28 Ağustos 2014 Perşembe

Vahidhoca


Efsanevi 6 şampiyonluktan sonra geride kalan 30 senenin ardından kimse şampiyonluk kelimesini ağzına almıyor, alamıyor. Çünkü dünya şartları zorlaştığı gibi futbol oyunu da zorlaşıyor, bunu da en iyi Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilodzic biliyor. Bildiği yetmezmiş gibi takımını yerden yere vurmaktan geri adım atmıyor.

Daha önce Trabzonda olduğunu hayal meyal hatırlıyorum onun dışında Halilodzici tanımam etmem. Cezayir milli takımında jenerasyonun ve kendi tecrübesinin katkılarıyla dünya kupasına renk kattı eyvallah. Bilmem bi' yer asıllı Fransızdır diye düşünüyordum ama Boşnakmış galiba. Bak adamdan resmen bi' haber gibiyim. Aslında çok da tanımama gerek yok. Kimmiş, neymiş, nereliymiş vs. Banane ki! Önemli olan sonuçta futbolu ve her 3 kişiden 2sinin teknik direktör olduğu Trabzonu taşıyabileceği yer, gerisi tatava!

Halilodzic neyin peşinde?

Brezilya'dan İstanbul aktarması ile Trabzon'a inerek tatil bile yapmadan Zeki Yavru gerçeği ile şoka giren vahid hoca şokun etkisiyle en az 10 transfer lazım yoksa ben giderim diyerek müthiş bi taktik yaptı. Bu şekilde takımı eleştirerek hem doğruları söylüyor hem de motive ediyor diye düşünüyorum. Hatta %51 motivasyon sağlamak için bu kadar sert açıklamalar yapıyor. Hem kendisinin sihirbaz olmadığını ima ederek yönetime açık mesaj veriyor ki Zeki Yavru ile küme düşmeme mücadelesi vermek zorunda kalmasın, hem de yapılan onca transfere rağmen yetmez ama evetçileri yanına alsın ki mağduriyeti cebinde dursun.

Hoca akıllı hoca ki rakipleri ve şehrin ne olursa olsun beni bağlamaz kafa yapısını bildiği için 10 tane transfer istiyorum dedi. Demesiyle İshak, Musa, Medjani, Belkalem, Constant, Cardozo, Ekici, Fatih, Sefa takıma katılan isimler oldu. Bu arada hoca biraz deli dolu olduğu için kendisinden habersiz transfer edilen Turgut Doğan Şahini beğenmediği için kadro dışı bıraktı. Hani şu bi' aralar büyüklerin peşinde dolandığı kara oğlan var ya o işte!

İSKELETOR!

Bu kadar transfer ile sanki PTT ligden yeni çıkmış, maddi durumu iyi Belediye takımı gibi toplama bi' takım olmuş görüntüsü var ama kaliteli ve tecrübeli oyuncu kadrosu bunu aşacak gibi duruyor. Bunun için omurgayı oluştururken dikkatli seçimler yapılması gerekiyor.

Omurga Onur Recep Kıvrak ile dimdik bi' giriş yapıyor ama önünde oynaması muhtemel rotasyonda soru işaretleri var. Belkalem, Medjani, Mustafa, Aykut stoper rotasyonu. Orta alanda Constant dışında doğru düzgün 2. bi' isim yok belki son anda İshak transferinde takastan dönen Soner. Hücumda ise dağılan omurgayı toplamak için Cardozo var.

Hocanın illa ki planı vardır ama savunma idare eder gibi dursa da orta saha naynini naynini naynino zilleri takmış oynuyor. Rakip takım ön tarafta pres gücü sütten sayılan Cardozo'yu geçtikten sonra stoperlerle baş başa kalacak. Sonra Onur'a dua et dur. İskelet önemli, iskelet olmazsa çek ayrı yanar biz ayrı yanarız Asım!

UEFA grupları, lig ve yeni statüsü ile Türkiye Kupası maçlarını üst üste koyduğumuz zaman 3 günde 1 maç yapacak olan takımın orta saha rotasyonu bu şekilde zayıf olamaz. 

Her yerde Kolo Toure adı geçtiği söylüyorum öncelikle bir defans oyuncusunu kadroya katmak hatta transferi bu şekilde kapatmak gibi bi' düşünce varsa, aman ha! 

Transfer sadece stoper ile kapanacaksa benim fikrim Colmanı tekrar kadroya dahil etmek. Tabi bu son çare olmalı çünkü bu saatten sonra gönderemediğin adama muhtaç kalmak Hacıosmanoğlu-Halilodzic ikilisinin olduğu yerde pek mümkün görünmüyor.

Şu kadroya göre Malouda ve Colmanın elden çıkarılmasıyla biri kesin stoper olmak üzere merkez orta saha ile transfer tamamlanmalı.


Transfer olur veya olmaz şu an ki kadronun sahaya dizilişi çizdiğimiz gibi olur. 5 yabancıyla bundan iyisi olmaz zaten. 

Ilk 4te hatta şampiyonluğu zorlayacak kadronun anahtarları 3 yerli oyuncunun elinde diye düşünüyorum. Sefa Yılmaz, Yusuf Erdoğan ve Mehmet Ekici

Artık sınıf atlama çağına gelmiş Sefa ve Yusuf'un takımı sürükleme sorumluluğunu alma yüzdeleri ile Mehmet Ekici'nin Cardozo seviyesine çıkıp çıkamaması Trabzon'un sezon içi yürüyüşünü belirler.

Van Der Vaart ve Toure gelirse cuk oturma tabiri için aranan kan bulunmuş olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder