27 Haziran 2011 Pazartesi

G.Zan ile anlaştık, Omzuyla Görüşmeler Sürüyor!!!

Evet lan evet şaka değil yine yeniden hayal kırıklığı nedir benim bu isyanım ben de bilmiyorum ya da çok bildiğim için mi böyle oluyor yoksa bi bok bilmediğim için mi yada ne biliyim amk iyice uzadıkça uzayan bir cümle işte..

Yaa Gökhan Zan kimdir yaa..Biri gelsin ciddi ciddi bana bu transferi anlatsın gözünü seveyim ne olur lan bak ciddi ciddi anlatsın..Gelsin oturalım böyle böyle desin şöyleyken şöyle desin beni ikna etsin çünkü ben sezon boyunca küfür etmek istemiyorum.

700bin avro yıllık garanti para yetmedi bide maç başı 20bin avro verelim. Bu nedir yaa??? Hayır şimdi bazı tipler Gökhan Zan ile sözleşme imzalamayalım da kimi alalım diye soranlar var? Ulan hemen söylüyorum..Serdar Taşçı al hemen yapıştır ver parayı. Forlanı, Reyesi, Drogbayı istemeyi biliyorsun yaa alsana hemen Serdar Taşçıyı. Ha bunu niye yazdım biliyor musun? Şimdi o tipler diyecek ki Serdar gelir mi Türkiyeye de bilmem ne de cartta curt yani o yüzden yazdım. Drogba, Forlan geliyor zamanında Anelka geldi vs.. saydırma bana şimdi..

Lan bi de diyolar ki adam milli takım stoperiymiş de yerli statüsüymüşte bilmem ne.


Peki tamam adam milli takım stoperi ya(Selçuk şahin de milli takımda), sözleşmesi de bitti ya(hayır bitmese nolcaktı, çok da fifi), bir de yerli ya(afedersin nerenin yerlisi), bir de çok iyi ya(sorma panpa), üst seviyede ya(level üstüne level atlıyor), kaliteli ya(AR-GE de yönetici olacak adam) ya da ya işte ulan niye kimse istemiyor bu adamı niye kimse ilgilenmiyor hiç adı geçmiyor transferde niye fotomaçta bile haber olamıyor neden olum neden lan???

Bi siktirin gidin yaa gece gece şaka mısınız yaa..

Taçtan ofsayt olup olmadığını bile daha 18 yaşındaki Necip'ten öğrenen bir futbol fakirine senede 700bin avro garanti para veriyorsan kendi defans oyuncularını bile bile harcıyorsan bi siktir git arkadaş ama Drogba gelirse bi daha düşünürüz yada bakarız hallederiz yaa..

21 Haziran 2011 Salı

Furkan,Ender,Cevher sıradaki, Papaloukas? Pekoviç?

Oktay Mahmuti gerçekten olmaz, yok artık, hadi canım, bırak sende dercesine o kadro ile final oynadı ve fenere karşı ilk 2 maç dışında müthiş bir takımın nasıl olacağını gösterdi. Biraz daha zorlasaydı meşhur Murat Kosovanın müthiş geri dönüşlerinden birini yapıp kupayı müzeye götürecektik. Ama açıkçası ben bu kadarını bile beklemiyordum. Ama sezon ortasından sonra tünelin ucu görünmeye başlar gibi oldu ve #yenilmezarmada beklenmeyeni yaptı.

Her neyse çok uzatmıyorum. Şimdi bazı pis fenerli arkadaşlarım-dikkat pis fenerli diyorum temizleri de var şimdi doğruya doğruya- diyecekler olum kaç senedir şampiyon oluyoruz. Siz bilmem kaç sene sonra finale çıktınız ne abartıyorsunuz diye ama bu tiplere bir şeyler anlatmak zor. O yüzden pek kasmıyorum. Yada ufak bir şey şöyle anlatıyım; serideki her maçtan sonra sırayla koyduk mu koymadık mı muhabbeti vardı. Ama bilinçli insanlar olarak yenildiğimizde bile dedim koydular daha da koyacaklar ama olsun sonuçta #yenilmezarmada..Sonuçta basketbol şubesi planlamasına daha bu sezon adam gibi başlamıştır o yüzden ilk seneden şampiyonluk beklemek hayalcilik olurdu. Ama seneye otururuz konuşuruz o zaman kim kime koyar çıkarır tekrar bakarız. 

Seneye demişken hemen devam edeyim. Bu seneki kadro zaafiyetinin farkında olan Hakan Üstünberk ve Mahmuti hemen ertesi gün transfere başladılar. Sırayla Cevher, Ender ve Furkan Aldemir Galatasaraylı oldu. Beko basketbol liginde şampiyonluğun kesinlikle anahtarı mı denilmeli yoksa kupanın kulbundan tutmak mı denilmeli ne denilmeli efendime söyleyim gibisinden bir şeyler işte her neyse, bu işin sırrı yerli oyuncu kadrosunun hangi kalite olduğundan geçiyor. Yıllardır niye hep fener ülker efes döngüsünde geçiyor final serileri sence niye tabi ki yerli oyuncu kalitesinin yüksekliğinden dolayı? Sadece bir ara beşiktaş final yaptı, o da karambole Varda, El-Amin falan bi gazla oldu, çünkü öyle olmasa bugün beşiktaş hala sponsor arıyor olmazdı. 


Cevher 2 yıllık imzaladı. Shumpert da türk statüsünde bu sene çok iyi valla. Aynı şekilde Ender ve tabi ki Furkan gerçekten çok iyi çocuklar bunlar. Kaliteyi üst seviyeye çekiyoruz. Ama Furkanı alırken İlkanı vermeseydik keşke oynasaydı o da kalsaydı ne bileyim bir formül üretilseydi. Sonuçta şöyle bir kadro çıkıyor;

Ender,Tutku,Evren,Caner,Shumpert,Andric,Cevher,Furkan,Sertaç,Haluk...

Shipp, Rancik ve Jerry kalacak mı gidecek mi ne olacak bilemiyorum. Ama iyi bir yabancı guard ve aynı şekilde bir 5 numara alırsak çok da abartmamıza gerek yok iyi böyle der devam ederiz.Aslında Sinan Güler de gelseydi çok kral olacaktı. Ateşleyici bir isim olurdu. Bakalım nasıl şekillenecek kadro bekleyelim.

Yeni Trasnferler;

Savanoviç,Ermal Kuqo-Efes Pilsen
Bogdanovic,Gist-Fenerbahçe
Serkan Erdoğan,Erkan Veyseloğlu-Banvit
Hüseyin Beşok,Murat Kaya-Hacettepe
Nedim,Muratcan-Telekom

Göze çarpanlar bunlar haa bir de Solomon-Telekom yakılaşması oldu diyorlar bakalım bekleyelim.

Bir de tepede yazdık Papaloukas, Pekoviç hatta lokavt olursa Ersan İlyasova bunlarda bi kenarda yazılı dursun sonra çok şaşırmayın diye yazdım hadi bakalım #yenilmezarmada,, haaa unutmadan bayan basketbolu ile ilgili birşey yazmadım ama sence gerek var mı yazmama?

19 Haziran 2011 Pazar

Yok Artık Volkan James..

Juventus...Adı bile güzel arkadaş...

Sene geçen sene tabi ki değil, teeee 1996 daha 10 yaşındayım ufak ufak takibe başlamışım. 94 dünya kupasının biraz kıyısından köşesinden  tutunmaya başlamışız bu maç izleme takip etme hastalığına.. Derken 96 nın bir mayıs ayında daha 10 yaşındayken kumanda elimde herkes yatmış ben bir maç izliyorum. Şampiyonlar ligi saatindeyim. Anaa o da ne La? Juventus-Ajax CL finali, yok artık.


Ayaktakiler: Torricelli, Conte, Ferrara, Ravenelli, Peruzzi
Çömelenler: Sousa, Pessotto, Deschamps, Del Piero, Vialli, Vierchowod

Bugünkü futbol aşkı böyle saçma sapan devam ediyorsa ki bu adamlar sayesindedir. İyi mi kötü yaptık bilmiyorum ama bana iyi gibi geliyor. Takılıyoruz işte. 


O zamanlarda dünyanın en iyi takımıydık hatta 2003lere kadar da öyle geldi. Sonra para şike işte moggi işte ayağına düştük, düşürüldük derken 4-5 senedir searching de bile adımız geçmiyor. Ama bu sene bir şeyler olacak gibi transfer de hareketlilik olacak gibi görünüyor. Adı geçen isimler falan çok güzel, umarım gerçekleşir. Çünkü JUVENTUS dediğim gibi adı bile güzel, bir farklı havası var. Şimdi yeni stat da yapıldı. Bak gör zaten italyada en çok seyircisi olan takımdır, inanmazsan sor Güntekine=)

İşte  keşke olsa dediğim 2012 Juventus,


Sağ tarafa Mottanın yerine daha iyi bir isim olabilir. Ayrıca Melonu yerine Lass Diarra yada Gökhan İnler gelebilir. Ama Agüero gelirse olayın şekli tamamen değişir. Bekle ve gör diyoruz kendi kendimize...

CL&Trabzon&Transfer&CL

3 büyüklere yazdık ama trabzonu es geçtik diye içten içe küfredenler olabilir, olmayadabilir zaten başka da bir ihtimal yok gibi. Ama es geçmedim tabi ki 3-4 gündür bir türlü giremedim Karadeniz topraklarına, yolu bir türlü bulamadım o yüzden böyle oldu.

Sezonun ilk yarısı 9 puan önde kapattıktan sonra 2. devrede ona yakın bir performans sergilemene rağmen şampiyon olamıyorsan tek sebebi bu hakemler ve federasyonun oyunudur...!!!! Tabi ki öyle değil Fenerin ohaa dedirten 18 de 17 gibi bir galibiyet serisi yapmasıdır.

Her neyse pompaya devam hadi kaybedenler kulübündeyiz...

Eeee ligi 2. bitirince ne olacak CL'ne direk katılamıyorsun. Hem paradan oluyorsun hem de rakipleri düşününce elemeyi geçip lige katılmak iyice zorlaşıyor. Peki elemeyi geçmek için, gerçekten umutlanmak için neler yapmalı, nasıl takviyeler yapmalı? Yoksa; zaten geçemeyiz öyle bir dünya yok, elenir UEFA ya mı gideriz modunda mı devam etmeli ne yapmalı ne etmeli? Ne var ne yok?

Geçen seneki kadro korunmalıydı ama bunu yapamadılar. Selçuk, Ceyhun ve henüz gitmemiş olsa da gidecek olan Umut&Jaja gerçekten kadroda büyük eksiklik gösterecek isimler. Yerlerine kim alındı? Zokora, Mierzejevski( doğru mu yazdım La?), Henrique, Eren, Sercan Kaya...

Evet CL ön eleme oynayacaksın ve yaptığın transferler bu kadar ve yapılan son açıklama yabancı transferini kapattık. Ne demek kapattık olum şaka mı La bu?

Kalede sorun yok iki kalecide maşallahı var. Hatta Tolganın gösterdiği performans "vay anasını sayın seyirciler" tadında bilemedin hayrettin gibi! 

Ancak defansın ortasında gerçekten sorun var. Tamam; Mustafa, Giray, Glowacki iyi adamlar Türkiye ligini rahatlıkla idare ederler ama CL için kesinlikle yetersiz yani yetersiz demeyelim de oraya toparlayıcı süpürücü bir adam gerekiyor. Bak demedi demeyin uşaklar. Sonra ağlamayın zırlamayın. Mesela Lucas Neill çok iyi bir tercih olabilirdi. Ama şu anda yabancı sayısında da bir problem var gibi görünüyor. Jaja daha gitmedi, Gabric ne olacak yine mi kiraya verilecek yoksa kadroda mı kalacak, Alanzinhoyu denilen tipitiple nereye kadar yabancı kontenjanı doldurulacak, Piotru yedekleyecek Ferhat varken Cale artık gitse iyi olmaz mı gibi yabancı kontenjanını zorlayan sorular var? 

Yabancı almayacağız diyorsunuz eee yerli kim var alacak? Büyük ihtimalle Uğur İnceman ve Necati ile temastalar ve ikisini bitirecekler. Ama bu adamlar ne kadar yeterli. Şu an hiç transfer yapılmazsa orta saha ve hücumda bir sorun yok gibi duruyor ancak defansta kesinlikle bir stoper alınmalıdır. Yabancı kontenjanını da doldurdun yerli stoper kimi alacaksınız beyler?

Mesela dün Twitterda Serdar Taşçının trabzonsporluyum gibisinden bir açıklaması vardı, o kapıdan girilebilir mesela mantıklı görünüyor. Hem yerli statütüsünde hem de standartların üstünde bir stoper, öyle bir kalite yani. Ama onun dışında nasıl bir rotasyon yapacak Şenol Güneş gerçekten merak etmiyor değilim..

Sonuçta şöyle bir 11 çıkıyor karşımıza, ligde götürür ama CL de mavi ekran verir.UEFA da iş yapar dayı..


Ama şu gerçeği de kabullenmek lazım, futbolcular özelliklede kariyerli kalite adamlar Trabzona gelmek istemiyorlar çünkü yaşam tarzlarına uygun değil. Gece hayatı bilmem ne her açıdan istanbula gelmek varken niye gelsin ki Trabzona? Böyle bir mantık var ama Zokora geldi mesela ona şaşırdım. Ama işte o modelde bir tane de defansa gelirse Trabzon yine aynı tarz devam eder. Bu arada JAJA yı yazmadım ama gitmeyedebilir o da kalırsa zaten hücumda hiç bir eksik kalmaz ama defansta problem var beyler..

Trabzon ve Beşiktaş güzel değişik tuhaf renkli takımlar oluyorlar.Diğerleri bildiğimiz gibi aynı tas aynı hamam..


18 Haziran 2011 Cumartesi

Bende Yazdım La, Forlan-Reyes-Ujfalusi..

Nedir arkadaş bu transfer dalgası anlamadım gitti. Her kafadan bir ses çıkıyor, baktım olmayacak 2-3-5-10 satır da ben sallayım dedim. 

Dropiamet denen lanetin kanser yüzünden yasaklı ilacıyla uğraşıyoruz, sürekli sızdırma çıkıyor cinnete 5 dakika falan var. Dedim bir nete bakıyım ne var ne yok kafamız dağılsın diye. O da ne Forlan-Reyes-Ujfalusi ile anlaştık, süper 3lü aslan oldu vs. İnanmadım inanamadım ya da inanmak istemedim çünkü mevcut kadroya baktığımız zaman ihtiyaca yönelik isimler değiller. Tabi bu bana göre böyle sana göre olmayabilir. 

Forlana eyvallah, sonuçta dünya kupasının en iyi oyuncusu kariyeri tartışılmaz vs. gelirse ki umarım gelir en yararlı olacak olan isim FORLAN'dır. Ama ben yinede FORLAN'a verilecek para ile DROGBA'nın tekrar zorlanmasının gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta DİDİER DROGBA yani öyle böyle değil ki Forlan bir Drogba değil öyle diyeyim sen anla. Ayrıca oyun anlayışı açısından Drogbayı tercih ederim. Artık forvet arkası oyuncuların dönemi kapanıyor. Bu yüzden orta sahada 3 tane iki yönlü oyunculu takımlar başarıya gidiyor. Ama 3ünden biri gelecekse ve Drogba gelmiyorsa Forlan gelmelidir.


Jose Antonio Reyes..O bölgede Arda, Elmander, Kazım, Serdar Eylik, Stancu gibi adamlar var. Yeterli mi neden olmasın. Arda eğer gitmeyecekse; solda Arda sağda Elmander oynar problem olmaz. Kazım, Stancu ve Serdar Eylikte totoş ligimiz için gayet iyi yedekler olur. Forvette de Baros ve Forlan yada kim gelecekse o şekilde devam ettirilir. Ama Arda gidecekse Reyes yada o tarz oynayabilen bir adam kesinlikle alınmalıdır.

Ujfalusi hakkında bir şey yazmak istemiyorum tek diyeceğim gelmesin arkadaş istemiyorum o kadar. Adam mı kalmadı sanki amk futbol dünyasında. Servet kazması yetmiyor, nonik gökhan da yetmiyor bir de Hulusi gelecek oooo boşversene Terim sonra Arrivirdarchi olmasın aman haaa...

Tabi herşeyden önemlisi nasıl bir oyun planı var Terimin aklında ne düşünüyor herkes gibi 4-3-3 mü oynayacağız yoksa 4-4-2 mi deneyecek. Nasıl yapcaz? 4-3-3 ün bile varyasyonları var mesela forvet arkası adamlı oynayacak yoksa 3lü orta sahanın sağlam olduğu bir varyasyon mu deneyecek? 3lü forveti nasıl kullanacak? Bunlar hep transferin adını yerini bölgesini değiştiren etkenler..

Ama ne olursa olsun, şu anda stoper olarak sadece Servet var. Bunun yanına bir yerli ve bir de yabancı çok kaliteli stoper getirmeliyiz. Sonra bakarsın hücuma yönelik yıldızlara...

Açıkçası Reyes-Forlan-Ujfalusi ile anlaştık haberinin yerine; Serdar Taşçı, Ricarda Costa( yada o ayarda bir isim) ve Kallström yada Sissoko ile anlaştık diye haberi olsaydı daha çok sevinirdim. 

Aslında demek istediğim çok yıldız almaktansa 1 tane yıldız almak o da tabiki Didier Drogbadır olmazsa Diego Forlandır. Geri kalanının ise yetenekli genç isimlerden olması, altyapıdan gelecek olan Sinan, Cumhur, Berkin, Serdar Eylik gibi isimlerin şans bulmasıyla oluşabilecek bu sezon için Türkiye liginde şampiyon olabilecek bir kadro olmasıdır. 

Arda'da Chelsea'ye gitse artık dimi panpalar..

16 Haziran 2011 Perşembe

Ujfalusi-Servet-Gökhan Zan sadece düşün..

Akşam adnan konuşurken diyorsun ki ulan iyi ki kurtulmuşuz şu adamdan yine atıp tutuyor boş beleş palavralar yalanlar dolanlar, şunu yapacaktım bunu yapacaktım da dıdısının dıdısı..Yapsaydın len o zaman önüne geçen mi vardı sanki hiç filli foto..

Çünkü diyorsun ki artık akıllandılar geçmiş 10 yıldaki hataları artık yapmazlar diyorsun ama yok arkadaş bunlar hiç akıllanmayacak gibi hareketlere aynen tüm hızıyla devam ediyorlar.

O kadar yazdık bir yabancı bir de türk üst düzey stoper gerekli diye götümüzü yırttık sadece servet kaldı, gökhan zan ile sözleşme falan yenilemeyin salın gitsin dedik. 

Şimdi yabancı hakkını Ujfalusiden yana kullanmak, o kadar stoper seçeneğin içinde Ujfaluside karar kılmak, rijkaardın kulakları çınlasın adam "bu servet saçmalıyor bana yeni bir stoper lazım" diye götünü yırttı anlatamadı derdini şimdi sen diyorsun ki alın size Ujfalusi tepe tepe kullanın.

Orta saha dedi, artık dünyada en önemli avantaj ama defansın iyi ise bu avantaja dönüşür. Şimdi Terimi düşünüyorsun adam Gökhan Zan aşığı, Servet zaten kadroda, bunlara bir de Ujfalusi ekleyip Naughty America fantezilerini aratmayacak bir şey deneyecek galiba..!!

Açık ve net bu 3lü ile devam edilecekse bildiğin sıçarız hatta ön tarafa Drogba gelsin, Reyes gelsin, Arda kalsın bilmem ne gelsin hiç şansın yok yani anla işte.

Haa şöyle bir düşünce varsa saygı duyarım. UJFALUSİ yi sadece fener maçlarında Emrenin bacağını eline vermek ve Lugano ile itişip kakışması için alıyorlarsa eyvallah..

Gelelim Forlana; beşiktaş çok istedi ama olmadı çünkü adam yıllık 5 milyon falan istiyor hadi onu geçtim bir de o yaşında 10 milyon da bonservisi var. Şöyle düşün 10 bonservis+3 yıllık imza 15 ne etti, 25 milyon..Sence mantıklı mı bence hiç değil. Ama Drogba ayrı bir konu çünkü adam bir kere Didier Drogba, 2.si bonservis yok, 3.sü adam Drogba diyorum daha ne olsun?

Yapmayın etmeyin yazık bu seyirciye bak imparator diye götünde dolanıyorlar bari sen yapma. Engel ol başkana. Ama o da dedi ben futboldan anlamam, yöneticilikten anlarım dedi. O zaman Bülent Tulun denilen futbol fakirinin fikri olmalı, tabi sadece onunla sınırlı değil elbette Terimin kararı. 

Ben diyorum ki Servet, Ricardo Costa, Serdar Taşçı, Semih, Sinan bu beşli rotasyonla gitmeliyiz. Haa Ricardo Costanın yerine başka biri de olabilir ama bu isim kesinlikle Ujfalusi olamaz olmamalıdır.

Ya google'a Ujfalusi yazıyorsun bekliyorsun direk Messi faul diye çıkıyor, bu adam böyle bir kazma daha ne anlatıyım ben size ayakkabılı eşşekler...

Eğer madride daha doğrusu İspanyaya gidiliyorsa; Reyesi alın gelin müdür gerisini bırak kalsın. Daha da birşey diyemiyorum.

Gökhan Zan, Servet, Ujfalusi üçlüsünden ne olur ne işe yararlar diye düşünüyorum, sence?

14 Haziran 2011 Salı

M Paket veya M Teknik





Portek.. Pardon Beşiktaş..!!

Bu iğrenç başlıkla başladım yalaka gibi herkes aynı lafın peşinden muhabbeti döndürüyor diye dedim bir yalaka da ben olayım yalakalığa yalakalık katıyım dedim hahahahahaha=) Ne saçmaladım ama dimi evett dikkatleri topluyoruz ve Nevzat Demirden Dolmabahçeye doğru yola çıkıyoruz..

Schusterin meyveleri adını verdiğimiz Guti, Q7, Simao, Almeida, Fernandes diye başlayım dedim de olmadı La sanki niye olmadıysa bende anlamadım. Her neyse o zaman yabancılardan gidelim.Öncelikle Fernandesin bonservisini aldı beşiktaş belki de en iyi transferi bu sayılabilir çünkü geçen sene bir nevi üvey evlat gibiydi nasılsa gidecek otursun kenarda modundaydı. Ama ben bu adamı teee evertondayken bulmuştum farklıydı yani sonra ben askere gittim o da valencia ya gitmiş bu da tuhaf tabi..Her neyse transferde yabancıları kiralayarak, türkleri bonservisleri ile alarak giden beşiktaşta en azından bir planlama olması da güzel hareket olarak göze çarptı mı ne oldu? Sidnei, açıkçası hiç izlemedim o yüzden pek bişi diyemicem ama eminim ki iş yapacaktır yapsın yani izlerken kazma odun adamlar izlemekten hoşlanmıyorum nerede olursa olsun ister madrid de ister fener de ne Pepe ne de Selçük  istemiyorum arkadaş daha ne diyim anlayın işte..

Savunma göbeğinde rotasyonu arttırdı Tayfur ancak asıl sorun kanatlarda sol tarafta İsmaile bir alternatif gerekiyordu bunu Tanju ile kapatabilir hatta Doğukana da şans vereceğini, vermesi gerektiğini düşünüyorum. Sağ tarafta ise Hilbert, Ekrem ve Toraman aynı zamanda Tanjunun da oynayabileceğini Rıdvanında şans bulması gerektiğini düşünüyorum. Gönül ister ki Rıdvan da yardırsın Gökhan Gönül gibi basıp geçsin çalımı ama biraz şanssız yaa hadi bağalım. Bu arada düşünüyorum düşünüyorum diye tekrarlamışım cümle sonlarını bağlamışım çok malca olmuş yapmam bir daha öyle..

Orta sahanı ise şu anda Türkiyenin en iyisi desek yalan mı olur yalaman mı olur sen karar ver bak bi düşün; Necip, Ernst, Fernandes, Aurelio, Veli, Guti, Onur, Burak Kaplan yani isimler çok güzel mesela bir ernst, necip, fernandes yazarsın verirsin fanı gidersin, ama burada asıl enteresan olan cümle içinde Gutinin, Veli ve Onur arasında virgüllere mağdur kalması gibime geldi o da ilginç bir ayrıntı ama çok takmamak lazım böyle şeyleri fazla saçmalayınca olur böyle şeyler devamını söylemicem iyice sıçtım sıvamak istemiyorum.

Bir 4-3-3 tür tutturduk dünyanın peşinden gidiyoru. Twitterda TT oldu sanki herkes onu oynamaya oynatmaya çalışıyor ama Tayfur'un işi zor orta sahan kalabalık, 3 lü yapmasan 2 li yapsan çok kişi kenarda kalacak, forveti tek bıraksan o zaman hangi ikisi kenarda oturacak; Almeida mı, Bebe mi, Pektemek mi? Şimdi oldu mu yani ne yabacağuk el ele mi dolaşacağuk?

Bebe demişken bu ne ayak anlamadım bir video izledim adam saçma sapan hareketler yapıyor. Eğer öyleyse çok gereksiz boşuna yabancı kontenjanı dolduruyor. Yıllık ücreti falan derken saçma sapan yollara giriliyor. Ama bakarsın iyi topçudur estirir gider izlemeden atıp tutmak kolay bekleyip göreceğiz. Ama Almeidayı kesip 11 başlayacağını özellikle de ilk etapta pek sanmıyorum.

Beşiktaş yine enteresan bir takım oldu gideceksin inönüye oturacaksın bir çarşıya bir sahaya bakacaksın eğlenip geleceksin arkadaş yenmişsin yenilmişsin farketmez takılmana bakacaksın ki bu kadro öyle kolay kolay kaybetmez çünkü geçen seneki çılgın, kafası kırık, abartan bi Schuster yok..

Beşiktaş için direk bir 11 veremiyorum çünkü Bebe ve Sidnei hakkında birşeyler sallayamadım çünkü izlemedim ayrıca Tayfurun bazı zamanlarda 4-4-2 de oynatabileceğini biliyorum çünkü geçen gördüm öyle dedi falan diye devam edermişim ama öyle Lan valla bak gör..Pektemekten umutluyum, Necip zaten adamım, Fernandesi ben keşfettim, Q7 biner giderim bi değişik bir hava var bu beşiktaşta ya hadi bağalım al şuna bak da biraz takıl işte napıyım..Forlan da gelecek mi acaba?


Kendimle çelişerek her zaman çok dağınık yazarım ama burada abarttım galiba çaktırmayın ama çakın gitsin...Şimdi baktım sıçmışım sıvamadan olmaz dedim son 1 satır daha ekledim bence mantıklı=!

13 Haziran 2011 Pazartesi

Terim ile 3. kez, yine yeni yeniden,2012 Galatasaray

Yıl boyu tüm gaassaray medyasının propandasını yapmaktan orgazm olarak karşılığını aldığı olayların ardından Terim yine aynı koltukta aynı direksiyonda ama araba aynı araba mı? Neymiş Floryada birlik beraberlik bitmiş düzen gitmiş elini kolunu sallayan girip çıkıyormuş da bilmem ne cart curt işte..Hayır sen sahaya Kalede Zapata, defansta GökhanZan, ortada BAM üçlüsü ilerde Stancu gibi adamlarla çıkarsan, bunun floryadaki düzen ile birlik ile arkadaşlıkla ne alakası var anlamıyorum!! Sonra yalamalık olsun diye Terim gelsin ancak o toparlar bu durumu, hadi imparator gel artık, floryada imparatorun ayak sesleri, Terimin listesi hazır vs.. Bu ne lan böyle bu ne yalamalıktır müdürler? Rijkaardı biraz yalasaydınız şimdi neler olurdu onu da bilara yazmak lazım her neyse..

Terim geldi yardımcıları da belli; Taffarel, Hasan Şaş, Ümit Davala..Baktığın zaman kadro iyi gibi görünüyor. Ama bu sadece teknik kadro..Gelenler gidenler diyerek ufaktan sallamaya başlayalım. 

Selçuk İnan hatta dur-caps lock- SELÇUK İNAN, inan ki hak ediyor. İlk gördüğümde çok şaşırdım çünkü yıl boyunca fenere gidecek diye konuşuldu, yazıldı, çizildi derken bir bakmışsın 5 yıllık çakmış. Gerçekten sadece gaassaraylı birinin yapabileceği bir tercih yaptı. Neden diye sorarsan, burada avrupaya gidemiyorsun, diğer tarafta şampiyonlar ligi şansın var, olmadı avrupa şansın var ki isteyenler var biliyoruz ama yok sen direk parçalıyı giyerim diyorsun helal olsun panpa.Aynı şekilde Ceyhun içinde konuşabiliriz sadece onu avrupadan isteyenler yok fark bu ama hedef aynı parçalı..Elmander ile devam edelim yüzde yüz başarı olacak bir transfer. Ne Kazım gibi gamsızdır ne de Pino gibi beyinsizdir. Bir çizgi koyar asla altına düşmez çoğu zaman da üstünde oynar kalitesi belli premier ligten geldi sonuçta çok memnunum bu transferden mantıklı yani. Ve Muslera inan ki takip ediyordum çok iyi kaleciydi dünya kupasında da aynı şekilde devam ettirdi formunu. Yetmezmiş gibi daha 25 yaşında oynatıp 2-3 sene satabiliriz ya da hiç satmayız 10 sene oynar burada o derece güveniyorum. Şu ana kadar 4 transfer yapıldı ve hepsi de banko 11 oyuncusu ancak bunları yerli rotasyonu genişleterek desteklemezsek bi boka benzemez.

Şimdi gidenler; Kewell-olabilir-, Neill-kesinlikle kalmalıydı-, barış-çok bile durdu- ve gitmesi gerekenler; Sarp , Ayhan, Aydın, GökhanZan, Serkan Kurtuluş yeter mi bence yeter..

Şimdi kalanlara baktığın zaman tek stoper Servet, genç Semih keşke Sinan ve Ahmet, tek sağ bek Zapri keşke Yusuf Onur, solda balta ve çağlar keşke Berk, şaka gibi ama gerçek bu!! Dur devam edeyim bak gör..Ortada Selçuk, Ceyhun, Yekta, Culio, Emre Çolak, belki Cana, keşke Cumhur ve Bilal...Hücumda Baros, Elmander, Stancu, Pino, Anıl, Serdar Eylik, Kazım, Pino ve Arda mı? 

Eksikler nerede, transfere nasıl devam edilmeli ona bir bakalım. Yüzde yüz servet ile beraber 11 oynayacak bir yabancı stoper alıyorsun ve onu yedekleyecek hatta serveti zorlayacak bir tane yerli alıyorsun-artık nereden bulursun bilmiyorum ama bulunur yani- Sinan ve Ahmet ile de rotasyonu geniş tutuyorsun. Orta sahaya Selçuk, Ceyhun ve 3. isim olarak bir yabancı getiriyorsun eğer Cana giderse ki gidecek gibi duruyor. Hücumda ise Ardanın durumu herşeyi değiştirebilecek bir halde, şöyle ki eğer Arda gitmezse Drogba gelmese de yada herhangi bir forvet gelmese de bu oyuncular yeterli totoş ligimiz için o da şöyle ki; Arda, Elmander, Baros çok iyi bir üçlü olur. Ama Arda giderse oraya bir Drogba mı olur Mevlüt mü olur Milito mu olur Vucinic mi olur onu bilemem biri kesin gelmesi lazım.!! Sonuçta defans, orta saha ve forvete-arda giderse- 3 yabancı defansa da kaliteli bir yerli alınması gerekiyor, senin anlayacağın 4 tane daha panpa lazım parçalıya..

Konu gaassaray olunca yazdıkça yazıyorum. Biliyorum abartıyorum ama olsun iyi böyle takılmaya devam. Peki Terim bu adamları nasıl idare eder? İşin bir de o tarafı var. Bu lavuk egosu öyle böyle değil hayatta tatmin olmuyor. Acaba Drogba gelecekte bu mu karşı çıkıyor diye düşünmüyor değilim..Mesela baskette final serisinin 4.maçına Drogba salona gelseydi inan şu anda seri 2-2 olmuştu. Her neyse o konuya girmeyelim. Eğer Fatih adam akıllı iş yaparsa Türkiye için çok iyi bir kadro olmaya başladı. Gelecek olan 3-4 kişi de önümüzdeki sezon için avrupa da başarı için ümitlenip ümitlenemeyeceğimizi gösterecek. Ancak yönetim çok iyi transferler yapıyor umarım Fatih sıçıp sıvamaz. Tek korkum o gerisi kolay. O sadece gaz verecek gerisine karışmayacak.

Şu 28 kişi ile kampa gitsek iyi olacak. Muslera(Doni), Ufuk, Emirhan, Sabri, Yusuf Onur, Servet, Sinan, Ahmet, Semih, Yabancı( Ricardo Costa), Yerli Stoper(Gökhan Zan değil), Balta, Çağlar, Berk, Ceyhun, Selçuk, Yekta, Culio, Cumhur, Bilal, Emre Çolak, Yabancı(iki yönlü ortasaha), Stancu, Kazım, Serdar Eylik, Elmander, Baros, Drogba...


Ben Ardanın %100 gitmesinden yana olduğum için kadroya yazmadım yerine Drogba dedim ama Milito, Fabiano, Vucinic onlarda olur yani farketmez bakalım bekleyip göreceğiz 20-25 hazirana kadar transferi bitircez dediler. Defans için Serdar Taşçı, orta saha için Kallström ve Muntari, hücumda ise Drogba, Vucinic, Reyes ve İbrahim Akın opsiyonlar bekleyip göreceğiz.


12 Haziran 2011 Pazar

10 Otobüsle Floridaya Geldik, Takalım Yüzüğü Artık..

Evett şaka değil 10 otobüsle geldik. Floridayı gündüz miami sahillerinde apaçilik yaptık garıya gıza baktık bir kumrucu bulduk kumrumuzu yedik yetmedi bi de tavuk döner yedik biramızı içtik.

Biz hazırız parmaklarımız hazır millet zaten %50 ile hazır hadi o zaman ne bekliyoruz takalım yüzükleri alalım maçı gidelim..


Hadi NOWİTZKİ hadi bebeler hadi panpalar, amk yeter uykusuz kaldığım bitirin şu seriyi yettiniz artık haaa, hadi son kez #Letsgomavs

03:00 NTVSPOR 

11 Haziran 2011 Cumartesi

Fenere ne lazım?

Herkes yazıp duruyor canım mı çekti yoo ama öylesine saçmalayım dedim kime ne ki bloğa ister yazarım ister çizerim doğrultu belli ne hayal dünyası ne de başka bişey neyse o aynen yükselişe devam..

Ufaktan bir bakalım millet ne dolaplar çeviriyor.

Şampiyon Fener, kadro iyi ama orta saha berbat mı pek o kadar da denilmez de ama şampiyonlar ligini düşününce Cristian, Selçük, Emre ve karakteri derken sıkıntı var gibi hatta gibisi fazla oldu var var. Oraya sağlam bir adam lazım mesela Fernandes gibi..Aslında sezon içinde çıkan söylentilere göre Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselamın Fenere imza atacağını o zaman da "ohaa lan çok iyi olacaklar" diye düşünmüştüm ama şu anda ikisi de bizde ve şartlar bayağı değişti o yüzden oraya hiç girmeyelim. Sonuçta bu orta saha rotasyonu ile şampiyonlar ligi falan gitmez.Alex'inde gitmediğini düşünürsek, CL de arkası zayıf olan bir Alex ve yetmezmiş gibi avrupada bir hiç olan alex ile yalan olur fenere yazık olur. Ama bakalım aziz amca bir tane bomba patlatır gibime geliyor. Lass ın adı geçiyor ancak madrid bırakır mı bilmiyorum ama bırakırsa alır fener parada problem olmaz.Yani Emre, Çük, Gökay, Transfer ile hatta topuzuda yazabilirsin iyi bir rotasyon olur. Hatta Alexi avrupada kesersin 4-3-3 te topuz emre transfer ile yırtar geçersin bak hatta özer var sakat diye unuttuk yani yerli rotasyonu iyi ama CL diyorsan illa ki bir ecnebi lazım işte olmuyor, oluyorda okan, emre, suat, davala, hasan, arif, hakan ile oluyor. Gel gelelim savunmada sıkıntı yok Serdar da geldi. Yobo da tamam. Ancak forvette ne olacak o belli değil çünkü semih gidecek mi yoksa gençliğinin baharında yedek mi oturacak(!) belli değil ona göre bir transfer daha gelebilir diyecektim Emenikeyi aldılar o yüzden Semihe yol verebilirler ama Gökhan Ünal da gitti 3 santrafor da çok değil imkan varsa tutacaksın ki lazım oluyor biliyorsun!


CL de kadroyu tutup, çok iyi 2 bilemedin 3 oyuncu alacaksın ama bunlar direk kalite adam olacak mesela Serdar Kesimal ama Sezer Öztürk değil geç bunu hemen. Mesela bi Lass öyle bir adam direk kalite yani ama bir yandan da Gökhan Gönül, Volki Tolki, Santos, Semih gibi adamların transferi konuşuluyor. Atıyorum sana Gökhan gitti-keşke gitse de- oraya kimi koyacaksın onu hemen söyleceksin. İşte o zaman CL de bir dakika beyler Fener geliyor derler. Ama sen oraya bekir abi var dersen adam sana der ki bi bekir abimiz vardı o da KADER ile gönüllerde der dalgasını geçer. Aynı şekilde santos yok Caner var dersen totosuyla güler.

Şimdi bana kalsa Alex 30 değil 60 golde atsa bir daha sözleşme imzalamazdım. Çünkü avrupa da adam sıfır  artık öyle bir futbol yok. Hem de elinde tam 4-3-3 lük bir kadro varken ne diye ısrar edersin ki anlamam arkadaş..Burası Türkiye tabi o yüzden pek de irdelemek derine inmek kendi kendini kandırmak gibi bir şey oluyor. Ama her neyse bana kalsa diye bir cümle başlattım hemen bitireyim yaz dayı; yada dur yazma bak..


Bu devirde orta saha önemli den önemli yani şöyle diyeyim; bir ingilizce, iki office, üç orta saha yoksa almazlar işe güce ona göre Icouldnt bak demedi deme sonra hadi bağalım..Haa bir de unutmadan Dia acaip bir adam geçen gördüm beyoğlunda o karaya dikkat bu sene patlamadı seneye sıçırtabilir çok işe yarar. Stoch da akıllanırsa çok iyi olabilir ama  şu anda en zayıf  halka o gibi  ancak şöyle de yapılabilir; Emenike ileri atılır Niang sola geçer aynı kadro ilerde daha presci, daha çabuk, daha bitirici, daha daha olabilir bir düşünmek lazım gibisinden bir şeyler. Neyse lan banane fenerden işte aranızda halledin

Şampiyonluk Pozu,Alman Avratlar


8 Haziran 2011 Çarşamba

#Letsgomavs:2-2, 39 derece ateş mateş farketmez Dirk Affetmez

Sabah şut antremanına bile çıkamamış gibi çıkmışta topu kaldıramamış gardaşım ne hallere düşmüş zor bela American Airlines'ın yolunu bulmuş hatta taraftarlar yardım etmiş diyolla..

Ama 21 sayı,11 ribaund,39 derece ateş,39 dakika sahada kaldığı süre...Hadi basın gidin şimdi



Şimdi 2-2 oldu gönül isterdi ki cuma sabah yüzüğü takmaya çıkalım ama olsun bir 3-2 yapalım da farketmez panpalar hadi bakalım #Letsgomavs

Sonuçta uykudan fedakarlık yapıyoruz 4 saat uykuyla işe gidiyoruz zahmet olmazsa yenelim şu sahil bebelerini amk Bosh'ı yüzük takmasın yeter ki Nowitzkinin yıllardır verdiği emek boşa gitmesin.Hayır yani ben emekten yanayım o yüzden böyle diyorum yoksa bağane ki olum..Emeğe saygı+yüzük artık bi zahmet

7 Haziran 2011 Salı

Zokora İyi Oyuncu Müdür

Bakma sen Trabzona gitti diye böyle pek gürültü patırtı olmadı, trabzon bir şampiyon olsaydı daha farklı bir ses getirirdi bu transfer ama bizim ülkemizde 3 büyükler kimi alırsa o daha çok ses getirir o da çok haber olur bu gerçeği kabul ediyor muyuz bence ediyoruz s.ke s.ke etmemiz lazım yoksa kendi kendimizi durup dururken niye kandıralım dimi La?

Bakma sen iyi adam Zokora belki Selçuk gibi yumuşak bileği yok bak az önce peste çocuk uzaktan fena vuruyor diyordu iyi o zaman dimi şaka bir yana..Tottenham'a transfer olmuş oradan yetmemiş Sevillaya gelmiş ve her iki takımda da banko oynamış bir adamdan bahsediyoruz keşke bize gelseydi dediğim bir adamdır hatta fener arıyor ya şimdi Emrenin yanına hesabı tam işte o adam bu işte Didier Zokora..


Şenol Güneş işini bilir aga bak sen dur şimdi Romaric'e sardıracak gibi haberler geliyor o ya da onun benzeri o kalitede bir adam daha alırsa orta sahaya gücünden birşey kaybetmez ama bilmiyorum alacaklar mı ama kesin almaları lazım çok kaliteli bir stoper almaları lazım çünkü Glowacki-Giray-Mustafa ile Lig,Kupa,Şampiyonlar Ligi gitmez açık ve net..Oraya kesin bir stoper lazım Fenerli Yobo gibi mesela işte ne bilim seç beğen "FOTOMAÇ"'tan "FOTOSPOR"'dan yada ondan bundan işte yaw.. Ayrıca Sercan ve Eren transferleri de Şenol Güneşe gittikleri için çok mantıklı sonuç olarak trabzon seneye aynı şekilde devam eder aga farketmez bize her yer trabzon ama Zokora iyi oyuncu müdür bak gör...

5 Haziran 2011 Pazar

Game 3 in Texas,DALLAS..#letsgomavs

İlk maçı son periyottaki sıçıp sıvamamızla talihsiz bir şekilde vermiştik ama bu böyle olmayacaktı belliydi. Bir direnç koyup bir diş göstermemiz şarttı ve bu dişi bu direnci 15 sayıdan geriden gelip gösterdik mi bence gösterdik abarttık mı olabilir bu bizi s.kler mi bence hayır o zaman hep beraber #letsgomavs...

Şimdi çok önemli bir 3. maç bizi bekliyor -gececilere şimdiden söyleyim maç 4te değil 3 te malum ABC,ESPN ayarından dolayı- kesinlikle kazanmamız lazım öyle böyle değil yani panpalar..

Ama ola ki kaybettik işte o zaman sıçarız bence Miami ordan yolunu alır gider bak demedi demeyin ama öyle bir şey tabi ki olmayacak 4-1 ile bilemedin 4-2 olmadı 4-3 yardır Nowitzki...

3 Haziran 2011 Cuma

Selçük,Çağlar,Kazım 11 de; Topal,Ekici,Cenk,İsmail kenarda!!!


Bu nedir arkadaş bilerek mi yapıyor bu hiddink denen adam..

Selçük şahin kimdir yaa Fenerliler bile diyo bu adamdan bi bok olmaz diye ama biz adamı alıp milli takıma çağırıyoruz yetmezmiş gibi bir de 11 oynatıyoruz way arkadaş bas küfürü önüne gelene yaaa...

Açık ve net Selçük 0-10 dakikalar arasnda sakatlanacan yoksa filli foto hadi bakalım..

Aslında şöyle olsa Selçükle Kazım çarpışsa ve oyundan çıksalar sonra Topal ve Cenk girse olma mı?