5 Eylül 2014 Cuma

Direktörle 4 Sene

          Tam bi' direktörün yapabileceği el ve ağız refleksi kompozisyonu

Direktörlük; senin bugün öğrendiklerini çoktan unutmuş olan, bu şafaktan sonra ben mi yapayım modunda, top class bütçeli şirketlerde yönetmekten çok "vay be" dedirten, söylemleri ile başka dünyalara gidiş dönüş bilet kazandıran zeka seviyesinde, günümüzde her 3 kişiden 2sinin müdür olduğu yerde bunlara kış kış diyecek kişi veya kişiler için kullanılır veya kullanılmalıdır. Yani ben en azından öyle biliyorum. Belki de yanlış biliyorum o da belli değil ama Türkiye Futbol Direktörü olmak için ne yapmak gerekiyor onu hiç bilmiyorum çünkü Sinyor Terim bu ünvanı nereden aldı soru işareti, gökten zembille inmediği kesin. Dolayısıyla Arka Sokaklarda neler oluyor Rıza Baba? Fabrika Direktörü, Art Direktör, Proje Direktörü, Medikal Direktör, Teknik İşler Direktörü liste uzar gider.

Direktör denilince hiç unutmam; "Ya çocuklar, Mahmut bey Direktör olunca işler değişti bi' şey diyemiyoruz"

Mr. Direktör "Dünya Kupasına takım hazırlıyoruz" diyerek cümle içinde Avrupa Şampiyonasını taca attı. Bunu son dünya kupasında abidik kubidik oyuncularla yarı final yapan Hollandalılar bile yapamaz. Bi' önceki DK eleme gruplarında 4. olup Bulgaristan sınırında Türkiye'ye geri dönüş için play-off oynama hakkı kazanan takım için üst düzey hedefler koymak pek inandırıcı değil.

Hatırlamak istemeyiz ama 4. olduğumuz eleme maçlarına da grup 1.liği diye balıklama atlayıp küme düşmekten zor kurtulmuştuk. Direktör adı olunca biraz daha İngiliz vari konuşmalar yapmak lazım. Yani ne demek istediğini anlaşılmayan lafı dolandıran bakarız hallederiz yapacağız edeceğiz ayağı çekmek lazım.

Açıkçası "Dünya Kupasına takım hazırlıyoruz" deme hakkı Avrupa Şampiyonasına katılamadığı için Copa Americayı iplemeyen Brezilya, Arjantin gibi Güney Amerika ülkeleri ile son dünya kupasında finali kaybeden takım için geçerlidir. Gerisi faso fiso, asta vista, tanjant kotanjant anağdın mı?

4 Yıllık Kadro 

Kağıt üzerinde bile olsa planlama yapmak çok zor bi' iştir. Deneyenler bilir. Direktörüm benim biricik sevgilim önümüzdeki 4 yılı planlıyoruz dedi. Eğer bunu bi' Alman kafasıyla yapıp Türk coşkusuyla harmanlarsa vay ki ne vay. 2018 DK sonrası Türkiye top class 10 dünya devi arasına girebilir. Geleceğe yönelik bi' planlama olacak hem de bugün izlerken başarıyı da beraberinde getirecek. Hocamın dediği galiba böyle bi' şey ki bu epey zor iş, kolay gelsin.

4 yıllık bi' süreç olunca kadro seçimi de ona göre mi olmalı yoksa kim formda ise onlarla mı devam edilmeli yoksa ortaya middle middle karışık bi' şeyler mi yapılmalı? Şu an 2018 DK kadrosunda olmayacak muhtemel isimler Emre Belözoğlu ve Hakan Balta. Bunlara ek olarak yaşları 32-33 olacak Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Mehmet Topal, Burak Yılmaz ve Olcan Adın var. Kadronun geri kalanı o günün şartları ve alttan gelecek isimlerin yukarıyı zorlama durumlarına göre kadroda ki yerlerini koruyabilirler. Sonuçta şu an ağırlıklı bugünün kadrosundan oluşan ama Ozan Tufan ve Hakan Çalhanoğlu gibi geleceğin demirbaşları olacak isimler de kadroda yer alıyor.

Bugün ki kadronun değişmez isimleri kalede Onur, savunmada Gökhan ve Caner, orta sahada Arda ve Hakan Çalhanoğlu ile hücumda Burak Yılmaz olacak. Bu eleme maçlarında sakatlık, ceza olmadığı sürece bu 6 kişi kadronun omurgasını oluşturacaklar. Geri kalan 5 kişilik yer için ÖSYM başvuruları toplamaya başladı. ÖSYM direktörü pardon TFDirektörü belli başlı isimler içinden o an ki form durumuna göre seçimini yapacak. Yani havuz belli musluklar belli kimin açıp kimi kapatacağı kimin ne kadar saatte doldurup boşaltabileceği de ortada, o zaman ne duruyorsun helva yapsana DİREKTÖR!

Savunma göbeğinde Semih, Ömer ikilisi şu an için iyi duruyorlar ama Ersan ve bence Bekir ve Uğur Demirok da alternatif olarak fena değiller. Savunma beklerinde Tarık Çamdal'ın Galatasaray formasıyla çıkacağı seviye Gökhan Gönül'ün yıllardır sıçıp sıvadığı milli takım performansına pozitif etki yapacaktır. Caner için bi' şey söylemeye gerek yok böyle oynasın yeter, alternatifi İsmail artık bi' sağbek içi rahat olsun Caner'in forma garanti! İshak üstüne koyar mı, bu sene belli olur.

Merkez orta alanda hala Emre Belözoğlu kadroda. Kendisi hakkında yazılacak kelimeler bizim için tükendi. Ha, topçuluğuna laf yok orası ayrı. Selçuk İnan, Topal, Oğuzhan şu an kadroda olmayan Alper, Direktörün Ozan Tufan açılımı orta alanda listenin başında bulunuyor. Sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan yancı Nuri Şahin'de bu rotasyonda yer alır ama kim tatmin olur bilinmez. Kenar forvetlerde kaptan Arda ve Hakan Çalhanoğlu'nu yan yana izleme keyfi diye bi' şey ortaya çıkabilir dikkat edilmeli. Ahmet İlhan Özek milli takım topçusu değil onun gibilerini çok gördük kusura bakmasın, Gökhan Emreciksin stayla! Sercan Sararer ve Tunay Torun rüzgarı vardı, hava açtı galiba ses seda yok ikisinden!

Olcan ve Olcay, ikisi de hedefi bayındır baraj olan milli takım için vasatın az biraz üstünde dolaşan 18 oyuncusu olabilirler ki zaten öyleler. Gökhan Töre'yi yazıyorum ki Ahmet İlhan'ın olduğu yerde haksızlık olmasın. Ayrıca Burhan Eşer'e yapılan haksızlığın sebebi nedir onu da sormak lazım!!!

Gol makineciliği mühendisliğinde şu an için kimseye beğendiremediğimiz Burak Yılmaz var. Alternatif başvuru yapanlar Pektemek gol demek, Mevlüt yedek kulübesi demek ve Umut parçalı Bulutlu demek var. Cenk Tosun da kenarda bekliyor maybe, perhaps kafasında.

Bu isimler 2016 elemelerinde kadronun iskeletorunu oluşturacak havuzda boy verirler. Artık kim boğulur, kimin kolu çıkar, kim takar orasını zaman gösterir.

4 yıllık planlama olunca alttan gelecek veya gelmek üzere olan isimleri de not etmek lazım ki bi' şey olursa biz demiştik olum deriz, hahahahaha...

Şu an ki Ümit milli kadrosundan yukarı çıkacak isimler-sürpriz olmazsa-Ahmet Çalık, Enes Ünal, Alpaslan Öztürk, Salih Uçan ve tabi ki benim leblebici dediğim Muhammet Demir. Bu çocuk bu sene inşallah 15-20 arası atacak bu yabancı uygulamasının da etkisiyle 4-5 milyona İstanbula gelecek ve işte o zaman niye leblebici dediğimi anlayacaksınız.

Almanya'da oynayan, alt yaşlarda Almanya'yı seçmişlerden ikna edilebilecek ya da alt yaşlarda Türkiye formasını seçen ve 2 yıl içinde şampiyona seviyesine çıkabilecek isimleri tahmin edemiyoruz, sistem izin vermiyor. Ama bi' Emre Can hiç fena olmaz son tahlilde.

2016 Avrupa Şampiyonasına giderken nasıl bi' 25 kişi çıkar bilinmez. 2 sezon sonraki bi' turnuvayı kestirmek zor ama sallamak bizim işimiz. İşte benim orada görmek istediğim 25 kişilik kadro

Onur, Tolga, Mert
Gökhan, Tarık, Caner, İsmail, Semih, Ömer, Uğur, Ersan (İshak) (Kaan Ayhan)
Topal, Selçuk, Alper, Oğuzhan, Ozan, Salih (Nuri) (Emre Can) (Levin Öztunalı)
Arda, Hakan, Töre (Olcay, Olcan) (Sinan Kurt)
Burak, Muhammet, Pektemek

Son olarak hocam bu ülkede sen Direktör olmayacaksın da kim olacak allasen sonuna kadar hak etmişsindir, bizden yana sıkıntı yok. Ama sen yine de Avrupa Şampiyonasına da bi' takım hazırla sen gelmesen bile biz gideriz sonra Dünya Kupasında buluşuruz, ok? Grandepuntohocam kim tutar seni!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder