5 Kasım 2013 Salı

Aydın'ın Bitmeyen Son Şansı

Mancini ilk çıktığı idmanda 15 dakika, bilemedin yarım saat, en kötü ihtimalle 45 dakikalık bi' gözlem sonunda Aydın Yılmaz'ın yeteneğinin farkına varmış. Daha doğrusu Aydın geleneksel hale getirdiği, yeni gelenin gözüne nasıl girerim performansını sergilemiş, 1-2 araya kaçmış, sağdan atıp soldan geçmeler falan yapmış derken Mancini'nin Juventus maçı 11'inde oynatma fikrini aklına sokmuş.

Tabi öyle bi' şey nedense bi' daha olmadı. Üstüne oynanan 2 CL, 4 lig maçından sonra Aydın-ne hikmetse yine bi' Konya maçında-İniesta ruhuyla oyuna girip Xavi beyniyle attığı milimlik ince pastan sonra bende yeniden bi' şans daha mı verilse diye bi' ışık yanmasına neden oldu.

Uzaktan bakınca mantıksız görünebilir ama şu yabancı sınırlamasına hem acil, hem akıllı, hem de treni raydan çıkarmayacak pratik ve kulağa hoş gelen çözümler bulunması gerekiyorsa ve Mancini de çift forvet oynatmayacağının sinyalini hem sağa hem de sola çaktıysa denemekten zarar gelmez.

Son 2 maçtır, Bruma'yı oynatamadığı için Umut ile başlıyor ve Umut iyi niyetiyle hem savunmaya hem de hücuma aynı katkıyı %100 'ü ile vermeye çalışıyor ki son maçta Drogba'ya da asisti yaptı. Ama madem kanat hücumcularını barındıran savunmada 5'li orta saha, hücumda 3 forvet görünen bi' sistem yapacağız o zaman neden Aydın'a olmaz diyorsunuz, diyoruz.

Tamam Umut da iyi ama bi' yere kadar. Cümle içinde bile "ama" 'sı var. Yani Aydın da olan bazı kanat oyuncusu belirtileri açıkça Umut'ta yok, çünkü Umut bi' 9 numara ya da 9,5 mu desek öyle bi' şeyler işte. Yani merkezde etkili ilçede bazı sorunları var.

Heea, Aydın sanki kenarda dahiyane bi' oyuncu mu tabi ki değil ama patlayıcı bazı özellikleri var. Yani Burak yedek kalsın diye değil ama Aydın ve Bruma yakın zamanda Mancini'nin deneyeceği tek merkezli yerleşimlerin 2 kanat forvetleri olabilirler.

Belki Aydın'ın Fatih Terim'den alamadığı gaz Mancini de mevcuttur, bilemezsin ki yeğen. Adam zamanında Balotelli'ye atar yapmış. Atara atar yapar bu Lazio'nun bebesi demiş, belli olmaz bu işler.

Ayrıca Aydın'a şans vermek, çare olabilir mi, bi' el atabilir mi derken sezonda 30 maçta nefis top oynasın, alsın yürüsün, milli takımın efsane 7 numarası olsun, Metin Tekin ağzı açık izlesin falan demiyoruz. Sezonda 7-8 üst düzey performans verecek, kalan maçlarda ise ki şans bulursa, ortalamanın altına düşmemek için biraz yırtınacak. Gerekirse kart görecek, gördürecek ama taraftar onu bilecek. Yoksa ekeke kös köse Aydın, yemezler bilader.

Çare demişken neye çare olacak Aydın? Bu konuda net bi' şey yok. Ama yerli plaka'nın altın değerinde olduğu şu günlerde biraz kıpırdansa bile takıma katkı verme konusunda potansiyeli en yüksek adamlardan biri, Konya maçında yaptığı gibi ya da Konya maçları!

Galatasaray altyapısı deli gibi sol bek aranan günlerde, 1 tane bile sol savunmacısını yukarıya veremiyorsa, Aydın'ın şans bulma konusunda daha çok zamanı ve hakkı olur kimse boşuna tasalanmasın. Bugün ben şans veririm, 3 ay sonra sen verirsin, seneye diğeri verir. Sonra hep beraber Aydın'ın jübilesini yaparız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder