22 Ekim 2013 Salı

Oğuzhan Dilenciliğine Son

Beşiktaş'ın bu sezon puan kaybettiği maçlar, Galatasaray ve Antalya mağlubiyeti son olarak da Rize beraberliği. Herkesin bu 3 maçtan sonra dile getirdiği konu puan kayıplarını %70-80 oranında Oğuzhan'ın yokluğuna bağlayıp kestirmeden işin içinden çıkmak. Ama bu işler 1 adamın eksikliğine herşeyi bağlayıp tüm sorumluluğu üzerinden atmayla olmaz. Hele ki biz büyük takımız, böyle takımız, şöyle yaparız, şampiyon olacağız, içerde dışarda yeneriz, heyyt ulan falan derken puan kaybı yapınca "ama Oğuzhan yoktu" diyerek sıyrılmakla duvarı delsen olmaz.

Madem Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kağıt ve saha üstündeki büyüklüklerini, "artık 2 büyük ve diğerleri var" muhabbetlerini kabul etmiyorsanız, etmeyeceğiz diyorsanız büyük takım gibi olmayı kim eksik olursa olsun rakibi de hakemi de kendi içinizdeki irlandalıları da yenmeyi, tabiri caizse al-aşağı etmeyi bileceksiniz.

Tamam Necip, Veli, Atiba veyahutta Mami bi' Oğuzhan değildir. Onun gibi ince gören, ileri doğru oynamayı bilen, futbol bilgisi ve potansiyeli üst düzeye çıkmaya en müsait olan, skoru ve oyunun gidişatını değiştirmeye yönelik en potansiyelli elemanın olabilir. Ama büyük takım dediğinin sadece A planı ile yola çıkmaz. Gerekirse A dan Z ye kadar planların olmalı ki her action durumunda en afilli aksiyonu ortaya koyabilesin.

Hadi Oğuzhan yok anladık, ya Fernandes? Dünyaca ünlü Fernandes'iniz, hani o koşu rekortmeni Olcay'ınız, baskı presin göbek adı Veli'niz, hadi verdiğin sözler, hani ellerin nerde? Beşiktaş lige 4'te 4 ile başladı ama biraz kendini kandırmaktan vazgeçmeli. Bugün Rize'nin yakaladığı kontraları, hatta kontrayı geçtim normal pas yapa yapa gelipte heyecandan eli ayağına dolaşıp dağa taşa vuran hücumcuların yerinde Sow, Drogba gibi isimler olsa ne olurdu? Hadi bu kıyaslama çok saçma diyeceksin, olabilir senin de suçun yok.


Oğuzhan yoksa çok sevdiğiniz yere göğe sığdıramadığınız maratoncu mu futbolcu mu bilemediğimiz koşu rekortmeni Olcay'ınız neden zahmet edipte bi' maç sazı, gitarı, piyanoyu eline alıp kulakların pasını almıyor? Ve bu adam milli takımda Arda Turan çıkınca yerine giren yedek oyuncu? Bu işleri geçelim beyler.

Beşiktaş, Oğuzhan yarın iyileşince de puan kaybı yapacak, siz yapmayacak mı sanıyorsunuz yoksa? Size öyle bi' taahhüt verdilerse böyle tongalara gelmeyin, diğer oyuncularınızı sorgulayın. Takım 1 kişiden değil 25 kişiden oluşuyor, sahaya 11 kişi çıkıyor, kenarda 7 kişi var. Oğuzhan yoksa o var bu var, aman sözleşme uzatalım diye yanar döner gecelere kendinizi verdiğiniz Fernandes'iniz Almeida'ınız var dimi.

Ha, Oğuzhan kesinlikle şu form durumu oyuncu kadrosunda oyunu gidişatını ve geçmişini belirleyebilecek tek isim gibi duruyor. Ama onun yanına 2. bi' isim koymak, alternatif yaratmak ya da 2,3,4,5. planı yapmak da yılda milyon dolarlar kazanan adamların işi, zahmet olacak ama yapsınlar. Sağda solda dilenci gibi "Allah rızası için bi' Oğuzhan" demesinler, komik oluyor. Sene 2013, 2014'ten gün almışız hiç hoş değil genşler.

Son olarak da Oğuzhan banko oynuyor mu ki de böyle sızlanıyorsunuz?

Benim hatırladığım Veli, Atiba, Fernandes orta 3 lü yapıyorlar. O da bi' manyaklık zaten, Atiba varken Veliye ne gerek var, Oğuzhan varken niye kenarda oturur. Hele Ömer Şişmanoğlu varken niye Olcayto bey oynar hiç anlamam etmem banane ya!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder