8 Şubat 2012 Çarşamba

Necati ile 9 Hafta:Antep'te Siftah Gerisi Misvak

Necati için herkesin nasıl bi beklenti içinde olduğunu merak ediyorum. Bende sıfır bi beklenti var ona karşı. Ama sıfır derken bi bok yapamaz, 1 gol atar 5 maç yatar, sahada gezinir sıçar sıvar, kenarda oturur, sezon sonunda da yolunu alır basar gider, gibisinden bi durum değil. Antep maçında sahada onu görünce sanki hiç gitmemiş gibime geldi. O yüzden ondan bi beklentim yok, kaldığı yerden oynamaya gelecek diye ümit ediyorum, her ne kadar kenarda Gerets, yanında Ümit Karan-Hakan Şükür ikilisi olmasa da!

Ama kaldığı yerden devam edecek kadar gücü, formu ve isteği var mı Necati'nin bilemiyorum. İlk maçın da etkisiyle biraz istekliydi ama eski gücünden tabi ki uzak, malum Türk futbolcusu ve 30 yaş üstü artık futbolu bırakıp ekranlara kapak atma sendromundan kaynaklı, fizik olarak kendini bırakmaya hazır durumda. Ama grandepuntonun Amerikalısı var, o'nun Necati'ye emperyalist güçlerinden yükleyeceğini düşünüyorum.

Zorlu geçen 2 karmaşık paragraftan sonra daha anlaşılır, daha net, kulağa hoş gelen, virgüller arası uyumlu, nokta savunması sağlam, dillere pelesenk olacak kıvamdaki benzetmeleri ile devam etme arzusunda olduğumu belirterek, arzunun da dediği gibi devam ediyorum.

Demek istediğim Necati hiç bir zaman, Baros ve Elmanderden birini kenara oturtacak bir adam olamaz. Bunu bugünkü yaşı ve formu için söylemiyorum. 2005'te ki Necati de gelse, olmaz olmaz bu iş olamaz. Ancak ve ancak, p ise q, q ise p teoremlerine göre, şu kadro yapısının 4-4-2 sistemini mecbur kıldığı bi' ortamda 3. bi forvet oyuncusuna ihtiyaç var ki Necati de herşeye rağmen gol vuruşu olan, sezgisi, tecrübesi ve grandepunto gazıyla bu ihtiyacı gayet net bi şekilde karşılayacak olan adam tiplemesinin somut örneğidir. Ama sadece Ocaktan Hazirana kadar!

Ama yazının ortasında Baros'a 3 maç ceza çıkınca Necatinin rolü daha da önem kazandı. Şimdi önümüzde Kayseri ve Mersin maçları var ve Baros yok. Mecbur Necati 11 başlayacak ve göstereceği performans kalan 7 haftada ki durumunu tayin edecek. Daha da önemlisi 26 Şubatta Arena da ki Beşiktaş maçında 11 başlamayı hakedebilecek mi?

Şimdi yazı öyle bi' noktaya geldi ki artık Necati iyi oynar, gol veya goller atarsa, takım yolunu alıp gidecek; lakin Necati cortu çeker, Güizalaşır, sıçar sıvarsa takımda cortu çekecek gibi oldu. İşte çok fazla saçmalamanın, bi yazıyı 3 gün boyunca yazmanın, uzatıp durmanın manası yok arkadaş. Bunu da burada anlamış olduk.

Benim görüşüm Necati Beşiktaş maçında da sahada olur. Çünkü grandepunto bi anda 3 maçlık cezadan dönen Barosu direkt 11 başlatmaz. Zaten adama ayar oluyor. O yüzden Necati yada Elmander sakat veya cezalı olmazsa, Baros Beşiktaş maçında nah oynar. Hatta ve hatta, Necati Kayseri, Mersin ve BJK maçlarında birer tane yazarsa Baros'un için sezon finali gelmiştir.

Son olarak demek istediğim şu ki; Necati, şu ortamda, transferin son gününde, şu ligde iş yapabilecek, takıma değer katabilecek, ucundan da olsa az bi' şey katkı verebilecek, bi hamle olmuştur. Play-off ile beraber 10 gol atarsa muazzam bi katkı vermiş olur. 

Necati için bu kadar yazı yazmaya gerek var mıydı onu da ayrı yetten aganigi diyerek sorgulamaya başlıyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder