31 Mayıs 2012 Perşembe

Euro 2012 // İngiltere vs Fransa:Hüsran Belediyesi

İngilizler her turnuvada mükemmel seyirci desteği ile var olmaktan başka ne işe yarıyorlar hiç bilmiyorum. 1998 de Michael Owen'ın efsaneleştiği Arjantin maçı ve Beckham'ın Kolombiya'ya attığı frikik golü ile hafızamda ki ingiltere dosyasını açmış olmamla birlikte ingilizlerden hiçbir başarı göremedim. Her turnuvada ultra favori olarak gelip peşine dıt dıt dıtdıtdıt dıt dıt dıtdıt England tezahüratının ötesine geçemediklerine şahit oldum. Bu sefer ultra sürprizci olarak geliyorlar. Artık favori değiller çünkü önlerinde İspanya, Hollanda ve Almanya gibi çok üstün 3 takım var. Zaten kaptan Gerrard da o totemden yola çıkmış ve "bu defa favori değiliz, üzerimizde baskı yok daha iyi sonuçlar alabiliriz" demiş.

Fransız milli takımı ise Zidane varken Zidane yokken olarak 2 ye ayrılıyor. Zidane'ın nasıl komple bi' yetenek olduğunu bugün bi' daha ortaya koyan bu ayrılma fransız milli takımı ile somut bi' örnek olarak önümüze koyuldu. Zidane ile DK ve Avrupa Şampiyonu olan fransızlar 2006 da Zidane'ın Materazziye kafayı koyması ile dünyaya küstüler desek yalan olmaz. Aslında Zidane o kafayı Materazziye değil de bilmem kaç milyonluk fransız halkına koymuş bunu da şimdi idrak ettik. Çünkü takım o günden bu yana belini doğrultamadı. Elemelerden işkence usulleriyle, hakem yardımlarıyla gruptan çıkmalar, son DK da ki rezil rüsva takım derken arada bi' akıllara gelen 2008 de ki 0-0'lık  Romanya maçı midemizin bulanmasına bile sebep oldu. Bence Laurent Blanc da herşeyin farkında ve hiç çaktırmıyor. Bak mesela takımın ne kadar kötü durumda olduğuna bi' somut örnek daha vereyim. Zidane dan sonra takımı sürükleyecek adam olarak lanse edilen-ki ben hiç bi' zaman böyle bi' iddia da bulunmadım- Gourcuff Euro 2012 kadrosunun dışında kaldı. Şimdi herşey daha net anlaşılıyor sanırım.

D grubunda ev sahibi Ukrayna ve benim her zaman desteklediğim takımlardan biri olan İsveç ile Fransa ve İngiltere bence son derece eşit güçlerin bir araya geldiği birlikteliği yansıtacaklar. Öncelikle dileğim saçma sapan 0-0'lık maçlar olmaması ve ardından İsveç'in Elmander ve o mükemmel forması ile gruptan çıkması olacak.

İngilizlerde son dakika da Lampard'ın sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartılmasıyla kadroya davet edilen Liverpool da neden oynadığının kendisinin bile bilmediği Jordan Henderson ingilizlerin takım kapasitesini ve hedeflerini ortaya koyuyor. Hemen bi' örnek verecek olursak, İspanya da kadroya alınmayan Thiago Alcantara, İker Muniain gibi adamlar İngiltere de 11 başlar, hatta Fransa milli takımında biri TD lük yaparken diğeri federasyon başkanı bile olur. O yüzden de İspanya Torres gibi ultra formsuz ve moralsiz bi' forvet oyuncusuna rağmen yine favori başlıyor.

Her neyse ben Fransa ve İngilterenin el ele çıkamayacağından adım gibi eminim. Haa  gruptan kim çıkar diyorsan. Gönlümden geçen tabi ki İsveç ama arkasına kimi alır onu Elmander'e soracaksın. Rooney-Gerrard ikilisine ilave olarak ingilizlerin 4-4-2'sinde bu ikilinin yanında kimlerin oynayacağı ve göstereceği performans ingilizlerin kaderini belirler ki bence Scott Parker ve Ashley Young ya da Defoe oynamalı. Ama bu isimler ingilizleri gruptan çeyrek finale atsa bile bi' üst seviyeye taşıyamazlar bu da sadece benim değil tüm ada halkının düşüncesi. Hangi ada la bu Survivor adası mı diyenler var, Acununuzdan bulun diyorum.

Aynı şekilde Fransa milli takımında Nasri, Ribery ve Benzema ile bu 3lüye ek olarak orta alanda yer alması muhtemel isimlerden M'Vila ve Cabaye'nin ortaya koyacağı performans tur atlamalarında belirleyeci olacak. Ama Ribery'nin milli maçlarda ki ezik futbolunu bu turnuva da pozitif ve ezici bi oyuna döndürüp döndüremeyeceğini de göreceğiz.

Son olarak Fransa mı İngiltere mi olum lafı uzatma birini seç işte ne bu bıdı bıdı anlatıp duruyorsun diyorsan ki dedin gördüm. Benim net bu diyeceğim bi' durum yok. Nasri, Benzema, Cabaye, M'Vila için Fransa derim. Gerrard için İngiltere derim. Lloris, Malouda için Fransa demem. Ashley Cole'u görünce maçı bile izlemem. Ancak kadro olarak Fransızlar daha iyi gibi görünüyor gözüme ama gönül bu aka da boka da diye bi söz var.

Yalnız adından mıdır futbol sevgimden midir bilmem Fransa-İngiltere yazısı bile beni ekran başına oturtmak için yeterli sebep işte muhtemel pardon gönlümden geçen 11'ler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder