28 Mayıs 2012 Pazartesi

Euro 2012 // Portekiz: Ronaldo'nun Testi

Hep derler ya çok iyi topçu ama araya bi' dünya kupası sıkıştırması lazım. Bak Pele'ye, Maradona'ya ona buna hep DK kaldırmışlardır. Peki kim bu lafları edenler? garibim türk futbolunun zamanında milli maçlarda 5' ten aşağı yememiş kadrolarını oluşturan ama bugün oynasam Barcada Realde oynardım diyen armutsporlular. Araya bi' DK sıkıştırma olayını hiç anlamıyorum. Bu kafa yapısından kurtulmamız gerek. Bak şimdi...

Ulan Johan Cruyff hiç dünya kupası kaldıramadı, aynı şekilde George Best Kuzey İrlandalıydı ve öyle bi' ihtimal hiç akıllara bile gelmedi ama bizim için Cruyff ve Best'in yeri Pele'den daha özeldir. Cruyff total futbol akımının temsilcisi, Best ise karı-kız zaafiyetine rağmen mahallenin hem yağuşuklusu hem de en yeteneklisidir. 

Şimdi bu olayların tamamını en azılı Messicilerden biri olmama rağmen Ronaldoya bağlamak istiyorum. Ronaldo'nun da hiç DK olmayacak, inanılmaz başarılar kazanacak, kaldırmadığı lig, avrupa kupası, kırmadığı gol rekoru kalmayacak ama siz DK yok diye buna "tırt bi' adamdı DK bile yok la" mı diyeceksiniz?
Ronaldo inanılmaz geçen bi' RM sezonunun ardından Euro 2012' de çılgınların grubunda Almanya ve Hollanda'dan birini al aşağı edip çeyrek final kapısını açmaya çalışacak. Portekiz milli takımında Fernandesin olmaması nedeniyle bi' küskünlüğüm olsa da bizim Figocu Eyüp'ün gönlü olsun diye ve artık başarılı olsunlar diye destekliyorum. Turnuva genelinde desteklemesemde lanet olasıca kahrolası pislik Almanların olduğu grupta Hollanda ve Portekiz'in el ele çıktığını görmek benim için yeterli olacaktır. Sonrasında zaten İspanya hepsini dizine kadar indirecek.

Portekiz'in Figo, Pinto kardeşler, Nuno Gomes, Couto, Rui Costa, Asta Vista falan filanlı en cillop takımından sonra bugünkü Ronaldo'lu takım bundan sonraki 100 yıl içinde bir insanlık mucizesi olmazsa en iyi kadrodur diye düşünüyorum. Ama genel anlamda Portekizliler her turnuvada güzel kadrolarla gelselerde takım görüntüsü veremedikleri için başarısız olmuşlardır. Bi' diğer neden ise büyük takım ağırlığının sadece esame listesinde kalmasından kaynaklanıyor. Misal kahrolası pislik almanlar kadroları vasat olsa bile bi' bakıyorsun 3-0 yapmış, Klose takla atarak golü kutluyor. Evet sayın seyirciler gülmeyin biz bu filmi 2002 DK dan beri izliyoruz. Sene oldu 2012 hala aynı film, demek ki çok tutuldu devamını çektiler. Sonuçta beyin de bedava saçmalamakta bedava..

Aslında Nani ve Ronaldo'nun milli takımdaki vasat oyunlarını düşününce Portekizin başında Ferguson olsaydı nasıl bi takım çehresi oluşurdu merak etmiyor değilim. Misal Bosingwa-Pepe-BrunoAlves-Coentrao 4lüsü kağıt üzerinde fevkalede güçlü bi' savunma gibi duruyor. Özellikle beklerin hücumcu olmasının yanında Bosingwanın CL ile kendine gelen güveni, Coentrao'nun Mourinho'ya "bak işte ben buyum bırak artık bu Marcelo ayaklarını" diyebileceği bi' ortamı düşününce umutlanmıyor değilim. Ama o Klose var ya, bi' de o kaleciden seken toplar, ahhh ahhh hep onların yüzünden panpa yoksa bi bok yok bu almanlarda...


Aslında portekiz'in takım olamamasının yanında 2. büyük problemi hiç bi' zaman adam akıllı bi' 9 numarasının olmamasından da kaynaklanıyor. Fiii tarihinden beri bak, Pauleta dışında-onun yeri ve son vuruşu aklımızda-var mı adam akıllı bi' 9 numara? Nuno Gomes ve Almeida diyen beşiktaşlı iyimser panpalar var ama maalesef yarışmamızın kazananı 07 Ariza Makukula dermişim. İşte espriyi yapacak kadar kötü bi' merkez hücum oyuncusu rotasyonu var. Eeee o zaman Ronaldo napsın arkadaş? Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan? Yok lan o söz başka bi' yerdeydi sanırım. Neyse takıl işte...

Son maçta yine hücumda Postiga ile başlayan Bento'nun Portekizi Postiga dışındaki hücum silahları çok çılgın olmasına rağmen Makedonya ile golsüz berabere kaldı. Şimdi hazırlık maçı bu olur böyle deyip geçebiliriz ama Ronaldo'lu Quaresma'lı bi' hücum hattının arkasında Meireles, Moutinho gibi adamlarla birlikte Postiga beceriksizine rağmen Makedonya'ya gol atamadan maçı bitirmesi yukarıda da dediğim gibi isimlerin yan yana getirip kağıt üstüne yazmayla büyük takım olmuyor. O zaman yazıyı şu toteme bağlayarak ve devam ettirerek sonlandırıyorum. Bu Portekizden bişey olmaz arkadaş en büyük İrina Shayk !!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder