21 Ağustos 2014 Perşembe

Bursa'da Güneşli Pazartesiler

Bursa ile ilgili her sene sabit 1 tane yazarım ve her sene tüm yazdıklarım çöpe gider. Sağolsun Bursaspor oyuncusu, hocası, yönetimi, taraftarı beni rezil etmekte hiç zorlanmazlar. Bende inadına her sene 1 sebep bulup gelişigüzel yerleştiriyorum. Bu sene yazmak için Şenol Güneş gibi üstü örtülmeye çalışılan unutulmaz bi' oyuncu ve teknik adam portresi var. Hepsinden önce adam gibi adam var.

Şu ülkede hakkı yenilmiş, gerektiği kadar değer verilmemiş 3-5 kişi varsa bunlardan biridir Şenol Güneş. Bu 3-5 kişi herhangi bi' iş alanında herhangi biri olabilir hiç fark etmez. Ama Şenol Güneş bu listede hep zirveyi zorlar, o kadar arka planda kalmış kalmaya zorlanmış adam gibi adamlardan biridir.

Adamın dibi gitti Bursa ile sözleşme imzaladı. 1+10 yıllık opsiyon var. Sözleşmeden girmişken bi' detay var aklıma takılan onu yazayım içimde kalmasın çatlamayım. Bursa Abdullah Avcı ile de görüşmüş ama milli takım ile harikalar yaratırken görevine son verilen dahiyane hoca Bursa da seneye tekrar kongre olacağı için anlaşmaya sıcak bakmamış. Şimdi bu adama hangi yönetim güvenip de takım emanet eder. Sen demek ki kendine güvenmiyorsun hoca! Sen başarılı olursan yönetim değişse bile taraftar arkanda durur sana yine bi' şey olmaz. Ama malum mahallenin adamı olduğu için pek şaşırmadık. Gittin mahallende "ama seyircimiz yok kiiiii" bahanesine sığındın, yalan yok inşallah küme düşersin.

Neyse Güneş gibi parlayan bi' adam için ayırdığım bu temiz satırları gereksiz kişiler için harcamayayım.

Güneşhocam milli takımda ve Trabzonda kısıtlı bütçelerle elde ettiği başarılara rağmen hiç bir zaman geniş bir transfer bütçesinin olduğu direksiyona geçme şansını yakalayamadı. Döndü dolaştı ve helikopterle kaosun her an mümkün olduğu, baskının taç çizgisine kadar hissedildiği, Daum tarafından enkaz olmaya yüz tutmuş bi kadronun yanına iniş yaptı.


Kolay değil. Lig tv reklamlarında yalandan olsa bile 2010 da ki mucizevi şampiyonluğu hatırlatan sözler şampiyonluğun tadını almış takımın taraftarı için dışa vuramasa bile bunu içten içe herkesten çok istemesine neden olur. Şampiyonluk söylemesi bile ağır bile kelime Bursa da bunun için bi' ışık var, birliktelik, yürür gider denilen bi kadro var mı, yok! 2010 da bu kadro şampiyon olur diye kim dedi? Hiçkimse. Ama bugün diyoruz bu kadro şampiyon falan olamaz. Ama Güneşhocam takımı ilk 4 içine sokarsa Bursanın bi' başından bi' başına omuzlarda taşınması gerekir. Gerçekçi hedefin ilk 6 ya girmek olması bu kadro ile olmayacak iş değil.

Hangi kadro?

Hikmet Karaman'ın kurduğu kadronun üstüne Daum'un tamamladığı sezonun ardından kadro derinliği kısıtlı ve sorunlu oyuncularla ligi tamamlayan bi kadroyu 45 günlük transfer ve kamp döneminden sonra ilk 6 ya sokmak epey zor iş. Fernandao ve Belluschi dışında dişe dokunur katkı veren, verecek yabancısı olmayan bi takımdı Bursa. Güneşhocam, Traore, Josue ve yıllardır Bursaya gitti gidecek aha gidiyor denilen Holmen ile yabancı rotasyonunu güncelledi. Bu isimler dışında Civelli, Taiwo, Frey hala yabancı kontenjanını dolduran isimler. 3ü de hazırlık maçlarında nerdeyse hiç süre almadılar. Zaten hoca kalenin bu sene Harun'a emanet olduğunu Frey'e naynini diyeceklerini açıkça söyledi.

Hocanın istediği sağdan soldan alınan duyumlara göre 1 stoper ve kanatlara 2 adam. Stoper için Diakhate adı geçti, sonra Yobo dediler birinden biri gelir. Sağ açık için Lyonlu Jimmy Briand ile 1 aydır görüşen ve Briand'ın eşinin gönlünü yapmaya çalışanlardan hala ses seda yok. Yerli kanat güncellemesi için Abdullah Avcı'nın prensi Sercar Sararer yola çıkmış ama yolu bulamamış.

Kalede sorun yaşamazlar. Savunmada İbrahim, Serdar ve Ethem rotasyonuna yabancı ilavesi olmazsa olmaz. Kanatlarda Şener ve Aziz hocamın tercihleri. Alternatif olarak Emre ve Ozan Tufan var. En güçlü yer kuşkusuz orta 3lü. Traore, Holmen, Belluschi, Josue, Yasin, Şamil, Ozan Tufan ve Bekir burada forma arayacak. Şamil ve Yasin'in şansı yok denecek kadar az. Hoca Ozan Tufanı kampta burada çok denedi, Belluschiyi kesmek kolay değil, Holmen'in istikrarı ve iki tarafı da oynaması avantajı, Josueden Batalla etkisi bekleniyor. Yani burada işler karışık. Belluschi, Ozan, Traore yapıp Holmeni sol kenar forvet olarak da deneyebilir aklında olsun hocam.

Hücum üçlüsünde yaratıcılık merkez forvetten ziyade kenar forvetlerin ağzının içine bakıyor. Merkezde Fernandao olmazsa Enes ile skor katkısı almamak imkansız. Ama yan tarafta Ozan İpek ve Volkan Şen ile başlayan soru işaretleri Ferhat ile durulur gibi olsa da Aydın Karabulut ile zirve yapıyor. İşte bu yüzden iki kenar için de takviye beklentisi var.

Eğer hoca hücumda ki soru işaretlerini minimuma indirgeyebilirse bu orta saha rotasyonu ile ligin başaltı takımları içinde en önde olanı olurlar. Bu da ilk 6 da yer almak demektir. 5 yabancının 11 başlayacağı ligde yerlilerin katkısı Bursa da pazartesi günlerinin hava durumunu bile değiştirir. Özellikle Volkan ve Ozan'ın ne yapacağı gelecek transferlerin verimliliğini bile etkileyecektir.

5 yabancılı ve transferi tamamlayamamış kadronun 15 gün sonra çıkacağı lig maçında ki kadrosu bence bu şekilde olmalı. Bugün ya da yarın eksikler tamamlansa bile ilk maça bu kadro çıkmalı.
Defansif gibi gözükse de ilk haftalarda dağılmamak için en iyisi bu.
2 değişiklik yapacak olursak Josue-Ozan Tufan, Ozan Tufan-Volkan Şen olabilir.

Ama gönlümden geçen her zaman klasik 4-4-2nin Türkiye de çok puan toplayacağı yönünde.

Galatasaray, Gençlerbirliği(d), Beşiktaş, Rize(d), Mersin(d) böyle ilk 5 hafta böyle fikstür olur mu?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder