22 Mayıs 2014 Perşembe

İngiltere Dilencileri

Sezon başında Arsenal dilencileri ile başlayıp, Liverpool'ın durdurulamaz yükselişi ile devam eden, Mourinho hayranlığının Chelsea dilenciliğine dönüşmesi ile zirve yapan İngiliz hayranlığı 2013-2014 futbol sezonunda gündemi meşgul 3-5 konudan biri oldu. Allah'tan Yaya Toure bu dilencilere gereken cevabı sahada verdi de timeline'ınımız nefes alma şansı buldu.

Dilenciliğin zirve yaptığı Liverpool takımından 5 İngiliz DK kadrosunda kendine yer buldu. 2010 Tottenham ile birlikte kadroya en çok oyuncu veren takım oldular. Johnson, Gerrard, Henderson, Sterling ve Sturridge. Şu isimlerden 100 gollü bi' sezon ve kılpayı kaçan bi' şampiyonluk beklemek sadece kendi kendini kandıran Liverpool taraftarının yapacağı işti. O da geldi bu seneyi buldu diye düşünüyorum. Premier lig furyasında İngiliz oyunculardan Gerrard, Sturridge, Sterling, Cahill, Jagielka, Shaw gibilerin başı çekmesi son yılların en iddiasız takımı olarak kupaya gelen İngiliz milli takımını iddialı hale getirdi mi, tabi ki hayır.

Zamanında Beckham-Gerrard-Lampard-Joe Cole orta sahasının tabiri caizse sıçıp sıvadığı günleri izledikten sonra Sturridge, Shaw, Lambert, Lallana falan kimse kendi kendini gaza getirmesin. Artık İngiltere turnuvada gizli gizli desteklenen 2. ülke konumuna düşmüştür. Doya doya kazanıp kaybetmelerini izleyebilirsiniz.


Peki bu kinder sürpriz yumurtacısı kıvamına gelen İngilizler nereye kadar gidebilir ona bi' bakalım.

Yan yana yazdığımız zaman oha lan şu kadroya bak diyebileceğimiz isimler yok. Zaten ingiltere için bu çok da gerekli değil. Daha önce vardı da ne oldu diye sorarlar adama. Şu anki İngiltere, Liverpool kıvamında ama Liverpool'un 1-2 takviye ile level atlatılmış hali gibi denilebilir.

Muhtemel 11 üzerinden yürüyelim.

Joe Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Gerrard - Milner, Barkley, Welbeck - Rooney, Sturridge

Benim fikrim bu şekilde 4-1-3-2. Liverpool diye lafa girdik baklavayı biraz bozduk ama yine de kadayıfa kadar gitmedik dilber dudağı kıvamında bıraktık.

Ama Hodgson'ın İtalya, Uruguay ve Kosta Rika deyip geçme grubunda benim yazdığımın 11'i çıkarmayacağı aşikar. Dolayısıyla baklavayı bozmadan aşağıdaki gibi yaparlar 4-1-2-1-2

Joe Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines- Gerrard - Henderson, Wilshere - Sterling - Sturridge, Rooney

Baklava olacaksa Henderson yerine Barkley, Sterling yerine Lallana olmasını isterim ki doğrusu da öyle olur. Baklavaya uyum açısından Henderson'u çıkarmak mantıklı görünmeyebilir ama burası milli takım, hem de İngiliz milli takımı..Uyumsuzluğu dünyaya getiren 3 kişilik ekipten 2'si İngiliz diyorlar!

Kadro bi' şekilde belirlenecek ama İngilizler nereye kadar gidebilir o konu pek içi açıcı durmuyor. Çünkü Uruguay ve İtalya şu anda İngiltere karşısında daha derli toplu ve favori görünüyor. Kosta Rika'yı da yabana atmamak gerek, sonuçta DK oynuyorsun kapanırsın 1 gol atar üstüne yatarsın, ama yatmayı bilirsen. İngilizler için belirleyici unsur ilk oynayacakları İtalya maçı olacak. Bu maçtan puan çıkaramazlarsa ki ben öyle düşünüyorum, gruptan çıkamazlar. Ama alınacak 1 puan bile moral motivasyon ve takım birlikteliğini artıracağı için kesin çıkmalarını sağlar diye düşünüyorum. O puan o kadar önemli ki 2. maçta Uruguaya karşı ailecek hücum etmelerine bile gerek kalmayacak.

İlk defa DK oynayacak olanların heyecanının takıma pozitif etki yapmasını bekliyorum. Bu durum özellikle ultra tecrübeli Godin, Lugano, Muslera, Cavani, Suarez, Forlan, Rios, Fucile gibi adamları olan Uruguay karşısında ekstra etki gösterebilir. Çünkü DK oynama fırsatı herkese nasip olmaz. Nasip kelimesinin ne kadar farkında ingilizler onu bilmiyorum ama koskoca La Liga şampiyonunun 10 numarası bile şu yaşına geldi daha DK yüzü göremedi onu da yabana atmamak lazım.

Cahill, Jagielka, Baines, Henderson, Sterling, Sturridge, Shaw, Lallana vs. tamamı ilk defa DK oynayacaklar ve bu tarihi fırsatı kaçırmak istemeyecek üst düzey yıldız olması beklenen isimler. Belki İngilizler favori değil, belki beklenti çok düşük ama kadroda ki adamlar hiç de yabana atılacak isimler değil.

Gruptan çıkarsa nerede nefessiz kalırlar? Bu grup sıralamasına göre değişecek bi' durum. C grubu ile çapraza girecekler. Kolombiya ve Fildişi gelecek muhtemelen tam dişlerine göre rakipler. Ama çeyrek finalde İspanya ya da Brezilya görünüyor orası kara delik.

Son olarak 10 kişiden 8'inin Belçika'yı pohpohladığını bi' ortamda kalan 2 kişiden biri olarak İngilizleri destekliyorum. Biri sürpriz yapacaksa Belçika'dan önce İngiltere yapar arkadaş! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder