18 Ekim 2012 Perşembe

19 Puan Yeter

Bazen düşünüyorum da çok mu iyimserim lan acaba? Ya da İsmail abi gibi benim de atalarım Pollyanna ve türünden mi geliyorlar diye merak etmiyor değilim. Büyük ihtimalle de öyle bi' gen bağı var, atalarımın tamamı olmasa bile, oğlan dayıya kız halaya hesabına uymasa da bi' pozitiflik, gülen gözler, neşeli günler, hayırlı işler var hücrelerimde. Yoksa ne diye durduk yere Brezilya havayollarını, Brezilya şehirlerini, Rio karnavalını, yıllık iznimi falan hesaplayayım, manyak mıyım? tabi ki değilim-oladabilirim-çünkü atalarım pollyanna ve arkadaşlarının ta kendisi!

Öncelikle Abdullah Avcı'yı tutmuyorum, hatta hiç desteklemiyorum,
2014'te Rio da olmak için şansımı denemek istiyorum,
Devamında sadece formayı destekliyorum ve devam ediyorum,
ayrıca Brezilya elçiliğinin adresini bil'ara halledeceğim..

2012 yılında benzin olmuş 4.89, doğalgaza %20, elektriğe bilmem kaç, ÖTV de girdi, ekmek 1 lira kime yeter 19 puan deme, ihtiyacı olan var olmayan var, sana yetmez ama Issız Acun bulsa havada kapar. Milli takım şu anda tam Issız Acun modunda puana aç bi' halde Mart ayının gelmesini bekliyor. Önce fikstür ile devam edelim.

Andorra(D), Macaristan, Andorra, Romanya(D), Estonya(D), Hollanda kalan 6 maç bu şekilde..

Rakiplerimiz Macaristan ve Romanya birbirleri ile 2 maç oynayacaklar ve her ikisi de Hollanda deplasmanına gidecekler. Kimse boşuna kasmasın Hollanda bu armutu evinde yer, ayrıca aralarında oynacakları maçların sonuçları ne olursa olsun her ihtimalde bizim işimize yarıyor. Benim düşünceme göre misal Romanya, Macarları hem içerde hem dışarda yenemez ve aynısını kendisine yaptırmaz bu sonuçta bizim için biçilmiş kaftan.(Sonunda bu deyimi kullanabileceğim bi' cümle kurdum ve sevindim lan.)

Bu durumda kalan 6 maçın tamamını kazanmaya gerek kalmıyor. Ama 16 puan toplamak şart. Peki 16 puan için puan kaybını kimden yapacağımızın önemi var mı? Var. Puan kaybı görünen maç Hollanda gibi görünse de aksine Romanya deplasmanı daha yüksek ihtimal. Çünkü Hollanda saçmalayıp kendini intihar etmezse, son maça 9 da 9 yapmış olarak gelecek Türkiye sınırlarına ve kasmayacak. Zaten kassa bile ne yapabileceğini ilk maçta gördük.

Hesaplar medya da öldük bittik, artık hedef 2016, yok 2030 Mozambik falan gibisinden yapılıyor ama önümüzdeki 3 maç sonunda ortaya çıkması muhtemel tablolardan sonra köşe yazıları ve büyük puntolarla atılan başlıklar değişecek gibime geliyor.

DK 2012 Elemeleri 6 Eylül 2013 , 23:45 D Grubu Olası Puan Durumları
TakımlarTek ihtimal
Hollanda21 Puan
Türkiye 12 Puan
1. ihtimal2. ihtimal3. ihtimal4. ihtimal5. ihtimal6. ihtimal
Macaristan15121013910
Romanya91213101510
Kalan maç sayısı: 3

Şimdi 2. ve 4. ihtimaller güzel enstantaneler bizim için. 2. ihtimal zaten evlere şenlik, inşallah da öyle olur. Ama bi' 6. ihtimal var ki tadından yenmiyor. Peki o nasıl oluyor öyle? Bu angut macarlarla, kırmançi torunu romen kıroları var ya oturup karşılıklı berabere kalıyorlar, yetmezmiş gibi bizde Macarlara çakıyoruz, Hollanda da Romenlere giydirince, Fransa gülüp Polonya osurunca hoppa ortalıkta nefis bi' üzümlü tarçınlı kek kokusu yerini alıyor.

İşin aslı hakim bey, benim öngörüm 7 maç sonunda 4. ihtimalin olacağı ve sonrasının son maçta sakatlığı nedeniyle oynamayan, Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan Gönül'ün keyfine bakacağının resmidir.

Tabi o kadar yazdık çizdik ama dur bakalım, Andorra'yı içerde dışarda yenebilecek miyiz?

2-2'lik Malta maçını unutan var mı ? ki o kadro Avrupa Şampiyonasında yarı final oynamıştı!!

Yeter ki hak edenler davet edilsin, oynaması gerekenler oynasın, bakkalın, kasabın, manavın da tanıdığı adamlar oynasın tüm esnaf sevinsin, sadece tekelcinin tanıdığı adam oynarsa olmaz, sonra herkes uşağa felsefesine göre tekelci cortu çeker. 3 maç daha şans verip, revizyon, emeklilik, kadro dışı vs ne varsa o zaman yapılmalı şu anda aceleye gerek yok. Zamanı gelince gitmesi gerekenleri bu millet getirdiği yerden kazıyarak def etmesini bilir o konuda sıkıntı yok.

Onur - Gökhan, Semih, Ömer, Caner - Selçuk İnan, Necip, Emre - Arda(sol tarafta), Burak, Umut maceraya gerek yok!

Nuri Şahin, Sercan Sararer, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mevlüt Erdinç gibi aksiyonlara hiç gerek yok, yapma gözünü seveyim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder