4 Mart 2014 Salı

Hırsız Var!

Bi' hırsız furyasıdır gidiyor ya, hadi bakalım. Ortalık hırsız kaynıyor. Ama hırsız damgasının vurulacağı kişiler, kurumlar vs.ler pek doğru seçilmiyor gibi.
Gibisi fazla, seçilmiyor işte. 

Arif Erdem'i herkes İnönü de ki İstanbulspor maçında 90+6 da kendini yere atarak kazandırdığı penaltı ile hatırlar. Malum maçı Galatasaray 3-2 kazanarak 4 yıllık serinin başlangıcını yapmış UEFA kupasına kadar olan efsane yol açılmıştır.

O yıllarda herkes Arif için "hep atıyor kendini", "bak yine attı kendini", "kim o yere düşen, kesin Arif'tir ha", "atma Arif din kardeşiyiz" vs. hep böyle esprili ara sıra sert ifadelerinde olduğu yaklaşımlar olmuştur. 

Futbolun doğasında vardır zaten yıldız oyuncular, ratingi yüksek takımlarda hakemlerin yaşadığı baskıdan hep faydalanmışlardır. En ufak darbede kendini yere bırakıp faul alan penaltı alan ilk insan değildir Arif Erdem. Aynı zamanda sonuncusu da Burak Yılmaz olmayacaktır. 

Yine ne tesadüftür ki İnönü de Burak Yılmaz Beşiktaş maçında bu şekilde bi' penaltı almış ve çok büyük tartışmalara yol açmıştır. Devamında ne bokumu yemek için maç izlediğini bilinmeyen bazı insanların gazlamaları nedeniyle "emek hırsızı" "hırsız" bilmem ne diyerek Burak Yılmaz'ın üstüne gidilmeye hatta işin rengini değişmeye başladığı görülmüştür.

Son olarak da Başçalan'ın memleketine deplasmana giden Gaassaray maçın sonlarına doğru Burak için tribünlerin hırsız tepkisi ile karşılaşmış ve gazı kaçmış insana benzemedik bi' hayvan oğlu hayvanın çakı atması ile Burak Yılmaz'ın ucuz kurtulduğu bi' olay meydana gelmiştir.

Şimdi soruyorum. Burak Yılmaz sizin dediğiniz gibi hırsız ise, Emre Belözoğlu nedir? Bak bu karşılaştırma sizin Burak için yaptığınız "ucuz" hırsız edebiyatınıza yanıt vermek için en anlaşılır yol. Ama biz buradan girmeyeceğiz. Sadece bunun da bi' yol olduğunu ama yanlışa yanlış ile gidip işleri bombok etmenin fayda etmeyeceğini göstermek için yazdım.

Buna cevap vermenin tek yolu ve bence de en doğru yolu şimdi gideceğimiz yol.
 
Madem siz bu kadar emeği, hakkı, adaleti, alın terini savunan delikanlılarsınız. 
Madem siz haksızlığa karşı tek yürek olmak ve böylelerini ifşa etmek, al aşağı etmek istiyorsunuz.
Helal olsun size kesinlikle doğru yoldasınız ki haklısınız da.

Ama bu kadar delikanlıysanız önce Başçalan hemşehrinize hırsız diye bağırın. Onu ifşa edin, al aşağı edin, yetimin garibin emeklinin köylünün çiftçinin hakkını isteyin, hırsız diye haykırın. It's ok?

Sonra Başçalan ve yanındakilerden sıra gelirse, Burak Yılmaz için "hırsız" diye sizden önce biz bağırırız, hiç sorun değil!

Hadi bakalım, yiyorsa!

Rizesin, Rizesporsun lan altı üstü, uğraştığın camia koskoca Galatasaray.
Alkollüsün sanırım, başka açıklaması olamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder