13 Ocak 2014 Pazartesi

Arda || Messi


                                             Posterlik bi' fotoğraf

Şu resmin altına veya üstüne hiçbir şey yazmasak yine de olurdu. Her şey apaçık net ve ortada. Kendini ispat etmiş, dünya çapında kendini kabul ettirmiş ve ettirmeye devam eden Türk milli takımı kaptanı, Arjantin milli takım kaptanı ile kariyerinin zirve fotoğrafını çektirerek forma değişiyor.

Türk futbolunda alt yapı sorunu var diyoruz. Bunu herkes bağıra çağıra söylüyor ama kimse elini taşın altına koymuyor. Herkes boş boğaz bende dahilim buna, atıp tutuyoruz.

Mesele altyapılarda kapıların üstüne, girişlere, çıkışlara vs. yerlere "mucize, imkansız, çalışmak" gibi insanlarda mesleki körlük oluşturmuş düşmüş basit ykelimelerden oluşan alengirli cümleler yazmak değil.

Alt yapı için bi' adım atacaksanız, bi' tuğla koyacaksanız ya da çorbada tuzum olsun diyorsanız, bu resmin posterini o alt yapı organizasyonun da herkesin göreceği tek bi' yere asınız ve o genç çocukları bu sağ taraftaki 10 numaralı abilerinin yerinde Messi ile forma değiştirirken olmanın hayali ile karşılayıp o hayalle antrenmandan gönderiniz.

Her neyse, ben Arda'nın ne avukatıyım ne de mahalleden arkadaşıyım ya da vs..

Dünya çapında Türk futbol tarihinde böyle bi' oyuncusunu bugüne kadar hiçbir zaman pazarlayamamış bi' ülke olduğumuzu kabul edersek, bu ilki yaşatan, hani derler ya "Türk'ün adı duyulsun" diye işte onu sapına kadar hem de kazıya kazıya yaptı bu koca kafalı sakallı oğlan. O yüzden Liverpool efsanesi Gerrard'a duyduğunuz ölürcesine saygının, Başbakan diye kıçında dolandığınız Pirlo'ya duyduğunuz sevginin 10'da 1'ini Arda Turan'a verin. Korkmayın, verin bi' şey olmaz. Isırmaz merak etmeyin.

Tarihin yaşayan yegane tanığı-Allah uzun ömürler versin-Halit Kıvanç'ın Pele ile ilgili anıları vardır. Anlatır durur. Sene bilmem kaç, bi' baktım Pele..Oha! Hangi Pele? Taçsız Kral Pele vs. İşte bu kadar olmasa da ona benzer bi' anısı oldu bu anı canlı izleyenlerin.

Ve olay aynen şöyle gelişti:

Sene 2034...

Sol tarafta forma numarası görünmeyen ama dünyanın ezbere bildiği bi' 10 numara. Zamanın efsanesi Arjantinli, Barcelona altyapısının eşsiz eseri, yok böyle bi' mücevherat, yok böyle topla dans..O nasıl bi' ayak içi, sert gibi ama yumuşak köşeye bırakılan bi' plase..O nasıl bi' oyun zekası, gol koklama..Bu nasıl bi' oyun tarzı bu nasıl bi' sahte 9 bu nasıl bi' insan...Yoksa uzaylı mı? Lionel Messi..Kilimci Arif ve Komutan Logar'dan sonra 4 Ballon d'Or ödülünü üst üste kazanan ilk uzaylı! Rakip Atletico Madrid. Sağ taraftaki 10 numara bizden biri. Atletico da bi' Türk. Hem de Türk gibi Türk. Arda Turan. Türkiye'de yemediği eleştiri kalmamış. Saha içi saha dışı hatta yatak odasına kadar yemiş eleştiriyi. Ama gün gelmiş devran dönmüş, o artık Atletico'nun 10 numarası saha içindeki oyun zekası. Müthiş oyun kabiliyetine, Simeone'nin taktiksel disiplini de eklemiş, jilet gibi artık. Maç şifreli ama fakirlerelink her yerde. Bi' şekilde yayını var. Maç başladı ve bitti. Bu iki gol makinesi takım 0-0 berabere. Üst oynayan iddaacılar bile Arda'nın mükemmel oyunundan sonra "boşver be, çocuk ne top oynadı helal olsun" demekten kendini alamaz. Ve işte o an. Dünya tarihine sayılı 3 oyuncudan biri olarak geçen belki de dünyanın en iyisi dediğimiz Lionel Messi ile Arda Turan formalarını değişir ve gülüşür. Maç sonunda tüm dünyada manşet bu iki adam. Birisi dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 2-3 futbolcusundan biri olan Messi, diğeri ise bizim Bayrampaşalı efsanevi elçimiz Arda Turan. Mundo Deportivo, AS, Marca, Guardian, Independent, Gazzetta vs. hepsinden aynı resim iki isim. İşte bu fotoğraf o zamandan kalma. Sonra Arda Turan ne yaptı diye sorarsan, o sene İspanya'da şampiyon. La Liga'yı kazanan ilk Türk futbolcusu. Ardından Premier Lig'e transfer. Chelsea de Mourinho ile Şampiyonlar Ligi'ni de kazandıktan sonra her fırsat bulduğunda izlemeye geldiği parçalıyı-onu istemeyenlere rağmen- 2 sene terleterek kariyer finali. Eeee, sonra n'yaptı dersen ki onu da soracak gibisin. Magazinel çevresi ve popülaritesi dünya çapında olan bi' kariyeri geride bıraktığı için diğer herhangi bi' Türk milli yıldız gibi yorumculuk yanar dönerliği peşinde değil. O artık medya patronu. Aynı zamanda da Galatasaray kongre üyesi ve gelecek seçimde kimin listesine gireceği tartışması konusu. Sen sormadan Messi'nin ne yaptığını söyleyeyim. Barcelona başkanı Carles Puyol, Lionel Messi'nin teknik direktörlüğünde kazanılan ilk La Liga şampiyonluğu sonrası çok mutlu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder