31 Temmuz 2013 Çarşamba

Oğlum Olsun Solbek Yaparım


Ardı arkası kesilmeyen kanat bindirmeleri, Cannavaro benzeri stoper hamleleri, rakip sağ açığın ağzını açık bırakan hücum varyasyonları, oha, yok artık dedirten ters kademeler ve en önemlisi taraflı tarafsız her izleyici üzerine bırakılan güven taneleri...

Hakan Ünsal, Ergün Penbe, Abdullah Ercan, hücum yönü hariç İbrahim Üzülmez eee sonra?

Mesela bi' Norveç A milli maçında artık nasıl bi' kriz olduysa, Sabri solbek olarak 11 başlamıştı. Sonra 45 dakika dayanabildi orası ayrı konu. "orası ayrı konu" diye geçip gittiğimiz için, Galatasaray hala Riera ile mi devam edecek, Riera 3 milyon dolar alıyormuş çok değil mi, Hasan Ali yerine Kadlec, İsmail iyileşiyor ama bi' solbek lazım değil mi, 1461'den solbek aldık ama yine de yabancı lazım, Vederson gitti bi' yabancı bulmamız lazım vs. diye sağda solda ağlanıyoruz, sızlanıyoruz, adamlar koydukça hazmedemiyoruz. Ama dönüyoruz hemen 1-2 yabancıya, 3e 5e bakmadan basıyoruz parayı, yatıp kalkıyoruz kapısında havaalanında sonra olayı çözüyoruz ama o anlık, günlük, sezonluk.. Ya sonra? 

Hakan Balta'nın milli takımla tanışması; Ergün ve Hakan Ünsal jenerasyonundan sonra yaşanan solbek deneme süreçlerinde herkesin çok beğendiği ve tam isabet diye lanse ettiği bi' isimdi. Ama gün geldi devran döndü, Hakan Balta bugün Galatasaray A2 takımında bile kadroya giremeyecek seviyeye geldi. Hakan Balta 40 yaşına mı geldi de bu seviyeye indi, tabi ki hayır. Daha 30 yaşında ve tam adamakıllı, ezbere top oynaması gereken yaşlarında ama pili bitik, jetonu köşeli. Kimilerine göre sigara tiryakisi bi' türlü bırakamıyor falan. Ama asıl neden takımların yerli oyuncuya muhtaç olmaları ve elde ki adamın geçmişte gösterdiği başarılı performanslardan dolayı garanti para ile sözleşme imzalamak zorunda kalınması. Eeee Hakan Balta veya başka biri bu şartlarda daha ne için kasacak ki para zaten tıkır tıkır hesaba yatıyor, Riera elinden geleni yapıyor, olmazsa Kadlec geliyor vs. 




Dün haberlere bakarken gördüm, Erciyes'in 21 yaşındaki sol bek oyuncusu Emre'yi Ruslar istiyormuş. Buyur buradan yak! Biz milli takımda kim oynar, Riera'nın yerine kim gelir, İsmail iyileşir mi derken daha dün PTT 1.lig den gelen adamı Ruslar istiyor. Acaba bizim futbol yöneticilerinde hipermetropluk falan mı var? Adam burnunuzun dibinde Ruslara göre takır takır oynuyor, siz Ali Adnan, Carlinhos, Ekotto bilimum solbek oyuncusu ile haşır neşir olup gönül eğlendiriyorsunuz. Sonra da diyorsunuz ki 6+0+4, "hadi oradan" der Demirören adama!

Riera, Kadlec, Ersan(iyileşince İsmail), Celutska, Taiwo, Dede, Abdullah(orta saha oyuncusu ve sağ ayaklı), Şenol Can, Ergün, Ali Adnan(Rizeyle imzalamış), Tosic, Emre(Rusların istediği çocuk), Çağdaş(sonradan solbek), Sancak, Ziya, Çağlar, Anıl, Mehmet

18 takımlı ligin sol savunmalarını yukarıdaki 18 adam forma giyer gibi yapıp işgal ediyor. 6'sı yabancı 12'si yerli. 12 yerli ama sadece sayısal olarak fazlalar onun dışında pek etkin oldukları söylenemez. Milli takım seviyesinde İsmail, belki Ziya ve zamana bırakabileceğimiz Rusların istediği Erciyesli Emre'yi sayabiliriz. Yani koskoca 400 milyon dolarlık yayın ihalesine sahip, 70 milyon nüfuslu, 1 milyona yakın lisanslı futbolcu içinde milli takım için ıkına ıkına 3 kişiyi zor yazıyoruz.

Bugünlerde buraya yeni bi' aday var Münihli Emre. Emre Can'ın 1-2 tane hadi oranı buranı yırtsan toplam 3 maçta Bayern forması ile sol kanatta oynamış olmasından dolaylı sol savunma için onun adı geçmeye başladı. Öncelikle onu sol kanatta deneyen geçen sene Heynckess'ti. Ama neden Emre Can'ı solbek oynattığı bilen var mı, yok. Belki sadece bi' denemeydi ya da kadro kalitesinden dolayı mecburiyetti denilebilir, nereden biliyorsun da adama solbek damgasını manşetten vuruyorsun.

Yarın öbür gün Emre Can'ı getirip solbek yapmaya çalışırsak, tabiri caizse oraya tıkarsak, üstüne de ikna edip A milli formayı giydirirsek bence yazık olur. A milli olmasına yazık olmaz da, alt yaş gruplarında orta sahada ki performansını izlemiş biri olarak kendi beceriksizliğimizi başka taraflardan kapatmaya çalışarak çocuğa yazık etmiş oluruz. Adam akıllı solbek yetiştirin, yetişmeye çaba gösterin baktınız olmuyor defolun gidin la, aha kapı orada bu ne para sevdası la? Çekilin bi' de biz şansımızı deneyelim dimi beyler? 

Zaten sizin bi' şey üretip yetiştirmek, topluma sunmak, emek sarf etmek gibi ne çabanız ne de potansiyeliniz var. Allah izin verir de bi' oğlum olursa Maldini savunmasında, Roberto Carlos hücumunda bi' solbek yapacağım göreceksiniz...Sonra da satacağım Ruslara, Araplara gelsin paralar, ver fanı gitsin...

Şimdi Tottenham başkanını daha iyi anlıyorum, 145 milyon € da ister 200'de ister var mı başka solak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder