20 Ağustos 2014 Çarşamba

Ailece Hazırlar

Avrupa kupaları ön elemeleri nedeniyle sezonu erken açmak her zaman iyi olmayabilir. Erken açmanın avantajı ile daha çok maç oynayıp,eksiği gediği sıfırlayıp dipçik görüntüsü verebilirsiniz. Ama tam tersi de olabilir. Eleme maçları için full konsantre hazırlanan takım eleme maçlarında yaşanabilecek bi' kaza ile turu kaybettiği an motivasyonunu kaybeder ve lige mortingen bi' başlangıç yapabilir.

Beşiktaş ŞL ön eleme maçları için sezonu en erken açan takım. Haziranın sonundan bu yana çalışmalarını gruplara kalacağız açıklamalarını üst üste koyarak sürdürüyorlar. Hatta mükemmel sol ayağı ile dillere destan olan Olcay Şahan öyle bi' konsantre olmuş ki mükemmel sol ayağını unutturacak açıklamalar yapmaya devam ediyor. Olcay:"Mesutmuş, Sanchezmiş bizi ilgilendirmiyor"


Feyenoord engelini birlikte oynama örneği vererek zorlanmadan geçtiler. Ardından kura çekiminde hiç olmayacak bi' seribaşını çektiler. O da yetmedi. O serinin başının yatırdılar ama bi' türlü ezmek nasip olmadı. Arsenal'in eksiklerinin ve bana kalırsa Beşiktaşı hafife almasının verdiği bi' oyun anlayışının katkısı ile tarihe geçecek bi' skor elde edilebilecekken, olmayınca olmuyor diyerek iş Londraya kaldı.

Beşiktaş eler veya elenir. Bu skordan sonra Londra da işler dünden çok çok zor olacak. Arsenal bu Arsenal olmayacak. Ramsey olmayacak ama Mesut olacak. Savunmada Mertesacker vs. Daha ciddiye alacakları kesin. Ayrıca dün akşam ki %100e yakın oyun içi konsantrasyonu yeniden göstermek Beşiktaş için epey zor iş. Atibanın oynayacak olması deplasmanda orta alan savaşında ciddi katkı verecektir.

Elenir veya elenmez. Ama şu saatten sonra UEFA gruplarından devam edilecek. Arsenali bu kadar zorlamak ve ortaya koyulan iyi oyundan fazlası etkili oyun sezonun geneli için siyah beyaz herkesi kenetlendirmiş durumda.

Süleyman Seba'nın vefatı ile kolkola giren tüm Beşiktaşlılar dün akşam ki maçtan sonra kolkola taş gibi takımları olduğunu birbirlerini gazlayarak dile getirdiler, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü sonuna kadar haklılar.

Son 2 transfer için Beşiktaş yönetimi çabalıyor. Sağbek ve anlam veremediğim 10 numara transferi. Diyelim ki Diegoyu Fenerbahçe almamış olsun. Fiko başkan gitti aldı geldi bu adamı ya da buna benzer bi' düşük tempolu 10 numara yalanına sığınmış birini. Şundan emin olunmalı ki dün akşam ki tabiri caizse Luis Suarez gibi ısıran takım bi' anda yumuşar. Oyun stili değişir.

10 numara değil, iki tarafı da yapabilen 8-10 gol ortalamaya çıkabilecek ama savunma yönü de kuvvetli temposu olan, boşa değil rakibe koşmayı bilen MC almaları gerekiyor. Ne Ruiz ne de Belhanda bu işler için tatava. Galiba Ruiz Bremene gidiyor, Belhanda da yalan oldu. İyi de oldu. Sezonu Veli-Atiba 2lisi ile geçirecek takımın önüne arkasına bile bakmayan 10 numara koyarsanız o iş olmaz. Dün gördük ki Demba Ba bile yerinde durmuyor, savunmaya nasıl yardım ediyor. Olcay zaten mükemmel sol ayağı ile var olan efsane(!), sağ tarafta Pektemek'in orta alana yardımlarını vs. düşününce takımdan bağımsız yürüyen ama 10 numara olan şişirilmiş balon bu takımda tutmaz, patlar gider.

Sağbek transferine gelince, Serdar Kurtuluş dünya futboluna kulübünden istifa eden ilk futbolcu olarak geçebilir. Çünkü Slaven Bilic, Türkçe meali "sen hayatında hiç sağbek oynamamış İsmail bile değilsin" diyerek yerin dibine sokup üstüne de SB yazmıştır bana göre. Serdar Kurtuluş bu fırsatı kaçırmamalı tarihe geçeceksin olum hadi be!

İlla ki bi' sağbek gelecek adı geçen Norveçliyi tanımıyorum ama çok para verilmeyecekse Joao Perreirayı tercih ederim. Tartışması olmaz. Akarı kokarı yok.

Tribünü, yönetimi, yönetimde olmayanı, küskünü, seveni, manyağı, delisi, oyuncusu, hocası, malzemecisi ile tam kadro hazır bi' Beşiktaş var.

Bi' arkadaş bu Beşiktaşı görünce bu sene Beşiktaş götürür dedi, bende yavaş dedim yalan yok!

MC işi önemli, türk futbolu ne çektiyse o kıçı gırık 10 numaralardan çekti demedi demeyin!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder