8 Ekim 2014 Çarşamba

Çek ve Letonya Oradan

            Kim bu takımı desteklemek istiyor?

2008 de mucizevi galibiyetlerin getirdiği yarı final sevincinden sonra 2010, 2012 ve 2014 şampiyonalarını pas geçen milli takım "full as" demek için hazırlandığı 2016 elemelerine şok etkisi yaratan İzlanda mağlubiyeti ile başlamıştı. Tabi hemen bahaneler ortaya çıktı, hava kötüydü rüzgar vardı o yoktu bu vardı vs.

Aslında bahane üretmek bahanelere sığınmak için çok da zor bi' durumda değiliz. Daha 9 maç var ve 7 tanesini kazansak 21 puanla çok rahat 2. olup direk katılım hakkını elde ederiz. Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor ama takıma bakınca 7 değil içeride ki 5 maçı nasıl kazanırız diye birbirimize bakıyoruz. Diğer taraftan da içeride ki 5 maçı kazanıp dışarıdan 6 puan getirdiğin zaman işler ayna çal çal oyna durumu da yok değil. 

Takım garip grup takımdan garip

Öyle bi' grup ki Hollanda'dan Robben faktörünü çıkarırsanız kimse kimseden üstün görünmüyor. Herkes Spor Toto Süper Ligde orta sıralarda mücadele eden takım görüntüsünde kimsenin yukarıya çıkma niyeti de yok gücü de yok. Öyle ki ilk maçlarda Çekler evinde Hollandayı, Yanardağlılar da bizi evlerinde al aşağı etmeyi başardılar.

Bizim durum orta sıralardaki süper ligin takımları içinde en kaotik olanı durumunda. Ülkede Galatasaraylıların bile eleştirmekten geri kalmadığı, diğer takım taraftalarının yüzüne bakmadığı ama milli maç gelince forvette Burak oynar diye nefes almadan söyledikleri adam sakatlığı nedeniyle Çek ve Letonya maçlarında yok. Yerine kim var? Galatasaray da 80+ dakikalarda ya da hiç şans bulamayan Umut Bulut. Antep de hocası ile kavga edip yedek kulübesini tekmeleyen genç Muhammet Demir ve Kasımpaşalı 10,5 numara Adem Büyük.

Sıkarım Kafanıza Beyler

Almanya da kasırga etkisi yaratmaya en yakın 3 futbolcudan biri olan Hakan Çalhanoğlu kimine göre sakatlığı kimine göre Gökhan Töre'nin Ömer Toprak ile kendisine silah çekmesini bahane göstererek kadrodan çıkarıldı. Hakan ve Ömer'in, Gökhan'ın olduğu takımda oynamak istemediğini söyleyenler var. Hafta sonu sapasağlam sahadaydı ne sakatlığıymış bu diyenler var. Aynı şekilde Ömer Toprak da sakatlık nedeniyle veya bahanesiyle kadrodan çıktı.

Adam odaya girip silah çekiyor ama milli takımda bunun açıklaması yapılmıyor. Gerçekten silah çekildi mi çekildiyse sebebi ne? Silah lan bu şaka değil, kavga dövüş olur karşılıklı yumruklaşılır gayet normal ama silah çekmiş olum. Açıkçası Hakan ve Ömer, Töre var diye gelmedilerse ben olsam bi' daha Töre'yi çağırmam. Çünkü Hakan Çalhanoğlu'na bu takımın bayağı bayağı ihtiyacı var yalan yok. Öyle veya böyle bu silah konusu açıklansın, yalancılar ve gerçekler ortaya çıksın.

Kadrodan çıkarılan Burak Yılmaz, Volkan Demirel, Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak, Mustafa Pektemek ve Kaan Ayhan'dan sonra herkes milli takımda sakatlık şoku diye başlık attı.

Açıkçası kadrodan çıkanlardan sonra çok da zayıfladık diye hayıflanmak saçma. Milli takımın ayak üstü ezbere sayacağımız bi' kadrosu yok. Bugüne kadar da olmadı. Elimizde ne varsa çıkıp oynayacaklar. Şu kadroda aman bi' şey olmasın diyeceğimiz tek kişi Arda olmalı. Onun dışında herkesin alternatifi var. Çünkü Arda dışında milli takımda ahım şahım performans sergileyen, farkını ortaya koyan 2. bi' isim sayamazsınız. Sayan çarpılır zaten ona göre.

Milli Takım Kale Arkası 50 TL !!!

Bu arada bu kaotik ortamda video çekip "kırmızı formalarınızla herkesi tribüne desteğe bekliyoruz" diyenler acaba maç biletlerinin 50, 80, 125 lira olduğunu biliyorlar mı? Bilseler bu video çekiminde yer alırlar mıydı?

50, 80, 125 liraya tribünü doldurabilirsin ama sponsorla. Sponsorla gelen adam sana nasıl itici güç sağlar hiç düşünüyor musun?  Bi' de çıkıp Passolig uygulaması bu maçta yok diye açıklama yapıyorsunuz. Şaka gibi adamlarsınız. Passolige ne gerek var. Zaten taraftarı olmayan bi' milli takımımız var, üstüne üslük ortalık toz duman kimse kimseden haz etmiyor, takım desen kötü İzlanda'dan 3 tane yemiş, havalar desen esintili, hava değişiminden nezle gibi olmuşum, başkanı teknik direktörü ikisi de antipatik, gidip 50, 80, 125 lira vermemek için binlerce neden var.

Çek Cumhuriyeti için çok hızlı kontra yapıyor diyorlar. Eğer ilk yarıda golü bulamazsak, 2. yarı ağızda dağılma özelliğimizi kullanarak tertemiz bi' mağlubiyet almamızın kaçınılmaz olduğunu ve yine Arda'ya dilenmekten başka bi' çaremiz olmadığını düşünüyorum.

Şu saatte benim kadrom böyle olmalı.


Hocanın Muhammet'i hatta Bilal'i belki de Töre'yi bile oynatmayacağını biliyorum ama inadına yazdım çünkü olması gereken bu. Muhammet yerine Umut, Bilal yerine Hamit, Töre yerine Olcay görebiliriz. Son olarak Hakan Çalhanoğlu kadrodan çıkarıldığı gün neden Alper Potuk milli takıma çağrılmadı ya da davet edilmedi merak ediyorum. Alper'in bu konuda kendine sorması gereken sorular olabilir, bi' düşünsün "ben 9 milyon euroluk adamım ama kadroda yokum" enteresan. Neyse, Muhammet oynarsa hem Çeklere hem de Letonya'ya 1'er tane sallar demedi deme İbrahim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder