22 Ocak 2014 Çarşamba

Mata'h Bi' Şey Değil Ama 45 Milyon €

David Moyes Everton'da iken tüm adanın saygı duyduğu bir adamdı. Ferguson gitti gidecek dendiği zamanlarda haklı olarak Mourinho ile birlikte hatta Mou'dan bile fazla şansının olduğu konuşuluyordu. Üstüne üstlük Guardiancılar, Telegraphcılar, Independentcılar bi' araya gelip, Ferguson'un geçmişine ve bugün geldiği nokta da ki duruşuna bakınca Moyes'in bu yolun yolcusu olması gerektiğini yüksek sesle dile getiriyorlardı. Derken olanlar oldu. Bi' gün SİR ağzında aromasından eser kalmayan sakızını atıp yenisiyle devam istedi. Ancak elini cebine attığında sakızın bittiğini görünce yolun sonuna geldiğini düşündü ve Moyes'in kendi koltuğu için en uygun adam olduğunu açıklayarak görevi İskoç teknik adama teslim etti.

Moyes hakkında olumlu görüş bildiren sadece ada basını değildi. Bizim buralarda hemencecik Moyesseverler dernekleri kuruldu, var olanlar kendilerini öne attı, olmayanlar Moyesci oldu vs. vs.

Premier Lig de 22 hafta geride kaldı ve Moyes liderin 14 puan gerisinde kaldı. 16 hafta kala bu farkı kapatması mümkün değil ki tek rakibi yok. Aynı anda hem Arsenal'i hem City'i hem de Chelsea'yi geçmesi bu dünyada olacak iş değil ama paralel evrende neden olmasın.

14 puan geride kalmak Moyes'in öyle bi' içine oturmuş ki şu transfer döneminde kim gelirse gelsin farketmez diye bi' bakış açısı oluşturmuş. Halbuki geçenlerde Cagliari-Juventus maçını izliyordu. Tahminim Marchisio'ya teklif yapacaktı ama o olmadı ya da Juventus kabul etmedi. Şu dönemde Vidal'i dünyaları versen Juventus'tan alamazsın. Ama konumuz ne Marchisio ne de Vidal. Gönül isterdi onlar olsun.


Manchester neden 14 puan geride kaldı. Bazıları Van Persie'nin sakatlığına bağlayabilir. Ama Moyes'in 22 maçta çıkardığı ideal bi' kadro hiç olmadı. Sürekli denemeler yaptı. Orta saha bugün dünyanın merkezi konuma gelmişken oraya bi' çözüm bulamadı. Hadi geçen sene SİR Alex'in sihiri ile Carrick'li United orta sahası şampiyon olmuştu ama bu sene olmuyor, olamayacağını Moyes sezon başında görmeli oraya rakiplerle mücadele edecek bi' merkez oyuncusu almalıydı. Yaya Toure-Fernandinho, Ramsey-Arteta-Özil, Ramires-Lampard-Oscar gibi rakiplere karşı Carrick-Cleverley vs. ile oynamak bile bile lades değil de nedir başkan?

14'e çıkan puan farkı ve medyanın geçtiği dalga dümene dayanamayan Moyes ne yapacağını şaşırdı ve Chelsea de Willian, Oscar, Hazard, Lampard varken forma bulmaması gayet normal olan Mata için 45 milyon euro teklif etti, hatta bu iş bitti diyorlar. Belki de şu an bitti gitti bile Mata.

Daha önce çok merak ederdim Mata'nın nasıl Chelsea seviyesinde bi' topçu olduğunu ki Mourinho gelince o da benim gibi düşündüğü için hiç şans vermedi. Sonra da kek alıcıyı bulunca, bilezik misali 45 milyon € 'ya açık denizde boğulmamak için çırpınan United'a geçirdi.

Şimdi soru şu; Mata mı kurtaracak United'ı? Chelsea de kadroya giremeyen adam gelip Premier Lig seviyesinde takım mı kurtaracak? Sir Alex olsaydı şu resmin içinde gidip yine Mata'yı alır mıydı?

Bırakın bu işleri. 45 milyonu Mata'ya verene kadar, git 2 tane Fernandinho gibi adam bul, 50 milyon ver. Sonra takım nasıl oluyor gör. En azından kafan rahat olur.

Belki de Mata'dan Mesut etkisi bekleyen olabilir. Bak bu da bi' ihtimal ama o otobüs buradan geçmiyor boşuna kimse beklemesin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder