2 Şubat 2012 Perşembe

Şakir Abi, Bakkal Necati, Concon Kazım ve Yekta, Olmadı Fahriye Abla

Aslında çok korktular, Fenerlisi Beşiktaşlısı osu busu, hepsi çok korktu bu kadar iyi giden bi takımın üzerine Shaqiri gibi bi hamle yapıldığında neler olacağından nasıl durdurulacağından falan pişman, tırstılar tırstılar. O yüzden Necatiyle dalga geçiyorlar. Haaa, bak Shaqiri geliyordu Necati geldi diye makara çeviriyorlar ama biz yemeyiz bunları korkunun ecele faydası yok. Her neyse saçma bi ilkokul muhabbetiyle açtık yazıyı o yüzden ilkokul bebeleri gibi feneVbahçe, sekiztaş, hamsispor muhabbetlerine girmeden seviyeyi düşürmeden niyet edelim asıl şu klavyenin başına oturma sebebimize, gel bakalım.

O kadar uzun başlık attık ama önce kimden başlayalım bilemedim. Neyse sıraya koymaya gerek yok. Transferden devre arasından sağdan soldan yazalım, arada onların hepsi birer birer sıraya girerler.

Devre arasına girmişiz herkes de bir transfer hamlesi beklentisi var, hatta hem sola hem forvete banko takviyeler olacak ve olursa Ebouenin yokluğunda sağbeke bi eleman gelecek-ti. Ne isimler geldi geçti, Ambrabat denen lanet ile başladı, Kuyt dendi, Corluka dendi, o dendi bu dendi çok isim geçti 1 ayda. Ama en önemlisi ve en ciddisi hatta gelmesi gereken tek isim olan Shaqiri 10 milyona rağmen gelmedi. Büyük bi balık kaçtı gibi görünüyor. Zaten bu havaların köpekbalığı olan Bayern Münih hemen küçük balığı yutmak için ağzını açmış salyalarını akıtmaya başlamış bile, 15-20 milyonluk salyalar sümükler teyyy teyyy...

Burada Shaqiri için ağzından salya akıtan bi tek Bayern değildi tabi ki.. Bizde akıttık 10 milyona kadar çıktık ama olmadı Basel baktı büyük balıklar var pazar payını artırdı 15'ten aşağı olmaz dedi. Shaqiri ile başlayan transfer dönemini Necati ile kapatmak, fenerlilere hak veriyorum komik oldu. Şakirden Necatiye bu ne lan bu?

Ama Shaqiri gelseydi-ki hala gelebilir-Haginin yerini doldurmaya yeltenecek onun yaptıklarına verdiği katkıya en yakınını gösterebilecek bi isimdi. Uzaktan bambam vurması olsun, sol ayağı olsun, gencecik yaşa gelecek vaad eden oyunu olsun, devre arası gelip yaratacağı Ribery etkisi olsun hepsi güzel hareketlerdi ama olmadı, bu şafaktan sonra geleceğini hiç sanmıyorum. Çünkü şafak demiş Bayern-United ben mi geliyim Türkiyeye demez mi adam tabi ki de der. O zaman ne diyoruz, #NECATİFOREVER#


Necatinin bize ne faydası olacak onu zaman gösterecek ama hemen bi ahkam kesmek gibi bi görevimiz olduğu için şuradan hemen sallamaya başlıyorum. Madem 4-4-2 de iyi gittik bu sene o zaman böyle devam edelim ve hafta sonu Elmanderin yanında Necatiyi başlatalım da görelim bakalım neler yapacak. Golle başlayıp başlamaması sezonun devamı için önemli aksi halde 2. maçında da atamazsa Baros cezasını tamamladığı anda yerini alır. #NECATİİLEPAPATYAMINSONU#

Transfer diye bekledik bekledik. Mantıklı gaassaraylıların asıl istediği transferin Kazımın oynadığı sağ ön tarafa bi takviye olması yönündeydi. En azından o mantıklılardan biri olarak ben bunun peşindeydim. Forvete istediğini al o topu kanattan taşıyacak, hücum presi yapacak, rakibi ekarte edecek, gayretli bi adamın yoksa, en önemlisi istikrarlı gidip gelecek bi adamın yoksa forvette Drogba olsa ne yazar. Şimdi Kazım gitti. Ama yerine kimse gelmedi. Bence burada taktiksel bir düşüncesi var grandepuntonun yoksa durup dururken sezon başından beri banko oynattığı manevi oğlunu sırf gitmek istedi diye göndermezdi.

Benim beklentime-lerime gelelim.

En zayıf olanından başlayacak olursak, Mertanda bi ışık görmüştür ve "sikerim lan al çocuk bu forma senin artık ver fanı gitsin" diyebilir, evet bunu yapabilir. Çünkü kendisi doğuştan götü tavanda gazlı bi kişiliktir ve ben yaptım demeyi sever. Haa bi de bu göle maya çalma formülü tutarsa o zaman çekil oradan, grandepunto bi anda gerçekten grandedir ve deri eldiveni, siyah paltosu, kemçük ağzı vs. abidik kubidik tavırları ile o geliyordur.

Ya da Selçuk-Melo-Engin ile merkez orta sahanın etkin olduğu taktiksel yapılanmaya gidebilir. Nasıl mı? Aynen şu şekil, ortayı Melonun önünde Engin-Selçuk ve bu 3lünün önünde serbest bi Emre Çolak yapıp, hücumda yine çift forvet ile devam etmek. Ama bunu yapmak için kanat beklerinin çok iyi olması lazım misal Cafu-Carlos ikilisi olması gibi, ama Eboue bunun için yeterli olur ama Baltayı düşününce bu ihtimal de zayıflıyor.

Gelelim en mantıklısına, dünkü Antalya maçı gibi devam edip Yekta iyileştiği anda takıma sokmak, Engini sola atmak, çift forvet devam ederek 4 tane ayağa oynayabilen orta saha adamlarıyla güzel oyunun devamını sağlamak. Tabi bu sürede, Mertana Kazımın gidişiyle ortaya çıkan zamandan az da olsa süreler vermek kadroya almak, hatta sürpriz 11'ler yapmak olabilir. Benim Yektadan beklentim var arkadaş ayıp etmez umarım!


Çok da yazıyı uzatmamak da fayda var, çünkü burada atıp tutmaktan başka bişey yapamıyoruz. Grandepunto ne yaparsa onu izleyeceğiz, umarım güzel hareketler yapar. Ekran başında cinnetten cinnete sokmaz hadi bakayım.

Fahriye abla demişken,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder