14 Mart 2015 Cumartesi

Hollanda'yı Yenip de Gelelim


2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri grup maçlarına 4 aylık aradan sonra geri dönüyoruz. Saçımızı başımızı yolup, şöyle olmalı böyle olmalı, bu oynamalı, bunun ne işi var, böyle olur mu, şöyle olmaz mı söylemlerinin tam zamanı. Bu fırsat kaçmaz. Türk milli takımı 28 Mart'ta Hollanda ile oynuyor. Yenersek ki neden olmasın, çok fena havalara gireriz, havamızdan geçilmez ama yenilirsek ki bu da epey mümkün, kazan kaynar federasyon cayır cayır yanar, Beyaz Futbol o akşam kaçmaz, kaçıran pişman olur.

Öncelikle aklımdayken ince bi' detay var, Arda Turan Kazakistan maçının 90. dakikasında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştüğü için bu maçta oynamayacak. Belki de bu maçı bu yüzden kazanacağız ama kazanırsak da en büyük yıldızımız yok deyip işin içinden çıkmak gibi yollara da başvurmak genlerimizde var.

Kazakistan ve Brezilya'ya verdiğimiz antrenman maçının aday kadrosuna çağrılan oyunculara bakıyorum. Tarık Çamdal, İsmail Köybaşı, Hamit Altıntop, Bilal Kısa, Adem Büyük, Mevlüt Erdinç ve Mustafa Pektemek bu maçta kadroda olmazlar diye düşünüyorum, bi' zahmet sayın futbol direktörümüz. Ama yine Hamit Altıntop yine Mevlüt Erdinç ve yetmezmiş gibi Emre Belözoğlu, Syntax Error!

Artık kadro konusunda ki kaosları aşıp saha içindeki taktik tartışmalarını yapan ülke olabildiğimiz gün, galiba öyle bi' gün olmayacak. Cümleyi yazarken bile inanamıyor insan sonra nasıl tamamlasın, tey tey tey...

Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak, Gökhan Töre davasında duruşma gününü bilen var mı?
Böyle söyleyince şaşırıyorsunuz ama Türk televizyonlarını izleyince bu 3lüyü tanımayanlar kan davası var sanıyor. Alman vatandaşlığını seçse, Alman milli takımında 11 başlaması için herşeyin müsait olduğu bi' çocuğu saçma sapan nedenlerle kadroya almıyoruz. Sonra da Mesut bi' yerleştirince, olsun ya çocuk sevinmedi gole deyip kendimizi avutuyoruz.
Neyse ki bize Letonya, Çek Cum. ve İzlanda maçlarında puan kaybına neden olduğuna inandığım kaos ortamını geride bıraktık ve küskün olduğu iddia edilen isimleri bir araya getirdik. 

Çalhanoğlu, Arda Turan, Alper Potuk, Burak Yılmaz bi' anda aklıma gelen hücum hattı. Tek basar, çift osurur, osurtur öyle can alıcı bi' birliktelik. Bu 4lüye sızması muhtemel Gökhan Töre ve Volkan Şen gibi 2 patlayıcı güçte iştah açıcı. Elimizde ki malzemeler fena değil hatta üstüne gidersek rakipleri kesekağıdına bile koyarız ama bizim işimiz başka kafamız başka alemlerdeyiz panpa.

Hollanda'yı yenmek bugün büyük başlar içinde en kolay olanı. Çünkü Robben dışında kimle meşgul olunabilir sorusuna net bi' yanıtları yok. Sneijder, Van Persie, Huntelaar, Depay mepay yani dıdısının dıdısı. Burada iş Caner Erkin'in kariyerinde zirve yaptığı vitrin de parladığı maçlardan biri olma durumuyla doğru orantılı. Caner öyle bi' top oynamalı ki hele önünde Alper de olursa çok ciddi tehlikeli olabilirler, olurlar, olmalılar.
Robben'in sakatlığı var, oynayıp oynamayacağı meçhul, Van Persie oynamıyor, Sneijder var, formda Bas Dost var tarihin en zayıf Hollandası olabilir. Bulmuşken çakıp geçmek lazım.

Grubumuzda Çekler 12 puanla lider, İzlanda 9, Hollanda 6 puan ile ilk 3 sırayı oluşturuyor. Bizim de çiçek gibi 4 puanımız var.

Sıradaki maçlarda İzlanda, Kazakistana gidiyor; Çekler içeride Letonyayı alıyor. Yani Çekler yenerse direk Paris biletini alıp gidecek. İzlanda için Kazakistan zor deplasman gözükse de İzlanda takımı kazanamazsa sürpriz olur. Sonuçta 15 ve 12 puan ile ilk 2 sırayı parselleyecekler.

Biz Hollanda'ya kaybettiğimiz an Amsterdam'dan annemizin kucağına düşüyoruz, 3 puan çıkarabilirsek ki bu gayette mümkün, o zaman 7 puan yapıp 5 maç kala herkes ayağını denk alsın diye mesajı veriyoruz. Çünkü devamında Haziran fikstüründe biz Kazaklarla oynarken İzlanda içeride Çekleri ağırlıyor.

Belki milli takımı sevmiyoruz, hatta yenildiğinde umursamıyoruz, hatta ve hatta maçı mı var onu bile bilmiyoruz, sevmediğimiz bazı oyuncular var, hatta Fatih Terimi sevmiyoruz, Yıldırım Demirörenden tiksiniyoruz, hükümete ayar oluyoruz, doğuştan muhalefetiz vs. herşey olabilir. Ama 2016 Haziranı gelince milli takımı orada göremeyince insan diyor ki "ulan biz olsak şöyle olurdu böyle olurdu, ahlar vahlar" o yüzden olaylara karışmadan tatava yapmadan Hollanda'yı yenip kendimizi şaşırtalım.

442 - Harun; Gökhan, Ömer, Serdar, Caner; OzanTufan, Selçuk, Töre, Alper; Çalhanoğlu, Burak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder