3 Ocak 2014 Cuma

Tayfun Hoca, Sergen ne?

Tayfun Korkut ile bi' sorunum yok. Olması içinde bi' sebep yok. Adam bi' şekilde Hannover teknik direktörü olarak imzayı attı. Hayırlı olsun, başarılı olsun. Alsın başını gitsin, engelleri aşsın daha büyük takımlara gitsin. Hatta Pep Guardiola'dan sonra Bayern'in başına geçsin vs. vs. Adam Hannover ile anlaştı diye BİLD bile Türkçe başlık atmış, ne güzel. Yarın Bayern'e gitse demek ki başlığın altı bile Türkçe metin olacak, belli mi olur? Bunlardan rahatsız olan var mıdır, olması imkansız. Herkes gurur duymuştur en azından helal olsun demiştir.

Çok övüyorlar kendisini, şöyle hocadır böyle hocadır diye. Eyvallah övün, övmek serbest. Önünüz açık her türlü atabilirsiniz ki şu anda ben nasıl atıyorsam sizde öyle yapıyorsunuz. Şurada lisans almış, buradan sertifika almış burada çalışmış, böyle yapmış... 

Öncelikle neden milli takımda çalışırken sizin bahsettiğiniz, yere göğe sığdıramadığınız katkıyı yapmamış? Bi' sorar mısınız? Neden milli takım dünya kupasına gidemezken 6 maçlık ve 1,5 yıl süren görev süresi boyunca takımı daha iyi yapacak katkıyı verememiş? Bi' görünce sorun be, olur mu? 

Bu milli takım meselesini sorgulamam, bence ucuz ve kirli bi' iş. 

Asıl enteresan olan kendisinin ortaya koyduğu herhangi somut bi' başarı yokken "oooohhh neler var hem de neler neler" modunda gazlamaya çalışanlar, yere göğe sığdıramayanlar, hastası olup, facebookta beğenmek için fanpage için arama yapanlar. 

Mesela Köln spor okulundan mı bilmem nereden bi' lisans diploma gibi bi' şey almış, Tayfun. Aferim iyi de yapmış, güzel yapmış. Ama bu lisansı diplomayı artık neyse o, onu ilk alan Tayfun mu? Yılmaz Vural'ın bahsettiği diploma lisans benzeri şey ne? Neden Yılmaz Vural-Cardiff haberi çıkınca dalga geçiyorsunuz da, Tayfun Hannover ile imzalayınca Barcelona'nın başına geçmiş gibi göklere çıkarıyorsunuz? 

Tayfun'un haberi çıktığından beri takip ediyorum. Herkes kendisinden Tayfun hoca olarak bahsediyor. Bak, dikkat et "Tayfun Hoca". Peki Sergen Yalçın Gaziantep ile anlaştığında neler yazıldı? Hatta 2 aya yakında görev yaptı. Bu sürede ne yazıldı? Hiç dikkatinizi çekti mi? 

Her yerde sadece "Sergen" yazıldı, yazdılar, yazıyorlar. 

İşte çok bilmiş medyamızın ve yeni bitme medyacıların yaptığı icat bu. Türk futbolunun efsanelerinden 70 milyonun öyle veya böyle adını ezbere konuştuğu, zamanında Mattheaus'un sağında atıp solunda geçen adam "Sergen attı şampiyonluk geldi" sözünün mimarına asker arkadaşıymış gibi sadece Sergen derken, Sergen Yalçın Mattheaus ile taşşak geçerken o maçta oynayan ama kimsenin hatırlamadığı sürpriz yumurtadan çıkarcasına milli takım yardımcılığı yapan birine bastıra bastıra "Tayfun hoca" deniliyor.

Bunu zamanında Fatih Terim ile Aykut Kocaman'ın adının geçtiği konuşmalarda yapanlar da olmuştu. Fatih hoca diye cümleye başlayıp, Aykut diye bitirenler oluyordu. Bugün benzerini Sergen Yalçın için yapıyorlar. 

Hayır, şunu merak ediyorum. Adam gitse Dortmund, Leverkusen, Schalke gibi takıma bende diyeyim "Tayfun Hoca" diye. Abi adam gitti Hannover 96'ya. Hannover 96 ne abicim ya? 1461 Trabzon var bizde o daha güzel anasını satayım, güldürmeyin adamı. 

Sonuçta Avrupa özentiliğini hele hele Alman hayranlığını, alamancılığı bi' kenara bırakalım. Biz öyle olamayız boşuna oramızı buramızı yırtmayalım. Tanımadığımız kişiler hakkında hayranlık nidaları atmalayalım. Elimizde ki malzemeyi nasıl daha iyi yaparız, onun peşinden gidelim. Hele bi' de yabancı futbolcuların efsane olduğu yerde bizim efsanelerimizi aşağılayanlar yok mu? Alacaksın ıslak odunu, bi' dalacaksın aralarına yer misin yemez misin?

Al sana efsane, al sana legend!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder