7 Kasım 2014 Cuma

Milli Takım Brezilya ve Kazakistan Kadrosu


Kaleciler

Nihat Mersin
Harun Bursa
Volkan FB 

Defans 
Caner, Gökhan, Bekir FB
Semih GS
Ömer Leverkusen
Ersan, İsmail BJK
Şener Bursa
Kaan Ayhan Schalke

Orta Saha
Topal, Alper FB
Olcay, Oğuzhan BJK 
Ozan Tufan, Volkan Şen Bursa
Hakan Çalhanoğlu Leverkusen 
Arda Turan Atletico 
Bilal Akhisar

Forvet
Muhammet Gaziantep
Umut GS
Semih Başakşehir
Adem Kasımpaşa 

4 stoper, 2sağ 2sol olmak üzere 4 kanat beki, 3 ön orta saha oyuncusu, her iki kanat için 4 tane hücumcu orta saha, forvet arkası için 2 tane oyun açıcı ve 4 farklı özellikte forvet-golcü, duvar, presmen, yancı. 

Kadro açıklamak, oyuncu seçmek, ilk 11 yapmak, taktik konuşmak vs çok zevkli ve riskli konular. 

Son 3 maçta alınan 1 puan ve umut vermeyen oyunların üstüne Töre-Çalhanoğlu olayları ile Türkiye'de futbol kaos zirvesine ulaştı. 

Bende buna göre Töre'yi almadım kadroya yerine Ömer ve Hakan'ı yazdım. Olayın tam detayını bilmiyoruz. Belki de 3 isim aynı anda kadroya gelecek ki bu daha iyi olur. 

Galatasaray'da yaşanan kaostan sonra formsuzluğunu koruyan Burak ve Selçuk'u da almadım ki buna kimse niye almadın diye sormaz. 

Volkan Babacan yerine hak eden Mersin kalecisi Nihat Şahin, yine 4,750,000€'lık fiyasko olma yolunda ilerleyen Tarık Çamdal yerine sezona iyi giren ve iyi devam eden Bursalı Şenol, halısahacı Olcan yerine bu sezon hırsı ile yeteneğini Şenol Güneş'in kanatları altında bi' araya getiren Volkan Şen. Belki 3'ü de 11 başlamayacak ama hak ettikleri kadroda olmamaları için bi' sebep yok. Mesela Ahmet İlhan çağrılırken Volkan Şen'in olmaması ayıp. 

24 kişilik kadro Kazakistan'ı içeride dışarıda yenebilecek kapasitede, Brezilya maçı zaten hazırlık maçı yenersin yenilirsin çok fark etmez, önemli olan oyun istikrarı, tempoyu 70-80 dakikalara çıkarabilmek vs. 


Kadro bu 24 kişi olacak şekilde açıklansın ve ilk 11 yazdığım gibi çıksın kimsenin sesi çıkmaz. Hocamın inadı bırakıp kazanmaya odaklanıp seçimlerini ona göre yapması gerek. Form durumu, sezon başından bu yana gelinen nokta ve motivasyona bakılırsa seçimler bu şekilde olması gerekiyor. Bekir ve Muhammet konusunda atlayacak sazanlar olabilir. Bekir'in kendini nasıl geliştirdiğini ve ligde ki motivasyonu yüksek performansını göremiyorsanız o sizin sorununuz. Kazakistan gibi bi' takıma karşı yarı sahaya hapsedilmiş bi' maçta alternatif forvetler içinde son vuruşu iyi olan biri gerekiyor. Bunun şu anda karşılığı Muhammet "18 içinde affetmez" Demir. Ligde 4 golü var. Oynarsa, Kazakistan'a da 2 golü var. Ayrıca grandepuntohocam Olcay'ı solda oynatmak için Arda'yı forvet arkası veya sağ kanatta kullanmaya kalkarsa takım yine tıkanabilir. Bırakalım rahat ettiği, yürüyerek adam eksilttiği yerde dursun. Zaten bu maçta Olcay'a ihtiyacın yok, ver Alper'e inisiyatifi yaslan arkana gerilme bu kadar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder