14 Kasım 2014 Cuma

Ciddiyeti Kazakistan'da Aramak


Kolaya kaçıp 3 milyon verdik 4 tane yedik, keşke 3 daha versek berabere bitirseydik gibi cümleler kurmaya gerek yok. Adamlar bu işi ciddiye aldılar, işin gereğini normal ölçülerinde yaptılar ve bizi gömüp geçtiler. Adamlar samba yaparken biz Brezilya ile oynadığımızın farkında bile değildik.

Grandepuntohocam maçtan sonra çok rahat bi şekilde "daha fazla da yiyebilirdik sorun bu değil, taraftarın bizi yuhalaması asıl sorunumuz" diyerek vizyon konusunda sandığı kadar ilerde olmadığını göstermiş oldu. 

Ben elemelere kağıt üstünde zayıf rakiplere karşı 3 maçta 1 puan alarak başlayan takımın direktörü olsam, 1 aylık aradan sonra Brezilya gibi bi takıma karşı en güçlü ve en iyi oyunumu sergileyeceğim kadroyu çıkarır, bu sezon bi daha bulamayacağım kalabalık önünde biz kötü takım değiliz diyecek topu oynatmak için her türlü motivasyonu ve ciddiyeti sağlarım. 

Çünkü biz yarın Kazakistan'a 5 atacak-şüpheli-takıma değil, Brezilya'dan 4 yiyen ve varlığından bi haber olduğumuz takıma bakarız, huyumuz kurusun bizim bakış açımız bu ve doğru olan da bu. 

Brezilya önünde sahaya çıkan takımdan önce rakibe bakmak lazım. Orta sahalarında Fernandinho ve Luiz gibi ileri geri yapabilen üst düzey çapalar, önlerinde Oscar ve Willian gibi ciğer atmış dalak koymuş tempo ustaları ve işi bitirmek için Neymar gibi bi süperstar ile gol makinesi L.Adriano. 

Bu takıma karşı önce tempoya tempo ile karşılık verecek isimleri bi araya getirmek gerekiyordu. Biz ne yaptık, Türk Pirlo Bilal, felsefik Hamit, milli takıma neden çağrıldığını kendisinin bile bilmediği Mevlüt ile 5 li orta sahanın direncini maç başlamadan kırdık. Sonra Mehmet Topal'ın tek başına rakibi savunup, Arda'nın sihirbaz olduğunu varsayarak Brezilya gibi sambaya koşu temposunu eklemiş bi takım ile başa çıkabileceğimizi sandık ve çok geçmeden adamlar bizi o sandığa gömdü gitti.
 
Böyle bi rakibe karşı çıkması gereken kadro, sakatları ve kadroya çağrılanlar düşünerek şöyle olması gerekiyordu. 

Savunma da ince bi' ayar,
sağ kenarda bu işi bilen Bekir ile Kaan Ayhan, Semih ve Caner. 
Dünya futbolunda orta sahanın sonuca %70 etki ettiğini düşünerek,
Ozan'ın önünde Arda, Ismail'in önüne Olcay,
Orta 3lü de Topal'ın solunda Alper, sağında Ozan ile tempo ve dalak orkestrası
En uçta tek başına Umut ile savunmada 460 olabilen esneklik
 
Bu diziliş ile Brezilya'ya karşı koyup rakibe direnç koyabilir, hiç olmazsa tempolarına tempo ile yanıt verebilir, Fernandinho'nun 50 metreden Neymar'ın önüne top atmasını engelleyebilir vs. vs. yapabilirdik.

Biz ne yaptık, felsefik konuşmaları ile ufkumuzu açan Hamit ile 31 yaşında milli takıma gelen hayatı boyunca tempo yapmamış Bilal ile orta saha savaşına girdik. Bi' de yıllardır Türkiye dışında hiçbir yerde geçerli olmayan bi' yalana inanıp kendi takımında oynamasa da milli takım topçusu diye bi' düzmeceye inandık. Mevlüt sanki Paris SG de Cavani'yi yedekliyormuş gibi St. Etienne de oynamayan adamı sağ kenarda kullanıp Neymar'lı Filipe Luis'li Brezilya kanadına davetiye çıkardık.

Hepsini geçtim, grandepuntohocam benim kadar şu maçı ciddiye alıp, şovun kameralara poz vermek yerine sahada top oynayarak yapıldığını fark etse bugün kimse Brezilya milli takımının her ülkeden aldığı 3 milyon Euronun lafını bile yapmazdı. Futbola aç olduğumuz, kavga dövüşten sıkıldığımız şu günlerde oyuna dair bi' ışık görürdük belki ama o fırsatı da kaçırdık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder