18 Mart 2013 Pazartesi

Real Madrid Analizi Var, Yer Misiniz?

Real Madrid'in şaşalı adına kandın da mı geldin, yoksa yine ne sallamışım diye merak eden azınlıktan mısın? Başlığı görüp de ver bi' sol tık gitsin diyenlerden mi, yoksa youtube da göğüs dekoltesi belgeseli ararken kendini bi’ anda burada bulanlardan mısın? Ama sende Mourinho'nun Kayseriye gelişine güvenmiş, öncesinde Terim'in Madride gidişine tav olmuş bi' hava var. Ama boşver bizim işimiz var, Real Madrid gibi bi’ takım makine gibi işliyor, işledikçe parıldıyor ama biz makine düzeni cümlesinin yanında analiz yapma sevdasındayız.

Bu başlık ve bu konu çeyrek final öncesi 15 gün boyunca sürekli karşınıza çıkacak ve bu kalın puntonun altında Antartika ligi temsilcisi Real Madrid’in bilinmeyen yönlerini öğreneceğiz, hiç bilmiyoruz ya öğrenelim dimi. Medyamız, kendini medya zannedenler, medyacılık oynayanlar ve tribünlere oynamak için yanıp tutuşanların hepsi Real Madrid analizi için cam kenarında yağmuru izleyip kahvesini yudumlayarak hazır kıtada bekliyorlar. Olimpiyat hakkında, sporcu yetiştirilmesi adına bu kadar kafa yormaz bu tipler. Ama diyorum ya; az görmüş ama çok bilmiş bloggerlar, az bilmiş ama çok görmüş gazeteciler yapmayın etmeyin, Real Madrid’in analizi falan olmaz. Aklı başında bi’ dünya vatandaşı Real Madrid Analizi, Madrid de neler oluyor, Mourinho’nun planı ne? benzeri başlıklar görse ilk sözü "degetadamsende" olmazsa gel yanıma...

Real Madrid analizi yapanlar nasıl bi’ dünyada yaşıyorlar acaba? Düşünüyorum da ne yazacaksınız o metinlerin içine, nasıl dolduracaksınız köşe yazılarınızda size ayrılan altıpasın içini. Ronaldo’yu nasıl durdurmak gerekirin planını mı anlatacaksınız, Mesut’a adam markajı mı verdireceksiniz? İsterseniz Engin Baytar'ı Pepe'nin üstüne salıp oyundan attıralım, ne dersiniz? Şaka gibisiniz cancağazlarım. Ronaldo’yu durdurmanın planı mı var? Belki Sabri, olmadı Gökhan Zan!

Yapmayın etmeyin çekolar, gençliğinize yazık. Beyninizi bu tarz küçük hesaplarla yormayın. Şike kaosundan yeni çıkmış, futbol seviyesi vasatın altında, topun oyunda kaldığı zaman desen faul nedeniyle kaybolan vakitten bile az ise ve bu ligin takımı CL de çeyrek final yaptıysa zaten orası zirvedir. Daha da davosa gelmem deyip uzamanın vakti gelmiştir. Bu saatten sonra alınacak en ufak başarı bile nimettir. O yüzden bırakalım rakibi nasıl eleriz, al aşağı ederiz planını da çeyrek finalin zevkini çıkaralım. Açalım Star’ı, alalım çerezimizi, nevalemizi, dinleyelim Ercan Taner abimizi...Nasıl ama mani gibi dimi? Derken uslu uslu 4-5 tane yiyelim gelelim Madrid'ten diye düşünelim, kazanırsak dökülürüz sokağa, çıkarız meydana sorun değil.

Ha, ben analiz yapmayalım dedim diye turu İspanyollara vermiş gibi oldum şimdi, farkındayım. Ama hiç de öyle değil. Madrid turu geçmek için istemese de favori ama bu iş o kadar kolay olmayacak orası kesin. Her ne olursa olsun, makine gibi tıkır tıkır işleyen bi' takımın işine çomak sokmak için klavye başında sallamamız yeterli olmayacaktır. O yüzdendir ki Barcelona ve Real Madrid için analiz işine girenlerin ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum, anlamayacağım da. Şansımız yaver gitsin, sonra bakarız. Ne demiş, kullanıcısı belli olmayan fake hesap sahibi konfüçyüs, olduğu kadar olmadığı kader yeğen!

Tahmin mi? İlk maçtan sonra hallederiz, hacılar pançolar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder