17 Ocak 2014 Cuma

Yurt Dışındaki Milli Gururumuz

İlk olarak Hakan Şükür'ün Torino'lu Şaban olarak akıllara kazınan bakkala ekmek almaya gider gibi 5 dakikada gidip geldiği İtalya macerasına tanık olmuştum. Video görüntüsü olmayan ama fotoğraflardan gördüğümüz kornerden attığı bi' gol vardı, 54 numaralı Hakan Şükür'ün. Sonra Tugay'ın tahminimce Fatih Terim ile ters düşmesinin de payının olduğu, her iş'te bi' hayır vardır kıvamında gerçekleşen Rangers transferi ile başlayıp Blackburnde 30bin kişiye maske taktıracak kadar efsane olan bi' yürüyüşüne şahit oldum, olduk. Şu sıralarda 3. sezonun ortasında olan Atletico Madrid efsanesi olma yolunda ilerleyen ve her gün üstüne koyan bi' Arda Turan'ı izliyoruz. Son kupa maçında oyundan çıkarken tüm stadın ayakta alkışlayıp "Arda Turan" diye tempo tutmasını da görünce..

Her Ocak ayında çıkan bi' haber olma klasiği yolunda ilerleyen bi' konu ise sözleşmesi Haziranda bitecek oyuncuların veya teknik direktörlerin "Avrupa'dan teklifler var, menajerim görüşüyor, bende Avrupa'da oynamak istiyorum" dedikten sonra yaz kampında barbekünün başında tepiştiriyor olması...

Nereden aklıma geliyor böyle saçmalıklar bende anlamıyorum!

Caner'in sözleşmesi bitiyormuş. Muhtemelen Fenerbahçe ile imzalayacaktır. Umarım imzalamaz, şöyle bi' performans yakalamışken transferi patlattı patlattı, yoksa bi' daha yapamaz. Ha, transfer patlatmak gibi bi' çabası var mıdır bilemem. Benim hesabım Avrupa da en az 10 tane oyuncumuzun yer alması.

Oha lan biz 1 taneyi zor buluyoruz. Bulduğumuzu da NTVSPOR şifreli veriyor onu bile izleyemiyoruz, diyebilirsin ama gitmek isteyen olursa bu sayı çok doğal. Kıytırık ülkelerin zottirik futbolcuları bile biraz potansiyelleri olduğu için yurtdışında üst düzey liglerde oynayarak kendilerini geliştirme ve milli takımlarına daha fazla katkı verme şansı yakalıyorlar. Bizimkiler ise her sene daha da düşerek hiçbir yere katkı vermiyorlar, sağolsunlar.


Kimler gitmeli, Gitmeye yakın, Gidebilir, Gitse İyi Olur, Gitmez?

Tabi ki Caner Erkin.
Yıllardır gitmeyen ve Mayısta sözleşmesi biten Gökhan Gönül.
Türkiye liginde miadını dolduran Burak ve Selçuk İnan. Özellikle Selçuk!
Skysports İtalyaya göre Roma'nın istediği Oğuzhan
Trabzon da kalsa efsane olur ama gitse şahane olur dediğim Onur
Menajerinin de itiraf ettiği gibi İngilizlerin takip ettiği Mert Günok
Aykut Kocaman ile UEFA kupasında yarı final oynayıp, Ersun Yanal ile ligi unutan Salih Uçan
Şenol Güneş kesinlikle Türkiye de çalışmamalı hadi be hocam, kaldır kafanı
İnzivaya çekilen Aykut Kocaman, pas oyunu ısrarı çok farklı bi' kariyer getirebilir
Bülent Korkmaz olma hedefi yoksa tam zamanı gelmişken Semih Kaya
Bursa'da harcanıp sonu Barca kapısından dönen Muhammed gibi olacak olan Enes

10 futbolcu, 2 Teknik Direktör kapıyı açarsa diğerleri de peşlerinden gelebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder