2 Ağustos 2012 Perşembe

4x100 Yayın Havuzu

1991 Kızılyıldız takımı CL şampiyonu, ayakta Mihajlovic oturan Jugovic o zaman havuz deniz falan yok her yer bozkır !!

2012-2013 sezonunda şampiyonlar liginden elde edilecek muhtemel gelirleri gören spor yöneticilerinin ağızlarının suyunun akması İstanbul’un lüks semtlerinde hafif çaplı sel felaketlerinin yaşanmasına yol açtı. Yapılan açıklamaya göre, gündüz vakti evde karısıyla aşk-ı memnu adlı uyarlamanın 154634686. tekrarını izlerken dizinin reklama girmesini takiben kumandayı karısının elinden kapıp Eurosport’u açan kulüp yöneticisi olduğu iddia edilen X.Y(52) ekranda gördüğü avroların miktarından sonra 10 dakika boyunca ağzı açık ayran delisi gibi evin içinde dolaştı ve olanlar oldu. Yine sel yine hüsran yine İstanbul yine trafik yok lan o burada değildi neyse…

Bizim ulusal medyamız ve o medyanın maymunları havuzdu, denizdi, gel sana havuç vereyim, oradan çıkarım buraya girerim vs. diye birbirini yiyedursun. Millet öte tarafta tertemiz euroları indirmeye devam ediyor. Geçen sene kıbrıs rum kesimi takımı adı neydi şimdi hatırlamıyorum derken aklıma geldi, Apoel öyle veya böyle bi' şekilde çeyrek final oynadı ve kasasına giren miktarını sen hesaplarsın artık. Apoel play-off+grupta 2 galibiyet+3 beraberlik+2.tur+çeyrek final yaptığına göre kasasına ne kadar girmiştir? Ve bunu bizim beğenmediğimiz, kıytırık takım la diye adlandırdığımz, kuralarda lokum diye başlık attığımız Apoel'in yaptığını da bi' kenara kalın puntolarla yazın.

Şampiyonlar ligi öyle bi' para basıyor ki off ki ne off. Bu sezon ki rakamlara bakalım. Gruplar öncesinde oynanacak elemeleri geçip play-off turuna kalmayı başaran her takıma 2,1 milyon euro, grup aşamasında yer alacak 32 takıma 8,6 milyon euro veriliyor. Yani Galatasaray 8,6 milyon euro cebe indirirken fener play-off'u geçip gruplara kalırsa 10,7 milyon euro kasasına koyacak. Şimdi olum bu nasıl saçmalık ya o zaman bizde play-off oynayalım da turu geçelim 2,1'i cebe indirelim diyenler olabilir ki olmamasına ihtimal yok. Bu tipleri boş beleş konuşan tipler olarak tanımlıyorum ve diyorum ki hayatında kaç kere play-off'u geçebildin de konuşuyorsun, gel rakip mi istiyorsun? Al sana, Udinese, Lille, Malaga, M.Gladbach iyi mi? Şimdi oturda bi' adam ol bi' laf dinle.

Eleme ve katılım aşamasında para dağıtmaktan bıkmayan UEFA grup aşamasında da çarıklı milyoner gibi paraları leylaya basmaya devam ediyor. Kazanılacak her maça 1 milyon euro, beraberliğe 500 bin euro ödeniyor. Yani 2 galibiyet 2 beraberlik alsan temiz 3 milyon euro, Allah'tan belanı mı istiyorsun be adam? Haa bu bana yetmez diyorsan gruptan çıktığın anda 3,5 milyon euro ödülü koyuyorsun kenara hem de grupta kazandıklarından hariç !! Sonrasında çeyrek finale 3,9 milyon euro, yarı finale 4,9 milyon euro derken finalde kazanan 10,5 milyon euro finalist 6,5 milyon euronun sahibi oluyor.

Hala biz de play-off oynayıp 2 milyon daha alalım diyen kalın kafalı gaassaraylı varsa, onlar içinde ramazana özel şöyle bi' organizasyonumuz var. Yayın gelirinin %65'i Galatasaray'a giderken, %35'i Fenerbahçe'ye gidecek ama kalın kafalı tüm taraftarlara 3'ün 1'i gidecek maalesef.

Play-off aşamasındaki 2 milyon'un kıymetini, dün Aykut Kocaman'ın maçtan önce yaptığı basın toplatısındaki elenme, dramatik, olabilir vs kelimelerini aynı anda cümle içinde kullanmasından anlayabiliriz. Burada lafı dönüp dolaştırıp fenere getirdim diye alınan dostlar olacaktır, gayet normal ama somut bi' örnek olsun diye söyledim. Vaslui ile eşleşmiş(1-1'lik skor ortada) bile olsan da CL de eskisi gibi içerde dışarda 4 atacağın bi' takım yok. Bunu yapabilen 2 takım var, Madrid ve Barca. Her neyse o 2 milyon euro'yu boştan yere vermiyorlar. Sen al aşağı edebilirsen Udinese, M.Gladbach, Lille, Malaga gibi takımları o zaman indiragandi yapıyorsun. Hadi bakalım rastgele panpalar...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder