12 Şubat 2014 Çarşamba

MRA ve Hami

Mustafa Reşit Akçay. Güzel isim. Yakışıklı isim. Ama başarı olmayınca yerin dibine girmek için kötü bi' isim. Trabzon UEFA liginde gruplardan namağlup çıkarak bi' ilke imza attı. Ama İstanbul takımı olmadığı için kimse bunu umursamadı. Sonra ne oldu?

Trabzon avrupa maçlarından önce ve sonra hep puan kayıpları yaptı. Zaten dar ve kısıtlı yetenekli isimlerden oluşan kadro takımın ligi ve avrupayı aynı denge de tutmasına yetmedi. Buna taraftarın ilgisizliğini eklemek lazım. Beşiktaş maçı belki bi' de içeride ki Lazio maçı dışında tribünlerin dolduğu 3. bi' maç ben hatırlamıyorum.

6 avrupa maçı öncesi ve sonrasında 3 mağlubiyet 2 beraberlik var. 13 puana tekabül ediyor. 13 değil de 8 puan kaybetmiş olsa, bugün 29 yerine 34 puanda olacak. Tek kulvarda mücadele eden liderin 44 puanlı olduğu ligde 34 puan+avrupada Juventus ile tur maçı, daha ne istiyorsunuz diye sorarlar adama!

20 haftada 29 puan topladığı için MRA gönderildi. Bu arada Mustafa Reşit Akçay için kullanılan MRA olayı da çok şık. Hoca bunun patentini falan neyi varsa alsın yarın bi' gün lazım olur. Belli olmaz. Ne diyorduk?

20 hafta 29 puan. Evet, az puan. Ama bu kadro yapısı ve devre arası hala yapılmayan takviyelerle yapacak başka bi' şeyi olan var mı? Belki 29 değilde 33-34 puan olurdu. Mesela 35 olmazdı, buna iddaaya girerim. Çünkü ligin takım kaliteleri ve güç dengelerine bakarsan bunun böyle olacağını anlamak için dahiyane falan olmana gerek kalmıyor.

3-4 puan için MRA gönderildi diye düşünüyorum. Bazıları hatta bazen bende diyordum ya hoca şu adamı oynatma, takımı önde oynat, mesafeleri kısalt falan diye bunları kime demiyoruz ki?

Neyse ağlama duvarına çevirmeye gerek yok. Avrupa da namağlup tur atlamış, Trabzon seyircisine Vidal, Pirlo, Buffon, Tevez gibi yıldızları izletme lüksünü 10 TL maç bileti karşılığında sunmuş ve dar kadrosuna inatla takviye yapılmadığı için ligde puan kayıpları yaşadığı için takımdan ayrılmak zorunda kalan MRA yolu açık olsun.

Ama trabzonlular da şunu bilsin bu kadronun bu ligde olacağı en iyi yer 4.lük olur. Hadi şans yanında olsun en fazla 3. olur. Hala da 4. olma şansı var. 4. sivasla arada fazla fark yok.

MRA nın gidişinden sonra asıl sorun şurada tekrarlıyor. Neden takım en azından Hazirana kadar Hami Mandıralıya teslim edilmiyor. Bu kadar mı güvenmiyorsunuz bu adama? Madem güvenmiyorsunuz neden yardımcı antrenör yapıyorsunuz? Lan ne acaip bi' ülkeyiz ya.

Hala gazetelerde ne idüğü belirsiz adamlar Şenol Güneş bu işin çaresi diyorsunuz. Şenol hoca bi' daha kendini harcatır mı sizin gibi boş beleş adamlara? Bırakın bu işleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder