21 Temmuz 2009 Salı

UNDER 19


2005 de önce Avrupa şampiyonu olan sonra da dünya 4.’sü olan Türkiye 17 yaş altı milli takımından herkes çok şey bekliyordu. Ama burası Türkiye ve burada gençlere değil paraya, şöhrete ve şampiyonluğa önem verildiği bir an unutuldu. Herkes bu çocukların bir an önce oynaması gerektiğini falan söylemeye başladı ama baktılar ki kimse bu yalanlara kanmıyor yani ciddiye alınmıyorlar o yüzden vazgeçtiler. Tabi bunun tek sebebi ciddiye alınmama falan değildi kimseye sabır gösterememekti.

Sonuçta o kadrodan nuri şahin şu zamanlar da Almanya liginde banko oynuyor. Tevfik köse Türkiye liginde geçen sene oynadı ama aralıklarla. Erkan ferin o takımın kaptanıydı şimdiler de kasımpaşaya transfer oldu. Gökhan zan gibi bir futbol fakirinin ilk 11 oynadığı bir Galatasaray takımının alt yapısından gelip bir kere bile oynayamadan gitti. Aydın yılmaz şimdiler de kiralık verilmeyi bekliyor, özellikle de tobol maçından sonra! Deniz yılmaz bayern 2. takımında gollerine devam ediyor. Hala bir patlama yapamadı. Caner erkin cska Moskovaya gitti. Zico şans verirse oynamaya çalışıyor. Kaleci volkan babacan Fenerbahçe de şans bulmaya çalışıyor. En azından 18 de yer alması banko. Ferhat bıkmaz sol bek oyuncusu sivasspora transfer oldu. Özgürcan Galatasaray da rijkaardın gözüne giremedi ve yine kiralık gidecek. Aykut demir gençlerbirliğine transfer olurken murat duruer Ankaragücü 100. yıl kadrosunda ve 3 senedir de banko oynuyor.


2005 ten bu yana 4 sene geçti şimdi bu oyuncular 21 yaşına geldiler ve hala genç statüsünde yedek beklemeye veya kiralık gidip 23-24 yaşında takıma girmeye başlıyorlar. Ama 20 yaşında hatta 19 yaşında bi messi hatta Arsenal takımında bir çok 19-20 li yaşlarda genç oyuncular rahatlıkla forma şansı buluyorlar.


Şimdi de 19 yaş altı milli takım Avrupa şampiyonasına gitti ve bugün ilk maçında ispanya ya garip bir şekilde 2 gol yiyerek 2-1 yenildi. Ama kadro da göze çarpan durumlar var. Mesela Fenerbahçe dün brezilyadan bir sol bek sol açık arası bir adam aldı. Andre dos santos tamam iyidir hoştur da özer hurmacıyı alacağım diye özgür çek diye bir defans oyuncusunu niye yollarsın hemde bonservisiyle birlikte bunu anlamak gerçekten çok zor. Ayrıca orada roberto carlos gibi bir turşusu çıkmış bir adamı oynatmak da ısrar edeceğine hatta vederson gibi büyük takımlarda oynayamayacak bir oyuncuya niye bu kadro da şans verirsin ki? Bir kere bile izlemeden özgürü niye yollarsın? Yazık ama bir tuhaf durum daha var şimdi bu özgür 2 sene boyunca süper lig de iyi bir performans gösterirse ki durum onu gösteriyor. O zaman da Fenerbahçe carlosu göndereceğine göre bedavaya verdiği özgürü 3-4 milyon avroya geri mi isteyecek?



U-19 kadrosuna baktığımız da tabi ki bir Sercan yıldırım gerçeği var. Onu hemen geçiyorum ve umarım bursadan sonra inşallah Türkiye de kalmaz diyorum. Sağ bek Rıdvan hakkında duyduklarımızda gerçekten doğruymuş daha 18 yaşında ve gerçekten hemen belli ediyor kendini, Gökhan gönül gibi olması dileğiyle. Hamburglu Tunayda da var bir şeyler ama bakalım daha bir şeyler söylemiyeceğim. Yine bursa altyapısından eren albayrak da sol ayağı iyi kullanan bir oyuncu golü de güzel attı.2 maçımız daha var Fransa ve Sırbistan ile onları da izledikten sonra daha iyi daha uzun yorumlarımı paylaşacağım kimle tabi ki de maalesef kendimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder