14 Ocak 2012 Cumartesi

Galatasaray-Karabük 19:00

4 puan farkla lideriz ve Arena da, can çekişen ama transfer üstüne transfer yapan efsanevi kaptan namı değer pis Bülent’in takımını ağırlıyoruz. Maçın mutlak favorisi durumunda gaassaray. Ama bu tür küme düşmemek için çırpınan takımların göstereceği direnci kırmak, normal bi takımla oynamaya pek benzemez. Hatta bu tür maçlardır şampiyonu, lideri, Avrupa kupalarına gidecek olanı belirleyen. O yüzden maçın ilk dakikasından itibaren en azından ilk yarım saat ciddiyeti elden bırakmadan erken golü bulmak maçı o anda bitirir.
Misalen-sevdim bu söz öbeğini-geçen hafta yine çırpınan takımlardan Samsun 2-0 önde olduğu maçta golü yediği anda nasıl sıçmıştı hepimiz hatırlıyoruz. İddaa ediyorum ki o takım Samsun değilde keyfi yerinde bi takım olsaydı, yine misalen Kayseri, Manisa falan görürdüm ben o zaman grandepuntonun dahiliğini ya hadi neyse.. Samsunlular 2-1 olduktan sonra şöyle bi tribe girdiler.
“Lan olum 2-1 yaptılar, ya 2-2 olursa! Elimizde ki maçı mı vereceğiz adamlara? Zaten durumlar kesat. Bak alacaklarda yatmamış. Şu maçı alalımda primle beraber yatsın la. Hemen 3.yü atmamız lazım. Ama yok la geride kalalım da 2. Yi yemeyelim, sonuçta 2-1’e de 3 puan veriyorlar. Yok lan yok, hücuma çıkalım 3.yü atalım. Yok yok çıkmayalım……Way amk 4 oldu yaaa, nah alırız bu gidişle maaşları..”
Bu satırların tamamı bu hafta ilk yarım saat sonunda gol yeme olasılığı olan Karabük için de geçerlidir. Ama gol yemediği her dakika Karabüğün direncine direnç katacaktır. Ama bu kadar formda, kazanmaya alışmış, morali en üst seviyede olan bi gaassaray önünde hele ki şu kadro yapısı ile pek de şansını olacağını düşünmüyorum. Kanımca Karabük için olabilecek en iyi ihtimal 0-0 lık beraberlik olur.
Gaassaray cephesinde durumlar aynı şekilde devam. Cezasını tamamlayan Kazım bu hafta 11 de başlar yine ondan şüphemiz yok. Onun dışında geçen haftanın şanssız ismi Sabri de sahada olacak. Yani sağ tarafta bi sıkıntı olabilir ama Karabüğün oradan yardıracak bi adamı var mı diye düşünüyorum, düşünüyorum,eeeee belki Shelton o da maybe yani…
Karabük kadrosunda en dikkat çeken isim küfürbaz, koydukça koyan, futbol fakiri ama gönlü zengin olan Mustafa Sarp odunu. Şu kış günlerinde sobalarda yanıp gitmediğine dua etmiyor da anca tapelerde sallayıp duruyor. Sen dua et ki doğalgaz diye bi ısınma türü bulundu yoksa, Burhan Altıntop’un önüne ayı postunu serip şarabını yudumladığı şöminesinde bi hiç olabilirdin. Şaka bi yana Karabük kadrosunda A.Gücünden Güven ve Kağan, Samsundan bence kovulan Mustafa Sarp, Adanadan bizim altyapı çıkışlı Anıl Karaer ve sanırım fransadan gelmişti kara bi oğlan var sıtopırda(!) dikkat çeken yeni isimler. Tabi çılgın kaleci Orkun ve futbol sanatçısı emekçisi Cernat da sahada olacak. Ama Karabük başkanının gaassaray maçında sahada olacağını söylediği forvet transferi yok. Yani Tchite hala gelmemiş yada gelmeyecek. Son olarak da bizim Uğur ile anlaşmışlar.
Takımların muhtemel 11 leri ve sahaya dizilişleri şu şekilde cereyan edecek ve kısa devre yapacak..
Kanımca Karabük’ün önümüzdeki haftalarda sahada olması gereken ve bi ihtimal kümede kalmasını sağlayacak kadro şu şekilde olur,
Tomic, Uğur, Deumi, Transfer yada Hamza, Seric, Kağan, Güven, Cernat, M.Çakır, Shelton ve Tchite yada gelecek olan forvet ama yine de pek şanslı olacağını sanmıyorum, Bülent loser olmaya bi adım daha atacak gibi.
Fenerin Alex’in yokluğunda top oynayan Manisa deplasmanına gideceği, Beşiktaşın içerde dirilmeye çalışan Bursayı ağırlayacağı bi haftada puan farkı açmak için güzel bi fırsat haftası. Herkese iyi maçlar, bol şanslar belki İY 0 denenebilir ama o da maybe la!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder