3 Kasım 2012 Cumartesi

Akhisar Gençlikspor ile CM 01/02

Brüksel, Antwerp, Lima, Maradi, Lozan, Douala, Maskat, Porto, Kişinev, Gostivar, Rozaje ne güzel bi’ liste dimi? Diyeceksin ki Akhisar başlığı altında bu neyin listesi, ama bi’ dur hele bekle. Bi’ de ülkelerini yazalım da genel kültür olsun, içiniz açılsın. Belçika, Peru, Nijer, Kamerun, Portekiz, Moldova, Makedonya, Karadağ.  Tamam lan söylüyorum, bu nadide şehirler Akhisar’ın kardeşleriymiş. Akhisar, Manisa’nın ilçesi olmakla birlikte Ege’nin en kalabalık ilçelerinden biri olarak bilinir. 160 bin nüfus az değil. Peki 160 bin nüfuslu ilçenin 420 milyon dolarlık yayın pastasının içinde devlerle mücadelesi ne alemde ona bi’ bakalım.

Akhisar 2007 yılından itibaren yükseldiği her ligin 2. Sezonunda bi’ üst lige terfi ederek önce 2B den bank asyaya oradan da şampiyon olarak süper lige çıkmıştır. Hatta bank asya da son maçta Rize deplasmanında Rize’yi yenip şampiyon oldular ki bu maçı kaybetseler, ilk 2 dışında kalacakları için play-off oynamaları gerekecekti ve büyük ihtimalle de play-off kumarını kaybedeceklerdi. Derken bi’ baktık ki ligin ilk haftasında Eskişehir Atatürk stadında 0-1’lik bi’ galibiyetle lige nefis bi’ start verdiler.
9 haftası geride kalan ligde 10 puan ile orta sıralarda takılmaya devam ediyorlar. Bazen onlar takılıyor bazen de rakipler takıyor. Yalnız 3. Sıradaki Gençlerbirliğinin de 14 puanı var o yüzden takılmaya devam ediyor lafı biraz gevşek oldu. Şu ana kadar topladığı 10 puanı ise enteresan bi’ şekilde 2 deplasman galibiyeti(Eskişehir+Sivas) ve 4 beraberlik ile süsleyerek toplamış. Evinde şu ana kadar galibiyeti yok. Zaten kimsenin de onlardan içerde galibiyet serisi yakalamasını beklentisi yok. Zaten bugünde Fenerle içerde oynuyorlar ve farklı mağlup olmaları dışında başka beklentisi olan sadece borcu olup iddaa da sürpriz yakalama peşinde olan ezik bahisseverler olacak.
İşte 420 milyon dolarlık pastanın kremasından bi’ lokma almak için yırtınan, bazen takılan, bazen rakiplere takılan, bugün feneri yenerse lig 3. sü ile puanları eşitleyip UEFA kupası resminde peynir diyecek olan, yenemezse de hiçbir şey olmamış gibi Pazar gününü brunch planları ile geçirecek olan egzantirik and akustik Akhisar Gençlikspor kadrosundan dikkatleri çeken bazı isimler.
Kalede efsaneler efsanesi CM0102 de player ratingi 4’lerde oynayıp, satılık listesine konulunca menajerin kulüp için yetersiz olduğunu düşünen, ama realite de ortalama yetenekli kaleciler sınıfına koyacağımız, 7-8 farklı takımda oynamış, hatta rivayete göre İstanbul Üniversitesi İktisat bölüm mezunu olan Oğuz Dağlaroğlu var. Söylenene göre dağlar kızı Reyhan ile tanışıklığı ve danışıklı dövüşü yok.
Savunmayı görünce cinnet geçirmemek, hass.. dememek elde değil.
Sağ kanatta yine bi’ CM0102 5-3-2 taktiksel dehasının vazgeçilmezi, yıllardır yaptığı tek aksiyonu Sokullu Vegas atari salonundaki brezilyalı oyuncunun “ŞİGAA” diye ses çıkarak yaptığı hareketi yaparak çalım atmak olan ve 15 senedir denediği ama bi’ türlü yapamadığı muz ortanın zamanla acur’a dönmesine engel olamayan ama olsun la cv’sinde UEFA kupası var dedirten,  Emrah Eren dinanizmi var.
Savunma göbeği makara yapar gibi, sanki birisi bizle dalga geçiyor gibi, sağa sola bakmak lazım kamera nerede diye ama yok. İşte müthiş ikili; Kürşat Duymuş-Çağdaş Atan. Durun olum sakin olun tamam lan. Kürşat’ı nasıl anlatsam bilemiyorum, hatta ben bile anlamadım ki anlatayım o derece karman çorman bi’ hikayesi var. Muş doğumlu, futbola Ankarada başlamış, Rize de efsanede, Beşiktaş, Trabzon derken ohaa A milli takım, valla bak, sonra Azerbaycan falan ve kariyerinin zirvesi Akhisar. Haa unutmadan Kürşat’ta CM0102 efsanesidir not edilsin lütfen. Peki ya Çağdaş, onunda ondan aşağı kalır yanı yok. Marmariste başlayan İzmirli Çağdaşın hikayesi Kürşata göre daha olaylı, top toplayıcı çocukları tokatlamak, taraftarla kavga etmek, derken milli takıma seçilme ve golü bile var, Avrupa maceraları falan derken o da zirvenin Akhisar olduğunu kabul etmiş. Savunma göbeği böyle ama sonradan takıma katılan Senagalli milli stoper Sonko bu dalgayı bertaraf edip dümeni başka yöne çevirmiş ve Çağdaş’ı solbeke atmış, ama problem değil.
Orta alana geliyorum. Emin Aladağ, Merter Yüce, Ahmet Cebe gibi ege takımlarından FM efsanesi olma yolunda ilerleyen isimler var. Evet orta alanda legend tercihler yapamamışlar, biraz sönük kalmış olabilir ama bu sönüklük forvet hattındaki çılgınlığı engelleyememiş.
İşte o çılgın forvet listesi; Rizeli Bikoko, Ordulu Bruno ve türkiyenin herhangi bi’ iline heykeli yapılsa yapıldığı ilde sahiplenmesi hiç zor olmayacak adam Mehmet Yılmaz. Evet Mehmet Yılmaz. Sadece bu adam üzerine saatlerce satır satır yazabilirim, ama manası yok. Abi adamın kariyerinde 12-13 tane farklı kulüp var, kişisel sitesi var, hadi bu neyse derken, bi’ bakıyorsun adam sağda solda “türk milli golcü” diye geçiyor. Var mı böyle bi’ terane? Sonra milli takım neden başarısız oluyor, neden şampiyonalara gidemiyoruz. Gidemeyiz tabi, hep Mehmet Yılmaz’ın yüzünden=)
Akhisar bu sene küme düşer mi bilmem, bu ligde artık ne olacağı belli olmuyor o yüzden kesin bi’ sallama bile yapamıyorum.
Misal,
Adam bugün es kaza Emrah Eren’in acur ortasının savunmadan sekmesi ile topu önünde bulan Rizeli Bikokonun, araya ince oynaması ile kaleci ile karşı karşıya kalan Ordulu Brunonun topu filelerle buluşturmasına istinaden 1-0 öne geçtikten sonra, A milli stoperleri ile 90 dakika duvar örme, kalenin önüne otobüs çekme işlemleri ile feneri yenerse lig 3.sünün ensesinde boza pişirecek. O yüzden atmayalım, ama tutalım o düşer bu düşer demeyelim.
Bazen Akhisar gibi takımlarda lazım, n’olacak anasını satayım, kocaman pasta var. Verin 1 dilimde onlar tadına baksın zaten yolcu yolunda gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder