10 Ağustos 2012 Cuma

Fenerlilerin Emin Olduğu 372. Maç

96-97 sezon başında daha 5 hafta bile olmamışken Ali Sami Yen’de fenerin 0-4 galibiyeti ile biten ve Okocha’nın yalan yok nefis oyunlarından birini sergilediği bi’ maç vardır. Hani bu fenerlilerin yıllardır dile getirdiği, “nerede olursa olsun, kim oynarsa oynasın, kaç kişi olursa olsun, havada, karada, denizde, her zaman ve her yerde” diye devam eden sanırsın yemin törenindeki asker edasıyla sağda solda atıp tutmalarının sebebi olan maç 96 sezon başındaki o 0-4’lük maçtır. Tabi bu bana göre bi’ durum, yoksa fenerlilere sorsak bu durum 1907 den beri hep böyle ama burada fenerlilere soru sormak gibi bi’ lüksümüz yok. O yüzden biz ne diyorsak o, gerisi hikaye.


Hali hazırda bizi bekleyen futbol sezonunda Barca-Madrid kıvamında ligden kopup açık ara ilk 2 sırada yer alıp, şampiyonluğun kendi aralarında oynanacak 2 maçın skoruna göre belli olması beklenen gaassaray ve fener, ligden önce Erzurum serinliğinde karşı karşıya gelecekler. Maçın serinliğinin yanında açık kanaldan yayınlanacak olması da sezon öncesi hepimizin iştahını kabartıyor. Tabi iştahı kabartıp ortalığın amk tiplerde yavaş yavaş klavye başındaki yerlerini almaya başladılar ki aman diyorum bulaşmayalım bunlara, bırakalım kussunlar sıçıp sıvasınlar. Teeeeee, pis, kaka lan kaka!!!

******


Fener geçen sezon ortaya çıkan eksikliklerini Mehmet Topal, Kuyt, Krasic gibi transferle kapatmanın yanında üstüne koyarak da tamamlamış gibi duruyor. Gibi diyorum çünkü orta alanda Emre'nin-her ne kadar pislik olsada-savunma ve hücum hattı arasındaki kovalent, iyonik, kimyasal her türlü bağı sağlayabilen bi' adam olabilme özelliğinin yerini sadece savunma yönü olan hatta savunmayı çok iyi 3'leyen Mehmet Topal ile doldurmaya çalışmakla kimseyi kandıramazsınız. Onun dışında Kuyt gibi Sow'a çok iyi alternatif olabilecek, hem ileri uçta hem kenar forvette kullanabilecek, hücumculuğunun yanında savunmayı da sağbek kadar yapabilen bi' adamın transferi de Emre'nin gidişini arkasını örtmese de, Dirk Kuyt işte arkadaş daha ne olsun. Sow'a alternatif dedim çünkü bu takım tek forvet oynayacaksa bu isim bence Sow olmalı ki bana göre çift forvet oynasınlar Kuyt-Sow daha da iyi olur. Şimdi Krasic transferinden sonra kadro nasıl şekillenecek merak etmiyor değilim. Çift forvet oynarsan Alex oynamaz, sağda Krasic oynarsa Topuz yedek kalır, eee o zaman Alex'in olmadığı oyunda orta ikilide Cristian-Topal ikilisi oyunu ne kadar yönlendirebilecek, tek forvet oynarsan demek ki Alexi oynatacaksın, o zaman Kuyt ya da Sow yedek kalacak ya da Kuyt'ı sağda Sow'u ilerde kullanacaksın eee Krasic'i oturtacaksın Semihin yanında, bak yine olmadı. Olay şu; Krasic, Kuyt, Sow ve Alex'i bi' arada nasıl kullanabilirsin bunu bulmak lazım.

Melo Melo Melo diye yine bonservisini alamadan kiralık olarak emaneten kadroya dahil edildi mahallenin Pitbull'u. Ben açıkçası Melo ve Ambrabat'ın kesinlikle transfer edilmesini istemiyordum. Futbolculuklarına kimsenin laga luga yapacak hali yok ama transfer süreçlerinde yaşananlardan sonra kadroya katılmaları neyse yaa sallıyorum bu durumu artık. İstemesem de Melo ve Ambrabat'ın katılımı ile bol alternatifli ve alternatifi üst düzeyde olan fizik gücü yüksek aynı zamanda topu koşturmayı bilen ayakları düzgün adamlardan güzel bi' kadro oluşturuldu. Zayıf halka olarak görünen bi' yer yok gibi, tabi buna karar vermemde Hakan Balta'nın sigarayı bırakmış olması önemli etken demeye hazırlanırken sakatlık problemi ile sahaya çıkması kafalarda soru işareti oluşturmuyor değil. Yalnız 3 yaşında ki çocuğun da bildiği bi' şey var, menajerlik oyunlarında bile en iyi oyuncuları bir araya getirsen bile başarılı olamayabilirsin o yüzden dikkat etmek lazım panpalar.

******

Sezon beklentilerine gelirsek, bütçeler, kadrolar, yatırımlar, yediği defansta yemediği forvette transfer politikasıyla istediğini sahaya çıkaran yönetimler, 30 bin üzerinde kombineler, gelirler, bi' daha gelirler...

Süper kupa içinse, 1-1 0-0 yada 1-0' lık skorları öngörüyorum. Erzurum serinliğinde bile yüksek tempo olmaz. Zaten genelde fener maçlarında kimse alınmasın ama fener bala göte bi' tane sallar sonra da üstüne yatarak farka gider. Yani birisi tempo yapacaksa onu da gaassaray yapacak demektir. Demem o ki, Selçuk-Cristian oynarsa hangi aklı selim fenerli bu ikisinden oyunu şekillendirme, tempoyu arttırıp rakibi boğma, ters toplar, araya ince oyunlar bekleyecek ki? O yüzden Hamit-Selçuk-Engin-Emre gibi iki tarafı da oynayabilen orta saha özellikli 4 oyuncu karşısında oynamak kolay olmayacak. Ama 371 maçtır olduğu gibi 372. maçta da benim "fener balı", fenerlilerin "denizde, havada ve karada" inançlarını es geçmemek lazım, aklınızda bulunsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder