14 Eylül 2013 Cumartesi

Basketbolu da Biz Biliriz

Bizim bilmediğimiz ne var Allah aşkına, söylesenize? Futbol, basketbol, ucundan voleybol, kıyısından tenis, köşesinden atletizm, berisinden yüzme daha ne kaldı ki zaten...Beyin bedava!


Bugün basın toplantısı ile Tanjevic'in istifası kabul edildi ki zaten oraya getirilmesi hataydı. Göreve getirilme bahanesi de Messina ile anlaşmalarına rağmen play-offların başlaması ile fazla vakit kalmadığı ve takımı tanıdığı için Tanjevic ile devam etme kararı almaları gösterildi ki bu bahane şu düzeyde hafif kalıyor. Hafif kalıyor demişken spor basınında basketbol basının ne kadar bilinçli ve olaya hakim olduğunu bugün bi' daha tanık olduk. Bunun sonucunu da sorulara fransız kalan sözde menajer Harun Erdenay'ın bacağına kramp girmesinden aldık. O an herkes güldü ama ekran başında biz hiç gülmedik sayın sözde menajer Harun Erdenay.

Şimdi basında bazı abilerimizin Tanjevic'in başarısızlığın ardından hemen janti bi' şekilde kabullenip istifa ettiğini falan yazacaklarını hatta yazdıklarını tahmin edebiliyorum. Bu konuda herkes serbest, atış serbest, blok yok ama kaç senedir Tanjevic'in fantastik tercihlerinin kurbanı oldu bu takım onu bi' düşünün ondan sonra yine atarsınız dağa taşa.

Tanjevic gitti, sorunlar bitti...

Tabi ki yok öyle bi' dünya. Asıl başta ki kel kafalı zihniyetin değişmesi hatta o koltuktan kalkıp tribünden oturduğu yere doğru bakıp bi' düşünmesi gerekir. Devamında zaten tekrar oraya oturmaması gerektiğini görecektir. Her neyse, oturduk düşündük ve teknik kadroyu suçlu bulduk. Hadi dedik Tanjevic sana güle güle ama yanındaki menajer adlı kişiler hala yalanma derdindeler. Harunlar, Barbaroslar falan tam kadro devam. Lan başarısız olan sadece Tanjeviç miydi? Ne güzel memleket!

2010 da Tanjevic gitti, Harunlar Barbaroslar Turgaylar burada; 2011 de Orhun gitti Barbaroslar, Turgaylar, Harunlar burada; 2013 de Tanjevic bi' daha gitti, Turgaylar, Harunlar, Barbaroslar yine burada. Hayırdır panpalar kazık mı çaktınız, ne ayaksınız?

Diyorsunuz ki "biz 2.tura çeyrek finale hazırlanıyorduk, ama Finlandiya yenilgisi bizi duman etti". Eee o zaman bizim bu sözde takım ve idari menajerimiz ne işe yarıyor. Takımın motivasyonu neden yüksek tutulmuyor. Yıllardır bi' arada oynayan adamlar çocuk mu lan bunlar, hemen "küstüm oynamıyorum anneee" diye ağlanıyorlar?

Başarılı bi' milli takım demek için madalya sayısını sorarlar adama. 2 madalya var, 2si de İstanbul'da. Onun dışında kedi gibi miyav miyav. Başarılıyız dediğiniz 15 senede kaç olimpiyata katıldınız? 2000-2004-2008-2012 pardon biz sizi göremedik!

Geçelim bu ayakları beyler, suçlu hepinizsiz. Artık biz sizden bıktık ya. Basket maçlarını izlerken ekran başında cinnet geçirmek istemiyoruz. Bakın kapı şu ilerde adam gibi gitmesini bilin. Canlı yayında Enes Kanter'e, İbrahim Kutluay'a falan laf atmayla bu işler olmaz. 2 kişi eleştiri yaptı, 3-5 tane kazık soru geldi diye sağa sola ağlanıp saldırarak bi' yere varamazsınız. Oraya çıkardığımız  gibi oradan indirmesini biliriz. Basketbolun ne demek olduğunu çok iyi biliriz.

Cevapsız Sorular...

Kenan Sipahi İspanyol, Sırp ya da Fransız veya Alman olsaydı MVP seçildiği turnuvadan sonra A milli takımında Sinan Güler mi guard rotasyonuna girerdi Kenan mı?

Ya da boşverelim Kenan'ı, hangi ülke şu guard rotasyonunda Kerem Tunçeri'yi almayıp Sinan Güler ile madalya kazanmaya gelirdi?

2010 maddi manevi diyerek Başbakanla pazarlık yapanlar bugün yapılan haklı eleştirilere neden salyalarıyla cevap veriyorlar?

Turgay Demirel ve yandaşları gerçekten kazık mı çaktılar?

Yeni koç adayları içinde hala yabancı isimler var mı?

Kenan, Ender, Doğuş, Barış, Kerem

Sinan, Serhat, Birkan, Göksenin, Engin

Emir, Cenk, Okben

Ersan, Enes, İzzet

Ömer, Furkan, Semih, Oğuz

Varsa unuttuğum siz ekleyin. Tabi Hidayet, Gönlüm ve Ömer Onan hariç!

2014'e FİBA'nın bizi davet etmesi an meselesidir. Çünkü davet edilmemiz için bazı avantajlarımız mı denir artık ne denir var işte bi' şeyler. O yüzden koç ve oyuncu tercihini adam gibi yapıp adam akıllı bi' takımla İSPANYA'ya gitmeliyiz ki ekran başında delirmeyelim.

http://www.iyibiliriz.biz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder