27 Eylül 2014 Cumartesi

Puan ve Puanlar Almaya Geldik

Niyeti bozan herkes kaosun zirve yaptığı ortamda Sivasın kaçırdığı golleri konuşmak için can atıyor.
Olcanın düşürüldüğü pozisyona penaltı mıydı acaba diyerek komple teorilerinin gardiyanlarına selam çakıyor. 
Golden sonra herkes el ele kulübeye koşarken Olcan niye gitmedi diye "yoksa" kalıplı sorular türetmek için bekliyor.


Bugün sadece 3 puan ve şu fotoğraf önemliydi. Şu kaos ortamında başka şeyleri konuşmak yersiz. Çünkü dün tek kale top oynayıp, Sivasın orta sahayı bile geçemediği bi' 90 dakika sonrasında 0-0 beraberlikle maçı tamamlamış olsaydık bugünkü kavga gürültüyü kimse tahmin edemezdi. Çukurun içinden çıkmak için sadece 3 puanları yan yana koyup merdiven olarak aydınlığa çıkmak gerekiyor. Arada olan biteni tatavayı duymamazlıktan gelmek lazım, en azından 1 Kasıma kadar. Daha önce de söyledim sonrası Fatih Terim Allah Kerim..

Prandellihocam'ın dün ilk kez denediği 3-5-1-1 sistemine de bi' şeyler söyleyelim ki oradan atak gelirse savunmamız hazır olsun. 3-5-1-1 Prandelli'nin element uydurma edasıyla yaptığı bi' şey değil, daha önce İtalya milli takım ile 2012 Avrupa şampiyonasında finale giden yolda çok işe yaramış Almanları hizaya getirmiş, grupta İspanyolları afallatmıştı. 

Hocamın taktisyenliğine sözüm yok, lafının üstüne laf söylemem. Dün Sneijder'i Conte'nin Juventusta yaptığı 3-5-1-1 gibi Pirlo niyetine kullanması kesinlikle taktisyenlikte bu işin ehli olduğunu gösteren bi' davranış. Nedenine gelirsek geçen hafta tek kale oynayan ama pozisyona girmekte zorlanıp 2 kontra ile 2-0 mağlup olan ağır bi' takım izledik. Benim düşüncem, hocam oyundaki ağırlığa biraz tempo katmak için ön tarafta Olcan ve Burak ikilisine deli presi yaptırıp topu alınca da savunma önündeki Sneijder ile atağın yönünü tek pasla değiştirmeyi düşündü. Pirlo zamanında Sneijder gibi 10 numaraydı, Ancelotti geldi 5 numara yaptı olmaya da bilirdi ama oldu. 

Dikkat ettiyseniz bizim Başbakan Mr. Pirlo'nun kontrol ve pası birleştirdiği dahiyane sağlı sollu pasları vardır. İşte bunu Galatasaray da yapabilecek isim Sneijder. Dün de 3-5 pozisyonda bi' anda atağın yönünü değiştirerek rakibin dengesini bozdu, oyunu açtı, boşluklara anlam kattı vs...Hatta şu dağlarda Sneijder'in eseri siz bilmezsiniz!

Bu arada Dzemailli'nin sol iç olarak başlayıp zaman zaman soldışa kaydığı pozisyondaki performansı da iyiydi. Zaten Anderlecht maçında boş adam olmadığını sinyallerini vermişti. Sezon sonunda bakarsak ekstra goller attığını görebiliriz. 5-6 taneden rahat atar diyorum. 

İlk defa oynadığınız bi' saha içi yerleşiminde rakibe fazla ve net pozisyonlar verilmesini doğal karşılamak ve iyi niyetli olmak lazım. Melo ilk defa stoper, Sneijder ilk defa DMC oynadı bunlar hep savunmayı etkileyen durumlar. Saha içi dizilişi sizin kağıda yazdığınız gibi olmayabilir, hatta olmaz çünkü burada Football Manager oynamıyoruz.

      İyi günler #PrandelliHocam, Godfather 4 gibisin Corleoneler taşşağını yesin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder