28 Eylül 2012 Cuma

Marc Janko ve Diğerleri

Tüm teknik direktörlerin akıl hocalığını yaptığımız, keresteden salladığımız, otu boku eleştirdiğimiz, şezlong üzerinden olmasada klavye delikanlılığı yaptığımız bi' yazı ile yine siz değerli okuyucularla birlikteyiz, demeyi isterdim ama yok arkadaş okuyucu yok, herkes alemci, kolpacı, kahrolsun ezberci eğitim sistemi...

Janko'nun Avusturyalı olması, Türkiye'de transferin ülkeye ve geldiği takıma göre değerlendirilmesi, kendisinin medyada değerini ve haber ratingini azalttı. Hem Avusturyalı olacaksın, hem de Twente gibi hiçbir oyuncusu türkiye liginde forma giyemeyecek bi' takımda kariyerin olacak(bunu söyleyen büyük beyinli bi' gazeteci abimiz), eeee, o zaman haddini bilip ilgi falan beklemeyeceksin. Gideceksin, KTÜ'den 2 öğrenci bulup 3 kişi eve çıkacaksın, elektriği suyu üzerine alacaksın ve evi de otobüs durağının yakınında tutacaksın yok öyle araba falan....

Janko, benim izlediğim kadarıyla söylüyorum. Porto ve Twente kariyerleri için ağırlıklı olarak Twente'de golcünün nasıl olması gerektiğini, yeteneğini fiziksel üstünlüğün nasıl kullanılacağını açık ve net bi' şekilde sahada ifade eden biri olarak bilinir. Ancak Porto da sezon öncesi kampı geçiren Avusturyalı golcü geleli 1 ay oldu ve hala hazır olmadığı gerekçesiyle oynatılmıyor. 3 maçta süre aldı, antep maçının son 10 dakikası, sivas maçının son 10 dakikası ve geçen haftaki fener maçında 87. dakikadan sonra geriye kalan zamanda sen hesapla işte...

Neden oynatılmıyor?

1. Transferi Şenol Güneş yapmamıştır, son dakika da illa biri gelecektir o an Janko ile anlaşılmıştır, Şenol Güneş'te "iyi tamam gelsin amk" demiştir. Dolayısıyla da Henrique, Halil,Vittek arkasından son tercih olmuştur.

2. Hazır değildir, sezon başı kampı yapmamıştır. Geldiği takımda kadro dışı kalmıştır, çalışmalarını tek başına sürdürmüştür. Dolayısıyla transferinin ardından 1 ay geçmesine rağmen daha kondisyon yüklemeleri tamamlanmamıştır vs.

3. Hücum hattındaki rakipleri Halil, Henrique ve Vittek leblebi gibi her hafta 2şer 3şer sallamaktadır, dolayısıyla form durumdan dolayı oynatılmamaktadır.

vs. vs... yada bla bla bla nasıl işine geliyorsa !!

Geldiği hafta Antep maçında yedek bırakılıp, son 10 dakika da oyuna alınmasını anlarım. Daha yeni gelen hiçbir adam "ben" olmadığım sürece ilk maçta kenarda oturur. Ancak araya milli takım arası girdikten sonraki ilk maçta artık 11 başlamalı ya da en azından 2. 45 dakikada sahada bulunmalıdır ki fener maçında 87. dakikada oyuna girdiğini göz önüne alırsak bayağı bi' ayıp edildi.

Yalnız düz mantıkla Videotona bile gol atamayan bi' takımın kadroya Marc Janko gibi tam anlamıyla golcü klası olan adamı ekledikten sonra 3 maçta sadece 33 dakika civarında oynatması da hiç mantığa sığmayan bi' seçim. Ki o 3 maçta da Trabzon'un attığı gol sayısı sadece 1, o golde Halil Altıntop'un kendisinin bile nasıl attığını bilmediği rövaşata !!

Samet Aybaba'ya verdiğimiz gibi Şenol Güneş'e akıl veremiyoruz çünkü onun yeri ayrı, ortaya koydukları ayrı, kişiliği ayrı, felsefesi ayrı, farkı ortada yani.

Ama Janko bu hafta da kenarda başlarsa o zaman sen gör nasıl sallıyorum, tanımam Şenol menol, Mourinho gelse kurtulamaz, Guardiola'nın yeleği yeter...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder