15 Kasım 2013 Cuma

Dünya Derbisi'nden Dünya Kupasına

Kalede Volkan, defansta sağda Gökhan solda Caner, stoperler Egemen-Semih ikilisi, orta alanda savunmanın önünde Mehmet Topal, Topalın sağında Selçuk İnan solunda Emre Belözoğlu, hücumda Umut ve Burak, bu ikilinin arkasında Salih Uçan. A milli takım önümüzdeki bi' maça bu 11 ile çıksa kim ne diyebilir. 4-3-1-2 için ideal isimler. 1-2 kişi dışında tartışması olmaz.

Dünya derbisi diye birbirimizi kandırıp her sene nefretimize nefret eklediğimiz karşılaşmalara hafta sonu bi' yenisini daha ekledik. Oyun olarak galibiyete sevinen fenerliler dahil olmak üzere sahadaki oyundan memnun olan, ağzının suyu akan, tadı damağında kalan 1 tane futbolsever bulamazsınız. Dünyada kimsenin umrunda olmayan bu mücadelede, sahada yer alan Türk pasaportlulardan oluşan milli takım kadrosu girişte verdiğim gibi oluşuyor ve oyundan kimseyi memnun edemiyor. 

Buradan nereye varmaya çalışıyorum. Öncelikle Fenerliler için bi' yanıt geliyor. Galibiyeti gölgelemek, lafı değiştirmek, olayı başka bi' yöne çekmek gibi bi' amacım yok. 99 dan beri alışığız bu duruma artık hiç umursamıyoruz, haberiniz olsun. 

Asıl dikkat çekmeye çalıştığım konu milli takımın neden dünya kupası yolunda play-off bile oynayamamasının nedenlerinden birini göstermek. Sahada dünyaca ünlü bi' derbide dünyaca ünlü olduğunu sanan oyunculardan kurulu kadrolar var ve tamamı A milli ama milli takımımız DK için play-off bile oynayamıyor. 

Neden gidemedik diye düşünen olursa ben hatırlatayım dedim. 

Hani dünyanın en iyi 5 kalecisinden biri diye pohpohlanan Volkan, Alves olmasa Barcelona da oynar denilen ama 1 tane iyi milli maçı olmayan Gökhan Gönül, Türk Xavi dediğimiz Selçuk İnan, Ocakta Chelseaye olmadı Milana gidiyor diye manşet atılan gol makinesi Burak Yılmaz..

Hepsini gördük pazar günü. Milyonlarca insanın hayatından 2 saatini çaldılar. Ama kendileri her zaman olduğu gibi milyon dolarları pazar mazar demeden indiregandi yaptılar. 

Belki biz bunları cezalandıramıyoruz, elimizden bi' şey gelmiyor. DK başlayınca milli takımda olsa diye hayıflanıp kendimize takım beğenmeye çalışıyoruz.

Tabi Allah'ın sopası yok!

Ülkede aşağılama kadar kolay yapılan bi' eylem olmadığı için, bu eyleme "çingene Romenler" olarak katılım gösteren Romanya milli takımı, bizim "İstanbul beyefendisi" havasında ki oyuncularımızla Kuzey İrlanda ile 1445634. yeni oluşumun temellerini attığımız günlerde belki de Brezilya bileti ayırtıp Mayıs ayı içi sabırsızlanmaya başlayacak.

Bu arada derbiden Dünya Kupasına gidenler; Eboue, Chedjou, Dany, Drogba, Kuyt, Emenike ve Portekiz'in durumuna göre belki Alves ve Bruma..

400 milyon, dolar mıydı Türk lirası mıydı? Yoksa Japon yeni miydi, neydi bu ligin değeri söylesene Digiturk! Söylesene Samet!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder