20 Temmuz 2013 Cumartesi

Bursa da Karaman'ın Oyunu

Geçen ligtv arşivinde galatasaray-kayseri maçını izliyorum 72. dakika da skor 5-0 oldu Ali Sami Yen de. Bi' baktım Kayseri kulübesinde bizim Karaman hoca. O ana kadar Kayseri de çalıştığını bilmiyordum. Şaşırmadım değil.

5-0 olmuş ama hoca gülüyor ve "ulan şu maçın skoru bu olmamalıydı" der gibi kafasını sallıyor. 5-0'lık maçın skoru daha ne olabilirdi ki hocam diye gülüyorum bende kendi kendime..5-1 olsa yine güler miydi ya da 6-0?

Devamında 5-1 biten maçın senesi 2005, aradan 8 yıl geçti ve bu sürede Hikmet hocaya Fatih Terim taklitçisi dediler, bu bilmez reklamcı dediler bilmem ne dediler ama hepsi filli foto. Malzemeye göre hocanın gideri vardır yalan yok.

Yani Karaman hoca iyidir, biraz abartır olayları o kadar. O da heyecanlı, hevesli kişiliğinden ve avrupaya gide gele elin yabancıları gibi olmak istemesinden kaynaklanıyor. Mesela abartma demişken hoca bi' gün "ayın 30-35'i gibi TSYD maçımız var" diyerek abartma da boyut atlamıştır ama bu da olabilir, sen boşver milleti salla gitsin hoca vardır bi' bildiğin.

Derken, geçen yıllarda hoca çok değişti, artık gözlük takıyor takmadığı zamanlarda ceketine ters takıyor aksesuarını, kirli sakalı var hem de beyaz ne kadar da asil dimi? Tek forvette ısrar ediyor, işte bunu pek sevmiyorum seven var mı merak ediyorum.

Bak, Sneijder-Drogba+Burak ne güzel sende yap, Batalla-Enes+Pinto(4-3-1-2) güzel olur, olmaz deme.


Şimdi yıllardır beklediği fırsat eline geçti. Sezon başı kampı, konuşmalarına göre zehir gibi bi' takım, kaliteli yabancılar ve sonsuz taraftar desteği, azıcık ucundan yönetim desteği vs..

4-1'lik Arsenal galibiyetinden sonra her fırsatta avrupaya maç izlemeye giden, sadece izlemekle kalmayıp araştıran HK artık yediğini içtiğini bi' kenara bırakıp gördüklerini, notlarını uygulamaya geçirmeli, en azından bi' sinyal vermeli ki nereye döneceği belli olsun.

Tamam haklı olabilir, hala bi' santrafor ve ön libero eksiği var o da gelecek o zaman bahane istemez bu taraftar hoca. Geçmişte ki tecrübeleri ve denemelerinde hep bi' bahanesi olmuştur ki haklıdır da ama bu saatten sonra bahane olmaz. Ve bunları hazırlık maçlarında 3-4-5 yemesine rağmen yazıyorum hem de as oyuncu kadrosuyla darmadağın olurken. Ona rağmen güveniyorum sana.

Frey, Taiwo ve tanımasam da duyduğum kadarıyla Renato Civelli isabetli transferler ama N'Diaye'nin gidişinden sonra orayı ite kaka zor dolduran Edu'nun bile eksikliğini hissediyorsan o bölgenin transferini yarına bile bırakmayıp bu geceden halledeceksin. Forvet konusu illa ki hallolur. Şimdilik Pinto seni idare eder. Bak Enes her maç 1 tane sallıyor. Ama DMC'yi sen iyi bilirsin avrupa seyahatlerinden, defensive midfielder olmazsa olmaz, menajerlik oyunlarında bile olmazsa olmaz anla yani hoca.

Olasılıklarına gelince. 1.si UEFA da gruplara kalabilmek, eğer kalırsan ilk 5 haftada ki 3 deplasman ve içerde oynayacağın BJK, GS maçlarında ki skor tabelasına bakmaksızın 6. haftada Akhisar maçında takımın başında zemine ayak basarsın. Eğer gruplara kalamazsan ki bu pek hoş olmaz, tabi bunu gelecek 2 transfere rağmen diye düşün, içerideki olası BJK galibiyeti ve toplamda 5 hafta sonunda 10 puan yapmanla alakalı olarak durumlar yine lehinde değişebilir. Kusura bakma Türkiye şartlarında hiçbir şeyin değeri yok!

Beklediğin transferler olsun, bahanen olmasın, neşen bol olsun hoca..

Biz; bazen, ara sıra, çok sık değil, aklımıza geldikçe gülüyoruz sana ama sakın yanlış anlama, hadi eyvallah..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder