24 Ekim 2013 Perşembe

İbrahimoviç vs Ronaldo

Yakın tarihten Giggs, Weah ve Cantona, fi tarihinden ise George Best, Schuster ve Di Stefano futbol kariyerleri boyunca hiçbir zaman dünya kupasında forma giyememiş yıldızlar olarak google arama motorunu meşgul etmekten gurur duyarlar. Günümüzden sıcak bi' örnek vermek gerekirse 100 milyonluk adam Gareth Bale de dünya kupasında hiçbir zaman forma giyemeyecek.

İnanmazsan Sinan Engin'e sor; "Galler ne ya, Galler ne abi?".

Hani bi' laf vardır, "o forma kutsaldır nasip olmaz herkese" diye işte dünya kupası o hesap nasip olmuyor herkese. Bak bizim Fatih Terim de bi' türlü gidemedi oraya. 2006 da cort, 2010 da mort, 2014 yine terelelli.

2014 Brezilya finalistlerinin çoğunluğu belirlendi. Geriye kıtaların play-off eşleşmelerinden galip gelecek takımların belirlenmesi kaldı. Afrika da favoriler bu sefer sürpriz yapmayacak gibi, Amerika kıtasında Uruguay ve Meksika play-offu U21 kadroları ile geçebilecek kolaylıkta rakiplere denk gelmişler, asıl kısa devrenin, cadı kazanının, adrenalinin olacağı yer Avrupa elemeleri. Kuradan önce Hırvatistan, İsveç, Fransa ve Portekiz'in tur atlayacak şekilde kuranın çekilmesini dilemiştim ama gel gör ki Portekiz ve İsveç birbirini çekmiş.


Ya İbrahimoviç Brezilya'da olacak ya da Cristiano Ronaldo. Yani hayvani goller atan, dev cüsseli sihirbaz mıdır nedir bilinmez bi' kılığa bürünmüş ve futbolcuyum diye ortada dolanan mucizevi insan Zlatan İbrahimoviç, dünya kupasını evde kola-çekirdek yaparak geçirecek, mesela yani. Aynı şeyleri nedense Ronaldo için yazasım hiç gelmiyor. Portekizi zaten sevmem, Ronaldo'dan hiç haz etmem ama saygı duyarım orası ayrı konu. Buraya yazıyorum, Ronaldo dünya kupasına gidemezse, o vakitte dünya kupasını takip ederse bende İrina Shayk ile 6 gece 7 gün herşey dahil tatil yaparım, masraflar benden. Daha da ne diyim ben artık, bu saatten sonra gelmem davosa..

Sonuçta dünya böyle bi' risk ile karşı karşıya. Birinden biri mortlayacak. Tabi arada güme gitmesi muhtemel ultra insanlardan biri de Fransız Franck Ribery. Ukrayna kolay takım değ-el hacılar. Bi' bakmışsın Yarmolenko 1-0 yapmış, bi' bakmışsın 90+2 olmuş sonra pompido olur farkına varamazsın by by France.

Zaten bi' Türkiye futbol federasyonu bi' de FİFA, yok abi bu adamlarla bu işler yürümez. Adam gibi çeksene kurayı dimi, versene güzelcene ince ayarını ne milletin canını sıkıyorsun. Bak bi' de bu yüzden bölüneceğiz şimdi ikiye, mitoz mu mayoz mu olur artık orası rastgele.

O değilde Platini UEFA yerine FİFA başkanı olsaydı, play-off da Yunanistan, İzlanda, Romanya ve Ukrayna'nın Brezilya'ya gitmesini sağlayıp İbrahimovic, Ribery, Ronaldo ve Mandzukic'i evde bırakmanın bi' yolunu bulurdu. O yüzden buna da şükür demekte fayda var.

Peki şunu hiç düşünen oldu mu; ya Romanya Yunanistan'a elenirse, Bogdan Stancu'yu izleyemeyecek miyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder