26 Şubat 2012 Pazar

Kopmak ya da Üçlemek: 19:00 vs Beşiktaş

Bunu açıkça söylemekten hiç bi' zaman çekinmiyorum. Bazen alınanlar oluyor, olabilir, olacaktır. Ama BJK derbileri nedenini bilmediğim sebeplerden ötürü bende derbi heyecanını yaşatmıyor. Yani demek istediğim bi' fener maçlarındaki meraklanmaya sebep olmuyor. Ancak asıl önemlisi 16 kulübün YD'yi destekleme kararını verdiği şu günlerde, ben derbi heyecanı yaşasam n'olur, sen maç için meraklansan n'olur, öteki maç için izleme organizasyonu hazırlasa n'olur? Bu şafaktan sonra cart curt bilemedin, coni moni...

Derbi de heyecan aramasak da Fener maçlarında bulamadığımız futbol kalitesini ve seyir zevkini BJK maçlarında çok rahat bulduğumuz gerçeğini paylaşarak, üst paragrafta kalbini kırdığımız hayali dostlarında kalbini kazanmayı hedefliyoruz. Şakayla karışık bu sene ki en iyi lig maçı olabilir.  Herkesin gözünde ilk devre oynanan 2-2 lik bjk-fb maçı ilk sırada gibi görünse de, 3-1 lik fener galibiyetindeki müthiş futbolu sırf fener yenildi diye göz ardı edenleri de biliyoruz. Kanımca, şu ligde en beğendiğim oyuncu olan Everton'dan beri takip ettiğim Fernandesin olmamasına rağmen seyir zevkinin üst düzeyde olacağı bi' maç olacağı düşüncesindeyim. Düşünce de olmak bedava, olmaya da bilirdim yani!!

Maça gelecek olursak, gelelim artık dimi yeter bu kadar saçma sapan giriş muhabbeti..

Fenerin Eskişehir'de ki beklenen puan kaybı 3 puan olarak ortaya çıkınca maçın önemi bi' kat daha arttı. Şimdi herkes hesap peşinde. Beşiktaş yenerse; puan farkını zirveyle 8 puana, Fenerle 2 puana indirecek. Aynı anda Trabzonun da hesabı var. Yenerlerse Fener ile farkı 5 puana indirecek, belki de Beşiktaş kaybederse puanları eşitleyecek. Tabi burada en olası ihtimal bizim Beşiktaş'ın yenmemiz ve 2. ile olan farkı 9 puana çıkarmamız. Hem ihtimali yüksek hem de gönlümüzden geçen bu saklamaya gerek yok.

Muhtemel kadrolar üzerinden son ayarlamaları çekelim.


Gaassaray kadrosunda bunun dışında bi' sürpriz olacağını tahmin etmiyorum. Baros'un cezası bitti, ama grandepuntonun Necati ile başlayacağından eminim. Belki Elmander de sakatlık durumları vardı, tam hazır değilse onun yerine çıkarır ama Elmander'in de kıçım ağrıyor hoca diye kaçacağını da düşünmüyorum. Benim ölçülerimde mevcut kadrodan çıkacak en iyi 11 bu, sadece Yekta iyileştiği zaman Emre Çolak kenara gelecek gerisi tamam.

Beşiktaş muhtemel kadrosunda Fernandes, Hilbert gibi çok ciddi 2 eksik var. İlk maçta her ikisi de sahadaydı ve açıkçası söylemek lazım, o gün götü zor yırtmıştık İnönü'de. Fernandesin yokluğunda orta saha da nasıl pas organizasyonu yapacak BJK o önemli noktalardan 1.'si, 2.' si ise Simao'nun oynayayıp oynamayacağı. Yani sakatlıktan yeni çıkan İsmail'in önüne savunması olmayan Simao ile başlar mı? Ya da Veli' yi sola çekip çift forvet Pektemek-Almeida mı yapar. Bence bu şekilde yaparsa bizi daha çok zorlarlar. Yani İsmail+Simao kanadının karşısında Engin+Eboue olacak orayı E-5 yapabilir. Hatırla fener maçında Ebouenin fenerin soluna neler yaptığını. Carvalhal'ın köylüsü bile olsa Simao'yu oynatmayacağını düşünüyorum.

Yenersek kopup gideriz, farkı 9 dan fazlaya çıkararak sezonu bitiririz. Yenilirsek fener yetmiyormuş gibi Bjkyi de yemeğe davet ederiz. Sonrasında hesaplar karışabilir.

2.5 üstü olur ve tempolu olur Berabere bitmez. Kırmızı kart olmaz. İsmail'in yerine Ersan da tercih edilebilir. Bu da şimdi aklıma geldi. Bu arada BJK seyircisi olmayacakmış, o da tatsız bi' hareket oldu. Öncelikle gözlerimizin kazanacağı maç olmasını diliyorum, sonrasında bizim kazanmamızı, hadi bağalım.. #fakirlerelink


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder