2 Mart 2013 Cumartesi

Juventus, Napoli, +6 !

Maç öncesi haftalardır serie A dan 2 kelime bahsetmemiş tiplemelerin bilmiş konuşmalarıyla karşı karşıyaydık. Mesela Pirlo’ya Başbakan diyerek kendi çapında bi’ özgünlük sağlamaya çalıştığını sanan ama sahte davranışları yavanlığını adımız gibi bildiğimiz tribün derginin davranışları tweetleri falan bilmiş konuşmalar içinden sadece bi’ tanesi idi.
Maçın başlaması ile topun Pirlo, Vucinic, Giovinco üçgeninde buluşması ile oyunun rengi belli oldu. Bu 3 oyuncu topla buluştuklarında minimum top kaybı ve bi’ sonraki pozisyonun nasıl gelişeceğine dair 6. Futbol bilgileri nedeniyle üstünlüğün Juventus lehinde olmasına neden oldular. Tabi bu gelişme 10 dakika geçmeden meyvesini Napoliye santra yaptırarak vermiş oldu. Ardından Vucinic’in maça noktaya koyması muhtemel golü kaçırması ile “nabalım devre böyle bitecek” derken Gökhan İnler’in defans katkısı ile doksana giden golü geldi.
Desteklediğim takımların devre sonunda gol yemeleri kadar uyuz olduğum başka bi’ konu da yoktur ha. Bak dikkat et, maç sonu demiyorum devre arasına girerken gol yemeyelim de biz o işi maç sonuna bırakmayıza getiriyorum. Keza Napoli de devre sonunda gelen gol ile 2. Yarıda rüzgarı da aldı arkasına 2-3 baskı yaptı ama Buffon tecrübesi ile “geçelim bunları beyler” dedi.
1-1 beraberlik tabi ki Napoli’nin işine gelmedi. Puan farkı 6 da kaldı. Açıkçası mutlak kazanması gereken takım Napoli’ydi ama hiç de kazanmak için kendini parçalamadı. Ha, biz n’yaptık ara ara kontrolü ele aldık, ister istemez Napoli’nin cılız baskı kurmuş gibi gözüken atakları oldu. Tabi 0-1 iken Mirkogol’ün karşı karşıya atamadığı pozisyon maçın kırılma anıydı falan filan işte ya uzatmanın manası yok.
Napoli'nin gücü Juventus'u yenmeye yetmez, kimse kusura bakmasın.
Açıkçası Juventus’un Barcelona, Real Madrid, Man UTD seviyesinde olması için yani bi’ tık daha ileri gitmesi için 3 tane eksiği var. 1 ve 2. Nedenler aynı, 5li orta sahanın kanat oyuncuları ve 3. Olarak Vucinic’in yanında ki isim. Lichsteiner tamam iyi niyetli ama iyi niyetin yeşil sahada yeri yok be Stephan. Ekstra katkı veremiyorsun, rakibe korku salamıyorsun, her sene dersleri 54’ten 55 ile geçip karnesine 3 getirip bunu zafer olarak görebilen öğrenci gibisin be Stephan. Diğer taraftan dün oynayan Peluso da Stephan gibi iyi niyetli. Aynı şekilde Peluso dan önce oynayan Yaz sezonunda öncelik olarak bu iki yere takviye gelirse, Vucinic’in yanındaki eksikliği falan unut gitsin.
Sırada Celtic maçı var, Serie A da görüntü çantada keklik ama önemli olan CL de zirve yürüyüşü ve Celtic sonrasında kimin geleceği ve devamı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder