20 Mart 2013 Çarşamba

Latzsio / Lazio ve SS'si

Yunan futbolcunun Nazi selamı çakmasından sonra aklıma önce Di Canio sonra Lazio geldi sonra tekrar Di Canio geldi. Di Canio'nun sevmeyeni çok, seveni de az değil. Ama oynadığı futboldan hatta o efsanevi golünden çok faşist selamı vermiş olduğu konuşuluyor. Beni ya da seni veya hepimizi adamın oynadığı top ilgilendirir siyasi görüşü ya da özel hayatı zerre ilgilendirmez. Ama sende diyeceksin ki selam verecekse neden spor müsabakasında veriyor? Sende haklısın da müsabaka nedir, TRT'ye bağladın iyice. Di Canio'nun yaptığı hareket değil yaptığı yer yanlış. Düşüncesi benim umrumda değil ama bu Di Canio gibiler ortaya çıkınca, tepki koymak için piyasaya çıkanların da kimi desteklediğini biz çok iyi biliyoruz ama hiç dile getirmiyoruz nedense, dimi ibnetorlar? Bak Lazio hem de SS'i var diye dımtıslı bi' giriş yapacaktım, ama Muscolini, Di Canio derken diğer ibnetorların siyasi hesapları aklıma gelince bende yolumu şaşırdım.

Lazio 2000'ler den sonra tabiri caizse fısss, hava gazından öteye gidemedi. Bi' ara batar gibi oldu, Romalıların yarısı biz kime koyacağız diye üzülürken diğer yarısı beter olsun Di Canio gibiler diye sevince boğuldu. Tabi bi' şekilde Lazio kıçını kurtardı, sonra geldi Roma'ya da koydu orası ayrı konu. Şimdilerde ise ne şampiyon olabilen, ne de küme düşen ama gazetelerde ve dillerde anadolunun güçlü ekiplerinden biri olarak kabul edilen bi' takım havasındalar. UEFA'yı zorluyor, CL desen imkanı yok gücü yetmez, yetmiyor da zaten.


Çeyrek finalde herkesin gönlünden geçen takım Basel'di. Ancak Lazio'nun güzelim italyan kulübü olmasının dışında elle tutulur bi' Klose'si ve Hernanes'i var. Basel olmadı n'yapcaz lan diyenler telaşa gerek yok. Çünkü Lazio'nun oyunu tek kaleye çevirebilecek pas kalitesi, seyircisi ile baskı kurabilecek stadı, ekstra performans verebilecek 2-3 oyuncusu, yakalayınca 5lik yapabilmesi mümkün değil. Mesela bi' Tottenham çıksaydı böyle geniş geniş siyaset yapıp sosyal mesajlar vermeye çalışamazdık. Sonuçta Gareth Bale yani, bi' Lorik Cana değil dimi?

Juventus nedeniyle italya ligini takip etmekten gurur duyuyoruz. Ama bu sene kaç tane Lazio maçı izledim de burada atıp tutuyorum, 3 tane falan belki 4 olur o da belki. Ama geçen seneye göre Lazio da değişen ne var bence yok.

Hatta Klose sakat ilk maça belki yetişecek, Zarate kadro dışı ki oynarsa farklılık katacak isim o olur, bu arada Marchetti de sakatlanmış ama kaleci yönünden sıkıntıları olmaz. Lazio'nun üretken olmayan hücum hattına, takımın genel oyun temposunu eklersek ve Aykut Kocaman'ın üst seviyede konsantrasyon gerektiren maçlarda ki oyun anlayışını yan yana koyduğumuz zaman iddaacılar için 2 maçta da kısır geçecek maçlar olacak gibi görünüyor.

Asıl önemli olan konu, Fenerin önceki turların tersine ilk maçı Kadıköyde oynayacak olması. Çünkü Aykut, Bate ve Plzen ile ilk maçları deplasmanda oynadığı için 0-0'a her türlü razı olan bi' oyun modeli ve oyuncu tercihleri ile maçlara başlamıştı. Şimdi ise ilk maçta avantajlı bi' skor elde etmek, Bate ve Plzen'e göre daha tehlikeli ön alan oyuncuları olan rakibi kontrol altında tutacak bi' oyun anlayışı ile sahaya çıkacak, çıkmak zorunda. Lazio görünüşte etkili olabilecek bi' takım değil ama asıl tehlike burada başlıyor. Yıllardır hep önde oynadığımızı sandığımız ama rakibin bizi uyutmasından başka bi' şey olmadığını elenince anladığımız zamanlarda ki takımlara benziyorlar. Tabi Aykut'un zaman zaman rakibi uyutarak maç kazanan takımına karşı uyutma taktiği biraz zor işler orası ayrı konu ama Lazio kurasını çekince aklıma direk o geldi.

Onun dışında Fenerbahçe bu turun %51 favorisidir, benim içim. Daha fazlasını da söylerdim de sonra hazmı kolay olmuyor. Emre'nin oynamaması tabi ki dezavantaj ama Salih'in çıkışı bu süreçte önemli ve inşallah Aykut zahmet olmazsa şans verir. Vermezse ne yapacak, Selçuk Şahin forever yine lanet olsun dostum. Orta saha önemli, Ledesma, Hernanes gibi biri savunma önünde diğeri forvet arkasında Lazio'nun kaderini belirleyebilecek 2 adamları var.

Diziliş olarak tek santraforlu, 4lü defans fenerle aynı ama kanat varyasyonu fazla etkili olmayan ama direnci yüksek bi' takım, bildiğimiz italyan işte. Orta sahaların performansı turu kimin geçeceğini belirleyecek ve Salih oynarsa, oynatılırsa U20 DK'nı beklemeden dünyaya bi' mesaj verebilir. Bu ihtimali kimse göz ardı etmemeli, en azında bi' kenarda dursun aklınızda bulunsun.

Fener favori dedik diye, Lazio'yu çok mu basite indirgedim bilmiyorum ama 2. maç seyircisiz bundan hiç bahsetmedim, dikkatini çekerim. Fener turu geçemezse bu ilk maçta alabileceği dezavantajlı skordan dolayı olur. Yani 2. maç seyircisiz olsa bile Lazio ilk maçta istediğini alırsa rövanşta turu geçer, bunu yaz bi' kenara. Bi' de şunu yaz, favori fener turu geçer! ....Heralde galiba sanırsam!

SS demişken, lisedeyken merak ederdik. Lan bu SS ne, AS ne diye! Tabi internet yok o zamanlar tak açıp bakamıyorsun öyle keyfine göre, sonra yıllar geçti bugün baktık ki Societa Sportiva imiş o meşhur SS takısı. Societa Sportiva ise golf, tennis falan olması gerekmez diye de düşünmüyor değilim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder