10 Mart 2013 Pazar

Bugün Günlerden Schalke


2. tur kuraları çekilmeden önce ve doğal olarak çekildikten sonra da en çok konuşulan takım Schalke 04. Dillerden düşmüyorlar. Schalke bu hafta ne yaptı, Schalke berabere kalmış, Schalke yenmiş, Schalkenin maçı var, bugün günlerden Schalke, Bond 007 ise Schalke 04... Son olarak Dortmund'u yenmeleri ve maç içinde Huntelaar'ın sakatlığı yine bu yönde bi' laf ebeliği yapmanın yollarını açmış oldu. Tabi bu durumu pas geçmenin, hele de maça 2 gün kala bu asisti elinin tersiyle itmenin mümkünatı yok. Ver fanı gitsin Huntelaar'dan Schalkeye..

Drogba ve Sneijder hiç gelmemiş olsaydı ne kaybederdik diye düşünmüyor değiliz. Amannn biz bize daha iyiydik sanki, diyenlerde olmadı değil oldu. Şu anda ligi koparmış olabilir, Gelsenkirchen'e net bi' skor avantajı ile gidiyor olabilirdik. Ama ne ligi koparabildik ne de Schalke rövanşına istediğimiz skorla gidebiliyoruz. Yani sezonun geri kalanı için salı akşam ki 90 dakikaya göre şekillenecek bi' atmosfer oluştu. Çünkü ilk maçtan sonra herkesin kafasında baş ağrısı, olmadı karın ağrısı yapan "Almanya'da nasıl galip geliriz" sorusu Eskişehir ve G.Birliği maçlarında 5 puan kaybedilmesine neden oldu. Her neyse olanlar oldu. Ama son osmanlı imparatoru "elgrandepuntodeportivo" nun stad ekranında kendine bakarak kasıldığı kadar bilinçli bi' imparator olmadığı görüldü. Bizim Fatili Ulus ya da sizin grandeTerim; egosu tavan yapmış, kariyerinde eksiği olmayan 2 adamın gelişini idare edememek nasıl olur resmini çok güzel çizdi, helal olsun.

Gelsenkirchen'den 2001'de ki çeyrek finalin rövanşı olur mu diye hesap yaparak dönülürse; Eskişehir beraberliği, Gençler mağlubiyeti, takım içindeki dengelerin durumu falan unutulur. Peşine Kayseri den 3 puan alınıp Lale Devri için ferman yayınlanır.

Diziliş?

Huntelaar sakatlandı o zaman forvette Farfan mı oynayacak, güzel bi' soru olabilir. Çünkü ilk maçta ve devamında Schalkeyi daha dikkatli izlediğimizde sürekli sağdan bi' şeyler yapmaya çalıştıklarını gördük. Farfan sağda olmazsa Barnetta olacak. O da onun kadar yaratıcı değil yani Riera ve önünde ki muhtemel Ambrabat için güzel haber. Ambrabat demişken 8 milyon euro verdiler ya, bu maçı alsa bi' zahmet hiç fena olmaz.

Geçenlerde solda Umut, sağda Burak ve ileri uçta Drogba ile 3'lü bi' hücum hattı, arkalarında Melo-Selçuk-Hamit oynamalı demiştim. Biri kenarda oturacaksa Sneijder oturmalı, performansı kulübeyi sindirmesi için yeterli demiştim. Ama sezonun en iyi 2 oyunun oynandığı Antalya 90 dakikası ve Gençlerbirliği ilk yarısını düşününce 3 santrafor yerine tek santraforla oynamak daha mantıklı gibi gelmedi değil.

Veltins arena ve CL atmosferini göz önüne alınca ailecek hücum yerine öncelikle pas oyunu ile oyunu tutmak daha mantıklı geliyor. Hamit, Melo, Selçuk, Sneijder, Ambrabat ve ileride Drogba ile başlamak ivmeyi Schalkeye kazandırmamak için güzel bi' hamle diye düşünüyorum. Tabi hemen Burak yedek mi kalacak sorusu akıllara geliyor ama öyle işte. Burak kenarda oturabilir umurumda olmaz ama Ambrabat rakibin dengesini bozmak yerine bizim sol kanadın ortasına sıçarsa bildiğin cinnet. Ambrabat değilde Emre Çolak mı oynasa diye de düşünmüyor değilim.

Ne Schalke'ymiş arkadaş bu! Öyle mi yapsak, böyle mi yapsak nasıl al aşağı ederiz iti bilemedik valla...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder