20 Ekim 2011 Perşembe

Cumartesi Abdi İpekçi

Basketbol şubesi 17 günde 17 galibiyet almıştı. Baktığın zaman diyebilirsin ki lan zaten takımlar güçlü ya da rakipler zayıf falan filan ama öyle olmuyor o işler işte.. 17 günde 17 galibiyet ve 2 Cumhurbaşkanlığı kupası ve 1 Kıtalararası kupa bu öyle rakip zayıftı takım güçlüydü demekle geçiştirilebilecek bir şey değil…
Her neyse gel gelelim bunu arkasına 2 maç daha oynandı ve şube bu iki maçı da kazanmayı bildi. Tabi bunları 2 maç diye geçmemek lazım. Bunlar ikisi de deplasmanda olmak kaydıyla Euroleague maçlarıydı. Özellikle de erkek takımının Euroleague de ki ilk maçı olması sebebiyle büyük önem taşıyordu. Sonuçta bir ara sendelese de 18 sayıdan maçı vermeye kalksa da Lakovic buna izin vermedi. Sonuç olarak 19 da 19 yaparak İstanbula dönmüş olan bir basketbol şubesi var.
Şimdi ne gerek vardı böyle bir yazı yazmana olum diyenler olabilir. Zaten geçen facebook ve twitter profillerinde paylaşmıştın 17 günde 17 galibiyet 3 kupa diye daha ne diye yazıyorsun diyebilirsin bu da olabilir. Tamam hepiniz haklı olabilirsiniz.
Geçen seneden kalan bir seyircisiz maç oynama cezamız var ve bu cezayı bu senenin ilk maçı olan banvit maçında çekecektik ancak futbol federasyonunun seyircisiz maç yerine kadınlara ve çocuklara stadyumları açıp maçları seyircili oynatma kararının ardından basketbol federasyonu da bu karara uydu.
Cumartesi günü önce 15:00’te erkek takımı kadınlar ve çocukların desteğiyle Banvit karşısına, hemen ardından kadın takını 17:30 da Ceyhan Bel. karşısına çıkacaklar. Ama kadın takımının maçı herkese açık dolayısıyla biletli olacak.
Burada önemli olan sezona cumhurbaşkanlığı kupaları ile başlayan arkasına da Euroleague de galibiyetlere imza atan bu takımları İstanbul da ki ilk maçlarında yalnız bırakmamak.

Tabi bu yazıyı yazmamın sebebi İstanbul da ki kadın populasyonuna bir sesleniş, bir gaz vermek, bak burada bir maç var takımın armanın sana ihtiyacı var demekti ve başardım mı bilmiyorum. Buna gerek var mıydı umarım yoktur. Ama Galatasaray seyircisi maalesef zamanında 22000 kişilik ali samiyeni bile dolduramazdı o yüzdendir belki de asıl sebep bilemezsin ki!! Kulüp çok büyük ama seyirci o bilinçte değil takıma yeteri kadar sahip çıkmıyor. Buna kimse karşı çıkamaz ama neyse bu tartışmayla yazıyı başka yerlere çekmeye gerek yok.
Yalnız söylemeden geçemeyeceğim futbol federasyonunun tüm kadınların ücretsiz girebileceklerini açıklamasına rağmen basketbol federasyonunun inat yaparmış gibi her kadın yanında bir çocuk bulundurmalıdır gibi saçma bir şart öne sürmesini de neye yormak lazım bilemedim. Yine bir turgay demirel klasiği diyerek üstünü örtüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder