26 Eylül 2012 Çarşamba

Once Upon A Time:Tacchinardi

Uzaktan şut çeken oyuncular ve kaleciler, uzaktan gol atılan PES serileri ve FİFA 2000, idman sonunda yapılan şut çalışmaları, kanatlardan kesilen ortalara yapılan stopping vuruşla ağları delercesine giden şutlar, halı saha da maç öncesi uzaktan çekilen artislik vuruşlar ...ve tabi ki uzaktan avlanmaya bayılan armut kaleciler =)


Taccho başkanın long shoot'u 20 olduğu için CM 01/02 de ondan daha iyi DMC' ler olmasına rağmen şut güçleri düşük olduğu için hep Taccho başkanı 11 başlatmışımdır. Hele ki rakip kalecinin menajerlik efsanesi olan player rating'i 5'lere 4'lere düştüğü anlarda, Taccho başkan yedekse hemen oyuna sokup uzaktan kutsalı dayamasını sağlamışımdır.

Alessio Tacchinardi şu günlerde 37 yaşına bastı ve İtalyan kızlarının ilk gün Juventus formasını terlettiği günkü gibi canını yakmaya devam ediyor. Bu cümlede geçen "italyan kızları" ve can yakma meselesi Tacchinardi'yi tanımayanların; istikrarsız, disiplinsiz, çalışmayı sevmeyen, senede 3-5 kulüp değiştiren bi' adam olduğunu zannetmelerine yol açabilir. Hele ki yukarıda ki mahallenin yakışıklığı çocuğunu görünce Behlül gibi ne Bihter'lerin canını yakmıştır, Sergen bile kepçesiyle neler yapıyordu olum dedirtmiştir.

Ama olaylar bildiğin gibi değil !!

Tacchinardi 11 yıl formasını giydiği Juventus'ta sadece Serie A da 23 maç ortalaması ile oynadı. Her zaman ilk 11 oyuncusu oldu. Ta ki calciopoli skandalında takım dağılıncaya kadar. Sonra Villareal'a kiralık gitti geldi, Brescia derken 2008 'de futbolu bıraktı.

Ve Alessio Tacchinardi geçtiğimiz sezon Juventus stadında düzenlenen 50 Juventus efsanesi ödül töreninde ödülünü alanlar arasında yerini aldı. 

Ohaa lan neyin efsanesi olum bu adam, uzaktan şut çekiyor diye efsane mi olur diyenler için;

Tacchinardi Juventus formasını 404 kere giyerek tarihte en fazla Juventus forması ile maça çıkan 5. oyuncu olarak kayıtlara geçmiş durumda, hani boş konuşanlar için bilgi vereyim dedim.

Son olarakta eğer günümüz futbolunda hala oynuyor olsaydı, Guardiola'nın Barcelonasında nefis bi' D/DMC görevi yapardı diye düşünüyorum.

Long Shot' un hep 20 olsun panpa !!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder