14 Nisan 2009 Salı

Henry: “Ronaldo Messi’den daha iyi”


Henry katalan gecelerinde alemden aleme dalınca böyle olmuş....

Barcelona’nın yıldız oyuncusu Thierry Henry, Cristiano Ronaldo’nun takım arkadaşı Lionel Messi’den daha iyi olduğunu söyledi.

Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi arasındaki rekabete Fransız yıldız da dâhil oldu.
Geçtiğimiz sezon gösterdiği performans ile tüm ödülleri toplayan Ronaldo, bu sene geçen sene ki oyunundan uzak görünüyor. Bu sezon ise Messi, attığı goller ve saha içerisinde yaptığı spekteküler hareketler ile tüm ödüllere şimdiden aday.
Messi’nin Barcelona’dan takım arkadaşı Henry, Record’a yaptığı açıklamalar ile bu rekabete kendi açısından baktı. Fransız yıldız, “İkisi de sıra dışı bir yeteneğe sahip, orta alanın her yerinde oynayabiliyorlar, ancak aralarında farklar var.” dedi. Henry, “Messi bu sezon daha çok gol atmış olabilir ama Ronaldo geçmişte çok daha fazlasını yaptı. Ayrıca, bir oyuncunun büyüklüğü aldığı kupalarla ölçülür. Bu konuda da Ronaldo şu an Messi’den daha başarılı” diyerek devam etti.
Takım arkadaşına da övgüler yağdıran tecrübeli hücum oyuncusu, “Messi oyunu her an değiştirebilecek bir oyuncu. İyi oynadığı zaman hiç kimsenin yapamayacağı şeyleri yapabilyor. O’nu neden Maradona ile karşılaştırdıkları anlayabiliyorum. Bugün için Ronaldo daha başarılı ama geleceği bilemem" diyerek sözlerini noktaladı.
Yani henry naptın sen yaa!! Batuhanla ortaköyde içmeye mi gittiniz naptınız ben anlamadım. Ronaldo yeteneklidir ama iş messi olunca şu anda onunla karşılaştırabilecek bir oyuncu olmadığını düşünüyorum. Yani benim gibi düşünmeyenlere de şaşarım yani. İş kupa almaya geldiyse tamam geçen sene ronaldo tüm kupaları kaldırmış olabilir ama yeteneğe ve şu an ki durumlarına bakıldığında böyle bir tartışmaya bile girilmez. Messi artık maradonayla karşılaştırılmaya başlandı yani daha ronaldonun böyle bir durumu olduğunu görmedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder