4 Ocak 2014 Cumartesi

Lewandowski ve Tarık Çamdal

Bosman kuralını en çok CM'nin efsane serisi olan 01/02 de kontratı Haziran da bitecek oyunculara "month to month" yaparak transfer etmede kullanırdım, CM oynayıp da bu yöntemi kullanmayan sayısı azdır hatta yoktur. Çünkü popülaritesi düşük bi' takımı yönetiyorsanız ve daha üst taraftaki takımlardan oyuncu almak istiyorsanız imdadınıza "month to month" yetişir. Oyuncuya 1 ay için 3 milyon dolarlık teklif de bulunup, kulüpten içeri girdiği anda 5 yıllık kontratı çakarak bi' nevi yasal hile yolu ile kadroyu yıldız isimlerle donatırsınız. Sonra ver elini şampiyonlar ligi, kıtalararası şampiyonluklar, lig, kupa ne var ne yok toplarsınız..

Bu arada Bosman kuralını en çok CM de kullanırım diye başlamışım, şimdi fark ettim. Sanki kullanacak başka yerlerim, imkanlarım oldu da kullanmadım. Fazla coşmamak lazım, sakin.

Eskişehirspor'da kontratı Mayıs ayında bitecek olan Tarık Çamdal, sezon sonunda kulüpten ayrılacağını açıklayıp peşine Galatasaray ve Beşiktaş ile anlaşma yoluna girince Eskişehir tarafından kadro dışı bırakıldı. Dememize kalmadı, Beşiktaş'a gitmek isteyen Veysel Sarı da az önce kadro dışı bırakılmış. 

Tesadüf bu ya, tam da bu olayların üstüne Dortmundlu Lewandowski, Bayern Münih için sağlık kontrolünden geçmiş ve 5 yıllık sözleşmeye imza atmış. Yani Hazirana kadar Dortmund da devam edecek. Hatta gün gelecek Bayern maçında gol atacak, sevinecek. Belki Dortmund ile şampiyonlar ligini kazanacak vs. ama gitmiş Bayern ile 2019'a kadar geçerli olacak sözleşmeyi imzalamış. 

Şimdi yalnız ve güzel, gelişime ve gazlanmaya açık ülkemin güzel insanları söyleyin yanlış nerede? Almanlar mı çok geniş, biz mi çok darız? At gözlüğüne mi bağlayalım, hainlikten mi devam edelim? 

Bi' tarafta Lewandowski gibi bi' adam. Nefis bi' golcü yeteneği, gol vuruşu ve sezgi, son vuruşlar, penaltılar, havadan, yerden komple bi' machine. Ha, Mandzukic varken gerek var mıydı? Bence hayır. Ki hep diyoruz, diyorsunuz, diyorlar Götze sahte 9 olacak. Pep onu Messi gibi kullanacak. E, o zaman hiç gerek yok. Ama Bayern bu, bana yar olmayanı sana yar etmem mi diyor bilemem. Neyse konu bu değil. Lewandowski için ortalığı yaksa Dortmund kimsenin sesi çıkmaz. Adam haklı beyler deriz.

Diğer tarafta Tarık Çamdal 2013 Eylül-Ekim hatta Kasım ayındaki hazırlık maçları kadrosuna çağırılana kadar kimsenin tanımadığı adını bile daha dün değil evvelsi gün bilemedin geçen hafta duyduğu bi' genç yetenek. Bi' potansiyeli var. Her iki kanat bekinde de görev alabilir. Misal Philip Lahm. Biraz abartı bi' örnek oldu ama pozisyon açısından verdim, atlamayın hemen. Yani bugün bi' potansiyeli var ama yarın kaybolup gitmeyeceğinin garantisi yok. 

Eskişehirspor yanlış yaptı diye düşünüyorum. Veysel ve Tarık gitmek mi istiyorlar?
"Tamam kardeşim gidebilirsiniz. Size 3 gün süre, istediğiniz takım ile sezon sonu geçerli olmak kaydıyla anlaşın. Sonra da gelin Antalya kampında yerinizi alın. Biz sizden memnunuz 6 ay daha sırtınıza bineceğiz." Diye söylenip takımın iskeletini, kulübün havasını, taraftarın canını sıkmazdınız.

Ha, şimdi n'oldu zaten kısıtlı bi' kadro ile mücadele eden Eskişehir 2 tane 11 oyuncusunu kadro dışı bırakmak zorunda kaldı. Ve yapılan açıklama da oyuncular Ocak ayında transfer olmazsa, Mayısa kadar A2 ile çalışacaklar deniliyor ki burası daha da vahim. 

Bosman kuralını bile hazmedemedik ya helal olsun. Bu ortamda bi' de yabancı kuralına itiraz ediyoruz. Yarın yabancı serbest olsa ona da bi' kulp takar yine işin cılkını çıkarırız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder