4 Kasım 2014 Salı

Kaos Yolu:4mund

        Mart 2000, Ali Sami Yen Cehennemine dönen Westfalenpark

Şampiyonlar liginde 90'lı yılların başından acı kesitler sunan bi' gaassaray takımı izliyoruz. Avrupa kupaları bile gaassarayın bu halinden rahatsız. 90'lı yıllarda ki şerefli mağlubiyetlerin bile anlamı varken bugün üst üste alınan skorların mantık sınırlarını zorlaması keşke 10 tane yeseydik de bu kadar canımız sıkılmasaydı dedirtiyor. İddaa bile rakibe 1.10 veriyor be, verdiğine bin pişman etmek için bile çıkıp oynanır şu maç!

Eski adıyla Westfallen stadında 2 büyük zafer var, biri tarihe geçecek yürüyüşün başında UEFA kupası 4. tur ilk maçında Hagi ve Hakan Şükür'le sus pus yaptığımız maç, diğeri olaylar nedeniyle Almanya'ya alınan maçta Juventus'u devirdiğimiz maç. O günlerden rakibe 1.10 ganyan verdirdiğimiz günlere geldik.

Ligde farkında olmadan Fenerbahçe ile birlikte zirveyi paylaşan Avrupa'da rakiplerin gücünü bile bile 4er 4er yemekten hiç çekinmeyen bi takım ve teknik kadro var. 8 lig, 3 Avrupa, 1 süper kupa toplamda 12 maç boyunca denemediği taktik kalmayan Prandelli hocam, bakalım şapkadan ne çıkaracak sabırsızlık ve Sabrisizlik ile bekliyorum!

Hocamın son Kasımpaşa maçında Sneijderin yedek bırakması ve bunu teknik nedenlere bağlaması, kulübede ki hakimiyetinin Albayrak-Dürüst ikilisine geçtiğini işaret ediyor. En azından medyada öyle bi ön yargı-bakış açısı çoktan oluştu. Hatta Kasımpaşa kadrosunu Albayrak'ın yaptığını Sneijderin bu yüzden yedek kaldığı dilden dile dolanıyor. Böyle bi ortamda, hocanın kuklaya döndüğü iddia edilen yerde maçla ilgili teknik yorum yapmak havada kalacak ama olsun.

Almanya'dan galibiyetle dönmek gruptan çıkarmayacak ama iyi oyunla gelecek beraberlik bile takımın özgüvenini arttıracak ve UEFA'ya gitmek için açık kapı bırakacak. Kasımpaşa maçının 2. yarısında birlikte mücadele eden takımın, mücadele ve oyun istikrarını yakalaması için, kaotik ortama rağmen gelinen lig zirvesine tutunmak için, üst üste 2 deplasmanda-Dortmund+Karabük- dağılmadan milli maç arasına gitmesi gerekiyor. 

Biz böyle düşünüyoruz ama Prandelli hocam 12 resmi maçtan sonra yine deneme mi yapacak yoksa doğru yolu bulup ayakları yere basan bi diziliş mi çıkaracak, bu tüm konuşmaların gidişatını değiştirir. Bu sırada 3 şampiyonlar ligi maçında 11 başlayan Pandev Dortmund uçağında yer almıyor. Bunu iyi şeylerin başlangıcı için pozitif bi gelişme olarak görüyorum. Çünkü şampiyonlar ligi gibi önce mücadelenin ön planda olduğu bi arenada, ne mücadele ne de kalite farkı yaratabilen Pandev'in 3 maç 11 başlayıp takımı 10 kişi bırakması açıklanabilir bi durum değildi, isabet olmuş. 

Ilk maçta rakipten 10 km daha az koşarak adam başı 1 kmye tekabül eden farkın 4 golde kalmasına herkes sevinmeli. Pandev'in ilk maçta 9km koştuğu kanat beklerinin 7-8 km aralığında kaldığı düşünülürse bu maçta rakibi karşılama ve tempoya tempo ile yanıt vermenin öncelikli iş olması gerekiyor. Melo'nun iyileşmesi orta alan kavgasında önemli etken ama sezon başından beri kanat zaafiyeti yaşayan kadronun arkalı önlü seçimleri merak uyandırıyor.

Sabri'nin yokluğunda sağbekte Tarık solda Telles yer alacak. Ne ters kademe ne de kanat savunması bu iki isimde yok ya da biz hala göremedik. Bunlara ek olarak Tarık'ın önünde tribal modlarda gezen Olcan başlarsa hocam yine fanteziye kaçtı diyeceğiz. Ters tarafta da Tellesin önünde Sneijder çıkarsa çayı demle çekirdeği hazırla getir cinneti. 

Benim öngörüm savunması Tarık'tan iyi dediğimiz Veysel ile önünde Hamiti başlatmak. Sol tarafta Balta ile Sneijderin arkalı önlü göründüğü ama savunmada orta sahayı beşleyen Umutun yer aldığı sol taraf bekliyorum. Çünkü Umut hücumda pres devamlılığını sağlayacak savunmada Dortmund bekini kovalayacak nefese sahip. 

Bu kadro ligde de böyle oynaması gerektiği için iddianın sıfıra indiği bi turnuvada en azından oyun birlikteliğini sağlamak için değişime gitmeden Kasımpaşa 2. yarısının kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor. Çünkü geriye yaslanıp savunma yapmak Gaassaray kültüründe yok, olsa bile kadronun bunu yapma kabiliyeti yok. 

Önde baskı yapıp gelebilecek şok bi gol ile takım direncinin arttığı, 20 dakikada afra tafralara girmediğimiz bi maç olsun. Hiç mümkün görünmüyor ama 0-0 ve iyi oyun, motivasyonu yükselmiş bi takım dönsün istiyoruz artık yeter lan, çıkalım şu kaostan artık!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder