15 Kasım 2013 Cuma

Ballon d'Or 2013 Finalist Belirleme Sonuçları

Naçizane kelimesini nerede kullanırım şu hayatta diye bazen düşünüyordum, kısmet bugüneymiş. Naçizane, uluslararası twitter kullanıcılarından ve yerli piyasadan 5-10 kişiden aldığımız destekle yaptığımız minik Ballon d'Or anketimize 111 kişi katılım göstermiştir. Katılıp bizi ciddiye alan, umursayan tüm uluslararası halklara teşekkürü borç biliriz. Gün gelir devran döner, bizimde bi' "vote" 'umuz var burada merak etmeyin.

FİFA her sene olduğu gibi bu sene de yelpazeyi geniş tutarak 23 aday belirledi ki bana göre bunu hem doğru hem yanlış yanları var. Doğru yanı 23 kişinin de bu ödülü kazanmak için yeterli performansı gösterdiğini tüm dünyaya duyurmak ve bu kişileri onore etmek olabilir. Ama yanlış yanı da şu, 23 kişilik liste olmaz aga. 5 olur, 10 olur eyvallah. Ama oylamada oyu alacak 3-4 kişi zaten belli. Geriye kalan 15-16 kişinin diğerlerine göre alacağı oy bi' hiçten ibaret olacağı için 23 kişilik liste FİFA'nın TFF ayarında iş yapması gibi bi' şey oluyor.

111 kişilik bi' katılım ile Ocak ayında finalde yarışacak 3 kişiyi biz belirledik, tahminen FİFA da buna benzer bi' finalist listesi açıklayacak yarın öbürgün.

İtalya, İspanya, İskoçya, Hollanda, İngiltere, Fransa, İsviçre, Almanya, Norveç, İsveç, Nijerya, Endonezya, New York, Türkiye, Finlandiya, Rusya, Avustralya, Bulgaristan, Gürcistan, Gambiya, Japonya, Sırbistan, Güney Kore, Mısır, Portekiz ile 4 kıta, 25 ülkedeki kullanıcıların katılımı ile gerçekleşen ve 111 kişinin oy vermekte tenezzül ettiği Ballon d'Or 2013 finalist belirleme oylamasına göre sonuçlarımız şu şekilde oluştu;


Sonuç ezici bi' şekilde Cristiano Ronaldo lehine gözüküyor. Tabi bu durumda Messi'nin sakatlığı, son 4 maçta gol atamaması gibi etkenler var. Ayrıca yıl içinde Bundesliga, Şampiyonlar Ligi, Almanya Kupası, Süper Kupa gibi kupaları koleksiyonuna takır takır oynayarak katan Franck Ribery'nin, Ronaldo dan bu kadar fark yemesinin tek açıklaması popüler futbol gündemi, magazinel yaşantı vs. olduğunu düşünüyorum.

Ha, Messi sakat olmasa golleri sıralasa yine Ribery almalı diye düşünür müydüm? Tam emin değilim ama yine de, yiğidi öldür hakkını yeme demişler, adam deli top yaptı bu sene kupaları da kaldırdı. Ribery'e saygı duyulmuyorsa, çok ayıp edilir.

Bu sene hiç kupa almamış, Messi gibi 90-100 barajını delip geçerek abartı bi' rekora imza atmamış bi' Ronaldo'ya ödülü vermek de pek adaletli olmaz gibime geliyor.

Finalistler açıklandıktan sonra oylamayı 500-1000 katılımcı aralığına taşıyıp, Ocak'ta ki gala gününden önce yeniden buralara bırakır kaçarız merak etmeyin, zaten eden de yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder