Fenerbahçe (LİG TV)
21.30 Mönchengladbach – Kaiserslautern (TRT HD / TRT 3)
19 Mart Cumartesi
14.00 Kasımpaşa – Manisaspor (DIGI)
14.00 Kartalspor – Orduspor (TRT 1)
14.45 Tottenham – West Ham (PL TV)
15.00 Gaziantepspor – İstanbul Belediye (LİG TV)
16.00 Konyaspor – Antalyaspor (DIGI)
16.30 Freiburg – Bayern Münich (TRT HD)
17.00 West Brom – Arsenal (SPORMAX / PL TV)
19.00 Beşiktaş – Kayserispor (LİG TV)
19.00 Lazio – Cesena (TV8/SPORMAX)
19.30 Everton – Fulham (SPORMAX / PL TV)
19.30 Borussia Dortmund – Mainz (TRT HD)
21.00 Barcelona – Getafe (NTVSPOR)
21.45 Palermo – Milan (SPORMAX / TV 
22.00 Lyon – Rennes (KANAL A)
23.00 Atletico Madrid – Real Madrid (NTVSPOR)
20 Mart Pazar
13.30 Fiorentina – Roma (TV8/SPORMAX)
13.30 Akhisar Belediye – Çaykur Rizespor (TRT 1)
14.00 Eskişehirspor – Karabükspor (LİG TV)
15.30 Sunderland – Liverpool (SPORMAX / PL TV)
16.00 Inter – Lecce (TV8/SPROMAX)
16.30 Bayer Leverkusen – Schalke (TRT HD)
17.00 Bucaspor – Sivasspor (DIGI)
18.00 Chelsea – Manchester City (SPORMAX / PL TV)
18.00 Monaco – Nancy (KANAL A)
18.30 Stuttgart – Wolfsburg (TRT HD)
19.00 Gençlerbirliği – Trabzonspor (LİG TV)
19.00 Samsunspor – Giresunspor (TRT 1)
20.00 Athletic Bilbao – Villarreal (NTVSPOR)
21.45 Napoli – Cagliari (SPORMAX)
22.00 Valencia – Sevilla (NTVSPOR)
22.00 Marseille – PSG (KANAL A)

BASKETBOL EKRANI
cumartesi
01:30 Atlanta-Miami NTV 
13:00 Medical Park Trabzonspor – Beşiktaş Cola Turka (19 Mayıs Spor Salonu)Spormax
15:00 G.Saray Cafe Crown – Türk Telekom (Abdi İpekçi Spor Salonu) Spormax
pazar
13:00 Olin Edirne – F.Bahçe Ülker (Mimar Sinan Spor Salonu) Spormax

İYİ SEYiRLER AĞALAR...

ŞAMPİYONLAR LİGİ ve UEFA LİGİ KURALARI

Şampiyonlar ligi ve UEFA da son 8 için kura çekimi yapıldı.

Şampiyonlar ligi ile başlayalım. Dünyanın belki de dünya kupasından bile en prestijli en zorlu ligi olarak biliyoruz en azından ben öyle düşünüyorum. Katılırsın katılmazsın ama neyse..

İşte Çeyrek Final Eşleşmeleri

Quarter-final draw (5/6 and 12/13 April) 
Real Madrid CF (ESP) v Tottenham Hotspur FC (ENG)
Chelsea FC (ENG) v Manchester United FC (ENG)
FC Barcelona (ESP) v FC Shakhtar Donetsk (UKR)
FC Internazionale Milano (ITA) v FC Schalke 04 (GER)

Tabi sadece çeyrek final değil olası yarı final eşleşmeleri için de kuralar çekildi.İşte yarı finaller;

Semi-final draw (26/27 April and 3/4 May) 
1: Inter/Schalke v Chelsea /Manchester United
2: Madrid/Tottenham v Barcelona/Shakhtar

Gelelim UEFA Ligi Kuralarına..

Çeyrek Finaller

Quarter-final draw (7 &14 April)
FC Porto (POR) v FC Spartak Moskva (RUS)
SL Benfica (POR) v PSV Eindhoven (NED)
Villarreal CF (ESP) v FC Twente (NED)
SC Braga (POR) v FC Dynamo Kyiv (UKR)

Semi-final draw (28 April & 5 May)
1: Braga/Dynamo v Benfica/PSV
2: Porto/Spartak v Villarreal/Twente

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ WEMBLEY'de, UEFA LİGİ FİNALİ DUBLİN'de..

Son olarak final tercihlerimi yazıp çıkıyorum.

Şampiyonlar ligi: BARCELONA-MAN UTD 

UEFA Ligi: PORTO-BENFİCA

17 Mart 2011 Perşembe

DERBİ Mİ?

Birisi lider şampiyonluğa gidiyor 9da 9la geliyor fena bir rüzgar var arkasında, önünde, sağında, solunda, utanmasa ebe sobe diyecek ama diyemiyor; diğerinin ne yaptığını kendi dahi bilmiyor, yönetim desen yerinde durmaktan aciz kendi içinde küskün, takım desen herkes gruplara ayrılmış durumda, TD desen futbolcularıyla geçimsiz,hamleleriyle,düşünceleriyle,yaptıklarıyla kısacası Td olarak varlığıyla komple zarar,liderden yani ezeli rakibinden 24 puan küme düşme hattından ise sadece 12 puan geride yani bir nevi içler acısı durumda ama başkanı şampiyonu belirleyeceğiz diye açıklama yapacak kadar pişkin...

İşte özetlemeye çalıştığım durumlarda olan iki takım var. Aslında bu küme düşme olaylarının adı geçmişken aklıma hemen Boca-River derbileri geldi.Çünkü onlarda da aynı durumlar vardı 1-2 kaç sene önce, hatta sırayla yaşadılar bu durumu ama bunu niye yazdın deme öyle aklıma geldi. Derbi diyoruz hatta dünya derbisi diyoruz ama yayınlayan kaç dünya kanalı var, akredite olan kaç gazeteci var bunlar hep yıllardır sorulan sorular. Ama başka bir şeyi merak ediyorum ve kendime de soruyorum. Şimdi dünyanın en büyük derbilerine baktığımız zaman; Celtic-Rangers maçlarında bir din savaşı ya da savaş demeyelim de şöyle bir durum var. Celticliler katolik, Rangerslılar protestan çoğunluğu temsil ediyor ve aynı zamanda politik olarak Celtic'in ezilen halkı temsil ettiğini söylerler. Boca-River maçları tek kelimeyle fakir ve zengin halkın karşı karşıya geldiği durumlardır. Lazio-Roma maçlarında açık ve net olarak politik bir çekişme yani var bir zıtlık.Barca-R.Madrid ise zaten herkes biliyordur ama yine de hatırlatalım yıllar öncesinden zenginlerin yani Franconun takımı Real Madrid yani kraliyetin temsilci ile katalunyanın Barcelona. Yani bu filmin sonu yok böyle devam eder gider ama gel gelelim bizim şu ülke sınırları içinde kendi kendimizi kandırdığımız dünyanın en büyük derbisinde ki olay ne mesela ben niye sevmiyorum bu fenerlileri ya da ben niye sevmiyorum galatasaraylıları olayımız ne yani bir kutuplaşma mı yapsak acaba diye düşünmüyor değilim yani. Çünkü bu kadar birbirinde haz etmiyorsun ki öyle kimse yok öyle bir şey falan demesin bence bir kutuplaşma yapalım. Bir anlamı olsun bir amaç olsun. Yoksa stada gelince karşıda kim olduğuna bakmadan ana avrat sövüyorsun ama maç bitince olayın da bitiyor yani bir nevi kolpacı gibi oluyorsun. Ama büyük bir hırs var iki tarafta da içten içe bir nefret var bu kesin biliyorum var çünkü ben de biliyorum sen de var saklamana hiç gerek yok..!!!

Gelelim maçın içine bizi muhtemel nelerin beklediğine bir bakalım çokonat var mı buralarda =)

Herkeslerce Fenerbahçe favori ki normal şartlarda onu gösteriyor ama kendileri biz favori değiliz diye baskıyı azaltmaya çalışıyorlar. Galatasaray tarafında ise ne olduğunu ne olacağını medyum memiş bile tahmin edemez. O değilde medyum memiş ne dayak yemişti canlı yayında hahahahaha..3 hafta önce ki istanbul bld. maçında sağbekte serkan kurtuluş oynarken dedim ki-şahitlerim var- Dia ve Serkanı karşı karşıya düşünmek bile istemiyorum dedim aradan 10 dakika geçti ve Gökhan Ünal denilen hafif göbekli tanktan hallice bir hıza sahip olan eski gol kralımız topu serkanın yanından attı 30-40 metre sürdü getirdi çizgiye attırdı golü.Ohaa dedim yaa Diayı düşünmek bile istemiyorum dedim. Neyse ki bu maçta öyle birşey olmayacak Serkan yok büyük bir ihtimalle NEİLL oynayacak. Dur yaa muhtemel kadrolarla devam edelim öyle daha iyi olacak gibime geldi ne dersin?



Kadrolara bakarak devam edelim. Tabi bunlar muhtemel kadrolar ona göre sallayalım. Galatasarayın özellikle bu kadro dışında maçı kazanma şansı kesinlikle yok.Ayhan, Mustafa Sarp, Gökhan Zan falan yani hiç çıkmasınlar oraya gelen seyirciye yazık olur sonunda adnan tutar bişeylerin ucundan sen düşün artık orasını.Haa bu kadroyla kesin yener mi tabi ki hayır ama en azından şu şartlarda mantıklı olan bu olduğu için tepki azalır. Fenerbahçe de ise Özer ve Cristian arasında bir tercih olacak özer oynarsa kanatta, cristian oynarsa topuz kanatta oynayacak. Böyle maçlar için taktiksel yorumlar feykten öteye gitmez.

Mesela selçuk şahin denilen bir adam futbolculuğu şüpheli mustafa sarp gillerden ama herkes selçuk atar bir tane diyor demek ki bir sıkıntı var. Açıkçası yan toplarda fener müthiş üstün tabi genel olarak duran toplar desek yeterli olur. Selçuk,Lugano ve Alex ortaları..Fener öne geçerse farka gidebilir bu açık ve net. Hatta oradan nereye gideceğini tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek. Ama gaassaray öne geçerse bunu diyemiyorum. Çünkü bu fenerin balı var biz atarız 5 bilemedin 10 dakika sonra cevabı verir ama bir 15 dakika kitlesen cortu çekecekler. Sonuçta fenerin kesinlikle favori çıkacağı ve kazanmasının normal olduğu ama kaybetmesinin yada puan kaybının beni şaşırtmayacağı bir maç. Bakalım ne olacak? 

Mesela şöyle de bir durum var.Bu maçla birlikte gaassaray sezonu kapatıyor ama fenerin daha 8 maçı daha var. Yani psikolojik olarak gaassaray bir şeyleri kurtarma çabasında fener ise şampiyonluk peşinde. Ama şunu da söyleyim fener bu kötü durumda ki gaassarayı o statta yenemezse bundan sonra biraz zor yener gibime geliyor orada, bir nevi kadıköy sendromu yaşanabilir fener için. 

Bir de şöyle tipler var bunlara hepimiz dahiliz, bak şimdi..

-Mesela şu anda fener favori ama fenerliler toplu ortamlarda  şöyle takılıyor; yok ya abicim derbi bu hiç belli olmaz sizin takım da iyi bakma stancu bu maçta patlar belki(nah patlar) vs..Ama aralarında şöyleler; olum en kötü 3-4 atarız ben handikap girecem tek maçta açmışlar lan hatta +7 mi oynasak yaa napsak 6 attık niye 7 olmasın dimi belli olmaz zaten sürekli köteliyoruz..

-Gaassaraylılar gelince; ortamda şu şekil yaa olum hayatta şansımız yok, Alex, Dia falan nasıl durdurcaz, adamlar takır takır oynuyor, zaten hagi de saçmalar kesin yenersiniz olum yaa inş. fark yemeyiz vs. Ama bir araya gelince; olum herkese yeniliriz ama bu fener maçı çok farklı kesin yeneriz bak gör hagi gazı verecek futbolcular hırs yapacaklar aha görürsün hatta betsonda 3.25 veriyor ben 100 bastım olum fener kim la bedavadan yeniyorlar her hafta volkan kurtarıyor goller ofsayt penaltı değil alırız beyler rahat olun vs.. 

Çok komik yaa. O değilde bende fener maçı olduğu farklı olduğunu düşünüyorum. Ama fener öne geçtiği an ve 5 dakika içinde cevap veremezsek tarihi fark yememizin normal olduğunu kabullenmiş durumdayım. Ama sorarsan tabi ki yeneceğiz derim hatta 1 de oynarım bahiste. Aman şu maçı da oynayıp sezonu kapatalım sıktı bu sene düşmeden bitirelim, kafayı yemeden, çıldırmadan...

Son söz olarak; Fener kazanırsa çok normal olur, gaassaray kazanırsa da sürpriz olmaz ama stattan dolayı bir galibiyet olacağını düşünüyorum. Hani mekan oynatıyor hesabı. İlk 15 dakika olay belli olur. Tabi sonradan bir FERRARİ çıkıp maçın içine sıçmazsa onu bilemeyiz..

EDİT: Galatasaray da çağlar sakatlığı nedeniyle oynamayacakmış dolayısıyla baltayı sola çekip stoperde gökhan zan oynayacakmış diyollaa..

Bu haberin ardından Niang'ın bu gece özel bir davet düzenleyeceği bildirildi.

16 Mart 2011 Çarşamba

Mili Takım Kadrosunu Açıkladım

29 Mart ve Avusturya maçı öncesi cuma günü yani 18 martta hiddink kadroyu açıklamadan ben bir yol gösteriyim de hedefi şaşmasın dimi len moruklar..

Kaleciler
Volkan, Cenk, Sinan Bolat

Defans Oyuncuları
Gökhan Gönül, İsmail, Serdar Kesimal, Serkan Balcı, Balta(Maalesef), Servet(biraz maalesef), Emre Güngör, Giray Kaçar, Gökhan Süzen, Hasan Ali Kaldırım

Orta Saha
Selçuk İnan, Mehmet Topuz, Yiğit İncedemir, Ceyhun Gülselam, Yekta, Hamit Altıntop, Nuri Şahin, Engin Baytar, Murat Ceylan,

Hücum Oyuncuları
Burak Yılmaz, Umut Bulut, Cenk Tosun, Arda Turan, Tunay Torun, Mehmet Ekici

Buraya Freiburglu stoper Ömer Toprak ve Nürnberg forveti İlkay Gündoğanın da bir an önce katılması güzel olur. Unuttuğum isim var mı bilmiyorum ama yok gibi. Sercan, Volkan Şen, Mehmet Topal, Ozan İpek, Turgay, Mevlüt gibi isimlerde alternatif ama adam çağırmıyor işte ben napıyım yoksa Mehmet Topal'ı almaması gibi bir saçmalık var hiç kabul edilir gibi değil..

Bu da benim 11 im takılmana bak..



2 satır da kendi kadromu yorumlayıveriyim hemen. Kalede sıkıntı yok. Solda ismail in bir sakatlığı var düzelirse o oynar banko ama olmazsa kesinlikle kayserili Hasan Ali oynamalı..Hakan Balta falan yeter artık. Stoperlerde gökhan zan-servet ikilisini bekleyenlere bir küfür etmek istiyorum ki neyse..Serdar Kesimal artık oranın adamı kesilmez heralde yanında servet oynar gibi ben Emre Güngörcüyüm trabzonda yaptığı hataya rağmen..! Orta sahada ki üçlüde itiraz olmaz galiba belki mehmet topuz diyebiliriz ama burası milli takım en iyiler oynar bence ki Nuri-Selçuk-Hamit üçlüsüde dünya standartlarına yakın gibi mi acaba galiba!!! Hücuma geçelim Arda sakatlıktan yeni çıktığı için direk yazmadım ama fener maçı performansı belirleyici olacak. Aksi taktirde bu şekilde bir hücum olur panpalar. Umutun yerine Cenk Tosun diyorsan 2. yarı da alırız oyuna sıkma canını =)

Ohaa 2 satır dedim kaç satır oldu!! Kaç satır oldu? Kaç?

15 Mart 2011 Salı

SADECE 4 MAÇ GERİSİ TIRIVIRI GİBİ

Spor Toto Süper liginde son 9 haftaya girilirken ligin tepesindeki heyecan git gide kızışıyor, diye bir giriş yapsam ne kadar yalaka olurdu dimi lenn..Hatta bak şöyle de devam etsem; yok lan yapamayacağım daha da yalaka kolpa olamayacağım normale dönüyorum gelin panpalar...

Annemizin liginde yani şimdiki adıyla spor totoşların liginde artık son 9 hafta ve biz gaassaray olarak rekora gidiyoruz, şampiyon olanı bile gölgede bırakacak bir rekorun peşindeyiz. 25 haftada 12 yenilgi hadi çocuklar 20 yenilgi yapabilirsiniz,yapabiliriz, inanmak başarmanın yarısıdır=P 

Lan bak çok cıvıtarak girdim posta bir türlü toparlayamadım.Şimdi başlığı okuyup da yazıya başlıyorsun ama bakıyorsun yine ne saçmalamışın engin diyorsun bunu da biliyorum ama dur lan dur şimdi başlığa geliyorum..

Bursanın her hafta üstüne koyarak cortu çekmesi sonucundan yola çıkarak ligin tepesinde fenerle trabzon baş başa el ele göz göze kaldılar. Heralde bunda hem fikiriz dimi beyler, kimse demiyordur artık "bursa geriden gelip hem feneri hem trabzonu geçecek hem de şu oynadığı futbolla" bu hikayeleri geçelim. Bursanın sadece yapabileceği 3.lüğünü korumak ve fener, trabzon maçlarında sürpriz yapabilmek gerisi faso fiso çok da fifi olaylarına giriyor.

Şimdi kalan 9 hafta da kim nerede nasıl puan kaybedecek bunu tabi ki şimdiden söyleyemeyiz ama yazmak düşünmek sallamak atıp tutmak bedava ve bizde şimdi onu yapıyoruz ve başlıyoruz..



                           TRABZONSPOR                                                  FENERBAHÇE
                           Gençlerbirliği(D)                                                        Galatasaray(D)
                            Konya                                                                      Bursa 
                            Galatasaray(D)                                                       Eskişehir(D)                                                  
                            Bursa                                                                       Antep
                            Eskişehir(D)                                                            Buca(D)
                            Antep                                                                       Belediye
                            Buca(D)                                                                    Karabük(D)
                            Belediye                                                                    Ankaragücü
                            Karabük(D)                                                               Sivas(D)

Lider Fenerbahçe'niz. Şimdi çok zorlu bir fikstüre giriyor 2 hafta sonra trabzonun gireceği bir fikstürle aynısı. O da ne demek diyorsa ben kayışın koptuğu olay tam şurası.. Gs-Bursa-Eskişehir-Antep..İşte bu 4'lü yazıyla dörtlü herşeyi belli edecek bence.Lan sen yok şunu yensin yok bunu yensin diyorsun herkesi yeniyoruz 9 haftadır diye ama bak buraya da yazıyorum tarihi de var sonra bakarsınız. 9 da 9 tamam eyvallah volkan sağolsun ama bu 4lüden kayıpsız çıkamayacak feneriniz. Gaassaraylısın diye böyle yazıyorsun deme şimdi. Öyle olsa her hafta kendi takımımı överdim ki neler yazdığımı sen çok iyi biliyorsun. Burada trabzonun avantajı şunlar..


Gaassarayın tek amacı var fener maçı ve bu cuma saat 22.50 de sezonu kapatacak yani TT Arenada bu hafta 52bin kişi olacak ama 2 hafta sonra 20bini geçmez.Yani fenere cehennem olur ama trabzona cennet misali sen onu anladın. Bursanın fener maçı belki de olmayan ümitlerini canlandırmak için son şansı olacak ona göre asılcak maça ama kaybederse trabzon maçında pek kafaya takmaz gibime geliyor haklıyım galiba ne dersin?
Neyse oturup tek tek şöyle böyle olacak diye analiz etmek gibi bir amacım yok. Fenerin handikapları gaassarayla deplasmanda oynaması ve gaassarayın hali, son haftaya bıraktığı taktirde sivasta şampiyon olamayacağının korkusu..Haaa o zaman bırakalım trabzon şampiyon olsun dimi. Tabi öyle bir şey yok trabzonunda dezavantajı şu içerde 2. yarı maç kazanamadı hatta olayı buraya getirende kendisi. Eğer trabzon içerde de kazanırsa dışarda problem olmaz. 


Neyse çok sıkıldım lan. O kadar yazdım kendim bile bir sonuca varamadım. Bence şöyle son haftaya kalırsa trabzon şampiyon olur. Fenerin son hafta korkusu ve sivasın durumundan dolayı. Ama şu anda ikili averajdan dolayı fener bir adım önde ve iyi bir gazla geldiler 9 haftadır volkan alex falan olayı götürdü. Burada unuttuğum bir şey daha var ki ONUR un sezonu kapatmış olması belki de bu belirleyici olacak..Bekleyip görelim.

Son söz; ben trabzonun oynadığı oyunun şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyorum çünkü sezon başından beri iyiler. Haaa fenerde son haftalarda iyi ama son haftalarda hem de ne kadar iyi oldukları tartışılır. Çünkü futbol oynamaktan çok istek ve arzu var fenerde ilerisi karanlık. Yani açıkçası Burak, Selçuk, Umut, Serkan ve ŞENOL REYİZ bunu sonuna kadar hak ediyor.