5 Nisan 2011 Salı

Transfer Gibi Bir Şeyler

Galatasarayın geldiği şu durumda transfer yanlışlarına ve rakiplerine bir baksak mı napsak diye düşündüm ve yazıyım dedim belki bir şeyleri anlatır en azından biz aramızda neyin ne olduğunu biliriz de boş boş Arda'ya küfür etmekten vazgeçeriz.

Geçen sene sezon başı Rijkaard rüzgarı ve Haldun Üstünel efsanesi ile Keita, Elano gibi isimleri formayı giydirmiştik derken devre arasında Neill, Jo, Dos Santos gibi yine klas adamlar geldi. Keita ve Elano dan zarar edilmeden gönderildi. Jo ve Dos Santos kiralıktı, Dos Santosun opsiyonu vardı 4.5 milyon avro bana kalsa kesinlikle alınmalıydı ama alınmadı. Sonra dünya kupasında ahh keşke alsaydık lan dediler.

Neyse sezon başladı ve transfer dönemi başladı işte transferler.

Lorik Cana 5 milyon avro
Pino 3 milyon avro
Misimovic 7.5 milyon avro
Musa Çağıran 1 milyon TL
Mehmet Batdal bonservis yok
Ali Turan Bonservis yok

Sezon başında 16 milyon avroluk transfer yapmışız. Ama Misimoviç sadece 3-5 maç oynadı, Musa hiç oynamadı şu anda konyada kiralık, Batdal aynı şekilde konyada, ali turan devrede antalyaya gitti. Misimoviçi sattın hiç faydalanmadan 3.5 milyon avro zararla bunu yaz bir kenara soracam biraz sonraaaa..

Gel gelelim devre arasında ki büyük komediye..

Stancu 5 milyon avro
Yekta 3.5 milyon avro
Reno Culio 2 milyon avro
Zapata bonservis yok ama varlığı yeter sanırım
Kazım Kazım bonservis yok

Stancunun yeni gelen Td ün istemeyeceği isimlerin başında olacağı kesin peki ne olacak 5 milyona? Kaleci zapata 1.5 yıllık imzalamış sezon sonu yollamak istersen nasıl yollayacaksın? Yektaya hiç bir şey demiyorum hem türk hem de yetenekli, Culio ise 18 in oyuncusu kadroda kalabilir ama Td istemezse nasıl göndereceksin?

Toplam da baktığımız zaman 26 milyon avro harcamışız transfere peki sonuç ne? Geçen sene lig 3.lüğü, bu sene sezon başında ön elemede adını bile hatırlamadığım bir takıma elendik, ligde 27 hafta geçti ve 33 puanla 13. sırada haa unutmadan -8 averajla sıçıp üstüne bok yazmaya devam ediyoruz.

Fenerbahçe transferler; Stoch, Niang, Dia, Yobo, Serkan Kırıntılı toplam bonservis bedeli  toplamı 21 milyon avro..

Beşiktaş transferler; Quaresma, Guti, Ersan, Almeida, Aurelio, Cenk, Fernandes, Fatih Tekke bonservis bedeli toplamı 13 milyon avro

Trabzonsoır transferler; Jaja, Brozek kardeşler, Glowacki, Mehmet Çakır 8 milyon avro

Alınan verilen paralar ortada, artık kimin kimi ne kadar kandırdığı, kimin kimden ne kadar faydalandığını, kimin cortu çektiğini, kimin 3-5 adım ileri gittiğini, kimin yıllar öncesine tekrar döndüğünü, kimin geleceği kurtardığını, kimin geleceğini bile göremediğini çok iyi biliyoruz artık dimi beyler bayanlar dimi lann...

Transfer demişken 3-5 satırda gerçekten transfer yapan takımlardan haberler ile postu bitirelim de başlığa ayıp olmasın dimi panpanlar...

Man Utd gelecek sezon için 3 transfer yapacağını ve bu oyuncuları belirlediğini anlaşmak üzere olduklarını açıkladı.

Porto 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve transfer çalışmalarına başladığını açıkladı. "4 nisan"

Eskişehirspor 1 hazirana kadar gelecek sezonun transferlerini bitirmek istediğini ve bu doğrultuda bir kaç golcü ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Kayserispor dünkü Kasımpaşa maçında 2 dünya yıldızını kayseriye getirerek şehri ve kulübü tanıttığını bizzat menajer Süleyman Hurma tarafından açıkladı.

Juventus gelecek sezon için lyonlu Michel Bastos ile anlaştı.

Şimdi bunu niye yazdım biliyor musun artık futbol da planlaması olmayan kulüplerin gaassaray gibi böyle durumlara düşeceğini ama haziranı beklemeden transferi bitirenlerin ise trabzonspor gibi en tepede olacağını göstermek için..

Sona doğru saçmaladım sanki ama bu sene için görmezden gelin takım gelmiş 13. sıraya taraftar napsın...!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder